Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

Dilovası'nda duvar kağıdı deposunda yangın çıktıKOCAELİ'nin Dilovası İlçesi'nde bulunan İzocam Fabrikası'na ait duvar kağıtlarının bulunduğu depoda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Dilovası'nda duvar kağıdı deposunda yangın çıktı

KOCAELİ'nin Dilovası İlçesi'nde bulunan İzocam Fabrikası'na ait duvar kağıtlarının bulunduğu depoda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Dilovası Demirciler Mahallesi'nde bulunan Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (GEBKİM) bulunan İzocam Fabrikası'na ait duvar kağıtlarının bulunduğu depoda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Olay yerine Dilovası, Gebze ve İzmit'ten İtfaiye araçları sevk edildi. Yangın söndürme çalışmaları sürüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: DİLOVASI(Kocaeli), -

========================================

Yüksekova ve Çukurca belediyelerine operasyon (3)

ŞEMDİNLİ BELEDİYESİ'NE TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

Şemdinli Belediyesi'ne yapılan operasyon sonrası binadaki arama çalışmaları devam ederken, binanın girişine ise Türk Bayrakları asıldı. Belediye çevresinde de geniş güvenlik önlemleri alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Şemdinli Belediyesbi önü

-Alınan güvenlik önlemleri

-Şemdinli Belediyesi'ne asılan Türk Bayrakları

-Çevreden detaylar

Haber-Kamera: ŞEMDİNLİ (HAKKARİ)

=========================================

Bolu Dağı'nda kar ulaşımı zorlaştırdı

BOLU'da etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezi beyaza büründü. TEM yolu ve D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı geçişinde ulaşım güçleşti.

Kentte dün akşam saatlerinde başlayan kar aralıklarla etkisini sürdürüyor. Sabah saatlerinde bazen lapa lapa, bazen tipi şeklinde yağan kar ile birlikte kent merkezi beyaz örtüyle kaplandı. Sürücüler araçlarının üzerinde biriken karları temizlemeye çalıştı. Belediye ekipleri de şehir içinde cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması yaptı.

Kar, Bolu Dağı'nda da etkili oldu. TEM yolunun Bolu Batı ve Doğu gişeleri ile Dağkent, Elmalık ve Bolu Dağı Tüneli ile viyadükler kesimlerinde kar yoğun şekilde devam etti. D-100 Karayolu'nun Elmalık, Seymenler, Bakacak bölümlerinde de etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Zeminde biriken kar ulaşımın yavaşlamasına yol açtı. Bolu Dağı'nın zirvesinde bazı sürücüler ise araçlarını yol kenarında durdurup kar topu oynadı.

Karayolları 4'üncü Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, TEM ve D-100'ün Bolu Dağı kesiminde ulaşımın aksamaması için yoğun çalışma yaptı. Ekipler, yollardaki karları temizleyip tuz attı. Bölge Trafik İstasyonu ekipleri de güzegahta önlemlerini artırdı. Sürücüler, elektronik tabelelar ile yavaş gitmeleri için uyarıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

-Şehir içinden görüntüler

-Arabasının üstündeki karı temizleyenler

-D-100 Karayolu ve TEM yolunda kar yağışı

-Kar topu oynayanlar

-Röportaj

-Tünel girişinden ve üstünden görüntüler

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

======================================

Yozgat'ta yollar buz pistine döndü

YOZGAT şehir merkezinde devam eden kar yağışının tipiye dönüşmesinin ardından buzlanan yollarda trafik kazaları peş peşe geldi.

Yozgat'ta aralıklarla devam eden kar yağışı sabah saatlerinde etkisini artırdı. Kaldırım ve ana caddelerde, belediye ekipleri tuzlama çalışması yaparken, bazı bölgelerde buzlanma nedeniyle kayan otomobillerin karıştığı trafik kazaları meydana geldi. Ambulanslar kayarak düşen vatandaşları hastanelere taşıdı. Şehir merkezi Sakarya Caddesinde, yokuş aşağı kayan otomobiller sürücülere zor anlar yaşattı. Onlarca kaza meydana geldi. Sürücüler tuzlama çalışması yapmayan belediye ekiplerine tepki gösterdi.

Yozgat'ta trafik ekipleri tedbirlerini artırırken kar yağışı tipi şeklinde devam ediyor. Ana güzergahlarda yolların açık olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kayan otomobiller ve çarpışma anı

-Şehir merkezinden detay görüntüler

-Kaldırım temizleme

-Kayarak düşen yayalar

-Kayan otomobiller

Haber-Kamera: Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,-

============================================

Fırat Kalkanı Harekatı 102'nci gününde

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ hedefleri ateş altına alınarak imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 102 gündür yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'a ait hedefler, sınırda konuşlu birlikler tarafından ateş altına alınarak imha edildi. Harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, "Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında; hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen DEAŞ'a ait hedefler, bölgede ve sınırda konuşlu ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ mensupları baskı altına alınmıştır. AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir" denildi.

Haber: KİLİS, -

================================================

FETÖ müştekisi Osman Kaçmaz talimatla ifade verdi

ANKARA'da açılan FETÖ ana davasının müştekilerinden Sincan Ağır Ceza Mahkemesi eski başkanı Osman Kaçmaz, Antalya'da talimatla ifade verdi. Kaçmaz, 13 müştekisi olan 72 sanıklı davayla ilgili soruşturmanın genişletilmesini talep etti.

Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na sunulmak üzere Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifadesi alınan Osman Kaçmaz, Antalya Adliyesi'ne avukatı Nizamettin Sağır ile birlikte geldi. Sabah saatlerinde ifadesi alınan Kaçmaz, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanıyken bu örgütün kendisine baskı kurduğunu, komplo yaptığını ve itibarsızlaştırıldığını ileri sürdü. Kaçmaz, yerine FETÖ'ya mensup bir hakimin atanmak istendiğini söyledi. Kendisinin 1993 yılından beri bu örgütle mücadele ettiğini ileri süren Kaçmaz, iktidarın ise 17- 25 Aralık 2013 tarihinden itibaren mücadeleye başladığını ifade etti.

Emekli olduktan sonra yerleştiği Antalya'da da FETÖ ile ilgili inceleme ve araştırmalarına devam ettiğini söyleyen Osman Kaçmaz, FETÖ ile kararlılıkla mücadele edilmediğini öne sürdü. Kaçmaz, "İstediklerini almakta, istediklerini bırakmaktadırlar. Bana göre mücadelenin yapılmamasının sebebi şudur. Aynı çanaktan yemek yiyorlar" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------

Osman Kaçmaz'ın konuşması

Avukatı Nizamettin Sağır'ın konuşması

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

=========================================

FETÖ'den gözaltına alınan hakim ve savcılar adliyede

ADANA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında gözaltına alınan hakim ve savcılar adliyeye sevk edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütle ilişkisi olduğu iddia edilen hakim ve savcıların adresine Terörle Mücadele Şube ekiplerince operasyon düzenlendi. Dün sabah karşı geçrekleşen operasyonda, 4'ü kadın toplam 10 hakim ve savcı gözaltına alındı. FETÖ'cü oldukları iddiasıyle Terörle Mücadele Şubesi'nde bir gece geçiren hakim ve savcılar, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zanlıların Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Zanlıların polis aracına bindirilmesi

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI ADANA,

=============================================

FETÖ'cü işadamları yaşlı kadını kandırıp 37 arsasını almışlar

ADANA'da Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 35'i tutuklu 14'ü firari 103 iş adamı hakkında 25 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı. İddianameye yansıyan bir detaya göre örgüt üyeleri okuma yazması olmayan bir kadına ait 37 adet arsayı dolandırıcılık yöntemiyle elinden alarak örgüte ait Çukurova Eğitim Vakfı'na bağış yaptığı ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında örgüte finans sağladıkları iddia edilen işadamları hakkında adli işlem yapıldı. Cumhuriyet Savcısı aralarında ünlü iş adamlarının da olduğu 35'si tutuklu 14'ü firari 103 işadamı hakkında 'terör örgütüne üye olmaktan' 15 yıl, 'terör örgütüne finans sağlamak' suçundan da 10 yıl olmak üzere toplam 25'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

İDDİANEMEDEN DETAYLAR

Savcı iddianamesinde Burç Okulları, örgütün Adana il yapılanması içerisinde faaliyet gösteren vakıf ve dernekler, nitelikli dolandırıcılık, toplantılar ve Bank Asya aracılığıyla örgüte finans desteği sağlandığını belirtti. İddianamede yer alan gizli tanık ifadelerine göre, bazı iş adamları cemaatte faaliyette bulunmaya başladıktan sonra anormal bir şekilde büyüdüklerine dikkat çekildi.

ARSAYI YAŞLI KADINDAN ALDILAR

İddianamede yer alan bir detaya göre, okuma yazması olmayan Ayşe Ulubaş'a kendisine ait bir arsaya okul yapılması nedeniyle belediye bu arsaya karşılık 37 farklı arsa verildi. Bu duruma itiraz eden kadın ve oğulları konuyla ilgili yargıya başvurmak istedi. Ancak davaya bakacak avukat bulunamadı. 2006 yılında kendisini öğretmen olarak tanıtan bir kişi Ayşe Ulubaş'ın evine giderek arsa ile ilgili sorular sordu. Ayşe Ulubaş'tan durumu öğrenen şahıs bir avukat getireceğini söyleyerek evden ayrıldı. Bir kaç gün sonra Ayşe Ulubaş'ın kapısını kendisini avukat olarak tanıtan Ruhi Hallaçoğlu çaldı. Arsa ile ilgili işlemlerle ilgileneceğini söyleyen Hallaçoğlu, yaşlı kadını notere götürerek vekalet aldı. Zaman zaman Ayşe Ulubaş'ın oğulları avukatı arayarak davanın durumu hakkında avukatla görüştü. Avukat sürekli davanın devam ettiğini söyledi. Ailenin bir komşusunun arsalardan birini satın almak istemesi üzerine tapuya giden aile, arsaların vakıf adına bağış yapıldığını öğrendi. Avukatın ofisine giden aile durumu sordu. Bunun üzerine avukat Hallaçoğlu iddiaya göre aileye "Ayşe Teyze hayır yaptı, hayrını Allah kabul etsin" dedi. Savcı söz konusu arsanın Çukurova Eğitim ve Kültür Vakfı'na bağışlandığını vurguladı.

TOPLANTILAR ORGANİZE ETTİLER

Savcı, Yağmur Mobilya'nın sahibi Yağmur Akkülah, Adana'nın en büyük unlu mamulleri restoranlarını sahibi Ali Koçaklı, Süvari Giyim'in sahibi Ahmet Coşkun, Sunar Grup'un sahibi Hüseyin Nuri Çöm, Erciyes İnşaatın sahibi Muammer Bedük'ün örgütün Adana il yapılanması içerisinde mütevelli heyetinde yer aldıklarını kaydederek bu iş adamlarının örgüt adına gruplar halinde toplantılar düzenleyip finansal destek sağlanması amacıyla himmet, kurban, bağış, gazete aboneliği, burs gibi paraların toplanmasını sağladıklarını vurguladı. Bu iş adamlarının örgüte yüklü miktarlarda bağışlar yaptığının altı çizen savcı, ayrıca Ali Koçaklı'nın toplantılarda himmet adında toplanan paraların aklanma sürecinde görev aldığını belirtti. Öte yandan aynı dosyada sanık olan Betül Karadut'un de firari sanık Kemal Eli Bal'ın yurt dışı hesaplarına yüklü miktarda Türk lirası ve döviz yatırdığı belirlendiğini kaydeden savcı, bazı iş adamlarının örgüte bağlı elemanların kamu kurumlarına yerleştirilmesi konusunda görev aldıkları, bazı işadamlarının da 15 Temmuz'dan sonra ellerine Türk bayrakları alarak darbe karşıyı gibi görünmeye çalıştığı vurgulandı.

Haber: Salih ÜÇTEPE/ADANA, -

=============================================

Görme engelli Buket öğretmenin ilk romanı

ADANA'da ilkokul 5'inci sınıfta geçirdiği rahatsızlık sonucu 2 gözü de görme yeteneğini yitiren Türkçe öğretmeni 30 yaşındaki Buket Gülekoğlu, 'Ölümün Gölgesinde' adlı ilk romanını 3 Aralık Engelliler Günü'nde yayınladı.

3 çocuklu Fatma- Hasan Gülek çiftinin 2 kızından biri olan Buket Gülekoğlu, Öğretmen Zeynep Erdoğdu Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisiyken göz tansiyonu nedeniyle okula ara vermek zorunda kaldı. Hastanede tedavi gören Buket öğretmen, tedaviler sonuç vermeyince 2 gözünün de görme yetisini kaybetti. 2 yıl ara verdiği ilköğretim eğitimini daha sonra Gaziantep Görme Engelliler Okulu'nda tamamlayan Gülekoğlu, ardından da Adana İbrahim Atalı Lisesi'ni bitirdi. Girdiği üniversite sınavında Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazanan Gülekoğlu, eğitim hayatı boyunca görme engeli nedeniyle birçok zorluk yaşamasına rağmen kendi gayretiyle fakülteyi bitirdi. İlk romanı 'Ölümün Gölgesi'nde yazan Gülekoğlu, 2010'da atandığı Ahmet Sapmaz Ortaokulu'nda Türkçe Öğretmeni görev yapıyor.

'OKUMA-YAZMA EN BÜYÜK TUTKUM'

Küçük yaştan beri okuma ve yazmanın kendisi için çok önemli olduğunu anlatan Gülekoğlu, "Çok küçük yaştan bu yana okuyor ve yazıyordum. Bu yazdıklarımın çoğunu kaybettim. Hatta bazen attım. Bundan dolayı hiçbir zaman pişman olmadım. Çünkü onlar yazmam ve hatta kaybetmem gereken notlardı. Onların üzerine yeni notlar yazarak devam ettim. 'Ölümün Gölgesinde' yaklaşık 1 yıllık süreci içeriyor. Bu 1 yıl içerisinde yazdığım kısa notları olaylar örgüsü haline getirdim. Beraberinde tamamen ete kemiğe büründü. Zaman zaman yazdığım karakterleri yaşadım. Onlara kızdım, sevdim ama onlarla yaşamayı sevdim. Kitapta gerek aile hayatı gerek aşk hayatı karışık olan, hatta mutlu olamayan hatta mutluluğu öğrenmemiş bir kadın hayatından bahsediyor. Mutlu olmak için çabası var ancak nasıl ulaşacağını bilmiyor. Yanlış adımlar atıyor, yanlış aşklar yaşıyor ve sonunu getiriyor"dedi.

'ENGELLİ OLMAK ENGEL DEĞİL'

Engelli olmanın hiçbir şeye engel olmadığını söyleyen Gülekoğlu, "Asıl engelli olmak insanın kendisine güvenmemesidir. Asıl engel insanın kendine başaracağına dair güveni olmamasıdır. Güvenin harekete geçin gerisini merak etmeyin. Engelli olmayanlara sözüm ise; biz engelliler başarabilen ve başarmaya dair hareket eden insanlarız"diye konuştu.

Gülekoğlu, yazımını tamamladığı ancak henüz basılmayan çocuklar için yazdığı 'Bilmecelerle Türkçe', 'Hayvanlar Orkestrası', Yeryüzü masalları' kitaplarıyla ocak ayında Adana'daki kitap fuarına katılacağını sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Buket Gülekoğlu'nun konuşması

Romanının afişinden görüntü

Haber: Akif ÖZDEMİR -Kamera: Çağlar ÖZTÜRK ADANA,

=================================

Şanlıurfa'da, engelliler davul ve zurna eşliğinde yürüdü

ŞANLIURFA'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir araya gelen engeliler, davul ve zurna eşliğinde halay çekip yürüdü.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Topçu Meydanı'nda bir araya gelen engeliler, önce davul ve zurna eşliğinde halay çekti, ardından protokol üyelerinin de bulunduğu kalabalıkla kortej yürüyüşü düzenledi. Renkli görüntülerin yaşandığı ve Büyükşehir Belediyesi önünde son bulan kortej yürüyüşünde vatandaşlar da engellilere alkışlarıyla destek verdi. Engellilerin yaşam kalitesini yükseltmek için Büyükşehir Belediyesi olarak engellilere yönelik eğitim ve koordinasyon merkezleri ile hizmet verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, "Engelli kardeşlerimizin Engelliler Günü'nü kutluyorum. Engelliler koordinasyon merkezinde engellilerin ihtiyacını karşılayacak bir merkeze sahibiz ve burada engellilere yönelik eğitim ve kurslar düzenleniyor. Engelli futbol ve basketbol takımımız bulunuyor. Engellilerimizin önündeki engellerin kaldırılması için yoğun çaba harcıyoruzö diye konuştu.

Bedensel Engelliler Dernek Başkanı İbrahim Tapışık ise sadece 3 Aralık'ta hatırlanmak istemediklerini ve engelsiz bir yaşamı arzuladıklarını dile getirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Engellilerin toplanması ve halay çekmesi

Engellilerin protokol üyeleri ile kortej yürüyüşüne katılması

Engellilerin belediye binası önüne gelmesi

Yapılan konuşmalar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

=========================================

Şehitlik yolu trafiğe kapandı

ÇANAKKALE'nin tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi, Seddülbahir ve Alçıtepe köylerinin bulunduğu bölgeye Kabatepe Limanı üzerinden ulaşımı sağlayan yolun, buradaki menfezde sel sularının neden olduğu tahribatın onarımı nedeniyle 15 Ocak'a kadar trafiğe kapatıldığı bildirildi. Eceabat ve Kilitbahir İskeleleri'ne afişler asılarak yolun trafiğe kapatıldığı duyuruldu.

Eceabat İlçesi sınırları içerisindeki Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda geçen 28 Kasım'daki aşırı yağışlar sonrası oluşan sel suları Kabatepe Limanı ile Alçıtepe Köyü'nü bağlayan yoldaki menfezde tahribata neden oldu. Yerli ve yabancı turistlerin özellikle Şehitler Abidesi, Seddülbahir ve Alçıtepe köylerinin bulunduğu bölgeye gitmek için kullandıkları iki ulaşım güzergahından biri olan yol, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılacak onarım çalışması nedeniyle 15 Ocak tarihine kadar trafiğe kapatıldı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yolun kapandığı bilgisi, tarihi yarımadaya gelen ziyaretçileri bilgilendirme amaçlı olarak Eceabat ve Kilitbahir İskeleleri'ne asılan afişlerle duyuruldu. Afişlerde, "28.11.2016 tarihinde meydana gelen yoğun yağıştan dolayı oluşan heyelan sebebiyle 15.01.2017 tarihine kadar yol onarım çalışmaları için trafiğe kapatılmıştır. Şehitler Abidesi, Seddülbahir ve Alçıtepe köylerine ulaşım Kilitbahir köyü üzerinden yapılmaktadır" denildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Şiddetli yağmur nedeniyle o bölgede sel oluştu. Yolun altında geçen menfez zarar gördü. Bu şekilde bu güzergah üzerinden trafiğin devam etmesini uygun bulamazdık. Yolda düzenleme çalışmalarına başladık. Bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirici afişlerde asıldı. 18 Mart'taki törenler öncesinde yolumuzu hazır hale getireceğiz. Kısa bir zamanda yolun çalışmasını bitirip, trafiğe açacağız. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği her zaman bizim için önde gelmektedir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Sel sularından görüntü

-Menfez ve yoldan görüntü

-YetkilileriN yolda inceleme yapmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

===========================================

Asyaport Limanı'nda 3 semavi dinin ibadethaneleri açıldı (2) (Yeniden)

TEKİRDAĞ'da bulunan Asyaport Limanı içine 3 semavi dinin ibadethaneleri açıldı. Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, liman içine cami, şapel ve havra inşa ederek, bir hoşgörü iklimini hayata geçirdiklerini söyledi.

Tekirdağ'ın Barbaros Mahallesi'nde bulunan Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın de en büyük 10 limanı arasında bulunan Asyaport Limanı'nda 3 semavi dinin ibadethaneleri orjinallerine uygun olarak inşa edilip, hizmete sokuldu. Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, liman alanı içine 3 semavi dinin ibadethanesi cami, şapel ve havra inşa ederek, bir hoşgörü iklimini hayata geçirdiklerini söyledi. Soyuer, "Asyaport Limanımız aynı zaman da Avrupa ve Türkiye'de ilk defa bütün termal çekicilerini doğalgazla çalıştıran liman ve bütün bağlantılı binalarda güneş panelleri ile elektrik enerjisi üreten liman. Limanın tüm aydınlatmalarının da led armatür kullanarak, hem tasarruf hem de çevreye duyarlı davranan bir işletmedir" dedi.

Asyaport İş Geliştirme Sağlık, Çevre ve Kalite Müdürü, Gülcan Güler Doğanuz, dünyada liman içinde hizmete sokulanı cami, şapel ve havra olmadığını belirterek, bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Doğanuz, "Bu ibadethaneleri yapma maksadımız, üç ayrı dine ait, cami, şapel ve havra ile üç semavi dini bir araya getirmek ve hoşgörüler çerçevesinde dünyaya örnek bir davranış sergilemektir. Biz uluslararası bir liman olarak, uluslararası bir projeyi gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca gemilerle yurt dışından gelen yabancı misafirlerimiz bu ibadethanelerde kendi inançlarına göre ibadetlerini de yapıyorlar" dedi.

Cami, şapel ve havranın önlerine ise İspanya'dan getirilen 500 yıllık bir zeytin ağacı da getirilerek oluşturulan 'dinler bahçesi'ne barışın simgesi olarak dikildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Cami, şapel, ve havranın dış ve içerisinden detaylar

Limandan genel ve detaylar

Limandaki gemiler

Cami, şapel, ve havranın bahçesindeki ağaçlar

Liman Etrafından ve Limandan detay görüntüler

Gülcan Güler Doğanuz ile röportaj

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

==============================

Bisiklet hırsızı güvenlik kamerasında

KONYA'da bir kişinin, bisiklet mağazası önünde teşhir edilen yarış bisikletini çalma anı işyerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Olay, 30 Kasım günü saat 15.00 sıralarında, merkez Meram ilçesinde bulunan bisiklet satışı yapılan mağazada meydana geldi. İddiaya göre iş yerinin önüne gelen şüpheli, bisikletleri inceleyerek etrafı gözetledi. Daha sonra dışardaki teşhir bisikletlerinin bulunduğu bölümden ayrılan ve çalışanların meşgul bir anını kollayan şüpheli tekrar işyerinin önüne geldi. Bisikleti incelemeye başlayan kişi, binerek hızla olay yerinden kaçtı. Bu anlar ise işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Bisikletin iş yerinin önünde olmadığı fark ederek incelediği güvenlik kameralarında çalındığını anlayan işyeri sahibi ise polise başvurdu. Güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelinin eşgalini belirleyen polis, yakalamak için çalışma başlattı. İşyeri sahibi, 6 bin lira değerinde olduğunu söylediği yarış bisikletini bulan kişiye 300 lira ödül vereceğini belirtti.

Görüntü Dökümü

---------------------------

işyerinin güvenlik kamera görüntüleri

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA

================================

Suriyeli gencin telefonunu çaldı, kaçarken kaza yaptı

GAZİANTEP'te Suriye uyruklu 29 yaşındaki Muhammed Hachasan'ın cep telefonunu bir yeri arayacağını söyleyerek isteyen ve sonrasında kaçmaya çalışan 21 yaşındaki Eyüp Bahadır P., otomobiliyle başka bir araca çarpınca polis tarafından yakalandı.

Olay, sabah saatlerinde Çukur Mahallesi'nde meydana geldi. Eyüp Bahadır P., iddiaya göre 69 AB 567 plakalı otomobil ile yolda yürüyen Suriyeli Muhammed Hachasan'a yaklaşarak bir yeri arayacağını söyleyip cep telefonunu istedi. Hachasan'ın cebindeki telefonunu verdiği Eyüp Bahadır P., otomobiliyle kaçmaya çalıştı. Bu sırada Suriyeli Hachasan, açık olan ön camından otomobilin içine girdi. Yaşanan olayda Eyüp Bahadır P.'nin kullandığı otomobil kontrolden çıkarak yol kenarında park halinde bulunan bir otomobile çarparak durdu. Kaza ihbarıyla gelen polisler, Suriyeli Muhammed Hachasan'ın durumu anlatmasıyla Eyüp Bahadır P'yi gözaltına aldı. Telefon Suriyeli Hachasan'a teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olayın meydana geldiği yer

Kaza yapan otomobil

Telefonu çalınan Muhammed Hachasan'ın konuşması

Telefonu çalmak isteyen Eyüp Bahadır Polat'ın polis aracına bindirilmesi

Kaza yapan aracın çekilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Eyyüp BURUN -GAZİANTEP-DHA)

=========================================

İki renkli minyatür salatalık

ANTALYA'da bu yıl 16'ncısı düzenlenen Growtech Tarım Fuarı'nda birbirinden ilginç ürünler sergileniyor. Hollandalı bir firmanın tohum ıslahını gerçekleştirdiği iki renkli minyatür salatalık türü hem aroması hem de fiyatıyla dikkat çekiyor. 150 gramı 3.5 TL'den satışa sunuluyor.

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen Growtech Euarisia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknoloji Fuarı'nda bu yine ilk defa piyasaya sürülen ve ilginç özellikleri bulunan sebze türleri yer alıyor. Hollandalı bir firma tarafından tohum ıslahı yapılan iki yeni salatalık türü de fuarın en dikkat çekici ürünleri arasında yer aldı.

Hollandalı firma yetkilileri henüz birçok markette görme imkanına sahip olunamayacak bu salatalık türünün atıştırmalık olduğunu belirterek, 'Twitny' ismi verilen ve yeşilin iki tonundaki iki farklı renge sahip minyatür salatalığın hem dönümdeki üretim miktarının düşük hem de özel ürün olması nedenleriyle bugün için normalinden daha yüksek fiyata satışa sunulduğunu dile getirdi.

150 gramlık paketler şeklinde 3.5 TL'ye satışı yapılan ve çok az sayıdaki markette bulunabilecek Twinty isimli salatalığın kilogram fiyatı ise 20 TL'yi buluyor. Ancak buna rağmen birçok markette bulmanın mümkün olmadığı salatalık türünün aroma açısından da normalinden çok lezzetli olduğu belirtildi.

Önümüzdeki yıllarda üretiminin artmasıyla birlikte pazarda yaygınlaşması düşünülüyor. Fiyatının pahalı olmasındaki en önemli etkenleri ise uzmanlar, "Bir dönümde normal salatalık örneğin 10 ton ürün veriyorsa, bu çeşitte bu rakam 3.5 ton gibi. Özel bir ürün olması da fiyatını artırıyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Salatalığın tanıtılması

Detay

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

==============================================

Kaza yapan sürücüye, kış lastiği kullanmadığı için fazla ceza

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde yardım için otomobiline aldığı adamın trafik kazası sonrası ölümüne neden olmaktan yargılanan sürücüye, mahkeme heyeti kış lastiği kullanmadığı için fazla ceza verdi.

Gelendost'a bağlı Çaltı Köyü'nden geçen 4 Ocak sabahı 07 FMN 21 plakalı otomobiliyle Yalvaç'a gelen 25 yaşındaki Ahmet Orhan Özdamar, Yalvaç'a bağlı Tokmacık Köyü yakınlarında ilçe merkezine gitmek için kar yağışı altında bekleyen 85 yaşındaki Mehmet Şal ile eşi 75 yaşındaki Alime Şal'ı otomobiline alarak yola devam etti. Ahmet Özdamar'ın kullandığı otomobil bir süre sonra kontrolden çıkarak yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobilden fırlayan Mehmet Şal ağır yaralanırken, Alime Şal ile Ahmet Özdamar hafif yaralandı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı yaralılar ambulansla götürüldüğü Yalvaç Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınırken, Mehmet Şal kurtarılamadı.

'KIŞ LASTİĞİN OLSAYDI CEZAN DAHA AZ OLACAKTI'

Kazanın ardından tutuksuz yargılanan Ahmet Özdamar hakkında 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan dava açıldı. Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına yaklaşık 2 ay önce geçirdiği iş kazası nedeniyle ayağı tarak kısmından kesildiği için koltuk değnekleriyle gelen Ahmet Özdamar hakkında mahkeme heyeti 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verdi. Mahkeme başkanı Mustafa Tünay sanığa, "Kış lastiğin olmadığı için 'bilinçli taksirle ölüme neden olmaktan' ceza veriyoruz. Kış lastiğin olsaydı cezan daha az olacaktı" diye izahatta bulundu. Ahmet Özdamar'ın dosyası Yargıtay'a gönderildi.

Haber: Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta), -

============================================

Sümer Ezgü'nün Burdur Gölü klibine büyük ilgi

TÜRK Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü, su kapasitesinin önemli bir bölümünü kaybeden Burdur Gölü'ne dikkati çekmek için 'Su Gelir Güldür Güldür' türküsüne çektiği klip, 'youtube' kanalında yayınlanmaya başlandıktan sonra binlerce beğeni aldı.

Burdurlu sanatçı Sümer Ezgü'nün, su kapasitesinin önemli bölümünü son 35 yılda kaybeden Burdur Gölü'ne dikkati çekmek amacıyla ekim ayında göl kıyısında 'Su Gelir Güldür Güldür' türküsüne çektiği klip, dün 'youtube'da yayınlanmaya başlandı. Geçen yıl piyasaya çıkan 'Hakiki Ankara Havaları' adlı albümünde yer alan 'Su Gelir Güldür Güldür' türküsünün klibi, büyük beğeni topladı.

Burdur Gölü'nün kurumasına dikkati çekmek için çekilen ve bölge halkının yanı sıra Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, Antalya Harley Davidson Motor Kulübü ve BMK15 Motor Kulübü üyelerinin de destek amacıyla kısa süreli yer aldığı klip, 'youtube' ve diğer sosyal medya hesaplarında 150 bin kez izlendi. Yönetmenliğini Şafak Türkel'in yaptığı ve kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Burdur Gölü kıyısında çekilen klibin sonunda, 'Önlem alınmazsa 10 yıl sonra Burdur Gölü çöl olacak' mesajına da yer verildi.

EZGÜ'DEN GÖL İÇİN ÇAĞRI

Klibin youtube'ta 20 gün önce şifreli yayınlandığı anda 7500 kez izlendiğini, geçen cuma günü ise şifresiz yayınlanmaya başlandığını kaydeden Sümer Ezgü, kısa sürede binlerce kez izlenmesinin göl adına umut verici olduğunu söyledi. Ezgü, klibin diğer klip kanallarında da yayınlanmaya başladığını belirtti.

Doğasever, çevreye duyarlı bir insan ve sanatçı olarak Burdur Gölü'ne dikkat çekmeye çalıştığını aktaran Ezgü, "Başta Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü olmak üzere, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile diğer tüm kurumlara önlem almaları için çağrıda bulunuyorum. Bu doğa felaketine engel olsunlar. Herkes sulak alanların kurtarılması için elini taşın altına soksun" diye konuştu.

'GÖL YOK OLURSA İKLİM DEĞİŞECEK'

Gölün içinde bulunduğu durumun içini acıttığını kaydeden sanatçı Ezgü, Burdur Gölü'nün durumuna dikkati çekmek amacıyla bu türkünün seçildiğini aktardı. Gölün çekilmesinin hazin bir durum olduğunu, çocukluğunda yüzdüğü alanlardaki suyun çekilmesinin kendisine acı verdiğini aktaran Ezgü, Şafak Türkel'in daha önce de 'Göle Yas' adlı belgesel çektiğini hatırlattı.

Geçen yıla göre gölde 30 santimetre çekilme olduğunu kaydeden Ezgü, "1970'li yıllardan bu yana Burdur Gölü'nde düşey eksende 18 metre çekilme olmuş. Suyunun yüzde 40'ını kaybetmiş. Göl yok olursa iklim değişecek, tarım bitecek, şehirdeki yaşam etkilenecek. Bu konuya dikkati çekmek için bu klibi göl kenarında çektik" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------

Klip

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

(03 Ekim'de geçildi)

------------------------

Klip çekiminden detay,

Burdur Gölü'nden detay,

Ali Orkun Ercengiz'in açıklamaları,

Sümer Ezgü'nün açıklamaları

Haber: İbrahim LALELİ/Kamera: Mesut MADAN/ANTALYA,

==========================================

Siverekli öğrencilere yardım

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, üniversiteli kız öğrenciler ilkokul öğrencilerine yardım yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen 'Damla Projesi' kapsamında Ankara ve Karabük'te çeşitli üniversitelerde okuyan bir grup öğrenci, Siverek'in Köksür Mahallesi'ndeki ilkokulu ziyaret ederek çocuklara kırtasiye malzemesi ve kıyafet dağıttı.

Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi yöneticileriyle birlikte okulda eğitim gören öğrencilerle bir araya gelen üniversiteli gençler, Ankara'dan Köksür okulundaki öğrencilere isimleri yazılarak gönderilen mektupları dağıttı.

Yoğun ilgiyle karşılaşan üniversiteli gençler, çocuklarla yakından ilgilendi. Öğrenciler adına konuşan Ümmügülsüm Özder, "Proje kapsamında buraya geldik, bu ülkenin doğusunda ve batısında hiçbir insan birbirinden farklı değil, birbirimizin iyiliği için buradayız, bu çocukların yüzlerindeki ifadeyi gördüğümüz zaman mutlu oluyoruzö dedi.

Bir süre öğrencilerle ilgilenen üniversiteli gençlere, mahalle sakinleri çiğköfte ikramında bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Mahalleye gelen üniversite öğrencileri

Öğrencilere hediyelerin verilmesi

Üniversite öğrencisinin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

==================================================

Davullu zurnalı kan bağışı kampanyası

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde kış ayları nedeniyle kan bağışlarında ciddi oranda düşüş yaşanması üzerine farkındalık yaratmak amacıyla davullu zurnalı kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi ve Türk Kızılayı Keşan Şubesi işbirliğinde düzenlenen kan bağışı kampanyası Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. Törene, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Türk Kızılayı Keşan Şubesi Başkanı Vedat Koyuncu, kış aylarında kan verme oranının düştüğünü belirterek, bu konuda algı oluşturmak ve kan bağışını arttırmak amacıyla şölen havasında bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. Programda, Keşan Belediye Bandosu, Özel ADEN Okulları Cumhuriyet Korosu ve Lalacık Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundu. Alanda Lalacık Halk Oyunları ekibinin müzisyenleri davul ve klarnetle Trakya yöresine ait müzikler çalarken, vatandaşlar kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterdi. AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege de kan bağışında bulundu. Kan bağışı kampanyası bugün, saat 18.00'de, sona erecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kan bağışı yapacakların form doldurmaları

-Sağlık kontrolünden geçirilmeleri

-Törende yer alan protokol

-Belediye bandosu ve halk oyunları gösterisi

-Davul zurnayla oynayanlar

-Kan verenler

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burdur İzocam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
title