Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1)BOLU DAĞI'NDA KAR ULAŞIMI YAVAŞLATTITEM ve D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı geçişinde etkili olan kar yağışı ulaşımı yavaşlattı.

1)BOLU DAĞI'NDA KAR ULAŞIMI YAVAŞLATTI

TEM ve D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı geçişinde etkili olan kar yağışı ulaşımı yavaşlattı.

Bolu'da dün başlayan kar yağışı sabah etkisini artırarak devam etti. Yüksek bölgelerde kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı. Kent merkezi de beyaz örtüyle kaplandı. Belediye ekipleri cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması yaptı. Kar yağışı nedeniyle eğitime bugün 1 günlüğüne ara verilen Gerede ilçesinde 15 köy yolu ulaşıma kapandı. Pazarköy İlkokulu ve Ortaokulu'nda taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler için de okul bugün tatil edildi.

BOLU DAĞI

Kar, şehirlerarası yollarda da ulaşımı olumsuz etkiledi. TEM ve D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde kar nedeniyle ulaşım yavaşladı. Karayolları ekiplerinin yoğun kar temizleme ve tuzlama çalışması sonucu ulaşımda aksama yaşanmadı. Ancak TEM'in Ankara yönünde Kaynaşlı ve Abant gişeleri arasında üst yapı onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım yer yer tek, yer yer 2 şeritten sağlanınca sıkışma oldu. Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan bu bölgede zaman zaman uzun araç konvoyları oluştu.

Kar kalınlığının 15 santime ulaştığı 900 rakımlı Bolu Dağı'nda trafik ekipleri de önlemlerini artırdı. Sürücüler kar yağışı ve buzlanmaya karşı yavaş gitmeleri konusunda uyarıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Kent merkezinden görüntüler

-Bolu Dağı'ndaki kar yağışının görüntüsü

-Murat Küçük anons

-Kar yağışı altında ilerleyen araçlar

-Karayolları ekipleri

-Detaylar

Süre: 01.48 Boyut: 60.5 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

==========================================================

2)ŞANLIURFA'DA SİS NEDENİYLE UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

ŞANLIURFA'da, sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi üzerine uçak seferleri iptal edildi. Şanlıurfa ve ilçelerinde sabah saatlerinde sis etkili oldu. Sis nedeniyle görüş mesafesinin azaldığı kentte, araçlar trafikte hızlarını düşürüp farlarını yakarak ilerlemeye çalıştı. Polislerin sürücüleri hız yapmamaları konusunda uyardığı kentte, İstanbul-Şanlıurfa ve Ankara-Şanlıurfa seferleri de sis nedeniyle karşılıklı iptal edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Kentin üzerini kaplayan sis tabakası

Trafikte ilerleyen araçlar

Sürücülerin yavaş ilerlemesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera-Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 59 MB

==============================================================

3)SATIRLI EYLEMCİ UYUŞTURUCUDAN SABIKALI ÇIKTI

İZMİR'de, Piyanist Fazıl Say'ın konser verdiği sanat merkezinin önüne gelip, elinde satırla "Millet yastayken sizin burada eğlenmeniz ayıp olmuyor mu" diye bağıran Ekrem Y. (33) İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulandı. Uyuşturucudan sabıkası olan Ekrem Y, hakkında şikayetçi olmadığı için serbest bırakıldı.

İzmir'de dün (salı) akşam saat 20.00 sıralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'ne elinde satırla gelen 33 yaşındaki Ekrem Y., aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da bulunduğu izleyiciler Piyanist Fazıl Say'ın konserini izlerken bina önünde "Millet yastayken sizin burada eğlenmeniz ayıp olmuyor mu" diye bağırdı. Elindeki satırla kapıya vuran camlarda hasar oluşturan Ekrem Y.'ye karşı salonun güvenlik görevlileri önlem aldı. Polisin olay yerine gelmesiyle elindeki satırı yere bırakan Ekrem Y. 'toplumda infial yaratacak hareketlerde bulunduğu' gerekçesiyle emniyet müdürlüğnüde sorgulandı. Erzurum doğumlu olan Bayraklı Doğançay'da oturan Ekrem Y.'nin uyuşturucu kullandığı ve uyuşturucudan sabıkalı olduğu öğrenildi. Ekrem Y. hakkında şikayetçi olmadığı için serbest bırakıldı.

KOCAOĞLU: KINIYORUM

Öte yandan 17 Aralık'ta Almanya'da klasik müziğin Oscarı olarak adlandırılan "Beethovenpreis ödülünü almaya hazırlanan Say'ın konseri, İzmirli sanatseverlerden yine çok büyük bir ilgi gördü. konseri izleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, satırlı eylem için "Bu bir eğlence değil! Dünyanın yakından tanıdığı bir sanatçımızın aylar öncesinden planlanmış klasik müzik etkinliği. Saldırı girişimini şiddetle kınıyorum. Türkiye, sanata ve sanatçıya verdiği değer, gösterdiği saygıyla ilerleyecektir. İzmir'in hoşgörü iklimine yakışmayan saldırı girişiminin bir daha yaşanmaması en büyük dileğimizdir" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Fazıl Say konserinden görüntü

Salondan genel ve detay görüntü

GEÇİLEN GÖRÜNTÜLER

-Salonun çıkışından görüntü

-Eylemcinin görüntüsü

İZMİR/DHA

===========================================================

4)FETÖ SORUMLULARI, TOPLANTI HALİNDEYKEN YAKALANDI

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Kayseri İl İmamı olduğu iddia edilen Habip B., Elazığ İmamı Mehmet D. ve Adıyaman üniversite sorumlusu Serdar S., polisin bir apartman dairesine düzenlediği operasyonda toplantı halindeyken yakalanıp gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinin koordineli çalışmalarında, adli makamlardan alınan kararlar doğrultusunda FETÖ/PDY terör örgütü içerisinde üst düzey faaliyet gösterenlerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Bu kapsamda, FETÖ/PDY terör örgütünün Elazığ ve Kayseri İl İmamı ve Adıyaman Üniversite sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen ve haklarında 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından yakalama emri bulunan Mehmet D. (Elazığ İmamı), Habip B. (Adıyaman ve Kayseri İl İmamı), Serdar S. (Adıyaman Üniversite Sorumlusu) ile bu örgüt mensuplarının ilişki içerisinde olduğu Hamdi C. ve Hüseyin E. adlı, Kayseri'nin Talas ilçesinde bir apartman dairesinde toplantı halindeyken yakalanıp gözaltına alındı. Habip B.'nın 6 yıl Adıyaman İl İmamlığı yaptıktan sonra Sıtkı B.'nın yerine Kayseri'ye atandığı bildirildi. Emniyet, bu kişilerle ilgili 10 gün gözaltı süresi aldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-FETÖ'nün il imamlarının Adli Tabipliğe getirilişi sırasında polisin çektiği görüntüler

Haber: Zafer BARIŞ-Kamera: Emniyet Müdürlüğü/KAYSERİ, DHA)

41 saniye/22.2 MB

=======================================================

5)ÖĞRENCİ YURDUNDA KORKUTAN YANGIN

SAMSUN'un Tekkeköy İlçesi'nde bulunan 55 öğrencilik yatılı 5 katlı Özel Tekkeköy Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu'nun bodrum katında çıkan yangın paniğe neden oldu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen yangında yurtta kalan öğrencilerin çoğunun okulda olmasından dolayı ise faciadan dönüldü. Yangın, Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde bulunan Kurtuluş Mahallesi'ndeki Özel Tekkeköy Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu'nun bodrum katında meydana geldi. İddialara göre yurdun bodrum katında bulunan elektrik panelinde çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yurt yetkilileri ise durumu itfaiyeye ve polise haber vererek öğrencileri yurttan tahliye etti. İtfaiye ekiplerinin yangına zamanında müdahale etmesi sonucu büyük bir faciayı önlendi. Öğrencierin çoğunun olduğu ve büyük korku ve paniğe neden olan yangı sırasında, az sayıda öğrencinin içeride Arapça dersi için bulundukları belirtildi. Öğrenciler, yangının çıkmasıyla birlikte öğretmenleri tarafından tahliye edildi.

Çıkan yangında bodrum katta bulunan eşyalar kullanılmaz hale gelirken olayda yaralanan olmadı. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Yurt binası

-Yanan bodrum katı

-Öğrencilerden detay

-Öğrencilerle röp.

-İtafiye ekipleri

-Detaylar

(SÜRE: 4.36 Dk) (BOYUT: 148 MB)

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Hakan AKGÜN/TEKKEKÖY(Samsun),

=====================================================

6)İNŞAATTAN DÜŞEN SURİYELİ HAYATINI KAYBETTİ

BURSA'nın İnegöl ilçesinde 3 katlı inşaatın çatısından düşen Suriye uyruklu Ahmet Elfaris hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre; Turgutalp Mahallesi Fabrika Sokak'taki 3 katlı inşaata vinçle kalas taşındı. Çatıda kalaslar ile vinç arasındaki halatı açmaya çalıştığı sırada dengesini kaybeden 30 yaşındaki Suriye Uyruklu Ahmet Elfaris, 10 metre yükseklikten vincin kasa kısmına düştü. Ağır yaralanan Elfaris, İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

İşçinin görüntüsü, inşaat genel görüntü

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

===========================================================

7)ANTALYA'DA KÜFÜR CİNAYETİ

ANTALYA'da, 23 yaşındaki Mesut Gezen, tartıştığı 28 yaşındaki Mehmet Şerif Ocakçı'yı küfür ettiği iddiasıyla pompalı tüfekle vurup öldürdü.

Muratpaşa İlçesi Yeşildere Mahallesi 1171 Sokak'taki olay, dün saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Aralarında husumet bulunan Mesut Gezen ile hurdacılık yapan Mehmet Şerif Ocakçı dün akşam saatlerinde sokakta karşılaştı. Henüz belirlenemeyen nedenle tartışan ikiliden Mehmet Şerif Ocakçı, iddiaya göre Mesut Gezen'e küfür etti. Sinirlenen Mesut Gezen, olay yerinden ayrılarak evinden aldığı pompalı tüfekle geri döndü.

KAMYONETİN İÇİNDE VURDU

Sokakta beklemeye başlayan Gezen, Mehmet Şerif Ocakçı'ya, hurda taşıdığı 07 ER 297 plakalı kamyonetin içinde bir el ateş ederek kaçtı. Sol koltuk altından isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Ocakçı için çevredekiler 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Ocakçı olay yerinde yaşamını yitirdi. Mehmet Şerif Ocakçı'nın cenazesi, incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Polis, olaydan sonra kaçan Mesut Gezen'in yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Olay yerindeki Mehmet şerif Ocakçı'ya ait ceset detayı

Polislerin cesedi incelemesi

Çevreye çekilen güvenlik şeridi

Maktule ait kamyonette inceleme yapılması

18 MB///35 saniye

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

==========================================================

8)SİVEREK'TE, KUYUMCUDAN HIRSIZLIK KAMERADA

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, bir küpe aldıkları kuyumcuyu oyalayan 3 şüphelinin, 6 küpe ve yüzük çalması güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, dün öğleden sonra Hasan Çelebi Mahallesi'nde bulunan İsa Karael'e ait kuyumcuda meydana geldi. Kuyumcuya gelen 2 kadın ile bir erkek, satın almak için küpe ve yüzüklere bakmaya başladı. Kadınlar baktıkları küpe ve yüzüklerin fiyatlarını sorarak kuyumcuyu oyalarken, erkek şüpheli ise tezgahtaki 6 küpe ve yüzüğü el çabukluğuyla çaldı. Şüpheliler, bir süre sonra bir küpeyi satın alarak işyerinden ayrıldı. Şüphelilerin gitmesinin ardından tezgahtaki küpe ve yüzüklerin eksik olduğunu fark eden kuyumcu, güvenlik kamerasında hırsızlığı fark edince durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine gelen polis, ifadesine başvurduğu kuyumcudaki güvenlik kameralarından eşkalini belirlediği şüphelilerin kimliklerinin saptanarak yakalanması için çalışma başlattı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Güvenlik kamerası görüntüleri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 6 MB

========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şerif Kayseri Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title