Haberler

Dha Yurt Bülteni -3

Bursa'da klimadan çıkan yangında 11 kişi dumandan etkilendi Bursa'nın Çirişhane mahallesindeki üç katlı binada klimadan çıktığı belirtilen yangında 11 kişi dumandan etkilenirken, 2 kişi hastanede tedaviye alındı.

Bursa'da klimadan çıkan yangında 11 kişi dumandan etkilendi

Bursa'nın Çirişhane mahallesindeki üç katlı binada klimadan çıktığı belirtilen yangında 11 kişi dumandan etkilenirken, 2 kişi hastanede tedaviye alındı.

Merkez Osmangazi ilçesi Çirişhane mahallesi Karadeniz caddesi üzerindeki üç katlı apartmannın ikinci katındaki dairede iddiaya göre klimanın elektrik bağlantısındaki kısa devre nedeniyle yangın çıktı. Anne İsmet Ravul ve oğlu Kadir Ravul'un yaşadığı ev ve eşyaları tüm müdahalelere rağmen kullanılamaz hale geldi. Yangında apartmanda aralarında yatalak ve kanser hastasının da bulunduğu 11 kişi dumandan etkilendi. Bu kişiler zamanında müdahale eden itfaiye ekipleri tarafından yangın merdivenleri ile kurtarıldı. 2 kişi Muradiye Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alınırken, diğerleri kontrollerinin ardından taburcu edildi.  Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

mahsur kalanların itfaiye ile balkondan alınması,

ambulansta sağlık kontrolü,

yanan evin içinden görüntüler,

itfaiye ekiplerin

Haber-Kamera: Enver Fatih TIKIR/ BURSA, -

================================================

Bakanlar Fakıbaba ve Özlü, esnaf ziyaretinde

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Şanlıurfa'da sabah namazı kılıp, ziyaret ettikleri esnafla kahvaltı yaptı.

Bakanlar Fakıbaba ve Özlü, beraberindeki kent yöneticileri ve milletvekilleri ile birlikte sabah saatlerinde kentin simgesi olan Balıklıgöl Platosu'nda bulunan Dergah Camisi'nde sabah namazı kıldı. İki bakan namazın ardından Hazreti İbrahim'in doğduğuna inanılan mağarayı da ziyaret ederek burada yine şifalı olduğuna inanılan sudan içti. Balıklıgöl'ü dolaşan bakanlar, balıklara yem atıp birlik ve beraberlik için dua etti.

Bakanlar Fakıbaba ve Özlü daha sonra Balıklıgöl civarında bulunan esnafı dolaştı. Esnafla sohbet edenler bakanlar ve beraberindekiler daha sonra bir çay ocağına oturup, közlenmiş patlıcan, biber ve simitten oluşan kahvaltı yaptı. Esnafın sorunlarını dinleyerek notlar alan bakan Fakıbaba, sorunların çözümü için ilgileneceğini ifade etti. Kentte işsizliğin çok önemli boyutlarda olduğunu belirten Fakıbaba, sorunun aşılması için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlikte temaslar yapacaklarını kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Bakanlar Fakıbaba ve Özlü'nün Balıklıgöl'ü ziyaret etmesi

Bakanların vatandaşlarla sohbet etmesi

Esnaflarla kahvaltı yapan bakanlar

Bakanların esnafı ziyaret etmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-

=============================

(ÖZEL) - Suriyeli yetim ve öksüzler piknik yapıp çevreyi temizledi

GAZİANTEP İpekyolu Rotarack Kulübü üyeleri Suriye iç savaşında öksüz ve yetim kalıp Türkiye'ye sığınan çocuklarla birlikte piknik yaptı ve çevre bilinci oluşturmak için çevreyi temizledi.

İpekyolu Rotarack kulübü  'Barış İçin Renklerdir'  projesi kapsamında Gaziantep'te Türk ve Suriyeli iş adamları tarafından 5 yıl önce kurulan Darel Selam çocuk yurdundaki çocuklarla piknik yaptı. Şahinbey Parkı'na servislerle gelen çocuklar burada kulüp üyeleri tarafından oyuncaklarla karşılandı. Oyun alanlarına koşan çocuklar kulüp üyeleriyle birlikte oyunlar oynayarak eğlendi. Oyun oynadıktan sonra piknik yapan çocuklara son olarak şekerleme ve çikolata dağıtıldı. Proje sorumlusu ve İpekyolu Rotarack Kulübü dönem başkanı Muzaffer Şekeroğlu, amaçlarının çocuklara Suriye'deki iç savaşta çektikleri acıyı unutturmak ve eğlenerek çevre bilinci oluşturmak olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Türkiye'de 15 şehirde 50 kulüp olan Rotarack kulüpleri sosyal sorumluluk projeleri yapar. Bizde İpekyolu Rotarack kulübü olarak "Barış İçin Renklendir" projesi kapsamında öksüz ve yetim Suriyeli çocuklarla bir araya geldik. Darel Selam adında Suriyeli kimsesiz çocukların kaldığı yurttaki çocukların talebi üzerine bu organizasyon yaptık. Bugün yurtta kalan 60 çocukla önce futbol, basketbol, yakar top, saklambaç gibi çeşitli oyunlar oynayarak onları eğlendirmeye acılarını hafifletmeye ve destek olmaya çalıştık. Daha sonra onlarla birlikte piknik yaptık ve çevre bilinci oluşturmak için piknikteki çöplerimizi ve parktaki diğer çöpleri hep birlikte topladık. "

Darel Selam yurt sorumlusu Maya Karadamur ise Gaziantep'te 5 yıl önce açılan öksüz ve yetimler için kurulan ilk çocuk yurdu olduklarını söyledi. Türk ve Suriyeli iş adamları tarafından kurulan yurdun 60 çocuk barındığını kaydeden Karadamur, "Darel Selam çocuk yurdu 5 yıldır Gaziantep'te var olan ve Suriyeli öksüz ve yetimler için kurulan ilk yurtlardan. Kurulduğumuz günden bugüne kadar öksüz ve yetim çocuklara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Şuanda 60 çocuğumuza ev sahipliği yapıyoruz.  Bugün Rotarack kulübünden gelen talep üzerine kulüp üyeleri çocuklarımız için bu organizasyonu yaptık. Amacımız çocuklar ile birlikte güzel vakit geçirmek onlara biraz olsun acılarını unutturup çocukluklarını yaşatmak" dedi.

Pikniğin ardından kulüp üyeleri ve çocuklar parktaki çöpleri hep birlikte topladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Çocukların oyun oynaması

Piknik yapılması

Çocukların çevreyi temizlemesi

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

===================================

Otomobil, TIR ile hasta nakil aracına çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, - KIRIKKALE'de yol çalışması nedeniyle tek şeritli yolda hatalı sollama yapan otomobil, karşı istikametten gelen önce su yüklü TIRr'a, ardından diyaliz nakil aracı minibüse çarptıktan sonra şarampole yuvarlandı. Kazada, hurdaya dönen otomobil sürücüsü Ahmet Pelen (55) olay yerinde hayatını kaybetti, araçta bulunan bir kadın ile Tır sürücüsü yaralandı.

Kaza, yol çalışması nedeniyle tek şeritli Kırıkkale-Kırşehir karayolunda sabah 05.30'da meydana geldi. Ahmet Pelen idaresindeki 06 GJM 55 plakalı otomobil, yol çalışması nedeniyle tek şeride düşen karayolunda önünde seyreden bir aracı hatalı sollama yapması sonucu Ankara yönüne gelmekte olan Engin Kalender'in kullandığı 40 LB 876 plakalı su yüklü TIR'a, ardından Keskin ilçesindeki diyaliz hastalarını almaya giden Arap Asıl idaresindeki 35 JS 495 plakalı hasta nakil aracı minibüse çarptıktan sonra yolun sol tarafında bulunan şarampole yuvarlandı.

Kazada, hurdaya dönen otomobil sürücüsü Ahmet Pelen (55) olay yerinde hayatını kaybederken, aynı araçta bulunan Müzeyen Pelen (54) ile TIR sürücüsü Engin Kalender yaralı olarak 112 Acil Servis ekipleri yaralı Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza sonrası kapanan Kırıkkale-Kırşehir karayolu, trafik ekiplerinin çalışması sonucu trafiğe açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kaza yerinden detay görüntüler

Otomobilin görüntüsü

Olay yerinde 112 ve itfaiye ekiplerinin görüntüsü

Kaza ile ilgili röportaj

Hasta aracı

Tır'dan görüntü

Karayolundan görüntü

==========================================

Ulucami'de korkutan şüpheli çanta

BURSA Ulucami'nin batı kapısında bırakılan şüpheli çanta polisi alarma geçirdi. İncelenen çantada kıyafetler bulundu.

Ulucami batı kapısı önünden geçen bir vatandaş minare altındaki mermer bölümde sahipsiz bir el çantası görerek polise bildirdi. Belirtilen yere giden polis ekipleri önce çevre güvenliği amacıyla vatandaşları bu bölgeden uzaklaştırdı, ardından Tererle Mücadele Şubesi ekiplerini bilgilendirdi. Ekipler daha sonra baktıkları çantanın içersinde kıyaetler buldur. Polis, unutulduğu tahmin edilen çantanın sahibini arıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Süpheli paketten görüntüler,

polis ekiplerinin paketi incelemesi,

paketten çıkan kıyafetler,

çevreden detay

Haber-Kamera: Enver Fatih TIKIR / BURSA, -

=============================================

15 Temmuz şehidinin ailesine Rusya'dan onur nişanı

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Özel Temsilcisi ve Danışmanı Aleksandr Dugin'in 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın babası Zeki ve annesi Meltem Kılınç'a gönderdiği onur nişanı, Antalya'da törenle takdim edildi.

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'daki saldırılarda şehit olan polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç, öldürülen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov ve düşürülen Rus uçağının piloti Oleg Peşkov için Antalya'da Mehmet Zeki Balcı Öğretmenevi'nde tören düzenledi. Tören öncesi birlik üyeleri ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Özel Temsilcisi ve Danışmanı Aleksandr Dugin'in görevlendirdiği Aksana Kuşhan ile Yavuz Kuşhan, Uncalı semtindeki polis şehitliğinde Muhammet Oğuz Kılınç'ın mezarını ziyaret etti. Ardından öğretmenevinde düzenlenen törende Aleksandr Dugin'in, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın babası Zeki ve annesi Meltem Kılınç'a gönderdiği onur nişanı takdim edildi.

Törende konuşan Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz, Büyükelçi Karlov, pilot Peşkov ve polis memuru Kılınç'ın FETÖ tarafından öldürüldüğünü kaydetti. Antalya Ruslar için çok değerli olduğu için bu nişanın Kılınç ailesine gönderildiğini belirten Cengiz, FETÖ'nün eylemlerinin Rusya ve Türkiye arasındaki bağları güçlendirdiğini söyledi. Cengiz, Moskova'da Karlov ve Kılınç'ın heykellerinin yan yana yapılacağını aktardı.

Törene telefonla bağlanan Putin'in danışmanı Aleksandr Dugin ise Kılınç ailesine ve Türk halkına destek mesajları verdi. Anne Meltem Kılınç ise Dugin'e teşekkür ederek, Rus halkına selamlarını gönderdi. Her iki ülkenin milli marşlarının okunduğu törende Kılınç ve Karlov'un fotoğrafları yan yana durdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Katılımcılardan görüntü

Hasan Cengiz'in konuşması

Öldürülen büyükelçi ve şehit polisin resimleri

Şehit polisin anne ve babasına plaket verilmesi

Detaylar

HABER: Hasan DEMİRBAŞ- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

==================================================

Hande Yener hem terledi hem terletti

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde sevenleriyle bulaşan Hande Yener, sıcağa rağmen hiç durmadan dans etti.

Pop müziğinin güçlü sesi Hande Yener Gümbet, Barlar Sokağı'nda hizmet veren Club Pasha'da sevenleri ile buluştu. Konserine Bakıcaz Artık şarkısı ile başlayan Yener'e 3 dansçı eşlik etti. Pudra rengi mini elbisesi  ile sahne alan Yener, yaptığı danslar ile de göz doldurdu. Şarkıların ritmine kendini kaptıran Yener'e oğlu Çağın Kulaçoğlu da DJ kabininden eşlik etti. Yener, hayranlarına "Hoşgeldiniz, iyi eğlenceler. Çok sıcak ama yine de dans edeceğiz" diyerek Mor ve Deli Bile şarkısı ile konserine devam etti.  Hayranları da Yener'in bol bol fotoğrafını ve görüntüsünü çekti. Yener, dinleyenlerinin sevdiği şarkıları ile konserini sürdürdü. Yaklaşık bin kişinin izlediği konserde Yener, 1 saat sahne kaldı, dansçıları ile birlikte sevenlerini coşturdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Hande Yener'in  şarkılarını söylemesinden görüntü,

-Konseri izleyenlerden görüntü.

Haber: Hülya ELTEŞ - Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

===================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hande Yener Gaziantep İpekyolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title