Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)MADEN OCAĞINDA GÖÇÜKTE KALAN 2 İŞÇİYİ KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYORZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde özel maden şirketine ait kömür ocağında dün akşam meydana gelen göçükte mahsur kalan 2 maden işçisini kurtarma çalışmaları sürüyor.

1)MADEN OCAĞINDA GÖÇÜKTE KALAN 2 İŞÇİYİ KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde özel maden şirketine ait kömür ocağında dün akşam meydana gelen göçükte mahsur kalan 2 maden işçisini kurtarma çalışmaları sürüyor.Göçük, dün saat 20.30 sıralarında Ayiçi Mahallesi Esenlik mevkisinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan kiraladığı sahada üretim yapan özel şirkete ait kömür ocağında meydana geldi. Ocak girişinden yaklaşık 600 metre ileride tavan çökmesi sonucu oluşan göçükte işçiler 34 yaşındaki Tayfun Keskin ve 32 yaşındaki Volkan Köroğlu mahsur kaldı. Haber verilmesiyle gelen TTK tahlisiye ve AFAD ekipleri kurtarma çalışması başlattı. 11 kişilik tahlisiye ekibi ocağa girerek mahsur kalan işçilerin yerini tespit etmeye çalıştı. Gece boyunca yapılan çalışmalarda, yaklaşık 20 metrelik göçükte işçilere ulaşılamadı.

İşçilerin maden ocağında nerede olduklarını gösteren çipli baret taktığı, ancak göçük altında kaldıkları için baretlerden sinyal alınamadığı belirtildi. Çevredeki maden ocaklarından gelen işçiler de çalışmalara destek verdi. Kurtarma ekipleri göçüğü açarak madencilere ulaşma çalışmasını sürdürüyor. Göçükte mahsur kalan evli ve 2 çocuk babası Tayfun Keskin ile evli ve 3 çocuk babası Volkan Köroğlu'nun yakınları ile arkadaşları ocak önünde geceden bu yana umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Maden ocağı önünden görüntüler

-Aileler

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ ZONGULDAK,

================================================

2)YURTTAKİ GERGİNLİKTE KANTİNCİYE GÖZALTI

AYDIN'ın Kuşadası'nda İlçesi'nde, üniversite öğrencilerinin kaldığı kız öğrenci yurdunun kantinini işleten 40 yaşındaki Ö.A.'nin, sahurda tartıştığı bir grup kız öğrencinin üzerine yürümesiyle başlayan gerginlik, sosyal paylaşım sitesindeki tehditleri ve pompalı tüfekli fotoğrafıyla had safhaya ulaştı. Öğrencilerin suç duyurusu üzerine Ö.A., savcılığın talimatıyla polis tarafından gözaltına alındı. Yaşananların ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) da kantinci Ö.A.'nın yurtla yaptığı sözleşmeyi iptal etti.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kuşadası Turizm Fakültesi'nde öğrenim gören kız öğrencilerin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtta bir grup öğrenci, dün saat 03.00 sıralarında sahura kalktı. Yiyecek bir şeyleri olmayan öğrenciler, yurdun kantinini işleten Ö.A.'yı arayıp, kantini açmasını istedi. Eşi Z.A. ile yurda gelerek kantini açan Ö.A. ile kız öğrenciler H.Ö. ve K.T. arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın uzaması üzerine Ö.A., iddiaya göre, iki kız öğrenci ile yanlarındaki arkadaşlarının üzerine yürüdü. Elinde bıçak bulunduğu da iddia edilen Ö.A.'dan korkan kız öğrenciler, panikle kaçarken o anlar yurtta kalan diğer öğrenciler tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Olayın ardından iki kız öğrenci polisi arayıp, yardım istedi. İhbar üzerine yurda gelen polis, H.Ö. ve K.T. ile kantinci Ö.A.'yı polis merkezine götürüp, ifadelerine başvurdu. Birbirinden şikayetçi olmayan taraflar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

SİLAHLI PAYLAŞIM VE KÜFÜR

Yaşananların ardından yurtta kalan kız öğrenciler, sosyal medyada yaşanan gergin anları kınadıkları paylaşımlarda bulundu. Ancak, gerginlik Ö.A.'nın serbest bırakılmasının ardından sosyal paylaşım sitesindeki tehditleri ve silahlı fotoğrafıyla had safhaya ulaştı. Ö.A., sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında yaptığı paylaşımda suçsuz olduğunu ileri sürüp, tartıştığı kız öğrencileri 'anarşist' olmakla suçlayıp, sinkaflı küfürler etti. Ö.A., "Cinnet geçirmeye az kaldı hepsini …"  sözleriyle elinde pompalı tüfek bulunan fotoğrafını paylaştı.

SÖZLEŞMESİ İPTAL EDİLDİ

Öğrencilerin suç duyurusunda bulunması üzerine Ö.A., savcılığın talimatıyla polis tarafından gözaltına alındı. Geceyi Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde geçiren kantinci Ö.A.'nın yurt ile yatığı sözleşmesi ise Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından iptal edildi. ADÜ Rektörlüğü ve Kredi Yurtlar Kurumu'nun da yaşananlarla ilgili ayrı ayrı idari soruşturma başlattığı bildirildi. ADÜ öğrencilerinin can güvenliklerinin olmadığı yönündeki yoğun paylaşımları üzerine ADÜ  Rektörü Cavit Bircan da sosyal medya hesabından "Gençler; güvenliğin arttırılması ve olayın bir daha tekrarlanmaması için gerekli girişimler yapılıyor" paylaşımında bulundu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Gözaltına alınan Ö.A.'nın İlçe Emnilyet Müdürlüğü'ne götürülmesinden görüntü

-Yurdun dışarıdan görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

-Gerginlikten cep teleflonuyla çekilen görüntüler sevris yapılmıştı

Haber-Kamera: Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın),

========================================================

3)ERZİNCAN'DA KEÇİ KURTARMA OPERASYONU

ERZİNCAN'da bir kayalıkta iki gün mahsur kalan keçiler AFAD ekipleri tarafından düzenlenen bir operasyonla kurtarıldı.

Merkeze bağlı Oğulcuk Köyü'nde kayalık alanda keçilerin mahsur kaldığı ihbarını alan AFAD ekipleri, dün akşam saatlerinde bölgeye ulaştı. Yaklaşık 4 saatlik tırmanışın ardından ip yardımı ile keçilerin bulunduğu kayalığa tırmanan ekipler uzun uğraşların ardından 2 keçi bulunduğu yerden indirmeyi başardı. İki gündür kayalıkta mahsur kaldığı öğrenilen keçiler daha sonra sahibine teslim edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Kayalıktan görüntü

-AFAD görevlisinin iple asağı inişi

-Keçilere yaklaşması

-Keçileri yakalaması ve aşağı indirmesi

Haber-Kamera: ERZİNCAN,

===================================================

4)BUĞDAYDA REKOLTE YÜKSEK

OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde hasatına başlanan buğdaydan bu yıl yüksek verim bekleniyor.  Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, son yıllarda ekim alanları azalan buğdayda, bu yıl bahar yağmurları ve olumlu iklim koşullarının etkisiyle verim artışı yaşandığını söyledi. Topraktepe Köyü'ndeki hasat çalışmalarını inceleyen İspir "Çiftçimiz rekolteden memnun. Dönüme 500 ila 700 kilo alan var. Hal böyle olunca rekolte yönünden buğday üreticinin yüzünü güldürdü" dedi.

FİYATTA 1.10 TL BEKLENTİSİ

Çiftçilerin taban fiyatın da bir an önce açıklanmasını beklediğini vurgulayan İspir "Henüz fiyat açıklanmadığı için serbest piyasada 1 lira 5 kuruştan alanlar var. Taban fiyat beklentimiz 1 lira 10 kuruş. Taban fiyatın bu şekilde açıklanması durumunda çiftçi bu yönden de mutlu olacak" diye konuştu.

HASAT SONRASI EKONOMİ

Buğday hasadı ile birlikte ilçe ekonomisinin canlanacağını anlatan İspir "Tarıma dayalı bir ilçeyiz. Çiftçiler hasadını yaptıktan sonra ekonomiye de önemli katkı sağlayacaklar. Sıcak para girecek ve bayram sonuna kadar ekonomik hareketlenmeler yaşanacak" ifadesini kullandı.

EKİMİ ÇOK AZALDI

Buğdayda ekim alanlarındaki azalmaya dikkat çeken İspir şu bilgileri verdi: "Son 10 yılda Kadirli'de buğday ekim alanı çok azaldı. Eskiden dağ taş sarı altınla kaplı olurdu. Şimdi hasat başlayan Topraktepe Köyü'ndeyiz ve burada buğday ekimi hiç yok denecek kadar azalmış durumda. Buğday destelenmiyor, desteklenmediği için çiftçi mısıra ya da ayçiçeğine yöneldi. Durum böyle olunca dünyada en çok ihtiyaç duyduğumuz ekmeklik buğday Çukurova'da önümüzdeki yıllarda hiç ekilmeyebilir. Buğdayı devletin desteklemesi lazım."

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kadirli Ziraat Odası Başkanı'nın konuşması

Biçer döverle hasat yapılması

Detay görüntüler

Haber-Kamera: Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ/OSMANİYE,

====================================================

5)1 KİŞİNİN YARALANDIĞI KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, önde giden taksiye ve park halindeki bir otomobile çarparak savrulan motosiklet sürücüsünün yaralandığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Geçen Cumartesi günü saat 20.00 sıralarında Ömer Halisdemir Bulvarı'nda meydana gelen kazada 35 yaşındaki İsmail Yeşilusta yönetimindeki 67 TJ 562 plakalı motosiklet, önce önde giden İrfan Koç'un kullandığı 67 T 8118 plakalı taksiye, sonra park halindeki otomobile çarparak sürüklendi. Havada takla atarak yere düşen motosikletin sürücüsü İsamil Yeşilusta ağır yaralandı. Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan sürücünün tedavisi devam ederken kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Bir  işyerinin güvenlik kamerasına yansıyan kazada motosikletin taksiye ve otomobile çarpıp sürücü İsmail Yeşilusta'nın havada taklalar atarak yere düştüğü görüldü.

Görüntü dökümü:

----------------------------

-Kaza anı

Süre: 2.08 Boyut: 65 MB

Haber: Sinan KABATEPE/ZONGULDAK,

=====================================================

6)HAKKARİ'DE RAMAZAN ETKİNLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

HAKKARİ Belediyesi tarafınan düzenlenen ramazan şenliklerine katılan yüzlerce kişi gecenin geç saatlerine kadar eğleniyor. Şenliklerle sahne alan yerel sanatçılar 7 dilde şarkı söyleyip konser verdi.

Hakkari Belediyesi tarafından kentte ilk kez düzenlenen ramazan şenliklerinde her gün farklı etkinlikler düzenleniyor. İftar saatinden sonra gece 23.30'a kadar devam eden etkinlikle vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Eski valilik binası önünde düzenlenen ramazan şenliklerinde sandalyelerde yer bulamayanlar ayakta etkinlikleri izliyor. Dün akşam 7 dilde verilen konseri Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ve Vali Yardımcısı Hasan Ongu ve yaklaşık bin kişi izledi.

Konser öncesi hoparlörde söylenen dini ilahilere  platformun önüne akın eden çocuklar hep beraber eşlik etti.Daha sonra Hakkari Gençlik Merkezi yerel sanatçıları sahne aldı.

Sahneye çıkan yerel sanatçılar, Kürtçe, Türkçe, Zazaca, Azerice, Farsça, Arapça ve Süryanice şarkılar seslendirdiler. Konsere katılan yüzlerce kişi ise, gecenin geç saatlerine kadar müzik eşliğinde eğlendi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Ramazan şenliği için kurulan platformun önünde toplanan yüzlerce çocuk, görevlilerin ilahi şarkılar eşliğindeki ilahilere eşlik etmeleri

-Detaylar

-Alkış yapan çocuklar

-Şenliğe katılan çocuklardan genel görüntü

-Organizasyon görevlilerinin ilahi eşliğinde yaptıkları hareketler

-Fülüt çalan müzisyen

-Sahneşe çıkan Yerel sanatçının Kürtçe selendirdiği şarkı

-Şarkıları dinleyen kalabalık

-Müzik öğretmeni Yasemin Koca'nın seslendirdiği  Giresun şarkısı

-Hakkarili yerel bir sbanatçının seslendirdiği Kürtçe şarkı

-Aycan Kaval isimli çocukla röportaj

-Konsere katılanlardan detay

-Konsere katılan Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim  ve Vali Yardımcısı Hasan Ongu

-Gökçen Dalmaz isimli bir Orta okul öğrencisi ile röportaj

-Yerel sanatçıların azerice seslendirdiği şarkılar

-Farsça seslendirilen şarkılar

-Zazaca seslendirilen şarkı

-Yöresel kıyafetle Kürtçe seslendirilen şarkı

-Safiye Kaya isimli lise öğrencisi ile röportaj

-Ailesiyle birlikte gelen bir çocukla röportaj

-Çocukların ilahiler eşliğinde coşması

BOYUT: 278 MB

SÜRE: 4 DK 20 SN

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,-

========================================================

7)VALİ DOĞAN ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE İFTARDA BULUŞTU

KARS Valisi Rahmi Doğan, şehit yakınları ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından The Kars Park Otel'de düzenlenen programa katılan Vali Rahmi Doğan, şehit yakınları ve gazilerle ikinci kez iftarda bir araya geldi. İftar öncesi yaptığı konuşmada şehitliğin Allah katındaki üstün mertebesi ve gaziliğin öneminden söz eden Vali Doğan, şehitliğin ve şehit annesi ile babası olmanın herkese nasip olamayacağını belirtti. Vatanımızın kıymetini bilmek, birlik ve beraberliği elden bırakmamak gerektiğini ifade eden Vali Doğan komşu ülkelerdeki savaşa değierek, "Vatanımız baki kalacak ki bizler huzur ve refah içerisinde yaşayalım" diye konuştu.

Şehit yakınları ve gazilerden gelen taleplerle birebir kendisinin ilgilendiğini sözlerine ekleyen Vali Doğan, "Fırsat bulamadığım zaman gelen talepleri ilgili arkadaşlara yönlendiriyorum. Ama bu arada atladığımız, ihmal ettiğimiz olmuş olabilir. O yüzden masaları dolaşırken hem şehit yakınlarımızdan hem gazi kardeşlerimden taleplerini de dinlemek isteriz. Onların varsa istekleri onları da burada alıp mümkün olan en kısa süre içerisinde çözmek isteriz" dedi

İl Müftüsü Mehmet Genç'in şehitler için dua ettiği iftar programına, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Garnizon Komutanı 14'üncü. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Jandarma Alay Komutanı Albay Serdar Güngör, vali yardımcısı Yusuf İzci, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muhsin Ağcay, Aile ve Sosyal  Politikalar İl Müdürü Aydın Acay ile çok sayıda şehit ve gazi ailesi katıldı.

Görüntü Dökümü

----------------

-Salondan ve iftar yemeğinden genel ve detaylar

-Vali Rahmi Doğan'ın konuşması

-Vali Doğan'ın masaları dolaşıp şehit ailelerile konuşması

(Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

435 MB – 6 DK 55 SN -

=====================================================

8)LİSELİ GENÇ 'ELEKTROMANYETİK SİLAH' TASARLADI

SİVAS'ta 18 yaşındaki lise öğrencisi Mert Turmuş, ateş ve barut kullanmadan mermi atan 'Elektromanyetik silah' tasarladı.

Sivas'ta Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Raylı Sistemler Bölümü 12'inci sınıf öğrencisi Mert Turmuş bilim farı proje çalışmaları kapsamında baruta gerek duymayan 'Elektromanyetik silah' tasarımı yaptı. Okulundaki 3 boyutlu yazıcıdan çıktı alarak yaptığı silahı 1 yılda tamamladı. Elektromanyetik silahın yaklaşık 3 bin liraya mal olduğunu söyleyen Turmuş, amacının son zamanlarda yaşanan terör olaylarına karşı bir şeyler yapmak olduğunu söyledi.

"HİÇ BİR PATLAYICI MADDE YOK"

Silahın yapım aşamasını anlatan Turmuş, "Barutsuz elektromanyetik bir silah tasarladım. Günümüzün terör sorunlarına karşı bir şeyler yapmak istedim. Burada biz 220 voltluk elektriği 1200 volta çıkardık. Bu 1200 voltu depo ettikten sonra silahın üzerinde bulunan bobin üzerine deşarj ediyoruz. Burada anlık bir manyetik patlama oluyor. Bu manyetik alanın etkisiyle de mermi ivmelenmeye başlıyor. Tüfeğin çalışma mantığı tamamen bu şekilde. Bu tüfeğin yapımında ben deneme yanılma yoluyla çalıştım. Daha önceden bir bilgiye sahip değildim. Tüfeğin mermileri de tamamen metalden yapıldı. Hiçbir şekilde patlayıcı madde kullanılmadığı için tetiğe basınca ses de çıkarmıyor. Ayrıca silahta hiç bir geri tepme de yaşanmıyor" dedi. Turmuş, şimdilik yakın mesafelere atış yapabilen silahın menzilini geliştirmek için çaba göstereceğini ifade etti.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Öğrencinin görüntüsü

-Tasarladığı silah ve çalışması

-Silahla atış yapması

-Konuşmaları

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI-Hüsne AKKAYA/SİVAS,

(169 mb)

====================================================

9)PARALARI SAYARKEN YAKALANDILAR

İZMİT'te, polis bir otoparkta terk edilmiş bir aracın içerisinde para sayan çocukları görerek, kimliklerini kontrol etti. Yurttan kaçan 2 çocuktan birinin hırsızlık suçundan arandığı belirlenirken, çaldıkları 2 laptop, 1 bilgisayar, 1 cep telefonu, 1 bisiklet ve bir miktar para ele geçirildi.

Bu sabah devriye görevinde bulunan polis ekibi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yanında bulunan otoparkta terk edilmiş bir araçtaki çocukları para sayarken gördü. Polis, 2 çocuğun kimliklerini kontrol etti. İkisi de 15 yaşında olan U.T. ve Y.Ü'nün yurttan kaçtığı, Y.Ü'nün hırsızlık suçundan arandığı tespit edildi. Araçta yapılan aramada 2 laptop, 1 bilgisayar, 1 cep telefonu, 1 bisiklet ve çantanın içerisinde bir miktar para ele geçirildi. 2 çocuk gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Terk edilmiş araçtan görüntü

Çocukların aracın yanında görüntüsü

Polisin çocukların ellerine bakmaları

Çocukların polis aracına bindirilmeleri

HABER-KAMERA: Faruk KIYAK- İZMİT(Kocaeli), (DHA

================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadirli Hakkari Kilimli İspir Politika Güncel Haberler

title