Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)MERSİN'DE KARDA MAHSUR KALAN YÖRÜKLER KURTARILDI

TÜRKİYE'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde bulunan bin 400 metre rakımlı Sala Dağı'nda mahsur kalan Yörükler belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Aralıksız devam eden yağış nedeniyle Mersin'in bazı bölgelerinde kar kalınlığı yer yer yarım metreyi geçti. Yüksek kesimlerde bulunan mahalle yolları ulaşıma kapanırken, Sala Dağı eteklerinde çadırlarda yaşayan Yörükler mahsur kaldı. Yörüklerin kurtarılması için Mezitli Belediyesi karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. Dağ yolu iş makineleriyle ulaşıma açılırken, yoğun uğraşlar sonucu Yörüklere ulaşılabildi. Donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Yörükler hayvanlarıyla birlikte güvenli noktalara götürüldü.

Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, -

======================================================

2)HAKKARİ'DE KAR ETKİLİ OLUYOR

HAKKARİ'de dün geceden beri aralıklarla yağan kar etkili oluyor. Kalınlığı kent merkezinde 30, yüksek kesimlerde 1 metreyi bulan kar nedeniyle 27 köy ve 93 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

Hakkari ve çevresinde dün geceden beri etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Araçların kara gömüldüğü Hakkari'de 27 köy ve 93 mezraya ulaşım sağlanamıyor. Kar yağışına ençok çocuklar sevindi. Bir yandan vatadaşlar evlerinin önünde ve araçlarının üstünde biriken karları temizlerken, çocuklar ise yağan karın keyfini çıkarıp kartopu oynayıp kendi imkanlarıyla kayıyor. Öte yandan belediye ekipleri ile İl Özel İdaresi ekipleri kapanan yolların açılması için karla mücadele çalışması başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Evinin önündeki karları temizleyen bir vatandaş ve yanındaki küçük çocuğu

-Detaylar

-Vatandaş ile röportaj

-Kar altında yürüyen vatandaşlar

-Kara gömülen araçlar

-Kar altında yürüyen vatandaşlarla röportaj

-Çarşı merkezinde kara gömülen araçlar

-Detaylar

-Araçların üzerindeki karları temizleyen bir vatandaş ile röportaj

(HABER-KAMERA: BEHÇET DALMAZ/HAKKARİ-DHA)

BOYUT;112 MB

SÜRE: 3 DK 32 SN

=========================================================

3)TONLARCA PATATES 8 AY MAĞARALARDA SAKLANIYOR

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde mağaralar soğuk hava deposu olarak kullanılıyor. Hava sıcaklığının yaz- kış sabit olduğu bu mağaralarda tonlarca patates yaklaşık 8 ay boyunca muhafaza ediliyor.

Sandıklı'ya bağlı Akin Köyü'ndeki 3 mağara patates saklamak amacıyla doğal soğuk hava deposu olarak kullanılıyor. Her biri 3 bin ton kapasiteli mağaralara ekim ayı başında konulan patatesler mayıs sonuna kadar kalıyor. İçerisindeki sıcaklık yaz- kış 8 derecede sabit kalıyor. Bu mağaralarda depolanan patatesler ise İstanbul, Ankara ve Antalya gibi büyük kentler başta olmak üzere Türkiye'nin birçok kentine gönderiliyor. Mağaralara patateslerin depolanması ve nakliye sırasında günde 50- 60 kişi çalışıyor. Türkiye patates ihtiyacının yüzde 20'sini karşılayan Sandıklı'da hasat döneminde tarlada kilogramı 20 kuruşa satılan patates şu an kilosu 1.20 liraya satılıyor.

HER BİRİ 3 BİN TON ALIYOR

Akin Köyü Muhtarı Yusuf Can, köydeki eşhur doğal soğuk hava deposunda patatesler ekim ayı başından mayıs sonuna kadar muhafaza edilip işlendiğini anlatırken şöyle dedi:

"Bu depolardan patatesler İstanbul pazarı başta olmak üzere Türkiye'nin bütün pazarlarına dağılmaktadır. 3 tane doğal soğuk hava deposu olarak kullanılan mağara var. Her bir depo 3 bin ton patates almakta. Yaklaşık 9- 10 bin ton patates depolanmakta. Bu doğal depoların içi yaz- kış dışarıda hava sıcaklığı ne olursa olsun 8 derece olmaktadır."

"BÖLGE HALKINA İŞ İMKANI SAĞLIYOR"

Mağaralar sayesinde bölge halkının da iş sahibi olduğunu söyleyen Can, "Burada günlük olarak 50- 60 çalışan işçi var. Depolanan patateslerin pazarlara sevk edilmesi için işçiler 3 aşamadan geçiriyor. Patateslerin önce bir ve ikinci sınıfları ayrılıyor. Ardından yeniden çuvallanarak, kamyonlara yükleniyor" diye konuştu.

Doğal soğuk hava depolarında çalışan işçiler ise depolar sayesinde günlük 45 lira kazandıklarını ve aile ekonomilerine katkı sağladıklarını anlattı.

Görüntü Dökümü

-------------

Mağaralarda patates işleyen işçiler

Mağaraların dışarıdan görünüşü

Patates yüklenen kamyon giderken

RÖP: Yusuf Can (Muhtar)

127 MB /// 03.59

HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI(Afyonkarahisar),

=======================================================

4)CAMİİ ÖNCE VAAZ DİNLEDİ SONRA AYAKKABI ÇALDI

KONYA'da, cuma namazı vaktinde camiye gelen 1 kişi, bir süre vaaz dinledi, cemaat namaz kılmak için saf tuttuğu sırada o bir adet ayakkabıyı montuna sarıp kayıplara karıştı. Bu an ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, geçen 16 Aralık Cuma günü merkez Meram İlçesi'ndeki bir camide meydana geldi. İddiaya göre Cuma namazı vaktinde camiye gelen 1 genç, namazdan önce oturup bir süre vaaz dinledi. Ezanın okunmasının ardından cemaat namaz kılmak için saf tuttu. O da kısa bir süre saf tuttu. Namaz başladığı sırada ayrılıp, ayakkabılıktan kendi ayakkabısının yanındaki bir ayakkabıyı montuna gizleyip hızla uzaklaştı. Bu an ise güvenlik kamerasına yansıdı. Polis, şüphelinin kimliğini belirlemek için çalışmasını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------

Şüphelinin vaaz dinlemesi

Saf tutmak için kalkması

Ayakkabılığa gitmesi

Ayakkabıyı alıp camiden ayrılması

(Haber: Tolga YANIK KONYA DHA)

==================================================

5)MOTOSİKLET HIRSIZLARI GÜVENLİK KAMERASINDA

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, kimliği belirsiz 3 kişinin sokakta park halindeki motosikleti çalması güvenlik kameralarına yansıdı. Polis, hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Geçen Perşembe günü gece saatlerinde Turgut Reis Mahallesi 305 Sokak üzerinde bulunan Remzi Başakbuğday'a (27) ait 35 YN 633 plakalı motosiklet kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Sabah uyandığında motosikletinin yerinde olmadığını fark eden Başakbuğday, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polis çevredeki güvenlik kameralarına incelemeye aldı. Yapılan incelemede hırsızlık olayının bir işyerinin güvenlik kameralarınca kaydedildiği belirlendi. Görüntülerde sokağa giren 3 kişinin çevreyi kontrol ettikten sonra motosikletin kilidini kırmaya çalıştıkları görüldü. İlk denemede başarısız olan ve sokağa iki kişinin girmesiyle motosikletten uzaklaşan hırsızlar bir süre sonra geri döndü. İkinci denemede motosikletin kilidini kıran 3 hırsız motosikleti alarak olay yerinden hızla uzaklaştı. Polis, görüntülerden hırsızların belirlenip yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Hırsızların sokağa girmesinden görüntü

Motosikletin çalındığı anın görüntüsü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

============================================================

6)BURDUR'DAN HALEP'E YARDIM TIR'I

BURDUR'da toplanan gıda ve giyecek gibi yardım malzemelerinin bulunduğu TIR, Halep'e gönderildi.

Burdur'da HAYRAT İnsani Yardım Derneği tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında gıda, giyecek ve battaniyeden oluşan malzemeler toplandı. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan duanın ardından yardım malzemelerinin bulunduğu TIR, Halep kentine doğru yola çıktı.

HAYRAT Vakfı İl Temsilcisi Bahadır Akbaş, Burdur halkının teveccühleriyle yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. 2013 yılında kurulan derneğin bugüne kadarki 733'üncü TIR'ını yardım bölgesine gönderdiklerini aktaran Akbaş, "Son 1 aydır yaptığımız 'Halep için harekete geç' kampanyamızda 600 TIR yardım toplandı. Bu gönderdiğimiz TIR Burdur'un gönderdiği 6'ncı TIR oldu. Bu kış gününde kardeşlerimize bir nebze olsun yardımcı olabilmek adına gönderiyoruz" dedi.

HAYRAT İnsani Yardım Derneği İl Temsilcisi Mehmet Öcal'ın dua ettirmesinin ardından TIR, Halep'e doğru yola çıktı.

Görüntü Dökümü

--------------

TIR'ın yüklenmesi

Bahadır Akbaş'ın konuşması

Dua edilmesi ve TIR'ın gidişi

172 MB /// 05.25ö

(HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

====================================================

7)MANAVGAT'TA KAZA: 2 YARALI

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Manavgat otogar kavşağında Erol B.'nin kullandığı 07 LAL 51 plakalı otomobille Mustafa K. yönetimindeki 07 L 2755 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada yaralanan sürücüler ihbar üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Gaz sızıntısı nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi tarafından otomobillerin gaz bağlantıları kapatıldı.

Görüntü Dökümü

--------------

Kaza yerinden görüntüler.

Yaralıların görüntüleri

00.57"

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,

=======================================================

8)BAYAN ANTRENÖRÜ EŞLİĞİNDE ÇALIŞIP, ÖZEL HAREKATÇI OLMAK İSTİYOR

ANKARA'nın Çubuk ilçesinde 26 yaşındaki Selahattin Kayahan, halı sahaya kendi imkanıyla kurduğu parkurda her sabah -5 derecede arkadaşı olan antrenör Esra Özcan eşliğinde Özel Harekat Polisi olabilmek için hazırlanıyor.

Selahattin Kayahan, Çubuk'un Aşağı Çavundur Mahallesi'nde bulunan açık hava halı sahasına geçici olarak evinden getirdiği ve kendi imkanları ile kurduğu parkurda antrenörü eşliğinde Özel Harekat Polisi olabilmek için çalışıyor. Tek amacının vatan sevgisi olduğunu belirten Kayahan, "Çubuk'a en yakın parkur 60-70 kilometre uzaklıkta. Ben de evime yakın olan burayı kendi imkanlarımla yaptım. Halı sahayı değerlendirerek, aynı parkuru birebir buraya hazırladım. Sınavlara kadar her gün burada çalışıyorum. İsteyen herkes gelip burada çalışabilir. Amacım para değil, tamamen vatan aşkı. Dualarınızı bekliyorum. Allah nasip ederse ülkem bizimle daha güvende olacak" dedi.

Arkadaşı için gönüllü antrenörlük yapan Esra Özcan ise yaptığı açıklamada, "Daha önce ablam ve abimi çalıştırdım. Ablam polis, abim Özel Harekatçı oldu. Şimdi de Selahattin arkadaşımı hazırlıyorum. Hava çok soğuk, eksi 5 derecede antrenman yapıyoruz. Allah emeklerimizi boşa çıkarmaz inşallah" diye konuştu.

Görüntü dökümü

Halı saha, parkur ve antrenman yaparken görüntü

Kayahan ile röportaj

Özcan ile röportaj

Müfit ONBAŞI/(ÇUBUK)(Ankara), -

=======================================================

9)SORGUN'DA YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YİYECEK BIRAKILDI

YOZGAT'ın Sorgun ilçesinde, etkili olan kar yağışının ardından yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için Osmanlı Eğitim Ocakları Sorgun Temsilciliği tarafından doğaya yiyecek bırakıldı.

Kar yağışı nedeniyle yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta güçlük çekmesi nedeniyle Osmanlı Eğitim Ocakları Sorgun Temsilciliği tarafından kuşlar için 200 kilo buğday, yırtıcı hayvanlar için 150 kilo tavuk ve büyükbaş hayvan kemikleri ile 10 çuval ekmek, Sorgun Üçtepeler Tabiat Parkı içerisine bırakıldı. Ekipler, arazi araçlarının kasasına yükledikleri ekmek, buğday ve hayvan kemiklerini belirledikleri yerlere bıraktılar. Osmanlı Eğitim Ocakları Sorgun Temsilcisi Hamdi Yüksel yaptığı konuşmada, "Kar yağışı nedeniyle beyaz örtüye bürünen doğada yaşayan hayvanlarımıza vatandaşlarla esnaflarımızdan, kasaplarımızdan, fırınlarımızdan, fabrikalarımızdan, lokantalarımızdan topladığımız yiyecekleri doğa hayvanları için bırakıyoruz" dedi.

Hayvan sever İsmail Bolat ise 5 yıldır Sorgun'da sokak hayvanlarını koruyup, baktığını belirtirken, "Bu amaçla bir de barınak yaptık. Osmanlı Ocakları Derneği olarak da vahşi ve doğadaki hayvanları beslemek için böyle bir kampanya başlattık. Havaların soğuk ve don olması nedeniyle hayvanların yem bulması çok zayıf. Yaban hayatı olmazsa, diğer hayatlar aksar. Bu hayatın güzel bir şekilde devam edebilmesi için bu kampanyaya katkı sağlamak istedik" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Sorgun Üçtepeler Tabiat parkı girişinden görüntü

Osmanlı Eğitim Ocakları Sorgun Temsilciliği ekiplerinden görüntü

Doğaya yiyecek bırakılması

Detay

Osmanlı Eğitim Ocakları Sorgun Temsilcisi Hamdi Yüksel'in konuşması

İsmail Bolat isimli hayvansever vatandaşın konuşması

Detay

Halit YILMAZ/SORGUN(Yozgat), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mezitli Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title