Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)ÖSO GRUPLARI ARASINDA 'ESSELAME' ANLAŞMAZLIĞIKİLİS'in karşısında bulunan Suriye'nin Azez İlçesi'ndeki Esselame Sınır Kapısı'nın kontrolü nedeniyle çıkan anlaşmazlık sonucu Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bünyesindeki iki grup arasında çatışma çıktı.

1)ÖSO GRUPLARI ARASINDA 'ESSELAME' ANLAŞMAZLIĞI

KİLİS'in karşısında bulunan Suriye'nin Azez İlçesi'ndeki Esselame Sınır Kapısı'nın kontrolü nedeniyle çıkan anlaşmazlık sonucu Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bünyesindeki iki grup arasında çatışma çıktı.

Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan, Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez İlçesi'ndeki Esselame Sınır Kapısı'nın kontrolü nedeniyle ÖSO'nun Şam cephesi El Şamiye grubu ile Türkmenlerden oluşan Sultan Murat Tümeni askerleri arasında anlaşmazlık meydana geldi. Yaşanan anlaşmazlık sonucu taraflar arasında çatışma çıktı. Bölgeden silah ve top sesleri duyulurken, yükselen dumanlar Kilis'ten de görülüyor.Yaşanan bu gelişme üzerine Kilis sınırında güvenlik güçlerince güvenlik önlemi alındı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Sınır hattı

Top atışları ve yükselen dumanlar

Silah sesleri ve roket atışları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 307 MB

================================================

2)ŞIRNAK'TA EVE DÖNÜŞ BAŞLADI

ŞIRNAK kent merkezinde hendek-barikat operasyonları nedeniyle 14 Mart'ta uygulanan sokağa çıkma yasağı tam 8 ay sonra bugün kısmen kaldırılırken, 8 ay sonra evlerine dönmek isteyenler şehir çıkışlarında kurulan güvenlik noktalarından kimlik ve üst aramasından sonra kentte girebildi. Vatandaşlara kent girişinde güvenlik güçleri tarafından el yapımı patlayıcı konusunda uyarılar yapılırken, çatışmalar sırasında evleri yakılan vatandaşların yıkılan mahallere gitmediği ve uzaktan sadece fotoğraf ve görüntü aldıkları gözlendi. Kentin bir çok Mahallesinde hasar gören evlerin yıkım işi ve moloz kaldırma çalışmaları sürerken, Spor salonunda hasar tespit çalışmaları için kriz merkezi oluşturulduğu öğrenildi. Şırnak Valiliği tarafından, merkezde PKK'lıların kazdığı çukur ve oluşturduğu barikatların kaldırılması, huzur ve güven ortamının tekrar sağlanması amacıyla 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağı 8 ay sonra bugün kısmen kaldırıldı. Yasağın kalkacak olması nedeniyle kent girişinde yoğunluğun yaşanmaması için her Mahalle için Şırnak'a dönme günü belirlenirken, Şırnak-Cizre, Şırınak-Hakkari ve Şırnak-Siirt karayolunda oluşturulan güvenlik noktalarından vatandaşların kent merkezine girişi sağlandı. Her üç noktada kurulan güvenlik noktalarına gelen Şırnaklılar üst araması, GBT sorgusu ve araç aramasından geçirildikten sonra kentte alındı. Şırnak'a girenlere ayrıca el yapımı patlayıcı ve hasar tespit konusunda nerelere başvuracakları konusunda bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Şırnak'a dönüşler beklendiğinin çok altında yaşanırken, evleri tamamen yıkılan Şırnaklıların kentte dönmediği gözlendi. Dönenlerin bir kısmı fazla hasar görmeyen mahallerde bulunan evlerine giderken, bazılarının ise yakılan evlerinin enkazlarının bulunduğu yere gitmek yerine onları uzaktan cep telefonu ile görüntülendiği gözlendi.

Şırnak şehir merkezinde resmi kurumlar çalışırken, vatandaşlar 8 ay sonra kalkan yasaktan sonra bazı caddelerde tur attıkları görüldü. Kent merkezinde hasar tespit çalışmaları ve başvuruları için Spor salonunda kriz merkezi oluşturulurken, yaşanan çatışmalarda ağır hasar gören mahallerdeki yıkımın ve moloz kaldırma çalışmalarının ise sürdüğü belirtildi. Şırnak'ın Gazi Paşa Yeşilyurt, İsmet Paşa, Cumhuriyet, Bahçelievler ve Yeni Mahallesinde yıkım çalışmaları devam ederken, güvenlik güçleri özellikle yıkım çalışmalarının sürdüğü bölgelere el yapımı patlayıcı olabileceği nedeniyle vatandaşları uyardığı görüldü. Şırnak Valiliğinin belirlediği program kapsamında kent girişinde yoğunluk yaşanmaması için bugün sadece Atatürk ve Vakıfkent Mahalle sakinlerinin il merkezine giriş yapabileceği belirtilirken, diğer mahallelerde oturan kent sakinlerinin de il merkezine alındıkları görüldü.

PATLAYICI BROŞÜRLERİ DAĞITILDI

Şırnak Valiliğin hazırladığı ve kentte giriş yapan vatandaşlara dağıttığı broşürde, sokağa çıkma yasağının kaldırılması ile birlikte ev ve iş yerlerine dönen vatandaşların şüpheli paket, kablo, düzenek vb. görmeleri halinde herhangi bir şey yapmadan güvenlik güçlerine haber vermeleri istenerek, "Vatandaşlarımıza, bu süreç zarfında verdikleri destek ve gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür ederiz. İlimiz, sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırılmasıyla birlikte, ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlarımız için ilimiz kapalı spor salonunda başvuru stantları kurulmuş olup bu stantlarda; Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü, Zarar tespit komisyonu, Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakfı ve Aile sosyal politikalar müdürlüğü tarafından değerli vatandaşlarımıza hizmet verilecektir. Ayrıca diğer birimlerimiz de kendi binalarında hizmet vermeye devam edeceklerdir" denildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Yıkılan evlerden görüntüler

-Şehir merkezine gelen araçlar

-Hafriyat kaldırım çalışması

-Polislerin broşür dağıtması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,-

=========================================================

3)TÜBİTAK'TA BYLOCK KULLANAN MEMUR VE GÜVENLİK GÖREVLİLERİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

KOCAELİ'nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan TÜBİTAK'ta görevli Bylock kullandıkları iddia edilen 7 özel güvenlik görevlisi ve memur adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, TÜBİTAK'ta yaptığı operasyon kapsamında Bylock kullandığı tespit edilen kişileri gözaltına aldı. Aralarında özel güvenlik görevlileri ve memurların bulunduğu 7 kişi gözaltına alınırken, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından 7 kişi bu sabah Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Adliyeye sevk edilmeleri

-Adliye girişinden detaylar

HABER-KAMERA: Ergün AYAZ-İZMİT(Kocaeli), -

=====================================================

4)KONYA VE 14 İLDE 'FETÖ ABLASI' OPERASYONU: 14 GÖZALTI

KONYA merkezli 14 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) 'Kadın ve öğrenci evleri' yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda örgütün bölge ablası olduğu ileri sürülen 14 kadın gözaltına alındı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 'Kadın ve öğrenci evleri' yapılanmasına yönelik, örgüte kadın öğrenci temin eden ve himmet parası toplayan, örgütün il ve eyalet sorumluları, eğitim kurumları genel sorumlusu, sorumlu yardımcısı, bölge ve örgüt evlerinden sorumlu oyduğu ileri sürülen 28 kadın hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bugün 14 ilde daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan operasyonda 14 kadın gözaltına alındı. 14 kadının yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Konya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'ne götürüldü.

"SİZE POZ VEREMEYECEĞİM KUSURA BAKMAYIN"

Operasyonla gözaltına alınan kadınların çoğunluğunun FETÖ/PDY'nin özel okullarında öğretmenlik yaptığı, buralarda örgüte öğrenci temini ve himmet topladıkları öne sürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerden 4 kadının örgütün, 'Bylock' isimli haberleşme programını kullandıkları, örgütte il ablası konumunda olan kadın şüphelilerin eşlerinin de örgütün bölge ağabeyleri olduğu iddia edildi. Gözaltına alınan kadın şüphelilerden biri sağlık kontrolüne getirilirken yüzünü kapatmadı. Sağlık kontrolü çıkışında ise yüzünü kapatarak "Size poz veremeyeceğim kusura bakmayın" demesi dikkat çekti.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkartılması

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA)

============================

5)VAN FERİT MELEN HAVALİMANI'NDA 8 KİLO 780 GRAM EROİN ELE GEÇİRİLDİ

VAN Ferit Melen Havalimanı'nda yapılan kontrolde bir valiz ile bir kişinin üzerinde yapılan aramada 8 kilo 780 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucu ile ilgili gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu kaçakçılarına yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında, Van'dan İstanbul'a gitmek üzere Ferit Melen Havalimanı'na gelen Ş.A.'nın X-Ray cihazına bıraktığı valiz, şüphe üzerine detaylı aramadan geçirildi. Valizin alt kısmına kahve ile gizlenmiş 7 kilo 120 gram eroin bulundu.

Aynı gün yine Van'dan İstanbul'a gitmek üzere havaalanına gelen ve X-Ray cihazından geçen A.B.'nin yapılan üst aramasında ise beline sarılı şefaf naylonda 1 kilo 660 gram eroin ele geçirildi.

Gözaltına alınan Ş.A. ve A.B., yapılan sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, soruşturma sürüyor.

Orhan AŞAN / VAN, -

============================================

6)BODRUM'DA 'SÜPER AY' ROMANTİZMİ

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmalar Dairesi'nin (NASA), bugün gece yarısından sonra 21'inci yüzyılın en büyük 'süper Ay'ına tanıklık edileceğini açıklaması üzerine Muğla'nın Bodrum ilçesinde kimileri bir gün öncesinde bu doğa olayını görmek için soluğu yüksek tepeler ve kıyılarda aldı.

21. yüzyılın en büyük dolunayı bugün akşam gerçekleşmesini beklenirken Bodrum'da dün (pazar) akşam saatlerinde yüksek tepelere çıkanlar saatlerce süper Ay'ın büyüleyici görüntüsünü izledi. En son 1948 yılıda görülen ve normalden yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 oranında daha parlak olan Ay'ın bu büyüleyici görüntüsü gözlemleyen Bodrumlular hayran kaldı. Bodrum'daki Haremtan Tepesi, Şalvarağa Burnu ve 3 bin 500 yıllık antik Myndos Kapısı'nın surları üzerine çıkan aşıklar, saatlerce ayın doğuşunu ve büyüleyici görüntüsünü izledi. Nişanlısı ile eşsiz doğa manzarasını kaçırmadığını belirten barmen 29 yaşındaki Turan Akyüz, "Birkaç günden beri ayın eşsiz güzelliğini izliyorduk, ancak bu akşam bir başka güzel. Yaklaşık 3 saat ayın bu eşsiz manzarasını izledik. Hava da çok güzeldi. Bu akşam aynı manzarayı yine izleyeceğiz" dedi.

Bu harika doğa olayını gözlemlemek isteyenlerin, saat 17.30 - 02.00 saatleri arasında bulutsuz ve net bir havada tüm güzelliği ile izleyebileceği belirtildi.

SÜPER AY NEDİR?

Eliptik yörüngesi nedeniyle dünyaya olan mesafesi değişen Ay, yörüngesinin Dünya'ya en yakın olduğu noktasından dev ve parlak bir küre gibi beliriyor. Ay ile Dünya arasındaki mesafe yaklaşık 355 bin kilometreye iniyor. En uzak olduğu zaman ise bu mesafe yaklaşık 405 bin kilometreye çıkıyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Myndos kapısı üzerinden ayın doğuşunu izleyenlerden görüntü

-Nişanlısı ile ay manzarasını izleyen Turan Akyüz'ün görüntüsü

-Genel ve detay gerüntüler

(Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

===================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Bodrum Konya Azez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
title