Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

51)SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN SAĞLIK DURUMU İYİ ÇIKTIEDİRNE Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, göğüs arısı şikayetiyle dün gece götürüldüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan kontrollerinde, herhangi bir sağlık...

DHA YURT BÜLTENİ-5

1)SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN SAĞLIK DURUMU İYİ ÇIKTI

EDİRNE Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, göğüs arısı şikayetiyle dün gece götürüldüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan kontrollerinde, herhangi bir sağlık sorunu olmadığı belirtildi. Yürütülen terör soruşturması kapsamında 4 Kasım günü tutuklanıp Edirne F Tipi Cezaevi'ne konulan HDP Eş Genel Baştanı Demirtaş'ın cezaevinde kap spazmı geçirdiği iddia edildi. Geçen hafta kalp ağrısı şikayetiyle cezaevinin revirine götürülen Demirtaş'ın yapılan kan tahlilinin ardından herhangi bir sağlık sorununa rastlanmadı, kolesterolünün yükseldiği belirlendi.  HDP'lilerin cezaevinde kalp spazmı geçirdiği iddiaları üzerine Demirtaş dün gece sıkı güvenlik önlemleri altında cezaevinden ilk kez çıkarılarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede yaklaşık 40 dakika kalan Demirtaş'ın kroner kalp muayenesi yapılarak, EGK'sı çekildi ve kan tahlili de yapıldı. Yetkililer, Demirtaş'ın yapılan tahlillerinde herhangi bir sağlık sorununa rastlanılmadığını söyledi. Demirtaş'ın yapılan tahlilleri, çekilen EKG'sininin temiz çıktığı ve bir sağlık sorunu olmadığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Demirtaş'ın hastaneye getirilişi

-Alınan güvenlik önlemleri

Haber : Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,

14.12.2016 - Haber Kodu : 161214269

15.12.2016 - Haber Kodu : 161215003

=======================================================

2)BİNGÖL, TUNCELİ VE SİİRT'TE KAR ESARETİ SÜRÜYOR

HAYVAN BARINAKLARI ÇÖKTÜ

DOĞU ve Güneydoğu'da son 3 gündür etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kalınlığı 1.5 metreyi bulun kar yağışı nedeniyle 3 hayvan barınağı çöktü. Bir barınakta bulunan 430 hindi telef olurken, ilçe merkezinde elektriklerin kesik olduğu belirtildi. Tunceli'de ise günlerdir devam eden kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin kapalı köy yollarını açma çalışmalarını Tunceli Valisi Osman Kaymak da denetledi. Siirt'te de, yoğun kar yağışı nedeniyle toplam 70 köy ile kara yolu bağlantısı sağlanamadığı belirtildi.

HAYVAN BARINAKLARI ÇÖKTÜ

Biingöl'de kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, kar yağışının en fazla etkili olduğu Karlıova ilçesinde yaşam adeta durdu. İlçe merkezinde kar kalınlığı 1.5 metreyi bulurken, bu oranın yüksek kesimlerde 2 metreyi bulduğu belirtildi. Kar yağışı nedeniyle Karlıova'nın Köz Mahallesinde bulunan Mehmet Değirmenci'ye ait 3 hayvan barınağı dün gece çöktü. 2 barınak boş bulunurken, 1 barınakta bulunan 430 hindi telef oldu.  İlçede elektriklerin kesik olduğu belirtilirken, bazı telefon şebekelerininde çalışmadığı öğrenildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan Bingöl-Karlıova ve Karlıova-Erzurum karayolunun açılması için ekiplerin çalışması devam ederken, kar yağışı ile birlikte etkili olan tipi nedeniyle vatandaşların evlerinden çıkmadığı belirtildi.

TUNCELİ'DE VALİ KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINI DENETLEDİ

Tunceli'de ise, günlerdir devam eden kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. İl Özel İdaresine bağlı ekipler ise kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler çalışırken, Tunceli Valisi Osman Kaymak da çalışmaları yerinde denetledi. Vali Kaymak, İl genelinde vatandaşların mağdur olmaması için ekiplerin özveriyle çalışmalarını devam ettirdiğini belirterek, "Şu an hemen hemen her ilçede ekibimiz var. Yoğun bir şekilde kar temizleme çalışmalarımız devam ediyor. Tipi ve kar devam ederken yoğun bir şekilde çalışmıyoruz. Tipi durunca kar yağmaya devam etse bile çalışmalarımız devam ediyor. İl özel idaresi ekiplerine teşekkür ediyoruz. Bu karda kış da vatandaşlarımızı yolsuz bırakmadıkları için. Kar bizim için berekettir. İlimiz hayvancılık açısından çok önemli bir il. 5-6 yüz bin koyun sürüsü var. Bu koyun sürüleriniz rahat bir şekilde beslenebilmesi için karın çok yağması bizim için önemli. Afet anlamında bir şey yok"dedi.

Tunceli Valisi Osman Kayanak, vatandaşları asılsız ihbarlar konusunda uyararak, "Hasta olmadığı halde hasta var diye haber vermek, acil olmadığı halde asılsız ihbarlarla köye çağırmak, şu an önceliğimiz grup köy yolarlı ve taşımalı eğitim sistemi uygulanan köylerimizin yolları. Vatandaşlarımız bu konuda yardımcı olsunlar"dedi. Tunceli Valisi Kaymak, kar temizleme çalışmalarının ardından merkeze bağlı Doluküp köyüne giderek vatandaşları evlerinde ziyaret etti, sorunlarını dinledi. Burada konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, vatandaşları, devlete destek olmaya çağırarak şunları söyledi:

"Ümit ederim ki, köylümüz vatandaşımız hak ettiği hizmetlere daha hızlı şekilde kavuşur. Vatandaştan tek istediğimiz devletine sahip çıksın. Verdiğimiz mücadelede bizi yalnız bırakmasın. Biz halkımızın baskı altında olduğunu düşünüyoruz. Onları örgütün baskısından kurtarmak için yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Gördüğünüz devlet vatandaşın her zaman yanında. Karda yanında kış da yanında, hastalıkta yanında sosyal imkanlarda yanında. Her imkanıyla halkının yanında olan bir devletin yerine sonu belli olmayan bir mücadele için halkını dağa çıkaranlara acıyorum. Vatandaşın çocuklarını dağa çıkarıp onları heder ediyorlar. Kuruderes'ndeki operasyonda mesela 13-14 yaşındaki çocuklar öldü. Kendileri daha güvenli yerlere gidiyorlar, çocukları da öldürüyorlar."

SİİRT'TE 70 KÖY İLE BAĞLANTI SAĞLANAMIYOR

Siirt'te de etkili olan kötü hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle 70 köy ile karayolu bağlantısı sağlanamadığı belirtildi. Pervari İlçesinde merkez ve taşımalı eğitime 2 gün süre ile ara verirken, Pervari, Şirvan, Eruh ve Baykan ilçelerine bağlı toplam 70 köy yollarına yağan aşırı kardan ötürü ulaşım sağlamadığı öğrenildi. Ulaşım sağlanmayan köy yolları ile ilgili bilgi veren Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, 4 ilçeye bağlı köylerde dün geceden beri ulaşım sağlanamadığı köylere ulaşım sağlanması için aralıksız çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------

TUNCELİ

-Özel idare ekiplerinin çalışmaları

-Tunceli Valisi Osman Kaymak'ın ekipleri incelemesi

-Tunceli Valisi Osman Kaymak'ın konuşması

-Tunceli Valisi Osman Kaymak'ın köy evinde soba önünde konuşması

-Genel ve detay görüntüler

KARLOVA

-Kardan görüntüler

-Çöken hayvan barınaklarının görüntüsü

-İş makinasının çalışmalarından görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serkan BİNGÖL-TUNCELİ-SİİRT,-

=======================================================

3)DOĞU'DA 2 BİN 627 YERLEŞİM BİRİMİ KARDAN KAPALI

YOĞUN kar yağışı altında kalan Doğu Anadolu Bölgesi'nde 2 bin 627 yerleşim biriminin merkezlerle bağlantısı kesildi. Bölgede hava sıcaklıklarında 3-5 derecelik düşüş bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi'ni önceki gün esir alan kar yağışı etkisini azalttı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Muş kent merkezinde kar kalınlığı 90, Ağrı'da 75, Erzurum'da 47, Iğdır' 23, Kars'ta 19, Ardahan'da 17 ve Erzincan'da 5 santimetre ölçüldü. Kayak merkezlerinde ise kar kalınlıkları Palandöken'de 77, Konaklı'da 75, Sarıkamış'ta 60 ve Ergan'da 37 santimi buldu. Erzurum'da kırsal kesimdeki 1060 mahallede kar yolları kapattı. Yine yağış nedeniyle Ağrı'da 529, Muş'ta 360, Erzincan'da 315, Kars'ta 158, Ardahan'da 133, Iğdır'da 72 köy yolu olmak üzere toplam 2 bin 627 yerleşim biriminin bağlantısı kesildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve diğer illerde özel idare ekipleri aralıksız kar temizleme çalışmaları yapıyor.

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının kesilmesi ardından bölgedeki hava sıcaklıklarında 3-5 derecelik düşüş beklendiğini bildirdi. Yetkililer, sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, başta sürücüler olmak üzere halkın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini duyurdu.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Kar yağışı fırtına

-Araçların yolda kalması

-Kar temizleme çalışması

-Vatandaşın karda araçlarını kendi çabalarıyla yürütmesı

-İlçe belediyelerini yolda kalan araçlara müdahalesi

(Haber-Kamera: Servet ARSLAN/ AĞRI,

=====================================================

4)HAKKARİ'DE 91 KÖY VE 242 MEZARININ YOLU KAPANDI

HAKKARİ'de dün sabah saatlerinden itibaren başlayıp gece geç saatlere kadar süren kar yağışı 91 köy ve 242 mezra yolunun kapanmasına neden oldu.

Kar yağışı nedeniyle okulların bugün tatil edildiği Hakkari genelinde 91 köy ve 242 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının kent merkezinde 20, yüksek kesimler de ise 50 santimetreye ulaştığı kentte, Belediye ekipleri ise, karla mücadele çalışması başlattı. Belediye işçileri ve esnaf da kaldırımlardaki karları küreklerle temizleyip iş makinelerine yardımcı oldu. Yetkililer, kapanan köy ve mezra yollarının yeniden ulaşıma açılması için karla mücade ekiplerinin yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Dün akşam lapa lapa yağan kar yağışı

-Kar yağışı altında yürüyenlenr

-Sabah güneşli havada yürüyenler

-Kara gömülen araçlar

-Araçların üzerindeki karları temizleyen vatandaş

-Kent merkezindeki kaldırımdaki karları emizleyen esnaf

-Belediye önündeki karları temizleyen iş makinesi

-Belediye işçileri çalışırken

-Bir vatandaşla röportaj

-Kent merkezindeki kar manzaraları

BOYUT: 199 MB

SÜRE: 3 DK 3 SN

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, -

==========================================================

5)KEŞAN, HAVA KİRLİLİĞİNDEN KURTULAMADI

KİRLİLİK HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

EDİRNE'nin Keşan İlçesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından ilçede hava kirliliğinin önlenmesi için 5 bin 600 ve üzeri kalorideki ithal kömürün yakılması yönündeki kararın, İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından 1 yıl ertelenmesi kararı üzerine Edirne Bölge İdare Mahkemesi'ne açılan davada yürütmeyi durdurma ve iptal talebi reddedildi.

Türkiye'nin havası en kirli yerleşim merkezi olan Edirne'nin Keşan İlçesi'nde hava kirliliğinin önlenmesi için 5 bin 600 ve üzeri kalorideki, en fazla yüzde 1.6 kükürt oranına sahip ithal kömürün yakılması yönünde 12 Nisan 2016 tarihinde alınan karar, İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yoksullara dağıtılacak yerli kömürün belirlenen kriterlere uymadığı gerekçe gösterilerek, 1 yıl ertelendi. Yeni karar doğrultusunda daha önce kalitesiz bulunan 4000 kalorili, kükürt oranı yüksek yaklaşık 6 bin ton yerli kömür, Keşan'da, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA TALEBİNİ MAHKEME REDDETTİ

Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu, İl Mahalli Çevre Kurulu'nun yeni kararıyla ilgili geçen Ekim ayında Edirne Bölge İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtı. Edirne idari Mahkemesi, 'idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının oluşmadığı' gerekçesiyle yürütmeyi durdurma talebini reddetti. Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Necmettin Baygül, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne kararı itiraz edeceklerini bildirdi.

HAVA KALİTESİ 'HASSAS' VE 'KÖTÜ' SEVİYEDE

Türkiye'de havası en kirli şehirlerden biri olan Keşan'da, kirliliğin azaltılması için alınan önlemler de yeterli olmadı. İthal kömür kullanılması, yakıcı ve apartman yöneticilerine eğitim verilmesi, yakım saatlerinin belirlenmesi, yakılan kömür ve kazanların sık sık denetlenmesine rağmen hava kirliliğinde önemli bir düşüş yaşanmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Hava Kalitesi İzleme İstasyonları'nın ölçümlerine göre Keşan'daki veriler havaların soğumasıyla özellikle akşam saatlerinde 'hassas' ve 'kötü' seviyede tespit edildi. Kentte solunum yollarına bağlı hastalıklar artış gösterirken, vatandaşlar bazen kirli hava nedeniyle nefes almakta bile güçlük çekiyor. GAZDAŞ'ın şehirdeki altyapı çalışmaları sürerken, doğalgaz kullanımına önümüzdeki yıl kış aylarında geçilmesi planlanıyor.

KİRLİLİK HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Paramotor Pilotu Yılmaz Özkaya, kentte yaşanan kirliliği havadan görüntüledi. Şehir üzerinde uçuş yapan Özkaya, gün batımına yakın kalorifer kazanı ve sobaların yakılmasıyla bacalardan çıkan duman nedeniyle oluşan duman tabakasını görüntüledi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Havadan görüntülerle hava kirliliği

-Evlerin üzerini kaplayan duman tabakası

-Bacalardan çıkan dumanlar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

====================================================

6)CİP, PARK HALİNDEKİ ARACA ÇARPTI: 1 YARALI

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde park halindeki araca çarpan cipin kadın sürücüsü yaralandı.

Kaza, Büyük Cami Mahallesi Demirciler Caddesi'nde meydana geldi. Rasim Ergene Caddesi'ni kullanarak Tekel Meydanı yönüne giden 31 yaşındaki Ayşe Savaş yönetimindeki 34 KD 0980 plakalı cip, Demirciler Caddesi girişinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında park halinde bulunan 59 LU 538 plakalı hafif ticari araca çarptı. Hafif ticari araçta çarpmanın şiddetiyle önünde park halindeki 34 NL 2136 plakalı midibüse çarptı. Kazada hafif şekilde yaralanan cipin sürücüsü Ayşe Savaş, çağrılan ambulansla Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Kazaya karışan araçlar polisin incelemesinin ardından otoparka çekildi. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Ambulans ve kazaya karışan araçlar

-Araçlardaki hasar

-Olay yeri genel görüntüler

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),

==============================================

7)SIĞINDIĞI FIRINCIYI, PARA VERMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRDÜ

KONYA'da işsiz 31 yaşındaki Barış Aykurt, iddiaya göre evsiz kalıp sığındığı fırıncı 51 yaşındaki Bekir Dalkıran'ı, para isteyip vermeyince av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Kasadaki 300 lira ile Dalkıran'ın 5 kredi kartını alıp kaçan Aykurt, polis tarafından yakalandı.

İstanbul'da oturan bekar Barış Aykurt, iddiaya göre geçen haziran ayında internette tanıştığı Konya'nın Çumra İlçesi'nde oturan ve anneannesiyle yaşayan 16 yaşındaki N.B.'nin yanına geldi. N.B. ile ilişkiye giren Aykurt, genç kızla birlikte Antalya'ya tatile gitti. Tatilin ardından tekrar Çumra'ya dönen Barış Aykurt, N.B. ve anneannesinin yanında kalmaya devam etti. Bu sırada N.B.'nin bir yakını, kızın 18 yaşından küçük olduğunu bildiği için durumu polise bildirdi. Şikayet üzerine gözaltına alınan 'Çocuğa cinsel istismar, Hürriyetten yoksun kılma' suçundan adliyeye sevk edilen Aykurt, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

N.B. ve anneannesi bu durumun ardından Barış Aykurt'u eve almadı. Sokaklarda kalmaya başlayan Aykurt, bir çiftlikte çalışıp orada kalmaya başladı. Akyurt iddiaya göre bir hafta önce işten çıkartıldı. Aykurt, bu sırada N.B.'nin yanına gitti, çıkan tartışmada N.B. ve anneannesini dövdü. Şikayet üzerine Aykurt hakkında uzaklaştırma kararı verildi.

FIRINA SIĞINDI

Aykurt tekrar evsiz kalınca, çiftlikte çalışırken tanıştığı fırıncı Bekir Dalkıran'ın fırınına sığındı. Burada barınan Barış Aykurt, iddiaya göre geçen 14 Aralık günü saat 01.00 sıralarında fırıncı Bekir Dalkıran'dan para istedi. Dalkıran da tepki gösterdi. Aykurt bunun üzerine yanına aldığı çiftliğe ait ruhsatsız av tüfeğiyle Dalkıran'a ateş etti. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Dalkıran, yere yığıldı. Silah sesini duyan çevredekiler polis ve sağlık görevlilerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Dalkıran'ın öldüğünü belirledi.

12 SUÇ KAYDI VAR

Olayın ardından çalışma başlatan Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Barış Aykurt'un, Konya'ya geldiğini belirledi. Karatay Otobüs Terminali ve çevresinde yapılan aramada Aykurt, kaldırımda yürürken yakalandı. Gözaltına alınan Aykurt ifadesinde şöyle dedi:

"N.B. ile internette tanıştım ve bunun üzerine Çumra'ya geldim. Bir süre birlikte yaşadık. Sonra beni evden kovdular. Bir çiftlikte çalışmaya başladım, orada kalıyordum. 1 hafta önce de oradan çıkarıldım. Param kalmamıştı, fırında kalmaya başlamıştım. Fırıncıdan para istedim. Para vermeyip tepki gösterince, tüfekle ateş ettim."

'Çocuğa cinsel istismar, hürriyetten yoksun kılma, adam yaralama ve hırsızlık' gibi suçlardan poliste 12 kaydı bulunan Aykurt, sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Şüpheli Barış Aykurt'un sağlık kontrolünden geçirilmesi

-Bekir Dalkıran'ın vesikalık fotoğrafı

(Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA)

================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trakya Üniversitesi Selahattin Demirtaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title