Haberler

Şehit Korucunun Cenazesinde, Vali Gözyaşlarını Tutamadı

Güncelleme:

1)ŞEHİT KORUCU, TÖRENLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDIBİNGÖL'ün Genç İlçesi kırsalında dün teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan güvenlik korucusu Mansur Salcan'ın naaşı, düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere Ilıcalar Beldesi İçpınar Köyü'ne uğurlandı.

1)ŞEHİT KORUCU, TÖRENLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

BİNGÖL'ün Genç İlçesi kırsalında dün teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan güvenlik korucusu Mansur Salcan'ın naaşı, düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere Ilıcalar Beldesi İçpınar Köyü'ne uğurlandı. Törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, gözyaşlarına hakim olamadı. Bingöl Valiliği önünde, şehit güvenlik korucusu Mansur Salcan için düzenlenen cenaze törenine ValiYavuz Selim Köşger, Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, 49'uncu Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Bayar, güvenlik korucusu ve şehit yakınları ile askeri erkan katıldı.

VALİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Şehit naaşının alandaki katafalka konulsamısyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende gözyaşları arasında konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, "Bugün yine bizim için hüzün günü. Bilmiyorum bu İçpınar Köyü'nün kaçıncı şehidi, Ilıcalar'ın kaçıncı şehidi? Toprağa düşen kaçıncı şehit bu? Saymıyoruz. Bingöl meydanında, bu toprakların altında sürüngenler için yaşayanlar değil, onların ağa babalarına, İslam coğrafyasını kan gölüne çeviren, İdlib'de kimyasal silahlarla çocukları yakan ağa babalarına ve ülkemizi oralara çevirmeye çalışan emperyalist güçlere Bingöl'den, imanla, kararlılıkla ve cesaretle haykırıyoruz ki, bu ülkeyi bölemeyeceksiniz. Bu bayrağı indiremeyeceksiniz. Elmalı'dan, Ağaçeli'nden, Sekaran'dan, Bingöl'den yükselen bu sesi dindiremeyeceksiniz. Bu bayrağı indiremeyeceksiniz. Allah'ın izni ile bu ezanlar dinmeyecek" dedi. Yapılan konuşmanın ardından şehit güvenlik korucusu Mansur Solcan'ın naaşı defnedilmek üzere köyüne gönderildi. 43 yaşındaki şehit güvenlik korucusu Mansur Salcan, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Görüntü Dökümü



Valilik bahçesi önü

Naaşın katafalka konulması

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması

Vali Köşger'in gözyaşları arasında konuşması

Şehit naaşının ambulansa taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

===================================================

2)BÖLGESEL KÜRT YÖNETİMİ'NDEN BİR HEYET BAĞDAT'TA

IRAK Bölgesel Kürt Yönetimi'nden bir heyet, Kerkük'ün Kürt yönetimine bağlanması ve Kürt bölgesinde bağımsızlık referandum yapılması konularında görüşmelerde bulunmak üzere Bağdat'a gitti. Heyet, Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Irak Başbakanı Haydar Abedi ve Meclis Başkanı Selim Cuburi ile görüşecek.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Mesut Barzani'nin lideri olduğu IKDP Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani ve Celal Talabani'nin lideri olduğu IKYB Politbüro üyesi Adnan Mufti'den oluşan bağımsızlık komitesi, bağımsızlık referandumu ve Kerkük konusunu görüşmek üzere Bağdat'a gitti. Irak'ın Başkentinde iki gün sürecek temaslarda Kürt heyeti, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Başbakan Haydar Abadi, Meclis Başkanı Selim Ciburi ve diğer üst düzey yetkililerle bir araya gelecek. Görüşmelerde, Kürt yönetimi ile Bağdat arasındaki ilişkiler, Kürt bölgesinde yapılması beklenen bağımsızlık referandum ve sonuçları ile Kerkük'te Bölgesel Kürt Yönetimi bayrağının göndere çekilmesinden sonra yaşanan gelişmelerin ele elanacağı belirtildi.

Ziyaret ile ilgili konuşan IKYB Politbüro üyesi Adnan Müfti, Erbil ve Bağdat arasında yaşanan sorunları diyalog ve barışçıl yöntemlerle çözmek istediklerini söyledi.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, -

====================================================

3)ATANAMAYAN PAZARCI MÜZİK ÖĞRETMENİ

BURDUR'da oturan müzik öğretmeni 28 yaşındaki Neslihan Yılmaz, 6 yıldır atanamadı. Bu sürede ailesine destek olmaya çalışan Yılmaz, haftanın belli günleri serada çalışıp ailecek yetiştirdikleri ürünleri babasıyla birlikte pazar tezgahında satmaya çalışıyor.

Burdur'da oturan Neslihan Yılmaz, 2011 yılında Denizli Pamukkale Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. Mezuniyetinden bu yana atanamayan Neslihan Yılmaz, pazarcılık yapan babası 66 yaşındaki Mehmet Yılmaz'a yardım ediyor. Burdur Halk Pazarı'ndaki tezgahında her hafta pazartesi ve salı günleri babasıyla satış yapan Yılmaz, diğer günlerde ise pazarda sattıkları ürünleri yetiştirdikleri kendilerine ait 4 dönümlük arazideki serada çalışıyor.

'ATANANA KADAR YARDIMCI OLACAĞIM'

Yılmaz, "2011 yılında mezun oldum. O zamandan beri atanmaya çalışıyorum. Atanamadığım için pazartesi ve salı günleri pazar yerinde babama yardım ediyorum. Diğer günlerde de serada çalışıyorum. Aileme yardımcı olmaya çalışıyorum. Atanana kadar aileme yardımcı olacağım. Onlar beni okutmak için fedakarlıklar gösterdi. Ben de atanana kadar onlara yardım edeceğim" dedi.

'ATANDIĞINDA BİZE DE BİLGİ VER'

Öğretmen olup atanamadığını bilen müşterilerinin sürekli kendisine 'Ne oldu, var mı bir gelişme?' diye sorduklarını anlatan Yılmaz, "Hatta bazıları 'atandığında bize de bilgi ver' diyorlar. Beni burada görmekten çok memnunlar ama atanıp gitmemi de istiyorlar" diye konuştu.

'ÇOK YÖNLÜ OLMAYA ÇALIŞIYORUM'

Aynı zamanda yerel sanatçılık da yapan Yılmaz, Burdur Gölü'nün kurumasına dikkati çekmek amacıyla yapılan bir klipte şarkı söyledi. Yılmaz, "Albüm çalışmamız var. İnşallah mayıs ayının ikinci haftasında piyasada olacak. Neslihan kız bir çok yerde. Pazardayım, tarladayım, yeri geliyor konserdeyim. Çok yönlü olmaya çalışıyorum" dedi.

Baba Mehmet Yılmaz da "Kızım atanmış olsaydı 5 senelik öğretmen olacaktı. Çaresizlikten bizimle birlikte çiftçilik yapıyor. İnşallah bu sene ataması olur. Herkesin şansı açık olsun" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-

Neslihan Yılmaz pazar tezgahında

Müşterilerle ilgilenirken

Neslihan Yılmaz'la röportaj

Mehmet Yılmaz'la röportaj

Detay

205 MB- 4,31"

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

=====================================================

4)TORUNUN RÖLYEFİNİ YAPIYOR

ERZURUM'un Oltu ilçesinde yaşayan emekli resim öğretmeni 67 yaşındaki Neşet Demircan, 5 yaşındaki torunu Elif İnci'nin rölyefini yapıyor.

Neşet Demircan, Karabekir Mahallesindeki evinin altında kurduğu atölyede, rölyefler yapıyor. Oltu'nun tanınmış ve sevilen kişiliklerinin de rölyefini yapan iki çocuk babası Neşet Demircan, şimdilerde ise torunu Elif İnci'nin rölyefine çalışıyor. 1968 yılında Erzurum Yavuz Selim Öğretmen Okulunu bitirdikten sonra 7 yıl ilkokul öğretmenliği yapan Neşet Demircan, "İlkokul öğretmenliği yaparken çok sevdiğim ve arzu ettiğim Ankara Gazi Üniversitesi Resim Bölümünü kazandım. 1978 yılında resim bölümünü bitirdikten sonra Ağrı ve Oltu'da görev yaptım. 1998 yılında emekli oldum ve evimin altında kurduğum atölyede çalışmaya başladım. Kara kalem, portre, yağlı boya ve heykel çalışmaları da yapıyorum. Son zamanlarda daha çok heykel çalışmalarına ağırlık verdim. Atölyedemdeki Kurtuluş Savaşını anlatan bir rölyef çalışması var. Bu çalışmayı bir kurum veya kuruluşa bağışlamak istiyorum. Ayrıca 3 boyutlu 'anarşi ve terör'ü işlediğim bir rölyef çalışmam daha var. Bu çalışmada terörün çirkin yüzünü buna karşılık insanların kucaklaşması ve birlikteliğini anlatan çeşitli figürler yer alıyor. Yine öteden beri çalışmayı çok istediğim ilçemizin tanınmış simalarından gönül gözü açık, halkın velisi olarak gördüğü Mehmet Kul ile Cevdet Özden'in rölyeflerini tamamladım. Şimdi de torunum Elif'in rölyefini yapıyorum. Sanat insanı rahatlattıyor ve huzur veriyor. Kötü düşüncelerden uzaklaştırıp, sevgiyi beslediğine inanıyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-

-Neşet Demircan ile röp.

-Neşet Demircan'ın çamuru ezmesi

-Çamuru yoğurması

-Yaptığı rölyef çalışmaları

-Torununun rölyefini yapması

-Yaptığı çalışmalar

-Torunu ile birlikte çalışması

( Haber-Kamera: Murat AYDIN/ OLTU, (Erzurum),

(8 dk-902 mb)

===================================================

5)DENİZ TAŞLARI VE AĞAÇ DALLARI SANATA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde açılan taş bebek yapımı ve süsleme sanatı kursuna katılanlar deniz taşları ve ağaç dallarını sanata dönüştürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Demre'de Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK) kapsamında taş bebek yapımı ve süsleme sanatı kursu açıldı. Usta öğretici Selma Ağma'nın verdiği eğitimlere 2'si erkek 14 kursiyer katıldı. Haftada 3 gün ve günde 4 saat olmak üzere toplam 344 saat sürecek kursa katılan kursiyerler deniz kıyısından topladıkları taşlar ve ağaç dallarını sanat eserlerine dönüştürüyor.

SANAT ESERİNE DÖNÜŞÜYORLAR

Taşlar önce boyutlarına göre ayrıştırılıyor ardından tutkalla birleştiriliyor. Birleştirilen taşlar seramik hamuru ile giydiriliyor ve şekil veriliyor. Şekil verilen heykeller ve tablolar 10-15 gün arasında kurutulmaya bırakılıyor. Kuruyan heykel ve tablolar değişik renklerde boyanıyor ve vernikleniyor. Yapılan çalışma sonucu ortaya heykeller, panolar, değişik biblolar çıkıyor.

'EVLERİNİ SÜSLÜYORLAR'

Kurs öğretmeni Selma Ağma, "Bu kursumuzda deniz taşlarını sanata dönüştürüyoruz. Taşlardan heykelcikler, tablolar yapıyoruz. Burada yaptıklarımızla öğrencilerimiz evlerini süslüyor. İleride de aile bütçelerine katkı sağlamayı düşünüyorlar" dedi.

'ARKADAŞLARIMA HEDİYE EDİYORUM'

Kursiyerlerden Nurcan Ağbulut, "Bu kursta taşlara can vermeyi öğrendim. Onlardan çok güzel tablolar, bahçem için, balkonum için, bina için çeşitli güzel tablolar yaptım. Bunları arkadaşlarıma hediye diyorum. Gittiğim her yere porselen veya başka bir şey değil, kendi yaptığım taşlarımdan biblolarımı götürüyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.

'ONLARA CAN VERDİK'

Kursiyerlerden Güllü Bülbül de "Deniz kenarından topladığım taşlar hiçbir şey ifade etmiyordu. Taş olarak topladık. Kursa geldik. Onlara şekil verdik, can verdik. Dans eden kızlar, Noel Baba, panolar, uğur böcekleri yaptık. Evimizi süsledik. Bundan sonra bu yaptığımız işleri satmayı düşünüyoruz. İnşallah pazarlayabiliriz" dedi.

Görüntü Dökümü



Kurs tabelası

Deniz taşlarından

Kursiyerlerin gelişi

Kursiyerlere eğitim verilmesi

Kursiyerlerin çalışmasından

Değişik eserlerden

RÖP 1: Selma Ağma (kurs eğitmeni)

RÖP 2: Nurcan Ağbulut (kursiyer)

RÖP 3: Güllü Bülbül (kursiyer)

243 MB /// 07.38"

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya),

==========================================================

6)BURDUR'DA HUZUR OPERASYONU

BURDUR'da polis ve jandarma ekipleri tarafından ortaklaşa huzur operasyonu düzenledi.

İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Organize Sanayi Bölgesi, Otogar ve Manastır kavşaklarıyla Göl Lojmanları önünde trafik ve asayiş kontrolleri yaptı. Ekipler tarafından operasyon kapsamında umuma açık yerlerde de şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapıldı.

Yol uygulamalarında otomobillerin iç ve bagaj kısımları da jandarmanın özel eğitimli köpekli timleri tarafından arandı. Denetimlerde aranan 1 kişi gözaltına alındı. 149 araç denetlenirken eksik evraktan dolayı 9 araç trafikten men edildi. 11 sürücüye ise 5 bin 571 TL ceza uygulandı. Menşe şehadetnamesi olmadan küçükbaş hayvan taşıyan bir araca ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kanuni işlem yapıldı.

Görüntü Dökümü



Jandarma araçları

Polis araçları

Kimlik kontrolleri

Jandarma köpeğinin araçlardaki araması

Detay

88.2 MB /// 02.48"

Haber/Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ilıcalar Bağdat Burdur Oltu Politika Güncel Haberler

title