Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

Sobadan bir aile zehirlendi: 2 ölü, 2 yaralıGAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 25 yaşındaki Mustafa Bıldırcın ve oğlu 2 yaşındaki Sait Bıldırcın yaşamını yitirdi, eşi 21 yaşındaki Ayşe ve oğlu 1 yaşındaki Eyüp Bıldırcın ise hastanede tedaviye alındı.

Sobadan bir aile zehirlendi: 2 ölü, 2 yaralı

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 25 yaşındaki Mustafa Bıldırcın ve oğlu 2 yaşındaki Sait Bıldırcın yaşamını yitirdi, eşi 21 yaşındaki Ayşe ve oğlu 1 yaşındaki Eyüp Bıldırcın ise hastanede tedaviye alındı.

Beyler Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Suriyelilerin barındığı kampta çalıştığı belirtilen Mustafa Bıldırcın sabah saatlerinde işe gitmeyince, arkadaşları telefonla aradı, ancak ulaşamadı. Arkadaşlarının ulaştığı babası Mehmet Sait Bıldırcın gittiği evde, oğlu Mustafa, gelini Ayşe ve torunları Sait ile Eyüp'ü hareketsiz buldu. İhbarla gelen sağlık görevlileri, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlenen baygın haldeki aileyi ambulanslarla İslahiye Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Acil serviste müdahale edilen Bıldırcın ailesinden Mustafa ile oğlu Sait yaşamını yitirdi. Acilde ilk müdahaleleri yapılan Ayşe Bıldırcın ve oğlu Eyüp Bıldırcın ise hayati tehlikeleri bulunduğu gerekçesiyle Gaziantep Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan baba ve oğlunun cesetleri ise, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Olay yeri

Sokaktaki kalabalık

Baba Mehmet Sait Bıldırcın ile röp

Cesetlerin çıkarılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-

==========================================

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Elazığ'da

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, geldiği Elazığ'da, Nisan ayında yapılacak referandum için destek isteyerek, girişimcilere de Elazığ'a yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Elazığ'a gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ilk olarak valiliği ziyaret etti. Vali Murat Zorluoğlu, milletvekilleri ve daire müdürleri tarafından karşılanan Bakan Zorlu, burada yaptığı açıklamada, Elazığ gelişinin 2 sebebi olduğunu belirterek, "Bu gün Elazığ'a gelişimizin iki sebebi var. Bunlardan birisi biliyorsunuz Elazığ cazibe merkezi bölgesinde, Elazığ'a yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımızın yatırım alanı ihtiyaçlarını gidermek amacıyla bu gün burada görüşmelerde bulunacağız, sayın valimizle, milletvekili arkadaşlarımızla birlikte. Çok sayıda talep ver. Elazığ'da organize sanayi bölgelerinin kurulabilmesi, mevcutların genişletilebilmesi için Bakanlığımızla burada çalışacağız. İhtiyaç duyulan sanayi parsellerini oluşturmak için milletvekili arkadaşlarımıza sözümüz var; ya yeni OSB kurulması, ya da mevcudun genişletilmesi konusunda destek sağlayacağız. Bakanlığımız biliyorsunuz organize sanayi bölgelerinin kurulmasında destek ve maddi katkı sağlayan bir konumu var. Bu gün de Elazığ'da bu konuları görüşeceğiz ve bir karara varacağız" dedi.

Referandum sürecini anlatmak için çeşitli görüşmelerde bulunacaklarını anlatan Bakan Özlü, "İkincisi biliyorsunuz bir referandum süreci içindeyiz. Referandum süreci içersinde bizim partimizin, Milliyetçi Hareket Partisi'nin birlikte hazırlanan bir paket söz konusu. Bu paketin daha iyi anlatılabilmesi noktasında bu gün Elazığ'da sivil toplum kuruluşları ile temasımız olacak. Elazığlılarla temasımız olacak. Burada referandum sürecinde kendi politikamızı anlatacağız, soruları cevaplandıracağız. Bu iki amaç için bu gün Elazığ'dayız" diye konuştu.

Bir soru üzerine Bakan Özlü, Almanya'nın Türk Bakanlara karşı tutumunun çok çirkin olduğunu savunarak, "Bir kere çok çirkin. Almanya'da yaşayan 3 milyona yakın Türk var. Bunların bir kısmı, hem Alman vatandaşı, hem Türk vatandaşı. Türkiye'de bir referandum süreci var, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da oy kullanabiliyorlar. Bu süreçte Anayasa değişiklik paketinin orada yaşayan Türklere anlatılmasın aslında hiçbir behis yok. Maalesef Alman makamları, Hollanda da dahil bir takım zorluklar çıkarıyorlar Onlar aslında oyların hayır çıkması yönünde bir nevi destek veriyorlar. Bakın Türkiye'de kimlerin hayır çıkmasını istediğini düşünürseniz yaklaşım çok manidar" diye yanıtladı.

Bakan Faruk Özlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya ile yapılan görüşmelerini de değerlendirerek, şunları söyledi: "Rusya ile ilişkilerimizi düzeltiyoruz. Bu aşağı yukarı 6 aydır ilerleyen bir süreç, İnşallah daha da iyi olacak. Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerinin bozuk olmasının hiçbir anlamı sebebi yoktur. İki komşu ülke tarihten beri ilişkilerimiz var. Türkiye'de Rusların ve Rusya'da Türklerin yatırımları var. İki komşu ülkenin ilişkilerinin iyi olması çok doğal ve iyi bir süreçle de devam ediyor."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Bakanın gelişi

Vali ve milletvekilleri tarafından karşılanması

Bakanın valilik defterini imzalaması

Bakanın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

==========================================

Hastanenin acilinden yapılan giriş için ücret istenince kavga çıktı

İZMİT'te, ateşi yükselen 14 aylık bebeğini özel bir hastanenin acil servisine götüren Serkan Ustaoğlu poliklinik hizmeti bedeli olarak 78 liralık ödeme çıkartılınca hastane müdürü ile tartıştı. Ustaoğlu ile hastane müdürü kavga ederken, birbirlerinden şikayetçi oldu.

Bir firmada elektrik teknisyeni olarak çalışan Serkan Ustaoğlu 14 aylık oğlunun ateşi yükselince İzmit'te bulunan özel bir hastanenin acil servisine götürdü. Burada yapılan işlemlerin ardından yaklaşık 3 saat müşahede altında tutulan bebek taburcu edildi. Serkan Ustaoğlu'na poliklinik hizmeti bedeli 78 lira ödeme çıkartıldı. Serkan Ustaoğlu acil servisten giriş yapmasına rağmen kendisinden para talep edildiğini belirterek, hastane müdürü Fatih Çöp ile tartıştı. Serkan Ustaoğlu ile Fatih Çöp kavga ederken, birbirlerinden şikayetçi oldu.

ELİMİ KALDIRDIM, O DA YUMRUK ATTI

Serkan Ustaoğlu hastane müdürünün kendisini darp ettiğini iddia ederek, "Bebeğimin ateşi 40 dereceye yükselince hastanenin acil servisine götürdüm. Benden 78 lira para talep ettiler. Ben o anda parayı verdim. Acil servisin müşahede servisinde çocuk tedavi gördü ve tahliller yapıldı. Çıkış işlemlerini yaptırırken hastane yetkilisi Fatih Çöp'e benden alınan ücretin sebebini sormak ve ayrıca bu ücretin karşılığında hiçbir makbuz verilmediğini söyledim. Kendilerini Sağlık Bakanlığı iletişim hattı ile Maliye Bakanlığı'na şikayet edeceğimi söyledim" dedi.

Hastane müdürü hakkında şikayetçi olduğunu belirten Ustaoğlu, "Herhangi bir araştırma bile yapmadan 'Siz poliklinik hizmetinden faydalanmışsınız. Bu yüzden dolayı para alınmış. Biz e fatura üyesi bir işyeriyiz o yüzden size e fatura gönderilmiştir' dedi. Ben de poliklinik hizmetinden faydalanmak istemediğimi ve e fatura da istemediğimi söyledim. Neden zorunlu olarak böyle yapıldığını sordum. Beni dışarıya attırmak istedi. Sinirlenip ayağa kalktım, elimi kaldırdım. O da çeneme yumruk attı, göğsüme vurdu. Benim hiçbir fiziki müdahalem olmadı. Polisi aradım beni hastaneye yönlendirdi. Darp raporu aldım ve hastane müdürü hakkında şikayetçi oldum" diye konuştu.

KAMERA KAYITLARI MEVCUT

Saldırı görüntülerinin kamera kayıtlarında mevcut olduğunu söyleyen hastane müdürü Fatih Çöp, "Kamera kayıtlarında her şey var ve bu görüntüleri savcılığa göndereceğim. Bu kişi bana kendisi saldırdı. Elini kaldırınca ittim. Kendisi abartıyor olayları. Ben vurmadığım halde kendisi vurdu. Ben de şikayetçi oldum. O saldırıyor ve görüntüler ortada. Saptırıyor olayı ve poliste de olayı saptırdı. Kendisinden davacıyım. Kendisine tazminat davası da açacağım" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Serkan Ustaoğlu ile röp

-Darp raporları

HABER: ERGÜN AYAZ-KAMERA: FARUK KIYAK-İZMİT-

===========================================

Hastanede parmak kurtarma operasyonu

DENİZLİ'de, evde musluk rozetiyle oynarken, sol işaret parmağını, ortasındaki deliğe sıkıştıran 6 yaşındaki Umut Kayra Tosun'u, götürüldüğü hastanede, bu durumdan itfaiye ekipleri kurtardı.

Merkezefendi İlçesi'nde dün (cuma) meydana gelen olayda; 6 yaşındaki Umut Kayra Tosun, evde boşta duran musluk rozetiyle oynarken, sol işaret parmağını ortasındaki deliğe sıkıştırdı. Parmağından rozeti çıkaramayan Tosun, ailesi tarafından Servergazi Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil servisteki müdahaleye rağmen Tosun'un parmağı, içinden çıkarılamadı. Bunun üzerine Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan yardım istedi. Hastanenin acil servisine gelen itfaiye ekibi, müdahale odasında, küçük çocuğun parmağındaki musluk rozetini çıkarmak için çalışma yaptı. 10 dakika süren çalışmada, Tosun'un parmağındaki demir rozeti el aletleriyle kesilip, çıkarıldı. Tosun, daha sonra ailesiyle evine döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Hastanenin acil servisinde küçük Tosun'un parmağındaki rozetten

İtfaiye ekiplerinin rozeti kesmesinden

Rozetten görüntü

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

=============================================

Edirne'de suç örgütü operasyonu: 17 gözaltı

EDİRNE'de organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 16 tabanca, kılıç, muşta, senet ve bıçaklar ele geçirildi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, kentte otopark işleten ve hurdacılık yapan bir grubu 3 ay önce takibe aldı. Şüphelilerin tüm hareketlerini izleyen Asayiş Şubesi, önceki gün operasyon için düğmeye bastı. Adresleri belirlenen şüphelilerin ev ve işyerlerine düzenlenen baskınlarda 17 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda değişik çap ve modellerde 16 tabanca, 3 adet Kılıç, 1 adet G3 şarjörü, biri sustalı 7 bıçak, kasatura, Muşta, kelepçe, 326 adet tabanca mermisi 85 bin 995 lira, 100 euro ve 20 Bulgar levası ele geçirildi. Ayrıca tefecilikte kullanıldığı belirlenen 314 adet sözleşme, senet ve tapu senedi, 31 adet açık hat tabir–edilen kullanıma hazır ve başkaları adına alınmış GSM hattı, 17 adet telefon, 13 adet tablet ve bilgisayar ile 28 adet depolama cihazı bulundu.

ASAYİŞTEN 'ORGANİZE' OPERASYON

Gözaltına alınan şüpheliler geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından ifadesi için Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne götürüldü. Ayrıca şüphelilerin suçta kullandığı belirlenen 2'si lüks otomobil ve 1 çöp kamyonuna da el konuldu. Operasyonda kapsamında işlettikleri otoparklarda polis ekiplerince mühürlendi. Şüpheliler, suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma, suç işlemek amacıyla kurulmuş olan örgüte üye olma, örgüt faaliyetleri çerçevesinde suç işleme, nitelikli yağma, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, silahlı tehdit, tefecilik, silah sağlama - silah ticareti yapmakla suçlanıyor.

Operasyon kapsamında 38 adreste ve 2 avukatlık bürosunda arama yapıldı. Edirne'nin yanı sıra Sivas'ın Kangal İlçesi'nde 2 adreste aramalar yapılırken, firar ettiği tespit edilen 6 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Edirne Emniyet Müdürlüğü

-Ele geçirilen silahlar, bıçaklar

-Para ve senetler

-El konulan çöp kamyonu

-Lüks araçlar

-Bir şüphelinin evden çıkarılması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

==============================================

Dolandırıcılar bankada yakalandı

BALIKESİR ve Bursa'da 2 kişiyi telefonla arayıp kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak toplam 57 bin lira dolandıran Faruk Zerengök (42), Burhan Akarsu (38) ile Levent Özkök'ü (34) Adana'da parayı çekmek isterken yakalandı. Zanlılardan Akarsu'nun geçtiğimiz ay dolandırıcılık şebekelerine yönelik yapılan planı operasyonda gözaltına alınıp, mahkemece serbest bırakıldığı belirlendi.

İddiaya göre, Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde yaşayan 71 yaşındaki Semiha Y.'yi telefonla arayan dolandırıcılar, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasını yürüten ekipte olduklarını belirterek, "Teyzeciğim, senin adına FETÖ'ye para aktarılmış. Biz bu soruşturmayı yürütüyoruz. Evinde, bankada, ne kadar altın ve para varsa, bunları inceleyip, sana geri iade edeceği. Şimdi, sen ne varsa, bunları vereceğimiz hesaba yatır. Altınların varsa, onları da bozdur" dedi.

Telefon dolandırıcılarının sözlerine kanan Semiha Y., Bandırma PTT Şubesine giderek 8 bin TL parayı yatırdı. Elindeki gençliğinden kalan 24 ayar 2 bileziği de toplam 10 bin liraya bozduran Y., yeniden gittiği PTT Şubesi'ne parayı yatırmaya çalışırken, görevliler durumu fark ederek uyardı. Semiha Y.'nin parayı yatırması önlendi.

Aynı gün, Bursa'nın Osmangazi İlçesi'nde oturan kepçe operatörü Fehmi Ç.'yi (42) de arayan aynı dolandırıcılar, "FETÖ'cüler senin hesaplarını ele geçirmiş. Bankadaki paranı çekecekler, ayrıca adına kredi çıkartmışlar, onu da almak üzereler. Hemen git parayı onlardan önce çek" diye korkuttu. Fehmi Ç., bankadan parasını çekti, arkadaşlarından borç aldı, ayrıca bir bankadan da kredi çekip, toplam 48 bin 750 lirayı dolandırıcıların verdiği banka hesabına yatırdı. Parayı yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan Fehmi Ç.'nin şikayeti üzerine harekete geçen Adana polisi, Faruk Zerengök, Burhan Akarsu ile Levent Özkök'ü parayı çekmek için geldikleri banka şubesinde suç üstü yakaladı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılardan Burhan Akarsu'nun geçtiğimiz ay dolandırıcılık şebekesine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınıp, mahkemeden serbest bırakıldığı belirlendi. Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Adli Tıp Birimi içindeki polislerden görüntü

Zanlıların Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracına bindirilmeleri

Polis aracının gidişi

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI /ADANA,

=======================================

Diyarbakır'da 2 yankesici tutuklandı

Diyarbakır'ın en işlek caddelerinde vatandaşların ceplerindeki para ve telefonlarını çalan 2 yankesici, polisin takibi sonucu yakalandıktan sonra, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Diyarbakır Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, Polis, 7 Mart tarihinde bir kişinin cep telefonunun çalınmasıyla ilgili, madurun gezdiği noktalarda bulunan mobese kameraları ve iş yerlerine ait güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan inceleme sonucu H.A. ve M.G.'nin telefonu çaldığı belirlendi. Şüphelileri takibe alan polis, yeni bir hırsızlık için gözlem yaparken iki kişiyi yakaladı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu'na götürülen H.A. ve M.G. sorgularının tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha önce de birçok kişinin para ve cep telefonlarını çaldıkları öne sürüldü.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, -

===========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Sait Türkiye Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title