Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

KILIÇDAROĞLU: EN BARIŞÇIL EYLEMİMİZ BAZI ÇEVRELERDE CİDDİ KAYGILAR YARATIYORKILIÇDAROĞLU, KURTULUŞ SAVAŞI KAHRAMANLARINDAN YAHYA KAPTAN'IN MEZARINI ZİYARET ETTİCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin en barışçıl eylemini yaptıklarını belirterek, "Kimseye kötü söz söylemeden,...

KILIÇDAROĞLU: EN BARIŞÇIL EYLEMİMİZ BAZI ÇEVRELERDE CİDDİ KAYGILAR YARATIYOR

KILIÇDAROĞLU, KURTULUŞ SAVAŞI KAHRAMANLARINDAN YAHYA KAPTAN'IN MEZARINI ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin en barışçıl eylemini yaptıklarını belirterek, "Kimseye kötü söz söylemeden, herkesi kucaklayarak, bizim gibi düşünmeyen insanları alkışlayarak yolumuza devam ediyoruz. Provokasyonlar yapılmak isteniyor onları alkışlıyoruz. En barışçıl eylemimiz bazı çevrelerde ciddi kaygılar, endişeler yaratıyor" dedi

Adalet Yürüyüşü'nde Kocaeli'nin Dilovası İlçesi Tavşancıl Mahallesi'nde konaklama alanında geceye geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, güne Tavşancıl'da bulunan Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Yahya Kaptan'ın mezarını ziyaret ederek başladı. Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Yahya Kaptan'ın mezarı başında dua etti. Adalet Yürüyüşü'nün 22'nci gününde olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Yahya Kaptan'ın mezarını ziyaret ettim. Yahya Kaptan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün nutkunda uzun uzun söz ettiği bir milli kahramanımız. Duamızı ettik, Allah rahmet eylesin. Bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden, hayatını veren herkese şükran borçluyuz. Onları rahmetle anmak, onları her zaman her ortamda, her yerde anmak bizim temel görevlerimizden birisidir. Bu arada bizi üzen bir başka olay daha var. Telafer'de IŞİD'in saldırısı sonucu 200 Türkmen'in katledilmesi. Kadın yaşlı herkesi katletmeleri gerçekten hepimizi üzüyor. Ama bir başka sevindirici olay daha var. Bizim gençlik kollarımız şuanda Irak'taki Türkmenlere yardım TIR'ları götürüyorlar. Şuanda Telefar bölgesindeler ve dolayısıyla biz yardımlarımızı bu Adalet Yürüyüşü'nü yaparken yine yurt dışındaki Türkmenleri düşünerek onlara da her türlü yardımı yapmayı sürdürüyoruz" dedi. Türkiye'nin en barışçıl eylemini yaptıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "450 kilometreyi kimsenin burnu kanamadan, kimseye kötü söz söylemeden, herkesi kucaklayarak, bizim gibi düşünmeyen insanları alkışlayarak yolumuza devam ediyoruz. Provokasyonlar yapılmak isteniyor, onları alkışlıyoruz. En barışçıl eylemimiz bazı çevrelerde ciddi kaygılar, endişeler yaratıyor. Hiç kimse şunu unutmasın biz bu yürüyüşü 'adalet' adı altında yapıyoruz. Toplumun 80 milyonu için yapıyoruz bu yürüyüşü, adalet ihtiyacı hepimizin ortak ihtiyacıdır. İnsanlığın ortak değeridir adalet. Yine bazı çevreler 'efendim yürüyorsunuz ama işte biz izin veriyoruz', ne demek izin veriyoruz? Bu bizim anayasal hakkımız, insan olarak hakkımız, adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine, birilerinin lütfüne bağlı oldu. Bunu anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum. Pazar gününe yaklaşıyoruz. İnşallah hiç kimsenin burnu kanamadan hep birlikte Maltepe'de olacağız. Türkiye'ye ve dünyaya sesleneceğiz. Bu yürüyüşü niçin yaptık, hangi gerekçelerle yaptık, ne istiyoruz biz, bunu anlatacağız"

Taşvancıl'dan Gebze'ye doğru yürüyüş başlarken, dün olduğu gibi bugün de D-100 Karayolu ulaşıma kapatıldı. D-100 Karayolu'na bağlanan yan yollar kamyon, TIR ve çekicilerle kapatıldı. Kılıçdaroğlu'nun geçeceği güzergahta polisler ve jandarmalar güvenlik önlemleri aldı. Polis helikopteri ise güzergahta uçarak kontrollerde bulundu.

MARŞLAR VE TÜRKÜLER SÖYLEYEREK EĞLENDİLER

Yürüyüşe katılanlar Tavşancıl Mahallesi'ndeki kamp alanında geceyi geçirdi. Yürüyüşe katılanlara yemek ve çay ikram edildi. Kamp alanında çadırlarını kuranlar uyuyarak dinlenmeye çalışırken, kimileri ise çimlerin üzerine serdikleri kilimlerin üzerinde uyudu. Gençler ise gece geç saatlere kadar marşlar ve türküler söyleyerek eğlendiler.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kılıçdaroğlu nun Yapya Kaptan ın mezarını ziyaretinden görüntü

-Kılıçdaroğlu nun açıklamaları

-Yürüyüşten görüntüler

-Yolda güvenlik önlemleri

Ergün AYAZ-Faruk KIYAK-Selda Hatun TAN-Alişan KOYUNCU/DİLOVASI(Kocaeli), -

======================================================

2)BAŞKALE'DE YARALANAN UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

VAN'ın Başkale İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin askeri araca yönelik el yapımı patlayıcı ile yaptığı saldırıda ağır yaralanan ve Van'daki hastanede tedavi gören Uzman Çavuş Emrah Ceylan kurtarılamayarak şehit oldu. PKK'lı teröristler 3 Temmuz günü Başkale-Van karayolunun 60'ncı kilometresindeki Güzeldere mevkiinde askeri araca el yapımı patlayıcı ve roketle saldırı düzenledi. Saldırıda Uzman Çavuş Emrah Ceylan ağır yaralandı. Ağır yaralanan ve Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne getirilen Ceylan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Ceylan için öğlen saatlerinde Van'da uğurlama töreni yapılması bekleniyor.

VAN,-

=====================================================

3)ÇANAKKALE'DE TOP MERMİSİ PATLADI: 1 ÖLÜ

ÇANAKKALE'ye bağlı Erenköy Köyü'nde, sabah saatlerinde, tarihi top mermisinin patlamasıyla 73 yaşındaki Kazım Perçin yaşamını yitirdi. Evli ve 3 çocuk babası Kazım Perçin, Çanakkale'ye 19 kilometre mesafedeki Erenköy Köyü'ndeki evinin bahçesinde, bugün saat 07.00 sıralarında kendisine getirilen tarihi bir top mermisi kesip, içindeki barutu çıkartmak istedi. Bu sırada, top mermisi büyük bir gürültüyle patladı. Perçin, olay yerinde yaşamını yitirdi. Jandarma, evde başka top mermilerinin de bulunabileceği şüphesi üzerine çevrede geniş güvenlik önlemi alıp, bomba imha uzmanı istedi. Uzun yıllar fırın işlettikten sonhra emekli olduğu öğrenilen Perçin'in, merakı nedeniyle yörede bulunan tarihi top mermilerini kesip, içindeki barutu çıkarmakla uğraştığı öğrenildi. Patlayan top mermisinin Perçin'e kim ya da kimler tarafından nasıl getirildiği araştırılırken, jandarma ve savcının olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Olay yerinde önlem alan jandarmalardan görüntü

-Savcının olay yerine gelmesi

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Burak GEZEN / ÇANAKKALE,

=================================================

4)BURSA'DA TEKSTİL FABRİKASINDA YANGIN

YANGIN KONTROL ALTINDA

BURSA'nın merkez Kestel İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Hakyıldız Tekstil fabrikasında bu sabah patlamayla başlayan yangının söndürülmesi için çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.Dumandan etkilenen 2 itfaiye eri hastaneye kaldırıldı. Kestel Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSAB) faaliyet gösteren Hakyıldız Tekstil fabrikasının kazan dairesinde meydana gelen patlama sonucu yangın çıktı. Kısa sürede tüm fabrikayı saran yangının söndürülmesi için 8 itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi.  Büyüyen yangın Hakyıldız Tekstilin yanında bulunan Canat Kuruyemiş üretim tesislerine de sıçradı. Yangına müdahale ederken dumandan etkilenen iki itfaiye eri ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Bursa'nın bir çok noktasından görülen siyah dumanların yükseldiği yangının söndürülmesi için itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Bursa'nın merkez Kestel Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Hakyıldız Tekstil fabrikasının tesislerinde kiracı olarak bulunan Vitaless TGM ofis mobilyaları fabrikasında patlamayla başlayan yangından yakınında bulunan Canat Kuruyemiş ve Cafella Tekstil de etkilendi.  Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait 15 itfaiye ekibinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü ile BUSKİ ve merkez belediyelerinin sulama araçlarının da kullanıldığı müdahale sonucu yangın kontrol altına alındı. Fabrikanın iç bölümlerine giren itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına başladı.

Görüntü dökümü

-----------------------------

-Yangından görüntü

-Detaylar

-Kestel Belediye Baykanı Yener Acarn ın açıklamaları

Mehmet İNAN- BURSA

=======================================================

5)EŞİNİ UYURKEN BACAĞINDAN VURAN 4 ÇOCUK ANNESİ TUTUKLANDI

DİYARBAKIR'da, kendisine şiddet uygulayan eşini uyurken tabancayla bacağından vurarak yaralayan 4 çocuk annesi S.K. tutuklandı.Merkez Kayapınar İlçesi Huzurevleri Mahellesi'nde yaşayan ve oto alım- satım işiyle uğraşan 36 yaşındaki S.K. ile ev kadını 4 çocuk annesi eşi 32 yaşındaki S.K.'nın yaşadığı evden önceki gece silah sesi gelmesi üzerine komşuları polise bildirdi. İhbar üzerine eve gelen Kayapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, S.K.'nin eşi tarafından uyurken bacağından tabanca ile vurulduğunu tespit etti. Çağrılan ambulansla S.K. hastaneye kaldırılırken, eşi S.K. gözaltına aldı.

Emniyette sorgulanan S.K. eşinin kendisine sık sık şiddet uyguladığını, önceki günkü tartışmada da şiddet uygulaması üzerine olayı gerçekleştirdiğini, ancak eşini öldürmek istemediğini söyledi. S.K. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yapılan araştırmada, S.K.'nin daha önce de eşinden şiddet gördüğü iddiasıyla bir kaç kez polise başvurduğu belirlendi. 4 çocuk annesi S.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Tutuklanan S.K.'nin adliyeden çıkışı

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,

===============================================

6)3 OĞLU BULUNAN SURİYELİ ÇİFTİN ÜÇÜZ KIZ SEVİNCİ

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'ndeki Süleymanşah Konaklama Tesisleri'nde barınan 3 erkek çocukları bulunan Suriyeli 30 yaşındaki Yezid El Hüseyin ile 26 yaşındaki Fatma El Hüseyin'in üçüz kızları dünyaya geldi.

Suriye'nin Deyrezor kentinden 5 yıl önce Türkiye'ye sığınan ve Akçakale'deki Süleyman Konaklama Tesisleri'nde barınan Fatma El Hüseyin'in üçüz kız bebekleri dünyaya geldi. Sağlıklı dünyaya gelen bebeklere 'Beyen', 'Leyen' ve 'Benen' isimleri verildi. 5, 6 ve 7 yaşlarındaki 3 erkek çocuktan sonra üçüzlerle birlikte 6 çocuk sahibi olan El Hüseyin çifti, mutlu olduklarını söyledi.Fatma El Hüseyin, kızlarının sağlıklı oluğunu belirterek, "Çok mutlu oldum. 3 oğlum vardı, şimdi 3 kızım da var. Hepsini ayrı ayrı seviyorum. Allah çocuğu olmayanlara da versin" dedi.

Suriyeli üçüzlere çeşitli hediyeler veren çadır kentteki Hayırlı Kadınlar Meclisi Başkanı Hacer Gündüz ise, aileye gerekli desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Çadırkent

Suriyeli üçüzler

Bebeklere hediye verilmesi

Konuşmalar

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Hadi KURT-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 183 MB

=============================================

7)TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA GÖZALTI

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin Yahyalı ilçe girişinde yaptığı uygulamada tarihi eser olduğu değerlendirilen 2 tanesi 9 sayfa, 1 tanesi 11 deri sayfa üzerine kabartma İbranice yazı, insan ve hayvan figürleri bulunan kitap ele geçirildi.

İzmir'den Yahyalı ilçesine gelen 35 plakalı araçta bulunan R.Y. ve A.Y. isimli şahıslardan tarihi eser olduğu değerlendirilen 2 tanesi 9 sayfa, 1 tanesi 11 deri sayfa üzerine kabartma İbranice yazı ile insan ve hayvan figürleri bulunan kitap elde edildi. Ele geçirilen kitaplara el konulurken, R.Y. ve A.Y. gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Yakalanan İbranice yazılı kitapların polis tarafından incelenmesi

Detay

Haber: Kamera: KAYSERİ, DHA

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: Polis Kamerası

1 Dosya 1 dakika 52 saniye- 176 MB

=====================================================

8)DOĞU TÜRKİSTANLILAR URUMÇİ KATLİAMINI ANDI

DOĞU Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Urumçi katliamının 8'inci yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında konuşan Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Urumçi katliamının 8'inci yıldönümü nedeniyle bir araya geldiklerini belirterek, "Demokrasi havarilerinin boşvermişliğine ve umursamazlığına inat kısık seslerimizle, inançla ve iman dolu yüreklerimizle buradayız. Bundan 8 yıl önce Doğu Türkistan'ın başkenti Urumçi'de patlak veren hadiselerde binlerce soydaşımız Çin'in askeri gücü tarafından şehit edilmiş, aylarca süren operasyonlar sonrasında onbinlerce insanımız sözde mahkemelerle idam sehpalarında can vermiş ya da ömür boyu hapse mahkum edilmiştir. Şimdi tarihin tozlu sayfalarında unutulmaya ve unutturulmaya çalışan Urumçi katliamının yıldönümünde dünyanın gözü önünde bunu unutturmayacağımızı ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.Çin yönetimini eleştiren Tümtürk, "Son yıllarda başlayan Ramazan orucu yasağını iyice arttıran Çin yönetimi yeni kurallar getirerek halkımızın inanç ve kimliği üzerinden tahrik etmektedir. Bugün Doğu Türkistan'da camiler tutsak, din adamları komünist ideolojinin esiri olmuştur. Halkımızın milli kimliği komünist Çin yönetiminin kirli ve kan kokan ayakları altında ezilmektedir. Müslüman Uygur Türklerine ait düğünler ve cenaze merasimleri dahi komünist parti ideolojisine göre düzenlenmekte, Müslüman Türk çocuğuna İslam ve Türk'e ait isimler konulamamaktadır. Doğu Türkistan'ı yeni bir imha çemberinin içine alan Çin yönetimi dünyada esen İslamifobi'den ve radikal İslam kisvesi altında İslam'ın güzelliğini ve adaletini yok eden güruhların eylemlerden aldığı güçle Uygur Türklerine yönelik akıl almaz bir baskı politikası izlemektedir. Doğu Türkistan'da yaşanan devlet terörü artık halkımızın sabrını taşırmaktadır. Uygur Türkleri adeta devlet eliyle terörize edilmektedir. Bu vesileyle 5 Temmuz 2009'da Urumçi katliamında ve yaşanan diğer katliamlarda şehadete erişen soydaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk açıklaması

-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 5 dakika 01 saniye/160 MB

=====================================================

9)KEMER'DE SERGEY LAZAREV KONSERİ

RUS ünlü şarkıcı Sergey Lazarev Antalya'nın Kemer İlçesi'nde konser verdi.

Geçen yıl Eurovision'da 491 puanla 'You Are The Only One' adlı şarkısıyla üçüncü Rus pop şarkıcısı Sergey Lazarev, Kemer'e bağlı Beldibi Mahallesi'ndeki Rixos Sungate Otel'de sahneye çıktı. Lazarev ağırlığı Rus misafirlerin oluşturduğu tatilcilerden büyük ilgi gördü.

Yaklaşık 1000 kişinin izlediği Rus şarkıcı dansçıları ve figürleriyle izleyicilerden alkış aldı. Konseri izleyenler Sergey Lazarev'in şarkılarına eşlik etti.

Görüntü Dökümü

----------------------

Sergey Lazarev konserinden detaylar

121 MB /// 3: 48"

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMERA(Antalya),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Doğu Türkistan Türkiye Politika Güncel Haberler

title