Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)FIRAT KALKANI'NDA 24 HEDEF İMHA EDİLDİSURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 82'nci gününde, terör örgütü DEAŞ'a ait 24 merkez, kara ve havadan vurularak imha edildi.

1)FIRAT KALKANI'NDA 24 HEDEF İMHA EDİLDİ

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 82'nci gününde, terör örgütü DEAŞ'a ait 24 merkez, kara ve havadan vurularak imha edildi. Harekat kapsamında, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 195 mahalde kontrolü sağladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 82 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 195 mahalde denetim ÖSO'ya geçti, 1560 kilometrekarelik alan terör örgütü DEAŞ'tan temizlendi. DEAŞ'a ait 24 merkezin kara ve havadan vurularak imha edildiği harekatta ÖSO'nun 2 askeri yaşamını yitirdi, 1'i de yaralandı.

Harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Karadağ (Rai) sektöründe; Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından, karadan sağlanan ateş desteği ile Hacı Küşah, Halise Şakira, Halise, Talca Şarkiyah, Hacar Abyad ve Eş Şuayb büyük ölçüde kontrol sağlanmış, tam kontrol sağlanmasına yönelik mayın/el yapımı patlayıcı temizliği faaliyetleri devam etmektedir. Sinekli Bölgesinde Mayın/el yapımı patlayıcı patlaması sonucu 2 muhalif şehit olmuş, 1 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 195 meskun mahalde yaklaşık 1560 kilometrekare kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 24 DEAŞ hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak, yerde bekler uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından hava harekatı icra edilmemiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1506 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

KİLİS/DHA

=======================================================

2)DİYARBAKIR'IN 8 MAHALLESİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

DİYARBAKIR Valiliği, Lice, Hani ve Kocaköy İlçesi'ne bağlı daha önce 'köy' statüsünde olan 8 mahallede PKK'lıl teröristlere yönelik düzenlenecek operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensupları ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenleneceği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde Lice İlçesi'ne bağlı olan; Güçlü Köyü ve Gömeç Köyü, Hani İlçesi'ne bağlı olan; Kırım Köyü, Gökçe Köyü, Yayvan Köyü ve Soylu Köyü ile Kocaköy İlçesi'ne bağlı olan; Yazıköy köyü ve Şaklat Köyü sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 13 Kasım 2016 günü saat 05.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

DİYARBAKIR, -

====================================================

3)HAKKARİ'DE 25 BÖLGE ASKERİ GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

HAKKARİ merkez ile Çukurca, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde bazı bölgeler güvenlik bölgesi ilan edilerek giriş çıkışlar yasaklandı.

Hakkari valiliği Çukurca, Yüksekova ve Şemdinli İlçeleri kırsalında 25 bölgenin askeri güvenlik bölgesi ilan edildiğini açıkladı. Açıklamada, "İlimiz sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Valilik makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, Devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır. Bu tedbirler kapsamıda 25 bölge 14 Kasım 2016 günü saat 00: 00: 01'den 28 Kasım 2016 günü saat 23: 59: 59'a kadar, özel güvenlik bölgesi ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere izinsiz olarak girmesi yasaklanmıştır" denildi.

===================================================

4)ASFALT YAPILMAMASINI PROTESTO İÇİN TRAKTÖRLERLE YOL KAPATTILAR

ŞANLIURFA'da, yollarının asfaltlanmamasına tepki gösteren mahalle sakinleri, traktörle barikat oluşturup yolu trafiğe kapattı. Yarım saat ulaşıma kapanan yol, mahalleye gelen polis ve belediye ekiplerinin asfaltlama çalışmalarına başlanacağı sözünü vermesiyle açıldı.

Öğle saatlerinde Göbeklitepe Mahallesi'nde oturan 150 kişi, yollarının asfalt yapılmadığı için kış mevsiminde çamur içerisinde kaldıklarını belirterek tepki için yolu ulaşıma kapattı. Traktörleri ile Şanlıurfa- Mardin karayolunu ulaşıma kapatan kalabalığın eyleminin sürücüler tarafından ihbar edilmesi üzerine, mahalleye zırhlı araçlarla polis ekipleri sevk edildi. Polislerin ikna çabasına olumsuz yanıt veren kalabalık, bölgeye gelen belediye görevlilerinin en kısa sürede yolda asfalt çalışmalarına başlanacağı sözünü vermesi üzerine eylem sonlandırıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Karayolunu trafiğe kapatan mahalle sakinleri

Polis ekiplerinin gelmesi

Mahalle sakinlerini ikna eden polis

Yolu bozuk olan mahalle

Polis ekiplerinin yolu trafiğe açması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera-Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 164 MB

==========================================================

5)BİTLİS'TE PKK'YA AİT SIĞINAK VE DEPOLARDA PATLAYICI BULUNDU

BİTLİS'te, jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda, PKK'lı teröristlere ait 3 sığınak ve 3 depo tespit bulundu. Sığınak ve depoların içerisinde çok sayıda yaşam malzemesi ve yaklaşık 100 kilo ağırlığında el yapımı patlayıcı ele geçirildi.Bitlis'in Güroymak İlçesi kırsalında İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Şehit Jandarma Komando Onbaşı Salim Naneci operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonda yapılan arazi aramasında 3 sığınak ve 3 depo tespit edildi. Bulunan sığınak ve depoların içerisinde çok sayıda yaşam malzemesi ve yaklaşık 100 kilogram ağırlığında el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Bulunan malzemeler imha edilirken, sığınak ve depolar kullanılmaz hale getirildi.

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, -

===========================================================

6)BODRUM'DA GÜNEŞİ GÖREN DENİZE KOŞTU

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde güneşli havayı görenler sahile akın etti. Kimleri denize girip, güneşlenirken, kimileri de özçekim yaptı.

Bodrum'da yağmur beklenirken güneşli havayı görenler, soluğu sahilde aldı. Hava sıcaklığının 23, deniz suyu sıcaklığının ise 19 derece olduğu Bodrum'da Bodrumlular ve az sayıda turist Gümbet ve Kumbahçe sahillerinde güneşlenip, denize girdi. Bir çok yerde yağmurlu ve serin hava hakimken Bodrum'da yazdan kalma manzanalar yaşandı. Hazırlıksız yakalananlar ise yanlarında mayoları olmadığı için kıyafetleriyle ya da donla denize girip, özçekim yaparak biraz olsun o keyfi yaşadı. Meteoroloji yetkilileri, Bodrum'da bugün akşam saatlerinden itibaren iki gün süreyle yağmur hava beklendiğini bildirdi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Denize giren ve güneşlenenlerden görüntü

-Özçekim yapanlardan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

============================================================

7)TARİHE SAYGISIZLIK

NİĞDE kent merkezindeki, kullanılmayan 155 yıllık Rum Ortodoks Kilisesi ile 1223 yılında Selçuklular tarafından yapılan ve halen ibadet edilen Alaeddin Camisi'nin duvarlarına sprey boya ile yazılan yazılar, tepki çekti.

Aşıkların ilan tahtasını andıran duvarlardaki bazı yazılarda da küfür içerikli yazılar yazılması, 'Tarihe büyük saygısızlık' olarak değerlendirildi. Çevre sakinleri, Rum Ortodoks Kilisesi ile kimsenin ilgilenmediğini, camide ise ibadet yapılmasına rağmen yazılan yazıların kente yakışmadığını belirterek, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Her tarafı çeşitli bezemeler ve fresklerle süslü olan kilisenin, içinde ve dışında yazı yazılmamış yer bulunmuyor. Uzun yıllar Niğde Belediyesi'nin deposu olarak kullanılan ve daha sonra boşaltılan kilise, Kapadokya turlarının durağı olabilecekken, kötü görüntüsü ile zamana direniyor.

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocaköy Bodrum Lice PKK Politika Güncel Haberler

title