Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)HDP'Lİ MİLLETVEKİLİ BESİME KONCA SERBEST BIRAKILDIBATMAN Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında açılan soruşturma kapsamında dün akşam Ankara'da gözaltına alınarak gece yarısı Batman'a getirilen ve savcılıkta sorgusu tamamlanan HDP Siirt Milletvekili Besime konca, tutuklama talebiyle...

1)HDP'Lİ MİLLETVEKİLİ BESİME KONCA SERBEST BIRAKILDI

BATMAN Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında açılan soruşturma kapsamında dün akşam Ankara'da gözaltına alınarak gece yarısı Batman'a getirilen ve savcılıkta sorgusu tamamlanan HDP Siirt Milletvekili Besime konca, tutuklama talebiyle çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğinde serbest bırakıldı.HDP Siirt Milletkvekili Besime Konca, Batman Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında, Diyarbakır merkez Sur ilçesindeki oparasyonlarda öldürülen PKK'nın Sur sorumlusu "Çiyager" kod adlı Cihat Türkan'ın Batman'da 16 Mart 2016 tarihindeki cenaze töreninde yaptığı konuşmadan dolayı açtığı soruşturma kapsamında dün gece Ankara'da gözaltına alındı. Dün gece yarısı uçak ile Bataman'a getirilen HDP'linin Konca'nın ifadesi Bataman Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale tarafından alındı. Savcılık sorgusundan sonra HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Polisler arasında Sulh Ceza Hakimliğine götüürülen HDP'li Konca zafer işareti yaparak, "Serkeftin (Başarılar), mutlaka kazanacağız. Diktatöryalizm demokrasiden korkmasın. Sonuna kadar demokrasi için direneceğiz. Serkeftina gele Kürdistane (Başarılar Kündistan halkına), hemu gelena spas (Bütün halklara teşekkürler)"dedi.

Konca çıkarıldığı mahkemede " adli kontrol" şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-HDP'li Konca'nın Adliye'de görüntüsü

-Konca'nın konuşması

-Konca'nın katıldığı cenaze töreni 16 Mart 2016'da (ARŞİV)

Reşat YİĞİZ_BATMAN/DHA

==========================================================

2)VAN, HAKKARİ VE BİTLİS'TE PKK'YA AİT PATLAYICI VE SIĞINAKLAR BULUNDU

VAN, Hakkari ve Bitlis'te güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda PKK terör örgütüne ait sığınak, patlayıcı ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada,"Van merkezde güvenlik güçlerince icra edilen operasyonda altı adet plastik bidon içerisinde, bombalı araç düzeneği hazırlamak için kullanılan patlatılmaya hazır toplam 600 kilogram el yapımı patlayıcı ele geçirilerek imha edilmiştir" denildi.

HAKKARİ'DE FÜZE SEVK MOTORU

Öte yandan Hakkari'de gerçekleştirilen operasyonda beş adet el yapımı patlayıcı, 500 gram dinamit, bir adet omuzdan atılan füze sevk motoru ve çok sayıda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemenin ele geçirildiği belirtildi. Genelkurmayın açıklamasında Bitlis'in Tatvan İlçesi'ndeki operasyonlarda ise,"13 sığınak ve 25 bölücü terör örgütü mevzii tespit edilerek kullanılmaz hale getirilmiş, sığınakların içerisinde, iki adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 21 kilo amonyum nitratla güçlendirilmiş patlayıcı madde, dört adet Doçka mühimmatı, 13 adet av tüfeği fişeği, 3 adet akü, 9 adet boş bidon, muhtelif cinste kablo ve pil düzenekleri ile muhtelif cins ve miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir" denildi.

VAN,

=======================================================

3)ZEKİ ÇOCUKLARI, 'IŞIK EVLERİ'NE YERLEŞTİRMİŞLER

ADANA'da kimsesiz zeki çocukları, Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait 'Işık Evleri'ne yerleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü eski ve yeni personeli 24 kişi sorgulamaları tamamlanarak adliyeye sevk edildi.

FETÖ soruşturması kapsamında 30 Kasım'da kamu kurumlarına yönelik soruşturmada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İdris Dal ve eski müdür İsmail Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 25 personel gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan operasyonda gözaltına alınan sosyal hizmet uzmanları, yurt ve kurum yöneticilerinin sorgusu tamamlandı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerden 1'i serbest bırakılırken, 24'ü bugün adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirilen şüphelilerden İdris Dal, "Devletime ihanet etmedim, ben hain değilim" dedi.

"ABLA VE ABİ'LER TEK TEK İLGİLENDİ"

FETÖ yapılanması ile ortak hareket ettikleri iddia edilen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri yöneticilerinin, devlet korumasına alınan zeki ve kimsesiz çocukları örgütün evlerine yerleştirdikleri tespit edildi. Cemaat imamının görevlendirdiği 'ağabey' ve 'ablalar'ın tek tek ilgilendiği ve çocukların FETÖ'ye hizmet etmek için yetiştirildiği ileri sürüldü. KOM Şube ekiplerinin çalışmasında kurum çalışanlarının yönlendirmesi ile kimsesiz çocukların yerleştirildiği 11 öğrenci evi belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularında suçlamayı kabul etmeyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanları ve sosyal hizmet uzmanları, sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polis otobüsünün gelişi

Zanlıların otobüsten inmesi

Adli Tıp Birimi genel görüntüsü

Zanlı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İdris Dal'ın konuşması

Adli Tıp Birimi tabelası

SÜRE: 02'07" BOYUT: 238 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

===================================================

4)İZMİT'TE, FETÖ'NÜN KATİPLERİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

KOCAELİ'nde, sınavlarda yapılan usulsüzlüklerle katip olan 6 kadın ile 2 abla Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 2012 yılında yapılan zabıt katipliği sınavı ile katip olanlarla ilgili incelemede bulunuldu. Terör örgütü içerisinde yetişmiş, usulsüzlük yapılarak kazandıkları sınavlar sonucunda katip olan İzmit'te 2 kişi, Bolu, Sakarya, Mardin ve Amasya'da ise birer kişi olmak üzere 6 kadın ile organizasyonu sağlayan 2 abla olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde ifadeleri alınan 8 kadın işlemlerinin ardından bu sabah Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Adliyeye sevk edilmeleri

İZMİT(Kocaeli), -

===================================================

5)BESNİ'DE TEKERLEKLİ SANDALYE VE GİYECEK YARDIMI

ADIYAMAN Besni İlçesi'nde, bin öğrenciye kışlık giyecek ve 50 engelliye tekerlekli sandalye verildi.

Besni Kaymakamlığı tarafından başlatılan 'Öksüz ve yetimler bizim canımızdır' projesi kapsamında 50 engelliye tekerlekli sandalye, bin öğrenciye ise işadamları tarafından kışlık bot ve kıyafet yardımı yapıldı. Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törene; Kaymakam Çağlayan Kaya, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Merinos Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, işadamı Ercan Göğüş, öğretmenler, öğrenciler ve engelliler katıldı.

Öğrencilere tekerlekli sandalye, kışlık bot ve kıyafet yardım töreninde konuşan Kaymakam Kaya, "Şüphesiz insan için hayatta en önemli görev, en büyük eser başkaları için ne yaptıklarımız, insanlığa ne kadar hizmet ettiğimiz, insana ne kadar faydalı olduğumuzdur. Çünkü bir insan için en büyük sermaye geride bıraktıklarıdır. Özellikle bu sermaye insanlık içinse o kişinin adı hep hayırla yad edilecek, gelecek nesillere ışık olacak ve o nesiller tarafından örnek alınacaktır. Besnililer, işadamlarımızla, hayırseverlerimizle ne kadar övünse, ne kadar onur duysa azdır.

Bu sene başında 'Yetim ve Öksüzlerimizi Sevindirelim' projesiyle ilçemizde 370 yetim öksüzümüzü tespit ettik. Hayırseverimiz Ercan beyin de büyük destekleriyle bu yavrularımızı bugün sevindireceğiz. Yine Ali Erdemoğlu ağabeyimizin destekleriyle engelli 50 vatandaşımıza tekerlekli sandalye verilecektir. Sizlerle ne kadar övünsek, gurur duysak azdır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 50 engelliye tekerlekli sandalye ve bin öğrenciye kışlık bot ve kıyafet dağıtımı gerçekleştirildikten sonra Kaymakam Çağlayan Kaya hayırsever işadamlarına plaket ve teşekkür belgesi verdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Törene katılanlar

Öğrencilere kıyafet ve bot dağıtımı

Engellilere tekerlekli sandalye verilmesi

Kaymakam Kaya'nın plaket vermesi

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 30 MB

========================================================

6)HAKKARİ'DE SONDAJDAN 5 BİN KİŞİYE YETECEK SU ÇIKTI

HAKKARİ Belediyesi tarafından dualarla başlatılan sondaj çalışmalarında bir kuyuda 5 bin nüfusa yetecek kadar su çıktı. Hakkari Belediye Başkan vekilliğine atanan Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim, sondajdan çıkan su kaynağı ile birlikte Hakkari'nin su probleminin büyük oranda çözüleceğini söyledi.

Hakkari Belediyesi tarafından 10 gün önce kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Otluca Köyü'ndeki bir arazide başlatılan sondaj çalışmalarında olumlu sonuç alındı. Kuyudan 5 bin nüfusa yetecek kadar su çıktı. Su kaynağının bulunduğu bölgede inceleme yapan Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, yeni kaynaktan 24 saatte 864 ton içme suyunun çıktığını belirterek, "Bu kaynakla şehirdeki 5 bin nüfuslu bir mahallenin ihtiyacını 24 saat karşılayabileceğiz. İlk yaptığımız sondaj çalışmasından olumlu sonuç almamız bizi sevindirdi. Alternatif kaynaklar üzerinde çalışmalar yaparak su problemini tamamen ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Bu kaynakları şehir şebekeleriyle birleştirip Hakkari halkının musluklarından 24 saat su akabilecek duruma getirmeyi hedefliyoruz" dedi

Görürtü Dökümü

----------------

-Çıkan su kaynağı

-Su kaynağının yanında bekleye ekipler ve iş makinesi

-Fışkıran su kaynağının yanında dua eden Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ve Müftü Faysal Geylani

-Detaylar

-Bölgede incelemelerde bulunan Başkan Epcim

(HABER-KAMERA: HAKKARİ-DHA)

BOYUT: 320 MB

SÜRE: 3 DK 34 SN

==========================================================

7)ŞEHİT AİLELERİNE ZİYARET

BURDUR Valisi Şerif Yılmaz ve beraberindeki heyet, Yeşilova Sazak Köyü'nde Şehit Piyade Er Süleyman Efek ve Şehit Deniz Piyade Er Seyhan Kayan'ın ailelerini ziyaret etti. Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, 1'inci Tank Alay Komutanı Tank Albay Cem Tuce, Yeşilova Kaymakamı Necdet Özdemir, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Genel Sekreteri Servet Olpak, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurdan Kamal ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran'dan oluşan heyet Yeşilova'ya bağlı Sazak Köyü'nü ziyaret etti.

Vali Yılmaz ve beraberindekiler 1993 yılında vatani görevini yaptığı Iğdır ilinde terörist saldırıda şehit olan Piyade Er Süleyman Efek'in ailesini ziyaret etti. Ardından Gölcük Donanma Komutanlığı'nda deniz piyade er olarak askerliğini yapmaktayken 17 Ağustos 1999 depreminde şehit olan Deniz Piyade Er Seyhan Ayan'ın ailesini ziyaret eden heyet şehitler için dua etti. Vali Yılmaz ve beraberindekiler şehit aileleriyle görüşerek sıkıntılarını sordu.

Vali Yılmaz, "Şehit ailelerimizin evlerine arkadaşlarımızla beraber misafir olduk. Güzel bir günümüz oldu. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ailelerinin yalnız olmadığını bugün tekrar göstermeye gayret ettik. Dertleriyle beraber sofralarını paylaştık. Vatan uğruna canlarını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara sabır diliyorum. Dua ettik, hasbihal ettik, güzel bir gün oldu, kendilerine güzel ev sahiplikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Ziyaretlerden detay,

176 MB // 05.26"

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

=====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Batman Siirt Politika Güncel Haberler

title