Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sabah saatlerinde Tunceli'ye geldi (1) İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte Tunceli'ye geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sabah saatlerinde Tunceli'ye geldi (1)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte Tunceli'ye geldi.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Bakan Soylu'nun karşılanması

Haber-Kamera: Ferit DEMİR / TUNCELİ

=====================================

Çevre Bakanlığı'ndan Ege Bölgesi'ndeki belediye başkanlarına deprem uyarısı

Ç EVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Anadolu topraklarının yüzde 71'inin deprem riski altında bulunduğunu, Türkiye'de her yıl 200 bin İstanbul'da  bini Anadolu'da olmak üzere  500 bin yapının kentsel dönüşüm yoluyla yeniden yapılması gerektiğini söyledi. Özhaseki, Bodrum depremini örnek vererek, "Özellikle Ege bölgesindeki belediyelerin imar hareketleri ve ruhsatları konusunda daha duyarlı ve dikkat olması gerekiyorö dedi.

Milli Türk Talebe Birliğinin (MTTB) Platformu 17. Geleneksel vefa buluşmasına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, burada toplantı öncesi gazetecilerin Ege'deki deprem ve İstanbul'daki sel ile ilgili sorularını yanıtladı. Özhaseki, dünyadaki iklim değişikliğine bağlı olumsuzlukların Türkiye'nin de önünde durduğunu ve felaketlere yol açtığını söyledi. Bakan Özhaseki şöyle konuştu:

BELEDİYELER İMAR PLANINI DELMEMELİ VE ÇANAK TUTMAMALI

"İklim değişikliğine bağlı olumsuzlukları önlemler alarak önleyebiliriz. Depremlere sağlam zemin ve buna dayanıklı yapılarla yani depremlerle savaşarak değil, önlemler alarak yüzyüze gelebiliriz. Anadolu topraklarının yüzde 71'i deprem tehdidi altındadır. Depremlerle savaşılmaz önlemler alınır. İnsanların canını depremlerde değil kötü yapılaşmalar almaktadır. O nedenle gereken çalışmalar yapıldığı takdirde depremleri can kaybı olmadan atlatabiliriz ama imar planlarını delme çalışmaları kaçak yapılaşma olursa belediyeler buna çanak tutarsa insanlar ne yazık ki en ufak sarsıntıda dışarı çıkar. Mal ve can kaybı olur. Uzakdoğu'da görüyorsunuz evler sağlam olunca insanları meydana gelen depremler gece uykusundaki ninni gibi gelir.ö

TÜRKİYE'DE 7,5 MİLYON YAPI RİSKLİ

Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve hükümet olarak hesaplarının 7,5 milyon yapının elden geçirilmesi ve büyük bölümünün yıkılması gerektiğine değindi. Bakan Mehmet Özhaseki, Bakanlar Kuruluna getirdikleri ve önümüzdeki günlerde meclise getirecekleri yeni düzenlemeler konusunda herkesin üzerine düşeni yaptığını belirterek şunları söyledi: "Deprem konusunda hedefimiz 15 yılda her 500 bin yapıyı yenilemek, bunun altyapısını düzenlemek, finansman kaynaklarını bulmak olacaktır. Bu konuda dersimize çalıştık. Düzenlemeler Bakanlar Kurulunda uzun uzun anlatıp tartışmaya açtık. Her yıl 200 bin İstanbul'da 300 bin Anadolu'da olmak üzere 500 bin binanın yıkılıp yeniden yapılması gerekmektedir."

EGE BÖLGESİNDEKİ BELEDİYE BAŞKANLARINA UYARI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bodrum'da meydana gelen depremin can kaybı olmadan atlatılmasının sevindirici olduğunu söyledi. Özhaseki, Ege Bölgesinin depremsel açıdan riskli olduğunu belirterek, "Ege Bölgesindeki belediye başkanlarını buradan bir kez daha uyarıyorum . O bölgedeki yapılaşmalar çok daha fazla dikkatli olunmalı. Bodrum depreminde çok şükür can kaybı yok. Eğer belediyeler imar planlarını delmemişse ya da bozulmasına çanak tutmamışsa sıkıntı olmazö diyerek sözlerini tamamladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin konuşması

-Genel detaylar

Haber: Oktay ENSARİ Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

=============================================

İşyeri sahipleriyle zabıta kavgasında 4 yaralı

Kavga anına ilişkin cep telefonu görüntüleri

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde işyeri çalıştırma kurallarına uymadığı gerekçesiyle kapatılmak istenen işyerinin sahipleriyle zabıta arasında çıkan kavgada, 2 zabıta memuruyla 2 işyeri çalışanı yaralandı. Kavga anı çevredeki bir kişinin cep telefonu tarafından kaydedilirken, belediye işyeri sahiplerinden şikayetçi oldu.

Alanya'ya bağlı Tosmur Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir restoran hakkında iddiaya göre müzik kapatma saati olan 24.00'ten sonra yüksek müzik çalındığı gerekçesiyle polis ve zabıtaya çok sayıda şikayette bulunuldu. Şikayetler üzerine 2 hafta önce işyerine giden Alanya Belediyesıi zabıta ekipleri tutanak tutarak, işlem yapmak istedi. Bu sırada iddiaya göre alkollü olan işyeri işletmecileri Ahmet B. ile Hasan T., zabıtalara saldırdı. Kavgada 2 zabıta memuru ile Ahmet B. ve Hasan T. yaralandı. Kavga anı ise çevredeki bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Kaydedilen görüntülerde zabıta ekipleriyle Ahmet B. ve Hasan T.'nin tartıştığı, tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüştüğü ve ekiplerle işyeri yetkililerinin küfürleşerek yumruklaştığı görüldü. Kavga sırasında Ahmet B.'nin "Benden rüşvet istediler, vermedim bana saldırıyorlar" dediği duyuldu. Olay sonrası işyeri Alanya Belediyesi tarafından mühürlenirken, belediyenin Ahmet B. ile Hasan T. hakkında şikayetçi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Kavga anına ilişkin cep telefonu görüntüleri

İşyeri ve kavga olan yerden genel görüntü

İşyeri ve mühürden detay görüntüler

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

============================================

Kütahya'da 80 kilo eroin elegeçirildi

KÜTAHYA Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube ekipleri takip sonucu durdurdukları minibüse gizlenen 80 kilo eroini ele geçirdi.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü ekipleri aldıkları ihbar üzerine Afyonkarahisar'dan Kütahya yönüne gelen 07 LNG 67 plakalı minibüsü takibe aldı. İçerisinde 2 kadın bir çocuk ve sürücünün aile olarak bulunduğu minibüs Kütahya girişindeki polis noktasında durduruldu. Polislere, Şahin Sevim adına düzenlenmiş sahte kimlik veren, asıl isminin Mehmet Yılmaz olduğu belirtilen araç sürücüsünün hareketlerinden polis şüphelendi. Emniyet güçleri şüpheli buldukları aracı incelemek üzere Emniyet Müdürlüğü garajına çektirdi.

Emniyet Müdürlüğü garajında minibüste yapılan detaylı aramalarda aracın tavan döşemesinin içine ve koltukların sırt kısımlarına yerleştirilmiş piyasa değeri 5 milyon TL olan 160 paket halinde 80 kilo eroin ele geçirildi. Ele geçirilen eroini 50 bin TL karşılığında Van'dan İstanbul'a götürdüğü belirtilen Mehmet Yılmaz'ın, dikkat çekmemek için yanına annesi, eşi ve oğlunu aldığı belirtildi.

Ele geçirilen 80 kilo eroine polis tarafından el konulurken, Mehmet Yılmaz, annesi ve eşi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-Gözaltına alınan Mehmet Yılmaz'ın görüntüsü

-Minibüste yapılan aramalar

-Ele geçirilen eroin

-Eroinlerin masaya konulurken çekilen görüntüler bulunuyor

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

======================

Denizde uyuşturucu operasyonuna 10 tutuklama

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde denizde yapılan uyuşturucu operasyonunda Lübnan uyruklu 4'ü gemi mürettebatı 10 kişi tutuklandı.

Lübnan'ın Tripoli Limanı'ndan açılan 7 bin 300 grostonluk Med Star gemisi 18 Temmuz'da Silifke'nin Seka Limanı'na yanaşırken  8 varil denize atıldı. İhbar üzerine Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'nca operasyon başlatıldı. Lübnan bayraklı gemiden denize atılan 8 varil, helikopterin havadan aydınlatmasıyla çıkartıldı. Varillerde yapılan aramada 214 kilo 378 gram esrar ile 11 bin Captagon uyuşturucu hap ele geçirildi.

Olayla ilgili 4'ü Lübnan uyruklu gemi mürettebatı 10 şüpheli gözaltına alındı. Silifke'de ifadeleri alınan 10 şüpheli sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Sanıkları taşıyan araçların gelmesi

Sanıkların araçlardan inmesi

Sanıklar adliyeye getirilmesi

Sanıkların adliyeye girmesi

Adliye girişinden görüntü

Haber-Kamera: Mehmet OKUR/SİLİFKE(MERSİN),

=====================================

Karabük'te kamyonetle çarpışan motosiklette 2 genç ağır yaralandı

Kaza anının mobese görüntüsü

KARABÜK'te, sürücüsü hatalı sollama yapan kamyonetle çarpışan motosiklette 2 genç ağır yaralandı. Kaza mobese kamerasına yansıdı.

Kaza, dün akşam saatlerinde Yeşil Mahalle Taşkent Caddesi'nde meydana geldi. 38 yaşındaki İbrahim Kuzuoğlu, yönetimindeki 78 DC 919 plakalı kamyonetle viraja girerken önündeki iki aracı sollamak istedi. Kamyonet, bu sırada karşıdan gelen 18 yaşındaki Emirhan Yardımcı'nın kullandığı 16 LOS 94 plakalı motosikletle çarpıştı. Mobese kamerasına yansıyan kazada motosiklet sürücüsü Yardımcı ile kendi kaskını verdiği arkasındaki kız arkadaşı 17 yaşındaki Tuğba S., ağır yaralandı. Olay yerine gelen ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Kazanın ardından kamyonetle kaçan sürücü İbrahim Kuzuoğlu, daha sonra karakola giderek teslim oldu. Soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü dökümü:

Kaza anının mobese görüntüsü

-Yaralı Emirhan Yardımcı'nın ambulansa konulması

-Motosiklet

-Polisin incelemeleri

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

========================================

Marmara Denizi'nde kirliliğin etkileri araştırılıyor

MARMARA Araştırma Merkezi çalışanları 'Değişen Oşinogafik Şartlarının İzlenmesi Projesi' kapsamında, Marmara Denizi'nde araştırma yaptı.

Marmara Araştırma Merkezi'nden 6 profesör ve 24 öğrenci, 14 Temmuz tarihinden bu yana Marmara Denizi'nde araştırma yaparak verileri topluyor. Tekirdağ Hoşköy'de başlayan çalışmalar kapsamında Marmara Denizi'nde araştırma yapan ekip, bugün Gelibolu İlçesi açıklarında araştırmalarına devem etti. Ekip, Marmara Denizi'ndeki kirliliğin balıklar üzerinde yaratığı etkileri, azalma sebeplerini ve balıkların bu etkilenme sonrası insanları ne kadar etkilediklerine yönelik araştırmalar yaptı. Türkiye Kimya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bahattin Yalçın denizlerdeki kirlenmenin nedenleri ve çeşitleri konusunda değerlendirme yaparak, "Bunların temel nedenlerinden biri de kimyasal kirlenme. Bu kimyasal kirlenmenin tarımsal kirlenme, evsel atıklar, fabrika atıkları gibi farklı boyutları var. Organik hastalıklar bakterilerin gelişmesine sebep olur. Bakteri büyüdüğü zaman da balıklara zehir etkisi yaratıyor" diye konuştu.

Marmara Üniversitesi Biyoloji Bölüm Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Sakınç ise, Marmara Denizi'nde bütün fay hatlarının aktif durumda olduğunu söyleyerek, "Marmara Denizi'ndeki bütün faylar aktif durumda. 1999 depreminden sonra yapılan birçok araştırma Marmara Denizi'nin depremi üreten faylar ile ilgili birçok gerçeği ortaya çıkarttı. Marmara Denizi'nin depremsel özelliği yeni bir şey değil. Yıllar önceden beri bilinen bir gerçek" dedi.

Çalışmaların hava şartlarına göre 15-20 gün daha devam edeceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Araştırmalardan görüntüler,

Bahattin Yalçın'ın konuşma görüntüsü,

Mehmet Sakınç'ın konuşma görüntüsü.

Haber-Kamera: Doğan ZELOVA / GELİBOLU (Çanakkale),

===========================================

Kar maskeli hırsızlar, aynı işyerine 3'üncü kez girince yakalandı

Güvenlik kamerası görüntüleri

ADANA'da aynı iş yerine kar maskesi takıp 3'üncü kez girip hırsızlık yapan 24 yaşındaki Burhan Ö. ile 22 yaşındaki Yunus T., suçüstü yakalandı.

Olay, merkez Çukurova İlçesi'nde meydana geldi. Aynı işyerine 2 kez  giren hırsızlar elektronik eşya, para ve içki çalarak kayıplara karıştı. Şikayet üzerine çalışma yapan polis,  hırsızların aynı iş yerine tekrar girebileceğini düşünerek, takibe aldı. Gece geç saatlerde soygun için tekrar gelen hırsızlar, aynı iş yerine 3'üncü kez girmeye kalkınca polisler tarafından kıskıvrak yakalandı. Zanlı Burhan Ö.'nün hırsızlık anı ise işyerini güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

18 MOTOSİKLET ÇALMIŞLAR

Emniyete götürülen Burhan Ö. ile Yunus T.'nin hırsızlıkta kullandıkları motosiklet de çalıntı çıktı. Yapılan araştırmada şüphelilerin 18 motosiklet çaldığı anlaşıldı. Çalıntı motosikletleri satın alan U.Ö. de gözaltına alındı. İfadelerinin ardında nöbetçi mahkemeye sevk edilen

Burhan Ö. ile Yunus T. tutuklanırken U.Ö. ise serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

(Güvenlik Kamerası)

Hırsızların iş yerinin kapısını açmaya çalışması

İçeri girmesi ve içki çalması

İş yerinden çıkması

Hırsızın iş yerine birdaha girmesi

İçki ve elektronik eşya çalarak iş yerinden çıkması

-----------------------------------

Adli Tıp Birimi tabelası

Zanlıların Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

==========================================

Gasp ettikleri cep telefonunu internetten satmak istediler

ADANA'da 6 üniversite öğrencisine pompalı tüfek ve bıçak çekip, bin 110 lira para ve 1 cep telefonu gasp eden 1'i çocuk 3 zanlı, çaldıkları telefonu internetten satışa çıkarınca yakalandı.

Olay, 18 Temmuz'da  saat 02.30'da  merkez Çukurova İlçesi Adnan Menderes Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre 1'i kadın 6 üniversite öğrencisi eğlenmek için 2 otomobille Adnan Menderes Bulvarı'ndaki çamlık alana gitti.  Bu sırada yüzlerini mendil ile kapatan 3 zanlı pompalı tüfek ve bıçak çekerek, 'Kıpırdamayın, yanınızdaki değerli eşyaları, paraları ve otomobillerin anahtarlarını verin, yoksa sizi öldürürüz' dedi. Korkan öğrencilerden M.O.K. cep telefonunu verirken, diğer arkadaşları ise toplam bin 110 lira para ve otomobil anahtarlarını verdi. Gasp ettikleri para ve cep telefonunun alan zanlılar, otomobillerin anahtarlarını daha sonra camdan aşağı atarak olay yerinden kaçtı. Gasp edilen öğrenciler ise polise gidip şikayetçi oldu.

CEP TELEFONUNUN İNTERNETTEN SATIŞA KOYDULAR

Olayın ardından,  inceleme başlatan Gasp Büro Amirliği ekipleri kaçan zanlıları bulmak için çalışma başlattı. Üniversite öğrencisi M.O.K, ise kendine yeni bir cep telefonu almak için internetteki alışveriş sitelerine  bakarken çalınan telefonunun Çakmak Caddesi'nde bir işyerinde satışta olduğunu fark edince polise bilgi verdi. İşyerine gelen polis, işletmeci M.K.'nin telefonu satan kişinin gün içerisinde gelip parayı alacağını söyledi. İşyerinde bekleyen polis, telefonu satan 16 yaşındaki M.O.T.'yi gözaltına aldı.

ALKOL ALDIK, ÖZÜR DİLERİZ

M.O.T.,'nin birlikte gasp yaptığı arkadaşları 22 yaşındaki Bayram A. ve 21 yaşındaki Sinan K. da yakalandı. Zanlıların sorgularında, 'Çok alkollüydük, üniversite öğrencilerinden özür diliyoruz. Zararlarını karşılayalım, paralarını geri verelim' dedi.

3 şüpheli ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlıların polis aracından indirilmesi

Adli Tıp Birimi'ne girdirilmeleri

Zanlıların Adli Tıp Birimi'nden çıkartılması

Polis aracının gidişi

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

================================================

Ölümcül serinlik arayışı

HİSSEDİLEN hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Adana'da çocuklar, tehlikeli ve yasak olmasına karşın sulama kanallarında serinlemeye çalışıyor.

Sıcaktan bunalanlar, parklarda ve ağaç gölgelerinde rahat nefes almaya çalışırken, çocuklar ve gençler serinlemek için derinliği 2 metreyi bulan ve yüksek hızlı akan DSİ'ye ait sulama kanallarına giriyor. Her yıl onlarca kişinin boğulmasına neden olan sulama kanallarına giren çocuklar, tehlikeli uyarısına karşın soğuk suda yüzerek serinlemeye çalışıyor. Ekonomik nedenlerle havuza veya denize gidemediklerini anlatan çocuklar ve gençler, serinlemek için başka alternatiflerinin olmadığını öne sürdü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kanalda yüzen çocukların görüntüsü

Çocukların suya atlaması

Detay görüntüler

Haber: Yusuf BAŞTUĞ  -Kamera: Sude UÇAROĞLU/ADANA,

===============================================

Abant'ta Arap turist sayısı azaldı

BOLU'nun doğa harikalarından Abant Tabiat Parkı'nı ziyaret eden Arap turist geçen yıllara göre azaldı. Abant Palace Oteli Genel Müdürü Erol Oğuz, Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre Arap turist sayısında yüzde 15'lik düşüş olduğunu, buna en büyük etkenin Arap turistlerin Rize ve Trabzon gibi Karadeniz illerini tercih etmesi olduğunu söyledi.

Arap turistlerin, doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'na ilgisi son dönemde azaldı. Yıllardır yaz aylarında Abant'ı tercih eden Arap turist sayısında son dönemde azalma meydana gelmesiyle birlikte tabiat parkındaki oteller de bu durumdan etkilendi. Arap turistlerin son dönemde daha çok Rize ve Trabzon gibi Karadeniz illerini tercih ettiği, bu yüzden Abant'a gelen Arap sayısında azalma olduğu belirtildi.

KARADENİZ POPÜLARİTESİ

Abant Palace Oteli Genel Müdürü Erol Oğuz, "Geçtiğimiz yıllara bakarsak Ortadoğu'dan gelen konuklarımız yine gelmeye devam ediyorlar. Özellikle Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'dan gelen konuklar devam ediyor. Son dönemlerde bir Karadeniz popülaritesi var. Bu bir gerçek. Arap turistler Rize ve Trabzon bölgelerine akın akın gitmeye başladılar. Buraya yapılan direk uçuşlar da bunda bir etken. Bu yıl Temmuz ayında geçen yılların aynı ayına göre Arap turist sayısında yüzde 15'lik bir azalma var" dedi.

Geçmiş yıllara göre Arap turist sayısında azalma olsa da otelde önemli sayıda Arap bulunduğunu da ifade eden Oğuz, "Özellikle Bursa, İstanbul ve Yalova'ya gelen Arap turistler, bir kaç gün de olsa Abant'a da geliyor. Beklentimiz artması yönünde. Ağustos ayında biraz daha artış olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

'TEKRAR DÖNÜŞ OLACAKTIR'

Her şeye rağmen Abant'ın dünya markası olduğunu ifade eden Oğuz, şöyle devam etti:

"Rize ve Trabzon'a giderek incelemelerde bulundum. Ayder muhteşem. Bir Abant olamaz ama oranın da farklı özellikleri var. En büyük etken bölgenin iyi reklamının ve direk uçuşların olması. Bölgede her taraf rent a car firmalarıyla dolmuş. Bu da şunu gösteriyor ki artık talebe cevap veremiyorlar. Trabzon ve Rize'den sonra bu taraflara tekrar dönüş olacaktır diye tahmin ediyorum. Abant dünya markası, hiç bir zaman ölmez. Son yıllarda Abant'ın çok büyük popülaritesi vardı. Arap turistler yine aynı şekilde Abant'ı tercih edeceklerdir."

Görüntü dökümü:

-Abant'tan manzara görüntüleri

-Göl çevresinde faytonla gezenler

-İskelede yürüyen grup

-Erol Oğuz ile röp

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

=================================================

İşadamı Süral'a son görev

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren hayırsever işadamı turizmci 74 yaşındaki Süleyman Süral, doğup büyüdüğü Çakış Mahallesi'nde toprağa verildi.

Uzun yıllar Serik'te avukatlık yaptıktan sonra Manavgat İlçesi'nde turizm sektörüne atılan ve Süral Oteller zincirini kuran, 2015 yılında Serik'e Akdeniz Üniversitesi Gülsün- Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu'nu yaptıran ve çeşitli alanlarda da eğitime katkısı bulunan hayırsever işadamı Süleyman Süral, dün sabah tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Süleyman Süral için dün doğup büyüdüğü Manavgat'a bağlı Çakış Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Kaymakam Nazmi Günlü, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, CHP eski Antalya milletvekilleri Gürkut Acar ve Tuncay Ercenk, Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hazan Kozan, CHP İlçe Başkanı Osman Demiroğlu, Gloria Otelleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Uzan, Süleyman Süral'ın eşi Gülsün Süral, oğulları Mehmet ve Murat Süral ile kızı Ayşe Deniz Süral'ın yanı sıra işadamları, turizmcilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Süleyman Süral'ın cenazesi kılınan namazın ardından dualar eşliğinde toprağa verildi.

Deniz Baykal, "Antalya'mızın sembol isimlerinden değerli hemşehrimiz rahmetli Süleyman Süral'in cenaze törenindeyiz. Uzun bir süre ciddi bir hastalıkla mücadele etti. Bugün ebedi aleme gönderiyoruz. Türkiye çok değerli bir işadamını kaybetti. Bu bölgede yapmış olduğu hazır su tesisi o zamanlar Türkiye'de popüler olmadan, yaygınlaşmadan doğru bir değerlendirme ve kararla başlattığı bir tesisti. Hem bölgenin kaynaklarını değerlendirdi, hem çok ciddi bir ihtiyaca cevap verdi. Herkesin sevgisini, saygısını, takdirini kazanmış değerli hemşehrimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine ve tüm Antalyalı hemşehrilerimize başsağlığı dilerim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------

Cenaze töreninden detay

Süleyman Süral'ın cenazesinin taşınması

Deniz Baykal'ın açıklamaları

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/MANAVGAT,

===============================================

Burdur'da Mescid-i Aksa açıklaması

BURDUR'da bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin oluşturduğu Kudüs Platformu tarafından 'Mescid-i Aksa'ya Sahip Çık' konulu basın açıklaması yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki eylemde basın açıklamasını Memur-Sen Şube Başkanı Murat Bulut ile Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Musa Sayar okudu. Murat Bulut, "Mescid-i Aksa sahipsiz değildir. Mescid-i Aksa'ya kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağımızı Burdur Cumhuriyet Meydanı'ndan haykırıyoruz. Aksa bizim için Mekke kadar Medine kadar önemli. Mescid-i Aksa düşerse Mekke düşer, Medine düşer, İstanbul düşer ve biz düşeriz" dedi.

Musa Sayar da İsrail'in Mescid-i Aksa'yı tarumar ettiğini ve Müslümanları şehit ettiğini belirterek, "Var olduğu günden beri İslam ülkelerine terör ihraç eden siyonist İsrail küstahlığına devam ediyor. Geçen cuma günü Mescid-i Aksa'da üç Müslümanı şehit eden İsrail, Müslümanları Mescid-i Aksa'ya sokmamak için elinden geleni yapıyor" diye konuştu. "Katil İsrail, işbirlikçi ABD", "Terörist İsrail, Filistin'den defol", "Aksa canımız, feda olsun kanımız", "Müslüman ilk kıblene sahip çık" şeklinde slogan atan grup daha sonra İsrail bayrağı yaktı. Dua edilmesinin ardından eylem sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Katılımcılar

Murat Bulut'un konuşması

Musa Sayar'ın konuşması

Slogan atılması

İsrail bayrağının yakılması

Detay

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, -

==============================================

Altay'dan asker selamı

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde mesire alanı açılışından önce Atlı Jandarma Timi'nin yanına giden şarkıcı Altay, asker selamı verdi.

Manavgat Belediyesi tarafından Sorgun Mahallesi'nde yaptırılan Yemişli Mesire Alanı açılışı şarkıcı Altay'ın da konser verdiği törenle açıldı. Törene Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, meslek odaları başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaş katıldı.

Başkan Şükrü Sözen, göreve geldiklerinden bu yana ilçede kişi başına yeşil alan miktarını arttırdıklarını kaydetti. Yemişli Mesire Alanı hakkında bilgi veren Başkan Sözen, konuşmasının ardından mesire alanının yapımına katkı sağlayan Sueno Otel sahipleri Ruhi ve Erhan Korkmaz'a plaket verdi. Mesire alanı protokolün katılımıyla kurdele kesilmesiyle açıldı.

JANDARMA ATLI TİME ZİYARET

Şarkıcı Altay konserden önce Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı'nca konser alanında görevlendirilen Atlı Tim'in yanına giderek, görevlilerden atlar hakkında bilgi aldı. Atlı timle fotoğraf çektiren Altay, asker selamı verdi. Ardından sahneye çıkan Altay söylediği şarkılarla davetlileri coşturdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Konser alanında genel görüntüler

Yerel sanatçıların konseri

Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in konuşması

Sueno Otel sahipleri Ruhi ve Erhan Korkmaz'a plaket verilmesi

Mesire alanının açılışı

Altay'ın Jandarma Atlı Timi ziyareti ve asker selamı vermesi

Altay'ın konserinden görüntü

Detay görüntüler

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,

==========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Yaşar Güler Manavgat Tunceli Politika Güncel Haberler

title