Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

Bombalı saldırıda Tıp öğrencisi Berkay Akbaş da öldü (2) (Yeniden)İSTANBUL Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırıda ölenler arasında, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Sinoplu 21 yaşındaki Berkay Akbaş'ın da bulunduğu belirtildi.

Bombalı saldırıda Tıp öğrencisi Berkay Akbaş da öldü (2) (Yeniden)

İSTANBUL Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırıda ölenler arasında, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Sinoplu 21 yaşındaki Berkay Akbaş'ın da bulunduğu belirtildi. Akbaş'ın arkadaşlarıyla birlikte hafta sonunda gezmek için İstanbul'a gittiği kaydedildi.

CHP Sinop merkez ilçe eski başkanı inşaat mühendisi Salim Akbaş ile Zeynep Akbaş çiftinin çocukları Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Berkay Akbaş, hafta sonu gezmek için arkadaşlarıyla birlikte Ankara'dan İstanbul'a gitti. Dün gece arkadaşlarıyla birlikte içinde bulunduğu otomobilin Vodafone Arena Stadı'nın önünden geçişi sırasında, stat yakınındaki çevik kuvvet ekiplerine yönelik bombalı saldırı yapıldı. Otomobilde vücuduna parça isabet eden Akbaş, ağır yaralandı. Akbaş, ambulansla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Acı haberi alan Akbaş'ın Sinop'ta yaşayan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne ve baba, oğullarının cenazesini teslim almak için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gitti.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Berkay Akbaş'ın evinin dışından detay

-Berkay Akbaş'ın yakını Mustafa Acun ile röportaj

-Detaylar

Haber-Kamera: İbrahim ASLAN / SİNOP,

=====================================

Zonguldak, 2 şehit polisine ağlıyor

İSTANBUL Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden özel güvenlik şube müdürü 43 yaşındaki Vefa Karakurdu'nun acı haberi ise Ereğli İlçesi'ndeki, polis 26 yaşındaki Hasan Bilgin'in acı haberi de Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'ndeki yakınlarını yasa boğdu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu'nun babası Erdal Karakurdu ve annesi Sabriye Karakurdu da acı haberi alır almaz gece İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gitti. Evli ve 2 çocuk babası Karakurdu'nun babası Erdal Karakurdu'nun da emekli emniyet müdürü olduğu öğrenildi.

Şehidin ailesinin Orhanlar Mahallesi'ndeki evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Karakurdu'nun kardeşi Sabri Serdar Karakurdu'nun 2008'de trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

ŞEHİT POLİS BİLGİN, İŞLETME MEZUNU

Bekar olan 1 yıllık polis memuru Hasan Bilgin'in annesi Aynur Bilgin, babası Yaşar Bilgin oğullarının şehit haberini almalarının ardından gece teşhis için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gitti. Bilgin'in ilçeye bağlı Saka Köyü Çengelli Mahallesi'nde oturan babaannesi 70 yaşındaki Nebiye Bilgin'e acı haber sağlık ekipleri ve polis ekipleri tarafından verildi. Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya da Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek taziyede bulundu.

Şehidin kuzeni Muhammet Bilgin, en son bayram ziyaretinde kendisiyle görüştüklerini söyledi. Kuzeninin Bülent Ecevit Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdikten sonra iş bulamayınca polis olduğunu anlatan Bilgin, şöyle konuştu: "Acımız büyük. Ne desek boş. Teröre lanet olsun. Vatana her zaman canımız feda. En son bayramda görüşmüştük. Sabah 6 gibi acı haberini aldık. Yeni polisti. 1 yıllık polis memuruydu. İstanbul ilk görev yeriydi. Tam yerleştikten sonra evlendirmeyi düşünüyorduk. Herkese sevgisini saygısını gösteren çok değerli biriydi. Diyecek birşey bulamıyorum. Acımız çok büyük."

Görüntü Dökümü:

(KOZLU)

-Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğü

-Kaymakam Ahmet Karakaya'nın polislerle tokalaşması

-Kuzeni Muhammet Bilgin ile röp.

-Detaylar

-Sehidin köydeki evinden detaylar

///////////////

(EREĞLİ)

-Evin önünden görüntü

-detaylar

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK /ZONGULDAK,

========================================

Şehit polisin, kendisi gibi polis olan eşi hamile

İSTANBUL'da bombalı araçla yapılan terör saldırısında şehit olan 6 yıllık polis memuru 33 yaşındaki Hüseyin Dalgılıç'ın İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki evine ateş düştü. 1 çocuk babası Dalgılıç'ın kendisi gibi polis eşi Çiğdem Dalgılıç'ın hamile olduğu ve ocak ayında ikinci kızını dünyaya getirmeye hazırlandığı öğrenildi.

Şehit olan polis memuru Hüseyin Dalgılıç'ın İzmir'in Bornova İlçesi Çamdibi Semti'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin ailesinin yaşadığı ve oturdukları sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. 6 yıllık polis olduğu belirtilen Hüseyin Dalgılıç'ın motosikletli trafik polisi olarak görev yaptığı belirtildi. Şehit polisin eşi Çiğdem Dalgılıç'ın da kendisi gibi polis memuru olduğu belirtildi.

Şehit polis Dalgılıç'ın eşi Çiğdem Dalgılıç'ın ikinci kız çocuklarına hamile olduğu ve çiftin Ocak ayında gerçekleşmesi beklenen doğum için hazırlık yaptıkları öğrenildi. Çiftin kızları 1.5 yaşındaki Karaca Dalgılıç'ın ise ailesiyle İstanbul'da bulunduğu bildirildi.

ŞEHİDİN KARDEŞİ: VATAN İÇİN DAHA AKACAK KAN VAR

Şehidin kardeşi Atilla Dalgılıç, "Vatan için daha akacak kan var onu da biz vereceğiz. Gerekirse askere gidecek olan kardeşim ve benim çocuklarım elinden geleni yapacak Allah'ın izniyle. İki üç gün önce görüştük. Görev yeri Beşiktaş'tı, nasibi oraya kadarmış. Eşi de polis henüz görüşemedik, bebek bekliyorlardı. Allah hepimize yardım etsin. Bunun acısı konuşarak ifade edilemiyor" dedi.

Şehidin diğer kardeşi Metehan Dalgılıç'ın ise üniversitede eğitim gördüğü kaydedildi. İnşaat işleriyle uğraşan baba Şaban Dalgılıç'ın patlamanın ardından İstanbul'aa gittiği, anne Nevcihan Dalgılıç'ın ise İzmir'de kalıp taziyeleri kabul ettiği öğrenildi. Şehit polis memuru için yarın tören düzenleceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-şehidin baba evinden görüntü

-Şehidin kardeşi Atilla Dalgılıç ile röp.

-Türk bayraklarından görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Tufan Hamarat - Timur Tarlığ / İZMİR,

==========================================

Şehit ateşi Bursa'ya düştü

İSTANBUL Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 23 yaşındaki Hüseyin Akyüz'ün Bursa'daki baba evine ateş düştü. Acı haberi alan aile İstanbul'a giderken, şehidin evi bayraklarla donatıldı.

İstanbul'da dün gece meydana gelen hain terör saldırısında, çevik kuvvette görevli 1.5 yıllık polis memuru Hüseyin Akyüz'ün şehit olduğu haberi, dün gece Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi Alaattin Bey Mahallesi Akarsu Sokak'ta oturan ailesine ulaştı. 12 yıl önce Erzurum'dan Bursa'ya gelen baba Nizam Akyüz ve aile üyeleri İstanbul'a hareket etti.

Bekar olan ve ikiz kardeşi Hasan Akyüz'ün Karabük'te üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Hüseyin Akyüz'ün Bursa'da oturan iki ağabeyi daha bulunuyor.

Şehit haberi üzerine akrabaları ve mahalle sakinlerinin taziye ziyaretinde bulunduğu Hüseyin Akyüz'ün baba evi ve evin bulunduğu sokak bayraklarla donatıldı. Şehit Polis Hüseyin Akyüz'ün cenazesinin yarın öğle vakti Mihraplı Camii'ndeki törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Faruk KAHRAMAN/BURSA, -

==================================================

Şehit polisin Muş'taki baba evine ateş düştü

İSTANBUL Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 22 yaşındaki Murat Yılmaz'ın Muş'taki baba evine ateş düştü.

Acı haberin duyulmasıyla birlikte vatandaşlar şehidin evine akın etti. Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı AK Partili Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Sunay Mahallesi'ndeki şehidin bayraklarla donatılan babaocağına gitti. Acılarının büyük olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Feyat Asya, "İstanbul'daki patlamada Muşlu polis kardeşimiz de şehadet mertebesine ulaşmış. Bir kez daha terörü, terörizmi, teröriste yardım edeni, bütün bağlantılarını lanetliyoruz. Birliğimize, beraberliğimize kast eden bu hain saldırı kesinlikle amacına ulaşmayacak. Muşlular olarak ayaktayız. Sabahın erken saatlerinde acı haberi alır almaz, herkes şehidimizin ailesinin yanında yer aldı. Allah'ı laneti bu menfur saldırıyı gerçekleştirenlere, destekçilerinin üzerinde olsun. Bugün bütün İslam aleminin heyecanla beklediği, peygamber efendimizin doğum yıl dönümü heyecanla beklenirken, bu menfur saldırıyı gerçekleştirenlerin, terörün, terörizmin dininin, hiçbir kutsalının olmadığını bir kez daha görmüş bulunmaktayız" diye konuştu.

Şehidin dayısı olan Sunay Mahallesi Muhtarı Şahin Çiftçi de hainlerin emellerine ulaşamayacağını belirterek, "Bursa- Beşiktaş maçından hemen sonra bir hain saldırı olmuş. 2 yıl önce mezun olup çevik kuvvette göreve başlayan yeğenim de bu hain saldırıda şehit düşmüştür. Bu saldırıyı kınıyorum. Bizim canımız yandı başkasının canı yanmasın. Allah mekanlarını cennet etsin, milletimizin başı sağ olsun. Bu hainler emellerine varamayacaklar" dedi.

İki yıl önce göreve başlayan ve bekar olan şehit polis memuru Murat Yılmaz, Neriman ve Nazım Yılmaz çiftinin 4 çocuğunun en küçüğüydü. Şehidin ailesi acı haberi alır almaz İstanbul'a gittiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Taziye evinin önünden gör.

-Taziye evinin içinden gör.

-Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın şehidin dedesini teselli etmesi

-Belediye Başkanı Feyat Asya açıklama

-Muhtar Şahin Çiftçi açıklama

-Taziye evine bayrakların asılması

-Şehidin evine bayrakların asılması

-Şehidin evinin önünden gör.

-Taziye evinde Vali ve diğer vatandaşlar gör.

Haber-Kamera: MUŞ,

===============================================

Niğde'ye şehit ateşi düştü

İSTANBUL Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 24 yaşındaki Bora Çelik'in, Niğde'nin Bor İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Bor İlçesi'ne bağlı Saltuk Mahallesi'nde oturan Nuri, Rahime Çelik çiftine oğullarının şehitlik haberi polis görevlileri tarafından verildi. Acı haberi alan Çelik çiftini, yakınları teselli etmeye çalıştı. Bekar olan Bora Çelik'in cenazesi Niğde'nin Bor İlçesi'nde toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Adnan ÇELEBİ / BOR(Niğde), -

==============================================

Siverek'te şehit evinde yas

İSTANBUL'da düzenlenen terör saldırılarında şehit olan polislerden 23 yaşındaki Süleyman Sorkut'un acı haberi, memleketi Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki ailesini yasa boğdu.

5 aylık polis olduğu belirtilen polis memuru Sorkut'un acı haberi, polis yetkilileri tarafından Bayramözü Mahallesi'nde yaşayan babası Cuma ve annesi Remziye Sorkut'a verildi. Acı haberle yasa boğulan ailenin Türk bayraklarıyla donatılan evi, Sivelekli'lerin akınına uğradı. Bekar ve 1'i kız 4 çocuklu ailenin 3'üncü çocuğu olduğu belirtilen şehit Sorkut'un ağabeyi Yunus Ferhat Sorkut'un, Didim'de Cumhuriyet Savcısı olduğu öğrenildi. Şehit polis Süleyman Sorkut'un cenazesi, bugün Siverek'te düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

-------------------

Haber SİVEREK(Şanlıurfa), -

=============================================

Şehit acısı Van'a düştü (2)

BABA: ASLANLARIMIZI VATAN İÇİN YETİŞTİRİYORUZ

Şehit polis memuru Soner İdil'in Van'da bulunan ailesine acı haber sabah saatlerinde geldi. Bekar olan ve 3 ay önce göreve başlayan şehit polis memuru Soner İdil'in baba evine bayraklar asılırken, aile taziyeleri Tuşba ilçesi'ne bağlı Abdurrahman Gazi Mahallesi Kırkaltıevler taziye evinde kabul etti. Acı haberi duyan İdil'in yakınları taziye evine gelirken baba Mikdat İdil ayakta durmakta güçlük çekti. Taziyeleri kabul eden baba Mikdat İdil şöyle dedi: "Vatan sağolsun, dostlar sağolsun. Aslanlarımızı vatan için yetiştiriyoruz. Vatan için gitti. Mekanı cennet olsun, ruhları şad olsun. Tüm ölenlerin ailesine başsağlığı diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Vatanımız onlara emanettir, biz de vatan için varız ve vatan için gideceğiz. En son dün öğle saatlerinde telefon ile görüştüm. Dün öğle telefon açtım 'Baba maça gideceğiz, elbiselerimi giyiyorum seni sonra arayacağım' dedi. Sonra aradı konuştuk ve saat 21.00'den sonra kendisine ulaşamadım."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Taziye evine gelen şehit yakınları

-Baba ile röp.

-Taziye evine ve baba evine asılan Türk bayrakları

-Detaylar

Haber-Kamera: Orhan AŞAN / VAN

=================================================

Akhisar'a şehit ateşi düştü - (2)

POLİSİN MEMLEKETİNDE HÜZÜN HAKİM

İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli, şehit polis Ali Aksoy'un en son 1 ay önce memleketine izne geldiğini belirten dayısı Ünal Adeş, yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi. Aksoy'un dedesi Şevket Yağızer ise torununu en son 1 ay önce gördüğünü anlattı.

Şehit polis Ali Aksoy'un yakınları ve akrabaları Akhisar Sarıçalı Mahallesi'ndeki evi boş bırakmadı. Evin yakınında 112 acil sağlık ve jandarma ekipleri hazır bulunurken sokaklar Türk bayraklarıyla donatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Dayısı Ünal Adeş ile röp

-Mahalleden ve evden görüntüler

-Dedesi Şevket Yağızer'in konuşması

Haber - Kamera: Barış GEZİCİ / AKHİSAR (Manisa),

========================================

Beşiktaş patlamasında Malatya'nın 2.şehidi

İSTANBUL Beşiktaş'ta bulunan Vodafone Arena Stadı'nda çevik kuvvet ekiplerinin görev yaptığı alanda 2 ayrı bombalı saldırıda şehit olan polis memuru 29 yaşındaki Hamdi Dikmen, Malatya'nın Battalgazi İlçesi'ndeki baba evine acı haber verildi. Şehit polis memurunun babasının evine Türk bayrağı asılırken, yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Vodafone Arena Stadı'nın yakınlarında düzenlediği bombalı saldırıda yaralanan Çevik Kuvvet Polis şoförü Hamdi Dikmen, dün akşam İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Şehit Polis'in Malatya'nın Battalgazi İlçesi Dilek Mahallesi Hurçunlupınar Mevkiinde baba ocağına acı haber ulaştı. Acı haberi alan şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin yakınları babaevine dev bir Türk Bayrağı astı. Mahallede bulunanlar da evlerine bayraklar astı.

Adıyaman'ın Sincik İlçesi nüfusuna kayıtlı, 3 aydır polis olarak görev yaptığı, bekar olduğu öğrenilen ve ailesinin 7 çocuğunun en küçüğünün bir büyüğü olan şehit Hamdi Dikmen'in babası Abuzer Dikmen'in 2002 yılında vefat ettiği öğrenilirken, anne Elif Doğan oğullarının şehit düştüğünün haberini aldıktan sonra sinir krizleri ve baygınlıklar geçirdi.

Çevik kuvvet polisi Hamdi Dikmen'in cenazesinin yarın Malatya'da ikindi namazı ardından toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

-----------------

Haber-Kamera: Mikail PELİT/MALATYA, -

=============================================

Adana, şehit Mehmet'e ağlıyor

İSTANBUL'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru 22 yaşındaki Mehmet Atıcı'nın, şehitlik haberi Adana'nın İmamoğlu İlçesi'ndeki baba evini yasa boğdu.

İmamoğlu İlçesi'nde oturan ve geçen yıl Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan şehit polis memuru Mehmet Atıcı'nın şehitlik haberini dün gece öğrenen babası İsmail, annesi Esin Atıcı, İstanbul'a hareket etti. İlk görev yerinde şehit olan Mehmet Atıcı, Adana'da toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

-----------------

-

Haber: ADANA

================================================

Çanakkale'de bayraklar yarıya indi

İSTANBUL Beşiktaş Vodafone Arena yakınında düzenlenen saldırılar nedeniyle Çanakkale Boğazı'nın iki yakasında dalgalanan dev bayraklar yarıya indi.

İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena yakınında düzenlenen terör saldırılarında yaşamını yitirenler için ülkede 1 günlük yas ilan edildi. Yas ilanının ardından Çanakkale'nin sembollerinden Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyünde 'Dur Yolcu' anıtındaki ve 18 Mart Tepesi'nde, 45 metrelik göndere çekili 96 metrekare ebadındaki Türk bayrakları yarıya indirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Dur Yolcu Anıtı ile 18 Mart tepesindeki bayrakların yarıya inmesinden görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

================================================

Çalınan petrolü taşıyan kamyon lastiklerine ateş edilerek durduruldu

DİYARBAKIR merkez Kayapınar İlçesinde, dün gece hareketli saatlerin yaşanmasına neden olan, 'bomba yüklü' olduğu sanılan kamyonun, BOTAŞ petrol boru hattından çalınan petrolü taşıyan kamyon olduğu ve sürücüsü 'dur' ihtarına uymadığı için lastiklerine ateş edilerek durdurulduğu ortaya çıktı.

Merkez Bağlar İlçesine bağlı Pozluk Mezrası yakınlarından geçen BOTAŞ petrol boru hattında basınç düşüklüğü ihbarı yapılması üzerine saat 01.00 sıralarında İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılıkla Mücadele Şubesi ekipleri, boru hattı üzerinde keşif ve gözetleme yapmaya başladı. Pozluk mevkiinden çıkan şüpheli bir kamyonunu takibe alan askerler, aracın Diyarbakır kent merkezine girmesi üzerine polis ekiplerine haber vererek yardım istedi. Sürücüsü polis ekiplerinin 'dur' ihtirına uymayan kamyon, daha sonra lastiklerine ateş edilerek Kayapınar İlçesinde durduruldu. Durdurulan 45 YA 8195 plakalı kamyonun kasasının içerisine tanker yerleştirildiği görülürken, sürücüsü Y.A. yakalandı. Soruşturma kapsamında petrol hırsızlığına gözcülük yaptığı değerlendirilen bir kişi daha yakalandı. Yakalanan kamyonun içerisinde 10 ton ham petrol bulundu.

Yakalanan araç ile ilgili yapılan incelemede, yakalan aracın şase numarası sorgusunda aracın 4 Aralık 2016 tarihinde Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinden çalındığı asıl plakasını 15 PY 211 olduğu tespit edililrken, olaylı ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, -

=================================================

Muş'ta TIR'ın altına giren otomobilde 2 kişi öldü

MUŞ- Bitlis karayolunda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, bir kişi yaralandı.

Kaza bugun saat 11.00 sıralarında Muş- Bitlis karayolunun Gökyazı Köyü mevkisinde meydana geldi. Muş'tan Bitlis'e giden Mahmut Yıldız yönetimindeki otomobil, karşı yönden gelen Cüneyt Uçkun yönetimindeki TIR'la kafa kafaya çarpıştı. TIR'ın altına giren otomobilde sürücü Mahmut Yıldız ile yanındaki Seyfettin Kaçar olay yerinde yaşamını yitirdi. Yıldız ve Kaçar'ın araçta sıkışan cesetleri AFAD ekipleri tarafından güçlükle çıkarıldı. Yaralanan TIR şoförü Cüneyt Uçkun ise devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kazadan fotoğraflar

-Kaza yerinden görüntüler

-Muş devlet hastanesi

-Ambulans detay

Haber-Kamera: Yusuf Özgür BÜLBÜL MUŞ,

=================================================

Otomobilin çarptığı kepçe devrildi, 5 yaralı

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, aynı yönde giden kepçeye çarpan otomobildeki 5 kişi yaralandı. Devrilen kepçe nedeniyle Yeşildere Caddesi bir süre araç trafiğine kapandı. Kepçenin vinç yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından trafik akışı normale döndü.

Kaza, Yeşildere Caddesi Mürselpaşa Bulvarı ayrımında bugün saat 07.00 sıralarında meydana geldi. Bir inşaatta kazı çalışması yapan operatör Hüseyin Taçyıldız yönetimindeki 34 0016 16923 plakalı kepçe Eskiizmir'e gitmek üzere yola çıktı. Mürselpaşa yol ayrımında, iddiaya göre arkadan gelen 35 GC 9971 plakalı otomobil, kepçeye sol arka kısmından büyük bir hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle kepçe savruldu ve yolun sağındaki rafejün üzerine devrildi.

Kazayı görenler polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Otomobilde bulunan ve yaralanan Rabia Güldüroğlu, Merve Avcılar, Yasemin Ülper, Zilan Ülper, Abdurrahman Yılmaz ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Güldüroğlu'nun hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Bu arada, sürücü olduğu öne sürülen ve 1.41 promil alkollü çıkan Abdurrahman Yılmaz'ın ilk ifadesinde, otomobili kendisinin değil eğlendikleri mekanın otopark görevlisinin kullandığını söylediği bildirildi. Devrilen kepçe nedeniyle Yeşildere Caddesi bir süre araç trafiğine kapandı, uzun araç kuyruğu oluştu. Vinç yardımıyla kepçenin kaldırılmasının ardından yol yeniden araç trafiğine açıldı. Polisin kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Olay yerinden görüntü

-Kepçeden görüntü

-Kepçenin vinçle kaldırılması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Tufan HAMARAT- Timur TARLIĞ / İZMİR, -

=======================================================

16 yaşındaki alkollü sürücü polisten kaçtı, 3 araca çarptı

KÜTAHYA'da polisin dur ihtarına uymayarak kaçan 16 yaşındaki otomobil sürücüsü B.Y., biri polis otosu olmak üzere 3 araca çarptıktan sonra durdu. Gözaltına alınan B.Y.'nin 81 promil alkollü olduğu belirlendi.

Olay dün saat 23.30 sıralarında Ali Paşa Mahallesi'nde meydana geldi. Vatandaşların alkollü araç kullandığı ihbarı yaptığı 59 UD 533 plakalı otomobili polis ekipleri durdurmak istedi. Polisin dur ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçmaya başladı. Yaklaşık yarım saat süren kovalamaca sonucunda otomobil polis ekip otosuna ve park halindeki 2 araca çarparak durdu. Polisler otomobili kullanan B.Y.'yi gözaltına aldı. B.Y. yapılan muayenesinde 81 promil alkollü çıktı.

'DAHA ÖNCE DE KAÇTIM AMA BÖYLE OLMADI'

B.Y. polislere kullandığı otomobilin babasına ait olduğunu, eksik evraklarının bulunduğunu söyleyerek, "Arabanında eksikleri vardı, benim de ehliyetim yok. O yüzden polisleri görünce kaçtım. Polis arabası önüme kırdı, kaçamadım çarptım. Daha önce de kaçtım ama hiç böyle olmadı" dedi.

SİREN, KURU SIKI TABANCA VE JANDARMA KARTI

Polisler otomobil içerisinde bir kuru sıkı tabanca, siren ve jandarma logolu araç tanıtım kartı buldu. Plaka sorgulaması yapılan otomobilin daha önce trafikten men edildiği belirlendi. B.Y., Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekiplerine teslim edildi, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, -

=========================================================

Antalya'da bahar havası

ANTALYA'da Aralık ayının ikinci haftasında güneşli havayı fırsat bilenler ve turistler, sahilleri doldurdu.

Yazdan kalma günün keyfini aileleriyle birlikte sahil kenarında piknik yaparak geçiren ailelerden denize girenler de oldu. Antalya'da hava ve deniz suyu sıcaklığı 20 derece ölçüldü. Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde bazıları yürüyüş yaparken bazıları da güneşlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Denizde yüzen vatandaşlardan görüntü

Sahil kenarındaki vatandaşlardan görüntü

Denize doğru yürüyen bir vatandaştan görüntü

Kumda güneşlenen turistlerden görüntü

Denize giren vatandaşlarla röp

Sahil kenarında oturan vatandaşlardan denize PAN

Sahildeki kalabalıktan görüntü

Yüzen vatandaşlardan görüntü

HABER- KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA,

=========================================================

Uluslararası Maraton Demokrasi Şehitleri için koşuldu

MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl Demokrasi Şehitleri anısına 'Mersin'e koş, Mersin'de koş' sloganıyla organize ettiği 2'nci Uluslararası Mersin Maratonu yaklaşık 24 bin kişinin katılımı ile koşuldu.

8 ülkeden 231 sporcunun mücadele ettiği 42 kilometrelik maraton renkli görüntüler oluşturdu.

Startının Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde verildiği 2'nci Uluslararası Mersin Maratonu'na sporcularla birlikte vatandaşlarda sabahın erken saatlerinde akın etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali vekili Cezmi Türk Göçer, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Atletizm Federasyonu Başkanvekili Ali Aksu'nun hazır bulunduğu maratonun ilk koşusunu engelliler gerçekleştirdi. Engellilerin start almasının ardın 15 kilometre, 42 kilometre, halk koşusu ve minik sporcular ve özel sporcuların koşusu gerçekleştirildi. 42 kilometrelik etaba Kenya, Etiyopya, Almanya, Fas, Ukrayna, Azerbaycan, Suriye ve Türkiye'den 231 sporcu katılırken, 15 kilometrelik Almanya, ABD, Etiyopya, Kenya, Sırbistan ve Türkiye'den 960 sporcu koştu. 5 kilometre halk koşusun da ise yaklaşık 23 bin kişi koştu. Sporcuların koştuğu güzergah boyunca polis, sivil ve resmi ekiplerin yanı sıra havadan bir helikopter uçarak önlem aldı.

SOROPTİMİSTLER, 'KADINA ŞİDDETE HAYIR' DEDİLER

Maratona katılan Mezitli Soroptimist Kulübü üyeleri de, kadına yönelik şiddete hayır demek için koştu. Maratonda, üzerlerinde 'Kadına şiddete hayır' yazılı tişörtlerle katılan kadınlar, 'Güçlü kadın güçlü toplum', 'Kadına şiddete son', 'Haklı şiddet yoktur', 'Kadın hakkı insan hakkı' dövizleri taşıdı.

Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Sembol Tarhan, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığı ve şiddeti ortadan kaldırmak ve duyarlılık oluşturmak için koştuklarını söyledi. Tarhan, kadına şiddet sadece kadınların sorunu değil, toplumsal sorun olduğuna da dikkat çekerek, "Kadına şiddet sorunu toplumun tüm kesimlerini ilgilendirmektedir. Dolayısıyla bugünkü maratonda topluma bir mesaj verdiğimizi düşünüyoruz. Biz kadınlara destek veren bey efendilere de teşekkür ediyoruz" dedi.

'EN KÜÇÜĞÜ 1 YAŞINDA'

Her yaştan insanın katıldığı maratona babasının kucağın gelen 1 yaşındaki Kutay Kılıçaslan 6886 göğüs numarası ile en küçük yarışmacı unvanını aldı. Minik Kutay'ı gören Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz kucağına alarak uzun süre sevdi.

Kenyalı Moses Too 2,142'lik derecesi ile maratonun birincisi oldu. Moses Too, maratona ilk kez katıldığını ifade ederek, "Mersin'de olmaktan çok mutluyum. Buraya geldiğimi de derece yapacağıma inanıyordum. Başaracağıma inanmasaydım burada olmazdım. İnandığım içinde, başardım ve kazandım" diye konuştu.

Tekerlekli sporcu Ömer Cantay da maratonu birinci olarak tamamladı. Bağçılar Belediyesi Bedensel Engelli Atletimiz Kulübü sporcusu Cantay, geçen yılda birinci olduğunu belirterek, "Güzel bir yarıştı. Engellilerin bu tür yarışlara da yer verilmesini istiyoruz. Bize tanına fırsatı değerlendirerek, engellilerin de neler yapabileceğini gösterdik" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mustafa ERCAN-Mustafa İNSAN / MERSİN, -

==============================================

'Fındıkkıran' ayakta alkışlandı

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), bale severleri 'Fındıkkıran' balesi ile bir kez daha buluşturdu. Yeni yıl kutlamaları ile özdeşleşen ve dünyanın en çok sahnelenen eseri olan 'Fındıkkıran'a ilgi büyük oldu. Muhteşem eser, geçen sezon da izlenme rekoru kırmıştı.

Reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a, sahne yönetimi Lale Balkan'a ait 2 perdelik 'Fındıkkıran', dün gece Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Tchaikovsky'nin 1891 yılında bestelediği son bale eseri özelliği taşıyan 'Fındıkkıran', dekor ve kostümleriyle, ışık efektleriyle bir kez daha göz kamaştırdı.

GÜÇLÜ KADRO

'Fareler Kralı' masalından yola çıkılarak Alexander Dumas'ın yazdığı 'Fındıkkıran'da, Müge Ünal 'Clara', Yağızhan Danış 'Fındıkkıran Prens' rollerinde sahneye çıktı. 'Şeker Perisi'ni Laroslova Volkova, 'Şeker Prens'i Tolga Burçak, 'İyilik Perisi'ni Esra Taner, 'Drosellmayer'i Evren İskender, 'Fındıkkıran'ı Umut Çaltekin, 'Clara'nın Erkek Arkadaşı'nı Yağızhan Danış, 'Kral Fare'yi de Cenk Şahinalp canlandırdı.

Eserde orkestrayı ünlü şef Hakan kalkan yönetti, G. Armağan Davran koreograf asistanlığı görevini üstlendi, dekor tasarımına Gürcan Kubilay, kostüm tasarımına Aydan Çınar, ışık tasarımına da Mustafa Eski imzalarını attı.

İzleyicinin ayakta dakikalarca alkışladığı 'Fındıkkıran', kaçıranlar için 13 Aralık Salı ve 15 Aralık Perşembe akşamları da sahnelenecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Eserden görüntüler

HABER- KAMERA: Yusuf DEMİR/ANTALYA,

=================================================

CHP'Lİ Basmacı'nın yayın yasağı paylaşımına tepki

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı'nın İstanbul'daki terör saldırısının ardından paylaştığı, yayın yasağını eleştiren tweet sosyal medyada tepki topladı.

CHP Milletvekili Melike Basmacı'nın dün gece İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırının ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan yayınladığı mesaj tepki çekti. Patlamadan kısa bir süre sonra, "Neredeyse patlama olmadan yayın yasağı geldi…" gönderisini paylaşan Basmacı'nın gönderisinin altına 400'den fazla yorum yapıldı.

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz de Basmacı'nın paylaşımına tepki göstererek, "Denizli'ye yakışmıyorsunuz" yorumu yaptı.

Eleştirilere yine Twitter üzerinden yanıt veren Basmacı, 'Bana hakaret edince her şey düzeliyor olsa keşke' ve 'Ülkemizin istihbaratı çalışıyor olsaydı da patlama olmasaydı. Bu ülke hepimizin' gönderisini paylaştı.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, yaptığı yazılı açıklamada da İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Haber: Deniz TOKAT/DENİZLİ, -

==================================================

Trakya'da kömürlü termik santrallere 'hayır' imza kampanyası başlatıldı

KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz İlçesi'nde, Kadın Platformu tarafından 'Trakya'da kömürlü santrallere hayır' adlı imza kampanyası başlatıldı.

Kampanyayla ilgili olarak İstanbul Caddesi üzerinde bulunan üçgen park alnında stant açıldı. Dört gün sürecek olan imza kampanyasının ilk gününde özellikle kadınlar, çocuklar ve gençler açıklamayı beklemeden afişi görünce imzalarını attılar. Trakya'nın verimli topraklarının, suyunun ve doğasının yok olmaması başlatılan imza kampanyasında "Göz yummak istemiyorsanız, çok geç kalmadan sizde katılın. Çok geçmeden bir imza da siz verinö denildi.

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),-

============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş Antalya Politika Güncel Haberler

title