Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)LİCE ŞEHİTLERİ MEMLEKETLERİNE UĞURLANDIDİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde PKK'lılarla girdikleri çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan ile Jandarma Uzman Onbaşı Zinnur Ezim için Diyarbakır'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı uğurlama töreni düzenlendi.

1)LİCE ŞEHİTLERİ MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde PKK'lılarla girdikleri çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan ile Jandarma Uzman Onbaşı Zinnur Ezim için Diyarbakır'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı uğurlama töreni düzenlendi. Törenden sonra şehitlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi. Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kulp ilçeleri ile Bingöl'ün Genç İlçesi'nde PKK'ya yönelik 5 Mart'ta 7 bin polis, asker ve korucunun katımıyla başlatılan operasyonlar sürerken, dün Lice İlçesi'nde bir grup teröristle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan ve Uzman Onbaşı Zinnur Ezim için Diyarbakır 7'inci Kolordu Komutanlığı'nda bu sabah uğurlama töreni düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Milletvekil Ebubekir Bal, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumali Attila, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'nin yanı sıra şehit yakınları ve silah arkadaşı katıldı.

Uğurlama töreninde özgeçmişleri okunan şehitler daha sonra dini vecibelerin yerine getirilmesinden sonra cenazeleri son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketlerine gönderildi. Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan'ın cenazesi Gaziantep'e, Jandarma Uzman Onbaşı Zinnur Ezim'in cenazesi ise Osmaniye'ye gönderildi.

Gaziantep nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan'ın 2012-2016 tarihleri arasında görev yaptığı Mersin İl Jandarma Komutanlığı'ndan atandığı Elazığ'da 15 Temmuz 2016 tarihinde göreve başladığı ve evli 1 çocuk babası olduğu belirtildi.

Osmaniye nüfusuna kayıtlı 27 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Zinnur Ezim'in ise, Diyarbakır Hani ilçesi 3'üncü Jandarma Komando Tabur Komutanlığındaki görevine 13 Mart 2016 tarihinde başladığı ve bekar olduğu kaydedildi.

DİYARBAKIR, -

===================================================

2)AYVACIK'TA 4.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nde bu sabah saat 10.00'da 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi olan 4.3 büyüklüğünde bir deprem kaydetti. Yerin 5.6 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Ayvacık ilçesi ve köylerinde hissedildi. Ayvacık ilçesinde sabah saat 07.21'de 3.5, saat 08.21'de ise 3.2 büyüklüğünde iki deprem daha kaydedilmişti. Çanakkale'de 6 Şubat'tan itibaren merkez üssü Ayvacık ve en büyüğü 5.3 olan çok sayıda devprem meydana geldi, Yukarıköy Köyü'ndekiler başta olmak üzere çok sayıda ev yıkıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Ayvacık sokaklarından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İpek GÜNEY / AYVACIK (Çanakkale),

================================================

3)TIR İLE İŞÇİ SERVİSİ ÇARPIŞTI: 2 ÖLÜ, 24 YARALI

BALIKESİR'in Dursunbey İlçesi'nde, yoğun sisin etkili olduğu karayolunda, maden işçilerini taşıyan midibüs, karşı yönden gelen tomruk yüklü TIR'ın dorsesine çarptı. Kazada 2 maden işçisi öldü, 24 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 07.30 sıralarında, Dursunbey- Harmancık Karayolu 25'inci kilometredeki Pireler Yol Kavşağı'nda meydana geldi. Korat Madencilikte çalışan işçileri taşıyan Ramazan Kekik yönetimindeki 16 KC 130 plakalı servis midibüsü, karşı yönden gelen tomruk taşıyan Asım Kökçü yönetimindeki 55 YD 054 plakalı tomruk yüklü TIR'ın dorsesine yandan çarptı. Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda meydana gelen kazada, midibüsteki işçilerden Sadullah Duman (40) ve Musa Çetin (43) öldü, 24 kişi ise yaralandı. TIR'daki tomruklar ise yola savruldu. Aynı yolda ilerleyen Raşit Eyar, yönetimindeki 16 CNC 43 hafif ticari araç ile son anda manevra yaparak üzerine gelen tomruklardan kurtuldu. Kaza sonrası Bursa'nın Harmancık, Orhaneli ve Balıkesir'in Dursunbey ilçelerinden kurtarma ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar kaza yerine gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildi. Yoğun sis ve yola savrulan tomruklar nedeniyle yeni kazaların meydana gelmemesi için jandarma güvenlik önlemi aldı. Cesetler Dursunbey Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Kaza yeri

Hurdaya dönen midibüs

Ölen işçilerin cesetleri kaldırılıyor

(Haber- Kamera: Ramazan FİLİZ / DURSUNBEY (Balıkesir),

===============================================

4)BALKONDA MAHSUR KALAN KEDİ İÇİN SEFERBERLİK

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, bir apartmanın üçüncü kat balkonunda mahsur kalan 'Paşa' adlı kedi itfaiye ve belediye Veteriner işleri müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla kurtarılarak sahibine teslim edildi. İnegöl'ün Süleymaniye Mahallesi Baştürk Sokak'ta oturan Aysun Göksu'nun Paşa adlı kedisi, bitişik apartmanın üçüncü katı balkonuna çıktı. Boş olan dairenin kapısı kilitli olduğu için kedisine ulaşamayan Göksu, itfaiye ekiplerinden yardım istedi.

Olay yerine gelen ekipler, merdivenli araçla apartmanın üçüncü katına çıktılar. Üçüncü kattaki kediyi alan ekipler, dikkatlice kediyi aşağıya indirdiler. Kedisine kavuşan Aysun Göksu, ekiplere "Çok sağ olun. Hakkınızı helal edin. Allah sizlerden razı olsunö diyerek teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Kedinin anbe an kurtarma görüntüleri, kedinin sahibinin teşekkür etmesi

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

====================================================

5)14 YAŞINDAKİ KIZA ÖNCE SINIF ARKADAŞININ AĞABEYİ SONRA ARKADAŞLARI CİNSEL İSTİSMARDA BULUNDU

KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde 2 kişinin 14 yaşındaki kızla ormanlık alandan dönmesinden jandarma şüphelendi. Ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu 14 yaşındaki kız önce sınıf arkadaşının 25 yaşındaki ağabeyinin, ardından da 2 arkadaşının istismarına uğradığını itiraf etti. Adliyeye sevk edilen 3 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Derince İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ormanlık alandan gelen otomobili durdurdu. Kimlik kontrolü yapıldığı sırada kız çocuğunun kimliğinin olmadığı görüldü. Jandarma, 14 yaşındaki C.G.'nin ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğunu tespit etti. C.G. sınıf arkadaşının 25 yaşındaki ağabeyi U.E.'nin cinsel istismarına uğradığını, daha sonra U.E.'nin arkadaşları 25 yaşındaki Y.G. ve 24 yaşındaki M.B. ile tanıştığını, Y.G.'nin arkadaşının evinde cinsel istismarda bulunduğunu, M.B.'nin ise ofisine ve evine götürerek cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Otomobilde bulunan Y.G. ve M.B. gözaltına alınırken, U.E. ise jandarma ekiplerince evinde gözaltına alındı. Derince İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan 3 kişi "çocuğa cinsel istismar" suçlamasıyla Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. 3 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Babası cezaevinde olan, boşanarak yeniden evlenen annesi ile birlikte yaşayan C.G.'yi annesinin kabul etmemesi üzerine yurtta kalması için çalışmalar başlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Adliyeye sevk edilmeleri

HABER-KAMERA: Faruk KIYAK-Faruk KIYAK/DERİNCE(Kocaeli), -

===============================================

6)BURSA'DA FETÖ ŞÜPHELİSİ 20 ÖĞRETMEN ADLİYEDE

BURSA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan Özel Nilüfer Eğitim Kurumları'nda çalışanlara yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 33 öğretmenden 20'si, bu sabah adliyeye sevk edildi. Tamamı örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı belirlenen 'Abla' olarak adlandırılan kadın öğretmenlerde örgüt elebaşı Fethullah Gülen'in gönderdiği 'Kıtmir' duası, erkek öğretmenlerde ise üzerinde Fethullah Gülen yazılı saat ele geçirildi.  Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık iki hafta önce Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Özel Nilüfer Eğitim Kurumları'nda çalıştıkları tespit edilen öğretmenlere yönelik İstanbul, Mudanya, Yenişehir ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı bulunan 59 şüpheliden 33'ü yakalandı. Şüphelilerden 13 kadından 6'sı sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. 7'si ise Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aynı operasyonda gözaltına alınan 20 kişi de Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından 'Terör örgütüne üye olmak' ve 'terörizmin finansmanının önlenmesine dair kanuna muhalefet etmek' suçlamaları nedeniyle bu sabah adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların tamamının örgütün gizli haberleşme programı Bylock kullandıkları bildirilerek, örgüt içinde 'abla' ve 'abilikö yaptıkları bildirilen şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise 2 adet kıtmir duası ve kol saati ve örgütsel dokumanlar ele geçirildi. Kendisini 7 uyuyanların yanındaki köpeğin adı olan kıtmir ile tanımlayan terör örgütü elebaşı Gülen'in kendi el yazısıyla hazırladığı bu duaları bir örgüt nişanı olarak ablalık konumuna gelenlere kolye olarak verildiği belirtildi. ' Kıtmir duası' yazılı kolyeyi örgüt mensuplarının parayla da satın alabildikleri kaydedildi.

Üzerinde Fethullah Gülen ibresi buluna saat ile ilgili yapılan araştırmada ise Amerika'da bulunan yüksek derecedeki örgüt üyelerinin Türkiye'deki abi statüsündeki kişilere örgüt adına yaptığı eleman ve maddi kaynak temini karşılığında ödül olarak gönderildiği bilgilerine ulaşıldı.

Soruşturmada, gözaltına alınanların bir çoğunun örgütün hücre yapılanması içinde birbirinden farklı grupların abi ve ablası pozisyonunda oldukları, bir şüphelinin zabıt katiplerinin abisi, diğer bir şüphelinin ise Işıklar Askeri Lisesi'ne girecek öğrencilerin seçimini yapmakla beraber askeri lisede öğrenim gören öğrencilerin abisi konumunda olduğu belirlendi.

Şüphelilerin bazılarının çevrelerinde 15 Temmuz darbe girişimini kast ederek, "Bu ne ki daha neler göreceksiniz?" gibi konuşmalar yaptıkları ve bir çoğunun örgüt içinde atamaya tabi personel oldukları ve örgüt lideri Fethullah Gülen'in talimatıyla Bank Asya'yı kurtarmak için para yatırdıkları tespit edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Zanlıların araçtan inişi

-Zanlıların adliyeyee girişi

Mehmet İNAN/ BURSA, -

Süre: 2 dakika 2 saniye Boyut: 95 MB

=======================================================

7)TELEFON OYUNUNDA TANIŞIP EVLENDİLER

İZMİT'te bir fabrikada çalışan Murat Koçak ile Manisa'da kuaförlük yapan Esmanur Koçak cep telefonunda oynanan mobil emlak oyunu "Paramanya" da tanışıp evlendi.

İzmit'te bir fabrikada çalışan Murat Koçak yaklaşık 7 ay önce cep telefonunda 4 kişinin bir arada oynayabildiği "Paramanya" adlı oyunda Manisa'da kuaförlük yapan Esmanur Koçak ile tanıştı. Buradan Murat Koçak ile Esmanur Koçak cep telefonundan görüşerek arkadaşlıklarını iletti. Buluşmaya karar veren gençler birbirlerini daha da yakından tanıdıktan sonra sık sık görüşmeye başladı. Murat Koçak ile Esmanur Koçak geçen günlerde evlendi.

Tanıştıktan sonra birbirlerine kısa sürede uyum sağladıklarını söyleyen Murat Koçak, "İzmirli asker arkadaşımın tavsiyesi üzerine oyuna katıldım. Oyun 4 kişi ile oynanıyor ve eşimi de oyuna eklediler. İlk olarak orada tanışıp aylarca yazıştık. İzmir'de birçok kez buluştuk. Uyum sağladığımızı hissedince uzatmanın anlamı olmadığını düşünerek bu kararı aldık. Çevremizde bu şekilde evlenen hiç kimse görmedik. Biraz bizim için de hem farklı, hem değişik oldu. Her şey yolunda ve mutluyuz. Paramanya'da tanıştığımız için nikah salonuna gittiğimiz arabanın arkasına da bu sitenin adını yazdık. Şimdi oyun hesabımızı tek hesaba düşürdük ve eşimin hesabından oynuyoruz" dedi.

İlk tanıştıklarında eşinin evliliği düşünmediğini söyleyen Esmanur Koçak, "İlk tanıştığımızda eşim evlilik düşünmüyordu. Ama kapıldık birbirimize" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Çiftten görüntüler

Röportaj

Sahilde gezmeleri

Eşine çiçek alması

Cep telefonundan oyunu açmaları

(Haber-Kamera: Ergün AYAZ-İZMİT(Kocaeli),

=================================================

8)HAZIRLADIĞI MATEMATİK SORUSUNU İLK ÇÖZENE TÜM MAL VARLIĞINI VERECEK

SAMSUN'da yaşayan emekli matematik öğretmeni 59 yaşındaki Aydın Cerit'in hazırladığı matematik sorusunu doğru çözüp 19 Mayıs 2017 saat 18: 00'e kadar kendisine ulaştıran ilk kişiye tüm mal varlığını vereceğini açıkladı.

Samsun'da yaşayan matematik öğretmeni Aydın Cerit, Türk malı yerli hesap makinesi yapılmasını sağlamak ve özellikle asal sayılar üzerine yaptığı çalışmalara dikkat çekmek için ödüllü bir matematik sorusu hazırladı. Cerit, soruyu çözüp 19 Mayıs 2017 saat 18.00'a kadar Samsun Öğretmenevi'ne gelip kendisine ulaştıran ilk kişiye bir ev, bir dükkan ve bankadaki bir miktar parasını vereceğini açıkladı.

Yıllardır sayılar üzerine çalışmalar yaptığını söyleyen Cerit, "Şuan Türkiye hesap makinesi üretimi yapamıyor. Benim yaptığım çalışmalar sonucunda şuna ulaştım; Biz de mevcut hesap makinelerinden çok daha kapsamlı olan karmaşık işlemleri yapabilen bir hesap makinesi yapabiliriz. Bunun için devletimizden yardım bekliyorum. Bir ekip oluşturulması halinde bunu gerçekleştirmem çok mümkün. Ben de bu çalışmama dikkat çekmek için bu soruyu hazırladım. Bu soruyu bilgisayarların dahi çözeceğini düşünmüyorum. Sorunun doğru cevabını belirlediğim tarih ve saate kadar bana ulaştıran ilk kişiye tüm mal varlığımı vermeyi taahhüt ediyorum. Bunlar evim, dükkanım ve bankada bir otomobil alacak kadar miktardaki para" diye konuştu.

Cerit, daha öncede hazırladığı iki matematik sorusunu çözen ilk kişiye 93 ay süresince emekli maaşını vereceğini vaat etmiş, sorunun birini çözen olmamış, diğer soruyu çözen bir kişi ise ödüle kabul etmemişti.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Aydın Cerit'ten detay

-Ödüllü soru

Röportaj

(SÜRE: 4.38 Dk) (BOYUT: 148.34 MB)

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/SAMSUN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Diyarbakır Lice PKK Politika Güncel Haberler

title