Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)KARDA MAHSUR KALANLARI MEHMETÇİK KURTARDI

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde kar ve tipi yüzünden yaklaşık 20 araç ve içindeki yolcular mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar ve yolcuların imdadına Mehmetçik ve Karayolları ekipleri yetişti.

Şemdinli'nin Derecik Beldesi'nde dün etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiledi. Derecik Beldesi'nden Şemdinli ilçesine ve karşı yönden gelen yaklaşık 20 araç ve içindeki yolcular, Ortaklar bölgesinde mahsur kaldı. Vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye yakın olan Ortaklar Jandarma Karakolu ekipleri ve Karayolları ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Yaklaşık 1 saatlik bir çalışmanın ardından araçlar mahsur kaldıkları bölgeden çıkarılırken, yol yeniden trafiğe açıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Mahsur kalan araçlar

-Kar yağışı ve mahsur kalan araçlardan detaylar

-Askerlerin araçları itmesi ve yapılan yardımlarından detaylar

Abdullah KAYA/ ŞEMDİNLİ (Hakkari), -

=================================================

2)AK PARTİLİ GÜL: REFERANDUM YAKLAŞTIKÇA KARARSIZLARIN SAYISI DÜŞÜYOR

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, referandum tarihinin yaklaşmasıyla kararsızların sayısının azaldığını söyledi.

Abdülhamit Gül beraberinde Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, il ve ilçe teşkilat üyeleriyle beraber Alaybey Mahallesi'ndeki trikotajcı esnafıyla bir araya geldi. Esnafla sabah kahvaltısı yapan Gül ve beraberindekiler, daha sonra işyerinin içine büyük ışıklı tabela ile 'kararımız evet' yazan esnafı ziyaret etti.

Referandumun yaklaşmasıyla kararsızların sayısının azaldığını anlatan Abdülhamit Gül, 18 maddenin açıklanmasının bunda önemli etken olduğunu söyledi. 'Hayır' diyenlerin yalan yanlış bilgiler üzerine kampanya yürüttüğünü ancak 18 maddenin neler getirdiğinin açıklanmasıyla bu algının sonlandırıldığını anlatan Gül, şöyle dedi:

"Referandum yaklaşıyor ve her geçen gün kararsızların sayısı azalıyor. Özellikle 'hayır' için propaganda yapanlar daha biz Anayasa metnini oluşturmadan; 'laiklik elden gidiyor, rejim elden gidiyor, yemin metninden laikliği kaldırıyorlar' diye yanlış bilgiler, yalan bilgiler üzerine bir kampanya başlatmışlardı. Metin ortaya çıktıktan sonra, Anayasa değişikliği metinleri, 18 maddenin neler getirdiğini, ülkeye ne gibi katkıları olacağını herkes gördükçe, okudukça vatandaşlarımız zaten bilinçli 'evet'in sayısı da artıyor. Onu da görüyoruz gerçekten büyük bir heyecan var. Türkiye'nin hükümet sistemi kendi üzerine dikilmiş bir elbise gibiydi fakat millet kendi üzerine göre dikmemişti. İlk defa millet kendi bedenine uygun Türkiye'nin ihtiyaçlarına, Türkiye'nin beklentilerine uygun bir hükümet sistemiyle yönetilecek. Bunun için sandığa gideceğiz, ülkemiz için Türkiye'nin geleceği için güçlü bir 'evet' çıkacağına inanıyoruz."

Görüntü Dökümü

---------------------------

Esnaf ziyareti

Abdulhamit Gül'ün konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 68 MB

===========================================

3)AVCILARIN VURDUĞU ÖRDEK TEDAVİ SONRASI DOĞAYA BIRAKILDI

KARS'ın Selim ilçesinde, avcılar tarafından kanadından vuralarak yaralanan ördek, Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gördükten sonra doğaya bırakıldı.

Selim ilçesine bağlı Bayburt köyü yakınında avcılar tarafından 15 gün önce kanadından yaralanan ve bu yüzden uçamayan yaban ördek, Kars'a getirilerek KAÜ Veteriner Fakültesi'ne bağlı Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yoğun tedavi altına alındı. Doğal yaşam koşullarına uygun olarak rehabilitasyon ortamında tedavi edilen ördek, üniversitenin kampüsünden geçen Kars Çayı'na bırakıldı.

Artvin, Iğdır, Ardahan ve Kars başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden yaralanan yaban hayvanlarını tedavi ettiklerini hatırlatan Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Uzlu, uzmanlardan oluşan bir ekiple hayvanlara müdahale ettiklerini, bugüne kadar sayısız yaban hayvanı tedavi ettikten sonra doğaya bıraktıklarını anlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Ördekten genel ve detaylar

-Erdoğan Uzlu'nun konuşması

-Ördeğin salınması

-Ördeğin kars Çayına inmesi ve yüzmesi

(Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

Kaset DV. 243 MB - 3 DK 41 SN -

=====================================================

4)ÇAKIROĞLU DAVASINDA HARD DİSK ÇÖZÜLEMEDİ

İZMİR'deki Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde, 2 yıl önce Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan kavgada, olayın meydana geldiği kafenin güvenlik kamerası görüntülerin bulunduğu hasarlı hard diski inceleyen Jandarma Kriminal Laboratuvarı görevlileri, bir sonuç elde edemedi. 1'i tutuklu toplam 32 sanığın yargılanmasına 27 Mart pazartesi günü 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

Ege Üniversitesi'nde, 2015 yılı Şubat ayında ülkücü öğrencilerle, savcılık iddianamesinde 'PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi) üyeleri' diye sözedilen diğer öğrenci grubu arasındaki kavgada, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu olan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu yaşamını yitirdi. Olayla ilgili Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S., tutuklandı. Savcı Zeki Polat, 1'i tutuklu 31'i tutuksuz toplam 32 sanık hakkında iddianame hazırladı. Davanın tek tutuklu sanığı Nurullah S.'ye, 'Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından mübebet ve 69 yıl, diğer 31 sanık için ise 'Suç dellilerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek ve yaralama' suçlarından 5 ila 48 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı, yargılama başladı.

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, bıçaklama olayının olduğu kafede işyeri sahibi F.Y.'nin kırdığı belirtilen hard diskle ilgili rapor hazırlanmasını istedi. Avusturya ve Almanya'da kurumu 'Arttingo Data Rescue' firması tarafından hard diskten veri kurtarma işlemini gerçekleştirilemediğine dair raporda "Hard disk kurtarma işlemi iki laboratuvaramızda 'tozsuz oda' ortamında gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmanın sonucunda mühendislerimiz diskin 4 yüzeyinde de bulunan hasarın, giderilemez-onarılamaz olduğuna karar vermiştir. Diskin üzerindeki manyetik alanın, yanlış kullanılan veya hasarlı bir şekilde okuma-yazma yapmaya çalışılması sonucunda, ağır bir şekilde tahrip edilmiş ve çizilmiş olduğu saptanmıştır. Disk üzerinde gerçekleştirilen yoğun çalışmalara ve bire bir parça değişimleri yapılmasına rağmen, mühendislerimiz diski yeniden çalıştırabilir ve böylece de ham verileri okunabilir hale getirememiştir. Sayısal delillere erişilmesi mümkün olmamıştır. Size daha iyi bir sonuç veremediğimiz için üzgünüz ve yapılabilecek başkaca da bir şey olmadığından, çalışmayı bu noktada sonlandıracaığımızı bildiriyoruz" denildi.

Mahkeme heyeti bunun üzerine görüntülerin bir kez daha Jandarma Kriminal Laboratuvarı'na gönderilmesi yönünde karar verip duruşmayı mart ayına erteledi. Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laborutavarı'nın hazırladığı rapor, mahkeme dosyasına girdi. Raporda, hard disk üzerinde çeşitli yöntemlerle yapılan inceleme ve kopyalama girişimlerinden bir görüntü ve veri elde edilemediği bildirildi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu davasına 27 Mart Pazartesi günü 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

ARŞİV GÖRÜNTÜLER

Bahri KARATAŞ/ İZMİR,

==================================================

5)İŞİNİ İSTEYEN ÖĞRETMENDEN HAVADA EYLEM

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, kanun hükmünde kararnameyle ihraç edilen ilkokul öğretmeni Engin Karataş, yamaç paraşütüyle atlayış yapıp, gökyüzünde 'İşimi ve öğrencilerimi istiyorum' yazılı döviz açtı.

Bodrum'daki Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olan evli ve 1 çocuk babası Engin Karataş, 29 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kendisi gibi Eğitim- Sen'li 8 öğretmenle birlikte meslekten ihraç edildi. Tepkisini dile getirmek için önce Belediye Meydanı'nda daha sonra ise Bodrum Limanı'nda tek kişilik eylem düzenleyen Karataş, bu kez Milas'ın Ören Mahallesi Alatepe'den yamaç paraşütü pilotu ile ikili atlayış yaptı. Karataş, paraşüt ile uçarken 'İşimi ve öğrencilerimi istiyorum' yazdığı bir döviz açtı. Yaklaşık 50 dakika havada kalan Karataş, ardından Ören sahiline inmelerinin ardından eylemini sona erdirdi. Karataş, "Bugüne kadar hakkımda 15 kez yasal işlem yapıldı, para cezası verildi, bu cezalar iptal edildi. Ben eylemlerimi sürdürmekte kararlıyım, çünkü haklıyım. Öğrencilerimi istiyorum. Denizde de istemiştim. Sahil güvenlik ekipleri beni gözaltına aldı. Bir de havada dile getireyim istedim. Bakalım burada kim gelip götürecek" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Engin Karataş havada uçarken görüntü,

-'İşimi ve öğrencilerimi istiyorum' yazısından görüntü,

-Engin Karataş ile röp.

Haber- Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

================================================

6)SU ALTINDA ÖĞRENCİLERLE SELFİE

ERZİNCAN'da 'Yüzmeyen Çocuk Kalmasın' projesi kapsamında, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik yüzme kursu veren antrenör Baykal Karataş, sporcularla su altında 'selfie' çekildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Yüzmeyen Çocuk Kalmasın' projesi kapsamında, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yüzme kursu düzenleniyor. Yüzme öğrenmenin heyecanını yaşayan öğrenciler, havuzda eğlenceli anlar yaşıyor. Yaklaşık 200 öğrencinin kurs alacağı olimpik yüzme havuzunda uzun yıllardır antrenörlük yapan Baykal Karakaş, 'Selfie' modasına uydu. Öğrencileri ile 3 metre derinlikteki havuza giren antrenör Baykal Karakaş, öğrencileriyle birlikte selfie yaptı. Yüzme antrenörü Karakaş'ın öğrencileri ile yaptığı özçekimler sosyal medyada ilgi görüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Antrenör ve sporcuların su altında selfie çekimi

-Yüzme öğrenin sporcular

(Haber-Kamera: Coşkun MENEK / ERZİNCAN,

==========================================

7)ÜÇÜZLERİN MAMA VE BEZİNE ASGARİ ÜCRET YETMİYOR

Hasan DEMİRBAŞ/ ANTALYA,- ANTALYA'da 3 aylık üçüzleri için destek isteyen 26 yaşındaki Tuba Çiftçi, eşinin 1400 TL maaşla çalıştığını, bu paranın 700 lirasıyla mama aldığını, kirayı ödedikten sonra kalan parayla bez alabildiğini söyledi.

Tuba ve Mehmet Çiftçi, 8 yıl önce daha iyi koşullarda yaşamak için Şanlıurfa'dan Antalya'ya taşındı. Antalya'da 5 yıl önce Bünyamin adını verdikleri çocukları dünyaya gelen çift, ikinci çocukları için uzun süre tedavi gördü. Tedavi sonucu hamile kalan Tuba Çiftçi, doktorunun üçüz beklediğini söylemesi üzerine buruk sevinç yaşadı. Tuba Çiftçi, 3 ay önce ikisi erkek üçüzlerini dünyaya getirdi.

Eşinin asgari ücretle bir fırında pide ustası olarak çalıştığını anlatan Tuba Çiftçi, bebekleri için aldığı 55 liralık mamanın iki günde bittiğini söyledi. Aylık ortalama 700 lirayı mama için verdiklerini aktaran Çiftçi, "450 lira kirada oturuyoruz. Eşimin maaşı bebeklerin mama, bez ve kira parasına yetiyor. Ev sahibi bu ay kirayı 550 liraya çıkaracak. Mecburen kirası daha düşük bir yere çıkmak zorundayız. Bebeklere bakmakta zorluk çekiyorum. Cumhurbaşkanımızdan çocuklarım için destek istiyorum. Komşularım mama ve bez getiriyor ama artık onlardan bir şey bekleyemiyorum" diye konuştu.

Tuba çiftçi, bebeklerin beşiğini bir komşusundan aldığını kaydetti. Üçüzleri beşiğe sığdıramayan anne, bir bebeği pusette yatırmak zorunda kalıyor. 3 aylık olan Yunus Emre, Taner Yalçın ve Duygu Dilara'nın bakımı için anneye desteği de yine komşuları veriyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Üçüzlerin anne kucağında görüntüsü

RÖP: Anne Tuba Çiftçi

Komşu kadın ve anne bebekleri kucağında severken görüntüsü

Üçüzlerin beşikte görüntüsü

119 // 3.45

HABER: Hasan DEMİRBAŞ-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

====================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Derecik Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title