Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

Erzincan'da PKK operasyonunda 7 kişi tutuklandıERZİNCAN'da terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 7'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Erzincan'da PKK operasyonunda 7 kişi tutuklandı

ERZİNCAN'da terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 7'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Erzincan'da geçen 28 Kasım günü Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kapatılan Rojarya Öğrenci Derneği bünyesinde örgüt propagandası yapmak, dağ kadrosuna eleman temin etmek, örgütsel faaliyetlerde bulunmak iddiası ile 17 kişiyi gözaltına aldı. Erzincan merkezli, İstanbul, Şanlıurfa, Siirt, İzmir'de gözaltına alınan 17 kişi Emniyette yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkça 1 kişi serbest kalırken, hakim karşısına çıkan 16 kişiden 9'u adli kontrol kaydı ile serbest bırakıldı, 7 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber : Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, -

=====================================

Sivas merkezli FETÖ operasyonu: 14 öğretmen gözaltında

SİVAS merkezli 11 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 14 öğretmen gözaltına alındı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY okullarında görev yapan öğretmenlere yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda Sivas'ın yanı sıra çeşitli illerde görev yapan 28 öğretmen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Karar doğrultusunda polis ekipleri Sivas'ta 6, Ankara'da 2, Kayseri'de 2, Isparta, Yozgat, Manisa ve Kocaeli illerinde ise 1'er öğretmeni gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen öğretmenler, sorgu için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Haklarında gözaltı kararı verilen farklı 4 ildeki 14 öğretmenin yakalanması için de çalışma yürütüldüğü öğrenildi.

HaberB SİVAS, -

======================================

FETÖ şüpelisi 3 katip Adliye'ye sevk edildi

KOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kocaeli Adliyesi'nde görev yapan ve 'ByLock' haberleşme programını kullandıkları iddia edilen 3 kadın katip gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında operasyonlar devam ediyor. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube ekipleri 1 Aralık günü Kocaeli Adliyesi'ne düzenledikleri operasyonda 'ByLock' haberleşme programı kullandıkları iddia edilen 3 kadın katip gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemlerinin ardından zanlılar Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Adliyeye çıkartılmaları

Haber-Kamera: Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli)

==========================================

Çorlu'da sis etkili oldu, karayolları kapatıldı

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis hayatı olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin 5 metreye kadar düşmesi nedeniyle Çerkezköy karayolu geçici olarak trafiğe kapatıldı. Tekirdağ-Çorlu karayolunda otomobilin TIR'a arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı

Çorlu'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis, özellikle işlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Görüş mesafesinin yer yer 5 metreye kadar düşmesi üzerine Çerkezköy İlçesi karayolu geçici olarak araç trafiğine kapatılarak, araçlar çevre yoluna yönlendirildi. İlçe merkezinde ise trafik durma noktasına geldi. Bir çok vatandaş, durma noktasına gelen trafikte araçlardan inip işlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

Tekirdağ-Çorlu karayolunun Trakya Birlik Fabrikası önünde ise görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle trafik kazası meydana geldi. 27 yaşındaki Tuğçe Ergin'in kullandığı 34 GE 470 plakalı otomobille önünde seyreden 56 yaşındaki Hikmet Güvem yönetimindeki 59 FG 646 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaralanan Tuğçe Ergin, olay yerine çağırılan ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Görüntü Dökümü

----------------

TEKİRDAĞ

-Kaza yapan araçlar

-Hurdaya dönen otomobil

-Etraftaki vatandaşlar

-Kazaya karışan tır

ÇORLU

-Trafikte bekleyen araçlar

-Vatandaşların yürüyerek gitmeleri

-Siste ilerleyen araçlar

-Sisten detaylar

Haber- Kamera: Mehmet YİRUN-Ruhan YALÇIN/ÇORLU(Tekirdağ),

=============================

Gaziantep'te öğretmen intihar etmek istedi

GAZİANTEP'te uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen öğretmen, 28 yaşındaki Mustafa İ., 4 katlı bir iş merkezinin terasından atlamak istedi. Genç öğretmen, polisler tarafından son anda kurtarıldı.

Olay, bu sabah İsmetpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Uyuşturucu kullandığı öne sürülen öğretmen Mustafa İ., 4 katlı bir iş merkezinin terasına çıkarak atlayacağını söyledi. Terastaki eşyaları yola atan Mustafa İ.'yi görenlerin ihbarıyla gelen polisler, çevredeki güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri öğretmenin atlama olasılığına karşı atlama yatağı açtı. Polislerin konuşmaya çalıştığı Mustafa İ. ikna olmayınca psikologdan yardım istendi. Psikolog terastaki Mustafa İ. ile konuştuğu sırada boş anından faydalanan polis, genç öğretmenin üzerine atlayarak intihar etmesini engelledi. Aldığı maddenin etkisiyle saldırgan tavırlarda bulunan ve tanımadığı kişilerin kendisini öldüreceğini iddia eden Mustafa İ., çatıdan güçlükle indirildi. Polislere tekme atarak zor durumda bırakan Mustafa İ. ambulansta sakinleştirici verildi ve ifadesinin alınması için emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olayın meydana geldiği yer

Sokaktaki itfaiye ve polis araçları

Çatıda bağıran Mustafa İ.

Polisin Mustafa İ'yi yakalaması

Polisin musafa İ'yi çatıdan indirmesi

Mustafa İ.'nin polislere tekme atarak araca binmemek için direnmesi

Mustafa İ'nin ambulansa bindirilmesi

Ambulansın hareket etmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

=========================================

Otobüs şoförü kalp krizi geçiren yolcusunu hastaneye yetiştirdi

Yaşananların güvenlik kamerası görüntüsü

MANİSA'da özel halk otobüsü şoförü Murat Uysal (30), kalp krizi geçiren bir kadın yolcuyu güzergahını değiştirip, hastanaye yetiştirerek hayatını kurtardı. Bu örnek davranışı otobüsün güvenlik kameraları tarafından görüntülenen otobüs şoförü Uysal, olay anında duraklardan alamadığı yolculardan ise özür diledi.

Geçen 21 Kasım'da, saat 12.00 sıralarında Kuşlubahçe - Manisa Celal Bayar Üniversitesi güzergahında sefer yapan halk otobüsünde, bir kadın yolcu Yunus Emre İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'ne gelindiğinde aniden fenalaştı. Bunun üzerine otobüsün şoförü Murat Uysal, kalp krizi geçirdiği belirlenen yolcuyu hastaneye yetiştirmek için güzergahını değiştirdi. Flaşörleri açıp, kırmızı ışıklaklarda beklemeden geçen Uysal, kalp krizi geçiren kadını Özel Grandmedical Hastanesi'ne yetiştirip, diğer yolcuların da yardımıyla sağlık görevlilerine teslim etti. Yaşanan o anlar otobüsün güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Otobüs şoförü Murat Uysal, hastanın hayatının kurtulmuş olması nedeniyle mutlu olduğunu belirtip, "Yolculardan biri kalp krizi geçiriyor denilince, hiç düşünmeden güzergahımı en yakın hastaneye çevirdim. Yolcu, oturdugu koltukta kıvranıyordu. Yanın da oğlu da vardı. Hiçbir durakta durmadan direk hastaneye geçip, sedye istedim. Hastayı zamanında hastaneye yetiştirdiğim için yolcuların hepsi beni kutladı. Olay anında duraklardan alamadığım yolculardan özür dilerim. Ancak, bir insanın hayatı söz konusuydu" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Olay anında otobüste yaşananların güvenlik kamerası görüntüsü

-Otobüs şoförü Murat Uysal'ın görüntüsü

-Otobüs şoförü Murat Uysal ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA,

==============================================

Düğünlerde doların gerçeği de sahtesi de yasaklandı

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara 'Elinizdeki dolarları bozdurun' çağrısı üzerine düğün salonu sahipleri de başlattığı kampanya ile destek verdi. Salon sahipleri düğünlerde damat ve gelin üzerine gerçek ya da sahte dolar atılmamasını isteyerek ellerinde bulunan dolarları yaktı.

Erdoğan'ın çağrısı tüm Türkiye'de olduğu gibi, Erdemli İlçesi'nde de destek buldu. İlçedeki düğün salonu sahipleri, 'Salonumuzda dolara hayır' kampanyası başlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdi. 'Dövizleri bozdurun' çağrısına kayıtsız kalmayan salon sahiplerinden Murat Ergenç, ülkede yaşanan son olaylardan sonra ülke değerlerine ve parasına sahip çıkma adına salonlarında düğün yapan genç çiftlerin üzerine yabancı para atılmasını yasakladıklarını belirtti. Ergenç, "Doların gerçeğinin ya da sahtesinin düğünlerde damat ve gelin üzerine atılmasını istemiyoruz. Bundan sonra da yasaklıyor, ABD dolarının salonlarımızda kullanılmasını ret ediyoruz. Gelin ve damadımıza böyle bir jest yapılacaksa bunun Türk parası ile yapılmasını istiyoruz. Düğün sahiplerini öncesinde dolar atılmaması yönünde uyarıyoruz. Bizim sözümüzü dinleyen ve dolar kullanmayanlara teşekkür ediyor gelin ve damada özel yemek ikramında bulunuyoruz. Yani bundan sonra salonlarımızda yapılan düğünlerde gerçek ya da sahte dolar kullanılmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından salon sahipleri ellerinde bulunan sahte dolarları yaktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

-Düğün salonu sahipleri ellerinde dolar karşıtı dövizle birlikte

-Sahte dolar görüntüsü

-Düğün salonu sahibi Murat Ergenç ile röportaj

-Dolar yakılırken

-Doları bozdurun pankartı salona asılırken

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin),

=========================

Muhammed, okul harçlığı Dolar ve Euro'yu TL'ye çevirdi

YOZGAT'In Sorgun ilçesinde Milli Egemenlik İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Muhammed Tarık Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını dikkate alıp, babasının verdiği okul harçlığını harcamayıp, 13 Dolar ve 20 Euro'sunu bozdurup, Türk lirasına çevirdi. Arslan, "Ailesiz bir bayrak olur, ama bayraksız bir vatan olmaz" dedi.

Döviz karşısında değer kaybeden Türk Lirasına sahip çıkmak istediğini belirten Muhammed Tarık Arslan, bir ay boyunca babasının verdiği okul harçlığını harcamayıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına kulak verdiğini belirterek, bir kuyumcuya giderek, biriktirdiği Dolar ve Euro'yu Türk Lirasına çevirdiğini söyledi. Bu nedenle çok mutlu olduğunu söyleyen Arslan, "Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı çağrının ardından biriktirdiğim Dolar ve Euro'yu Türk lirasına çevirdim. Şu sözü de çok seviyorum. Ailesiz bir bayrak olur, ama bayraksız bir vatan olmaz" dedi.

Sorgun'da 25 yıldır kuyumculuk yapan 60 yaşındaki Hüseyin Özdemir ise, 12 yaşındaki Muhammed Tarık Arslan'ın duyarlı hareketinden dolayı gözyaşlarını tutamadı. Özdemir "Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine biriktirdiği bir dolarları getirip bozdurduğu için Allah razı olsun diyorumö dedi.

Muhammed'in babası Hüseyin Arslan ise oğlu ile gurur duyduğunu belirterek, "Günlük 5 lira harçlık veriyordum. Bunun 2 lirasını annesiyle gidip Dolar yaptırmış. Daha sonra Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine bana Dolar ve Euro'sunu bozdurmak istediğini söyledi. Ben de oğlumla birlikte kuyumcuya gelerek bozdurduk. Bütün herkese örnek olmasını diliyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

Baba ve oğlun kuyumcuya gelmesi,

Kuyumcu dükkanına girmeleri,

Muhammed Tarık Arslan'ın Dolar ve Euro'sunu bozdurması,

Muhammed Tarık Arslan'ın konuşması,

Kuyumcu Hüseyin Özdemir'in konuşması,

Baba Hüseyin Özdemir'in konuşması,

Kuyumcudan çıkış

Haber-Kamera: Halit YILMAZ/SORGUN(Yozgat), -

==============================================

Niğde'de 12 yıldır dağlarda yaşayan 'eşkıya' yakalandı

NİĞDE'de 12 yıldır dağlarda yaşayan ve 12 ayrı suçtan yaklaşık 30 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan, köy halkının 'Eşkiya' olarak tabir ettiği Hüseyin Balcı yakalandı.

Niğde merkez Fesleğen Köyü dağlarında yıllardır yaşayan ve yakalanamayan Hüseyin Balcı, jandarma ekiplerinin uzun süren takibi sonucu yapılan operasyonla bugün Altunhisar İlçesi ile Çiftlik İlçesi arasında bulunan arazide yakalandı. Yakalanan Hüseyin Balcı'nın üzerinde bulunan 1 tabanca ve 1 tüfeğe ekipler el koydu.

KARDEŞİ DE KIZ KAÇIRMIŞTI

Hüseyin Balcı'nin kardeşi Hasan Balcı ise 27 Temmuz günü İstanbul'dan köyüne gezmeye gelen 14 yaşındaki Vildan D.'yi kaçırmış 3 günlük yapılan çalışmanın ardından kız kardeşinin evinde yatağın altında saklanırken bulunmuştu. Vildan D.'yi kaçıran Hasan Balcı da tutuklanmıştı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Şahsın jandarma tarafından hastaneye getirilmesi

Acilde bekleyen jandarma

Şahsın hastaneden çıkarken görüntüsü

Yakınlarının basına tepki göstermesi

Adliyeden görüntü

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

=============================================

Murat'ın kaybolma nedeni 1400 yıllık Tevrat iddiası

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde 8 gündür kayıp olan 34 yaşındaki Murat Ünal'ın ailesi, bunun tarihi 1400 yıllık Tevratın pazarlanmasıyla ilgili olduğunu iddia etti.

Manavgat'ta geçen hafta pazartesi günü saat 19.00'da H.V. adlı arkadaşıyla evden çıkan Murat Ünal'dan haber alınamadı. Ailesi Murat Ünal'ın bulunması için polise kayıp başvurusunda bulundu. Polis çalışmalarını sürdürürken abla Kezban Ünal, kardeşinin kaybolmasından H.V.'nin sorumlu olduğunu öne sürdü. Kezban Ünal, "Kardeşim kaybolmadan 1- 1.5 hafta önce H.V.'nin elinde 1400 yıllık Tevrat olduğunu bunu satmaya çalıştıklarını" dedi.

Kardeşini uyardığını belirten Kezban Ünal, "Bu işlerin yasadışı olduğunu ve uzak durması gerektiğini söyledim. Bu konuda uyardım. Fakat kendisi 'H.V. ilgileniyor, sağlam iş, bir şey çıkmaz, sorun olmaz' dedi. Kardeşimin kaybolmasında H.V. ve bu Tevrattan şüpheleniyoruz. Kardeşimin facebook şifresini kırdırarak, H.V.'nin kardeşime 28 Ekim'de bu konuyla ilgili fotoğraflar gönderdiğini polise de ifade ettik. Fotoğrafları gösterdik. Kesinlikle bu işin H.V.'nin başının altından çıktığını düşünüyoruz. H.V. ve birçok kişiden şikayetçi olduk" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Murat Ünal'ın ailesinden görüntü

Ablası Kezban Ünal'ın açıklaması

Ailenin evden çıkışı

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

==========================================

17 yaşındaki gence attığı tekme, 16 yaşında katil yaptı

KONYA'da elektrikli bisikletle gezen yaşları 15 ila 19 arasında 4 genç, iddiaya göre, birbirlerine "Ne bakıyorsun" diyerek kavgaya tutuştu. Buzdolabı tamircisinde çalışan 17 yaşındaki Burak Kenan, 16 yaşındaki R.E.Z.'nin göğüs kısmına attığı tekme sonucu yaşamını yitirdi. R.E.Z. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, geçen 4 Aralık Pazar günü saat 11.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Akabe Mahallesi Saçlı Kasap Caddesi üzerinde meydana geldi. R.E.Z., kullandığı elektrikli bisikletle arkadaşı 19 yaşındaki Mustafa T. ile birlikte gezmeye çıktı. Saçlı Kasap Caddesi'ne geldiğinde iddiaya göre yanlarına elektrikli bisikletle Burak Kenan ve arkasındaki 15 yaşındaki M.E.A. yaklaştı. Bunun üzerine iki grup arasında " Ne bakıyorsun" tartışması başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Burak Kenan ve M.E.A., Mustafa T. ile kavga etmeye başladı. İddiaya göre arkadaşı Mustafa T.'nin dövüldüğünü gören R.E.Z., bisikletten inip, Burak Kenan'ın göğüs kısmına tekme attı. Aldığı tekme darbesi sonucu yere yığılan Kenan, baygınlık geçirdi. Durumu fark eden çevredekiler ambulans çağırdı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, Kenan'ın kalbinin durduğunu belirledi. Bunun üzerine yapılan kalp masajının ardından Kenan'ın duran kalbi çalıştırıldı. Ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Kenan'ın, burada yeniden kalbi durdu. Doktorlar tarafından yapılan müdahaleyle Kenan'ın kalbi ikinci kez tekrar çalıştırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Kenan, dün saat 05.00 sıralarında yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

GERÇEK OTOPSİ DE ORTAYA ÇIKTI

Vücudunda her hangi bir yara ve darbe izi bulunmayan Burak Kenan'ın, yapılan otopsisinde kalbinin üstüne aldığı darbeye bağlı ölümünün gerçekleştiği saptandı. Bunun üzerine Cinayet Büro Amirliği ekipleri daha önce eşkalini belirledikleri R.E.Z.'yi evinde gözaltına alındı. 18 yaşından küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen R.E.Z., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. R.E.Z.'nin ifadesinde ise "Arkadaşımı dövdüğünü görünce gidip tekme attım" dediği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Şüphelinin sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkartılması

Ölen Burak Kenan'ın fotoğrafı

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

=============================

(ÖZEL) -Koyunları yangında telef olan çiftçi yardım istiyor

GAZİANTEP'te tek geçim kaynağı olan 75 küçükbaş hayvanı yangında yanarak telef olan böbrek hastası Şahin Uğur, yetkililerin kendisine yardım etmesini istedi.

Oğuzeli İlçesi'nde yaşayan Şahin Uğur'un, geçen Cuma günü ahırında çıkan yangında 75 koyunu telef oldu. Şahin Uğur, oğlu ile birlikte 10 yıldır çoğaltmaya çalıştıkları hayvanların telef olmasıyla zor durumda kaldıklarını söyledi. Aynı zamanda böbrek hastası olan Şahin Uğur, yetkililere seslenerek yardım çağrısında bulundu. Bütün maddi varlığının 75 bin lira değerinde olan telef olan koyunlarının olduğunu kaydeden Uğur, şöyle konuştu:

" Oğlum koyun besliyor. O askere gittiği için koyunlarına ben bakıyorum. Aynı zamanda böbrek hastayım. Böbrek nakli bekliyorum. Oğlumun beslediği koyunları alım satım yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Yan ahır komşumuz Suriyeli kişi, yanan kömürü ahırın içerisinde bulunan odunların yanına dökmüş. Oradaki yangın benim ahıra sıçramış. Hayvanlar çıkan yangında sabaha kadar yanıp kül olmuş. Benim hiçbir gelirim yok, durumum yok. Bütün maddi varlığım 75 tane koyunumdu. Onlarda yandı. Çok zor durumdayım. 75 tane koyunum vardı. Hepsi hamileydi. Tüm yetkililerden bana yardım etmelerini istiyorum. Bu koyunlar bizim 10 senelik birikimimizdi. Hayvanlar benim yanımda insandan daha kıymetli. Ağzı var dili yok, içeri girip bakamadım. Hayvanlar yanıp kızarmıştı."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Yanmış koyunlar

Çiftçi Şahin Uğur ile röp

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER -GAZİANTEP-DHA)

===========================================

Kayseri'de Sadettin Köpek ibriği ise 600 liraya alıcısını bekliyor

KAYSERİ'de, bıçakçılık yapan Ömer Navruz, Diriliş Ertuğrul dizisinde kullanılan Ertuğrul kılıcı, Ertuğrul şapkası ve Sadettin Köpek ibriğinin benzerini yaparak satışa çıkardı.

Kapalı Çarşıda esnaflık yapan Ömer Navruz, Diriliş Ertuğrul dizisinde kullanılan tarihi malzemelerin benzerlerini yaparak dükkanında satışa çıkardı. Navruz dükkanında bulunan malzemelerle ilgili şöyle konuştu: "Diriliş Ertuğrul filminde görünen Ertuğrul kılıcı, Ertuğrul şapkası ve Sadettin Köpek ibriğinin benzeri elimizde bulunuyor. Satışını yapıyoruz. Şuana kadar ki talepten çok memnunuz. Vatandaşlarımız Osmanlı'dan geldiğini, kökünü bilerek hareket ediyor. Ondan dolayı da satışımız çok iyi gidiyor. Satışa sunduğumuz kılıcımız 250-300 TL, şapkamız ise 70-75 TL fiyat aralığında satılmaktadır. Sadettin Köpek ibriği de el işçiliği olduğundan dolayı 600 liradır."

Ürünleri tercih edenlerin genelde kökünü bilen insanlar olduğunu belirten Navruz, "Bu ürünleri alanlar (Kılıcı alıp sallayayım) diye almıyor, evinde süs olarak kullanmak için ve yakınlarına hediye etmek için talep ediyorlar. İlerde çeşitleri arttıracağız. Bizler filmde ne tür malzemeler kullanılıyorsa onları getirip satmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Ertuğrul kılıcı

-Sadettin Köpek ibriği

-Ertuğrul şapkası

-Ömer Navruz ile röportaj

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ, DHA)

============================================

Sivas'ta halk otobüslerine kış lastiği denetimi

SİVAS Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler özel halk otobüslerine yönelik kış lastiği denetimi yaptı.

Halk otobüsleri ve şoförler Yenişehir Mahallesi'nde bulunan toplanma merkezine geldiklerinde Ulaşım Hizmetlerine bağlı zabıtalar ve trafik polisleri tarafından denetlendi. Ehliyet, ruhsat, araç sigortası havalı korna, cam filmi gibi birçok unsura bakılan denetimlerde kış mevsimine girilmesiyle birlikte araçlardaki kışlık lastiklerde kontrolden geçirildi. Ekipler problem olan araçlar ve araç sürücülerine karşı uyarılarda bulundu. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Orhan Gürbüz, "İlimizde yaklaşık 250 adet halk otobüsü mevcut. Biz bunları periyodik olarak ehliyet, ruhsat, cam filmi, standart dışı plaka ve kış lastiği konusunda bugünden itibaren denetlemeye başladık. Arkadaşlarımızın trafik konusunda dertlerini dinledik. Biz trafik şube olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" şeklinde konuştu. Halk otobüsü şoförleri de denetimlerden memnun olduklarını, bu sayede eksiklerini giderdiklerini söyledi.

Görüntü Dökümü:

-Halk otobüsü toplanma merkezi görüntüler

-Ekiplerin kış lastiği denetimi

-Araçlardaki eksiklerin denetlenmesi

-Trafik Şube Müdürünün açıklaması

-Sürücülerin konuşmaları

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=========================================

İslahiye'de esnafın telefon ve internet tepkisi

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, telefon hatlarının geçtiği pano, kamyonun çarpması sonucu zarar gördü. Telefon ve internet hatları kesilen esnaf, panonun onarılmamasına tepki gösterdi.

Kırıkçalı Mahallesi'nde bulunan telefon ve internet hatlarının geçtiği pano, 10 gün önce plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen kamyonun çarpması sonucu zarar gördü. Panonun zarar görmesiyle birlikte bölgedeki telefon hatları ve internet erişimi kesildi. Mahalle esnafı, panonun onarılmamasına tepki gösterdi.

Esnaf İbrahim Gögebakan, arızanın onarılmasını isteyerek, "10 gündür panonun kırılması nedeniyle telefon ve internet yok. İletişimi cep telefonuyla yapıyoruz. Ama internet olmadığı için POS cihazları çalışmıyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Yol kenarında kırılan pano

Esnaf Gögebakan ile rop

Esnafın tepkisi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

============================================

Ortağını öldüren sanık: Hak ettiğini buldu

BURSA'nın merkez Gürsu İlçesi'nde geçen ağustos ayında, aralarında anlaşmazlık bulunan ortağı 40 yaşındaki Göksel Albay'ı kahvede tek kurşunla vurarak öldüren 37 yaşındaki İsmail Kaçkın'ın ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. İsmail Kaçkın ilk duruşmada verdiği ifadesinde, "Borçlar benim üzerime kaldı. Ticari hayatım bitti. Adeta iflas ettim. Tabancam ile 2- 3 el ateş ettim. Kahvede birisi, 'ne yaptın' deyince, ben de 'hak ettiğini buldu' dedim' diye konuştu.

Merkez Gürsu İlçesi'ne bağlı Kazıklı Köyü'nde, 19 Ağustos'ta oto yıkama- yağlama işi yapan İsmail Kaçkın, aralarında anlaşmazlık bulunan ortağı 2 çocuk babası Göksel Albay'ı kahvede tabancayla başından vurarak öldürdü. Olaydan sonra kaçan İsmail Kaçkın, jandarma tarafından yakalanarak sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Bursa 3'üncü ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürmek' suçundan hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan İsmail Kaçkın hakim önüne çıktı. Duruşmaya sanık ile müşteki yakınları ve avukatlar katıldı.

'BENİM ADIMA ŞİRKET KURULDU, KREDİ VE ÇEK ALINDI'

Duruşmada verdiği ifadesinde öldürdüğü ortağı Göksel ile 2014 yılından itibaren birlikte iş yapmaya başladıklarını belirten İsmail Kaçkın şunları anlattı: "Kendisi o zaman bana Otokop'taki işyerini kapattığını söylemişti. Araba ve meyve alıp satacaktık. Her iki iş için benim üzerimden şirket kuruldu ve ben 100 bin lira kredi çektim. 300 bin liralık mal aldık. Karşılığında benim çekler verildi. Sonrasında malların düzgün pazarlanmadığını ve tefeye para sattığını duydum. Kendisine sorduğumda, böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Ardından bu olayla ilgili bir kişi bana ses kaydı attı. Kendisiyle konuştuğumda küfürlü konuştu. Borçlar benim üzerime kaldı. Ticari hayatım bitti. Adeta iflas ettim."

'KAHVEDE EL İŞARETİ YAPTI, EVE GİDİP TABANCAYI ALDIM'

Olay günü arkadaşlarıyla alkol aldığını ve kahvenin önünden geçerken Göksel 'in kendisine el işareti yaptığını belirterek, şöyle devam etti: "Daha sonra ben eve gittim. Anneme, 'beni çakallara yem ettiniz' dedim. Ardından elimi cama vurdum ve kesik oluştu. Kendime ait tabancayı alarak tekrar kahveye gittim. Göksel o sırada sağ elinde ne olduğunu göremediğim bir cisimle ayağa kalkmak ister gibi hareket yaptı. Silah olduğunu düşündüm. Ardından tabancam ile 3 metre mesafeden 2-3 el ateş ettim. Birisi, 'ne yaptın' deyince, ben de 'hak ettiğini buldu' dedim. Ertesi gün teslim oldum. Kendisi ile ortaklık sözleşmesi yapmadık. Nakit olarak da para koymadı. Yaklaşık 120 bin lira zarar ettik. Şu anda 400 bin lira borcum var. En azından borcun yarısı Göksel'e aittir."

ÖLENİN KARDEŞİ: SANIĞIN HİÇ PARASI YOKTU

Ölen Göksel Albay'ın ağabeyi Veysel Albay ise, "Kendisi oto alım- satım işini bilir. Meyve işini bilmez. Sanık, kardeşimi kafalayarak meyve alım- satımı için ortak etti. Kardeşimin sermayesi vardı. Sanığın bildiğim kadarıyla hiç parası yoktu. Onun en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesinin ardından sanığın tutukluluk halinin devamına ve eksik evrakların tamamlanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Haber: BURSA

===============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Uysal Erzincan PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title