Haberler

Dha Yurt Bülteni- 3

Genelkurmay Başkanı Akar, Kilis'te (1)GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Suriye sınırındaki Kilis'e geldi.

Genelkurmay Başkanı Akar, Kilis'te (1)

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Suriye sınırındaki Kilis'e geldi.

Sabah saatlerinde uçakla Gaziantep Havalimanı'na gelen Orgeneral Akar ve beraberindeki heyet daha sonra helikopter ile Kilis'e geçti. Kilis Valiliğini ziyaret eden ve burada Vali İsmail Çataklı'dan bilgiler alan Orgeneral Akar'ın daha sonra sınır hattında inceleme yapacağı ve birlikleri denetleyeceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

------------

-Hulusi Akar'ın valiliği ziyareti

-detaylar

Haber-Kamera: KİLİS, -

=====================================================

Hava Kuvvetleri'nde FETÖ operasyonu; 40 gözaltı, 20 kişi aranıyor

KONYA merkezli dün 19 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkan aralarında pilotlarında bulunduğu havacı 60 subay ve astsubaydan 40'ı gözaltına alındı. 20 subay ve astsubay ise aranıyor.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bugüne kadar 4 kez operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan pilotlardan, itirafçı olanlar ifadelerinde, örgütün yapılanmasını anlattı.

Bunun üzerine de örgütün Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik, aralarında kurbay yarbay, kurbay binbaşı ve pilotlarında bulunduğu 60 subay ve astsubay hakkında 'Anayasayı ihlal, yasama organını engellemeye teşebbüs, hükümete karşı isyan ve ilahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından yakalama kararı çıkartıldı.

Hakkında yakalama kararı çıkan Konya 3, İstanbul 8, Ankara 11, İzmir 11,, Adana 4, Eskişehir 2, Kayseri 4, Amasya 2, Diyarbakır 2, Kütahya 2, Denizli, Balıkesir, Hatay, Isparta, Muğla, Trabzon, Samsun, Aksaray ve Gümüşhane'den birer kişi ile yurt dışındaki 2 üsteğmenin yakalanması için eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 40 şüpheli gözaltına alındı. 20 şüphelinin ise gözaltına alma çalışmaları sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkartılması

Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA

====================================

Demirtaş'ın kaldığı Edirne Cezaevi'nden 62 PKK'lı başka illere nakledildi

EDİRNE Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde yatan PKK'lı 62 hükümlü, Adalet Bakanlığı'nın kararıyla başka illerdeki cezaevlerine nakledildi.

Haklarında açılan terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım günü Diyarbakır'dan Edirne'ye getirilerek F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Demirtaş'tan 2 gün sonra da aynı cezaevine, tutuklanan Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da getirildi.

Adalet Bakanlığı önceki gün Demirtaş ve Zeydan'ın kaldığı Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde bulunan 62 PKK'lı mahkumun başka illere sevkine karar verdi. Geniş güvenlik önlemleriyle cezaevinden ring araçlarıyla çıkarılan 62 PKK'lı konvoy halinde kentten çıkarılarak başka illerdeki cezaevlerine nakledildi.

Yetkililer, söz konusu nakillerin, cezaevindeki tutuklu hükümlü sayısının fazlalığından kaynaklandığını söyledi.

Görüntü Dökümü

--------------

(ARŞİV)

-Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi görüntüsü

Haber: Engin ÖZMEN/EDİRNE, -

========================================

Gaziantep'te, polis denetimleri devam ediyor

GAZİANTEP'te, polis ekipleri tarafından şüpheli kişi ve araçlara yönelik denetim yapıldı. Denetimlerde durdurulan araçlarda bulunanlar kimlik kontrolünden geçirilirken, evrakları eksik olan araç sürücülerine de ceza kesildi.

Terör, Asayiş, Trafik ve Çevik Kuvvet şubelerinde görevli çok sayıda polis, sabah erken saatlerde İstasyon Caddesi üzerinde denetim yaptı. Geniş güvenlik önlemleri alınan denetimde, şüpheli görülen araçlar durdurularak arandı. Polis, durdurduğu ve üzerini aradığı sürücüler ile araçlarda bulunanların kimliklerini kontrol etti. Araçları da didik didik arayan polis, evraklarında eksiklik belirledikleri sürücülere de ceza kesti.

Benzer uygulamaların kent genelinde devam edeceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Uygulama alanı ve polisler

Araçların kontrol edilmesi

Sürücülerin üstünün aranması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyüp BURUN -Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP-DHA)

============================================

PKK'nın korsan gösteri yaptığı mahallelerde operasyon

ADANA polisi, bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının korsan gösterilerinin yapıldığı bölgelerdeki huzur operasyonuna aralıksız devam ediyor.

Adana'nın yeni Emniyet Müdürü Osman Ak'ın "Polisin, devletin giremediği sokak olmaz, her vatandaşın canı bize emanet" talimatıyla başlatılan huzur operasyonlarının 4'üncüsü gerçekleştirildi. Özel harekat ve çevik kuvvet destekli 400 polis, merkez Yüreğir İlçesi'nin Çukurova caddesinde uygulama yaptı.

PKK yandaşlarının gösterilerde savaş alanına çevirdiği sokakta zıhlı araçlarla önlem alan polis, şüphelilere kimlik kontrolü yaptı, işyerlerini ise didik didik etti. Yaklaşık 1 saat süren uygulamada, 23 plakasız motosiklete el konuldu, 317 kişinin GBT sorgusu yapıldı, aranan 1 kişi gözaltına alındı, 113 aracın ruhsat belgesi kontrol edildi, 1 araç trafikten men edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polis ekiplerinin seyir halinde görüntüsü

Kıraathanede vatandaşların üzerinin aranması

Sokaktaki vatandaşlara kimlik kontrolü yapılması

Motorsiklet ve otomobillerde arama yapılması

Cadde ve sokaklardaki polis ekiplerinden genel ve detay

Özel harekat polislerinin görüntüsü

Zırhlı aracın görüntüsü

Özel harekat polislerinin çocuklarla konuşması

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

========================================

ÇHD Antalya Şubesi 7 saatte mühürlenemedi

YENİ Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmasına karar verilen derneklerden biri olan Çağdaş Hukukçular Derneği Antalya Şubesi tam 7 saatte mühürlenemedi.

Resmi Gazete'de yayımlanan 677 sayılı yeni Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) göre, 'Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan' 375 dernek ve 9 basın yayın kuruluşu kapatıldı.

Bu kapsamda kapatılmasına karar verilen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Antalya Şubesi'nin de mühürlenmesi için saat 20.00'da güvenlik güçleri ile maliye müfettişleri Varlık Mahallesi 100. Yıl Caddesi üzerinde bulunan Avukat Münip Ermiş'e ait avukatlık bürosuna geldi. Derneğin adresinin avukatlık bürosuna çıkması nedeniyle, büroda bir dizi inceleme yapan ekipler, bazı dosya ve dijital verilere el koyarak avukatlık bürosunun mühürleneceğini belirtti.

AVUKATLIK BÜROSU İÇİNDE DERNEK

Aynı zamanda Çağdaş Hukukçular Derneği Antalya Şubesi eski Başkanı da olan Ermiş, karara itiraz ederek avukatlık bürosunun kapatılmasının hukuka aykırı olduğunu söyledi. Maliye müfettişleri ellerinde kapatılmasına ilişkin savcılıktan yazılarının olduğunu söylemesine rağmen duruma karşı çıkan Ermiş, Antalya Baro Başkanı Avukat Polat Balkan, ÇHD Antalya Şube Başkanı Avukat Deniz Yıldırım ve avukat arkadaşlarına haber verdi. Ermiş'in bürosuna gelen avukatlar, büro içerisinde kapısında bir A4 kağıda 'Çağdaş Hukukçular Derneği' yazılı bir odanın dernek faaliyetlerinde kullanıldığını ifade ederek o odanın mühürlenebileceğini, ancak Ermiş'e ait büronun tamamen mühürlenmesine karşı çıktıklarını, gerekirse bürodan çıkmayacaklarını ve üzerlerine mühürleme işlemlerinin yapılmasını söyledi.

Saat 20.00'da başlayan görüşmeler, mühürleme girişimleri ve itirazlar tam 7 saat sürdü. 03.00'da maliye müfettişleri inceleme işlemlerini tamamladıklarını, ancak mühürleme işlemi yapamadıkları ve engellendiklerini gerekçe göstererek güvenlik güçlerinden yardım istedi. Polis ekipleri de avukatları bürodan çıkaramayınca, konu tekrar ilgili savcıya döndü. Savcıyla yapılan görüşmede savcılık talimatıyla mühürleme işleminden vazgeçildiği ancak içerideki avukatların kimliklerinin tespit edilerek tutanak tutulması gerektiği söylendi.

Polis ekipleri gerekli kimlikleri tespit ederek 7 saatin sonunda büroyu mühürlemeden binadan ayrıldı.

BARO BAŞKANI TEPKİLİ

Antalya Baro Başkanı Avukat Polat Balkan, avukatlık bürosunun faaliyetlerinin tamamen durdurulacak şekilde kapatılmasının hukuka aykırı olduğunu belirterek, "Avukatlık ofisinin kapatılmasının bir savcılık makamını, bir mahkemeyi kapatmak hatta adliye kapılarına kilit vurmaktan farksızdır. Israrla vergi denetmenleri mühürleme konusunda kararlı olduklarını söylediler. Bizde buna boyun eğmedik ve buradan ayrılmayacağımızı isterlerse üzerimize mühürlemelerini söyledik" dedi.

Büronun hukuksuz arandığını belirten Avukat Münip Ermiş ise, "Ofisim arandı ve verilerime el kondu. Şahsıma ait bilgisayarıma el konuldu. ÇHD gerekçesiyle büromu aradılar. Hukuksuzluğa karşı durmamız gerekir. Devlet şiddetine karşı durmamız lazım. Büronun bir odasını dernek binası olarak gösterdik. İsteseler odayı mühürleyebilirlerdi. Burası benim tapulu yerim" diye konuştu.

İŞKENCEYE MARUZ KALDIK

ÇHD Antalya Şube Başkanı Deniz Yıldırım ise, "Burada sadece bir odada dernek faaliyeti olduğunu anlatmaya çalıştık. Savcıyla görüşüldü. Tutanak tutulsun denildi. Ancak sonra arama kararıyla yeniden gelindi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine buranın avukatlık bürosu olduğunu anlatmaya çalıştık. Burada gece boyunca psikolojik işkenceye maruz kaldık. 7 saattir buradayız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

-Antalya Baro Başkanı Avukat Polat Balkan röp

-Avukat Münip Ermiş Röp

-CHD Antalya Şube Başkanı Avukat Deniz Yıldırım röp

-Dosyalardan detay

-Dernek binası kapısından detay

-A4'e yazılı dernek binası yazısından detay

-Polis ekipleri ve maliye müfettişleri detay

-Avukatlardan detay

Haber- Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

================================================

Üçüz parmak bebekler sağlıklarına kavuştu

İZMİT'te, özel bir hastanede 26 haftalıkken 700 ile 800 gram ağırlığında dünyaya gelen biri kız üçüz parmak bebekler, 2 aylık tedavinin ardından sağlıklarına kavuştu.

İzmit'te Cemil ve Emel Çakmak çiftinin 2 ay önce özel bir hastanede 26 haftalıkken prematüre Muhammet Emir, Eymen ve Meryem adında üçüz bebekleri dünyaya geldi. Hayati tehlikesi bulunduğu için hastanenin yenidoğan bakım ünitesinde kuvöze konulan bebekler burada tedavi altına alındı.

Bebeklerden Muhammet Emir 3 kilo 252 gram, Meryem 2 kilo 500 grama ulaşırken, servise alındılar. 1 kilo 796 grama ulaşan Eymen'in ise akciğer sorunlarının olması nedeniyle bir hafta sonra servise alınması düşünülüyor.

Hastanenin yenidoğan sorumlu hekimi Doç.Dr. Ayla Günlemez, "Bebeklerimiz 26 haftalık 700-800 gram arasında doğdular. Bir tanesi akciğer sorunları yaşadığı için tedavi görüyor. Haftaya onu da servise almayı düşünüyoruz. Anne baba bebekleri için endişe etti. İkisi iyiydi bir tanesi sıkıntılıydı. Evladı ayırmak mümkün değil. Büyük bir mücadele atlattıktan sonra ikisi servise alındı, taburcu olma seviyesine ulaştı" dedi.

Prematüre doğum oranının Türkiye'de yüksek olduğunu söyleyen Günlemez, "Her yıl 150 binin üzerinde prematüre bebek doğuyor. Prematüre bebeklerin en büyük sebeplerinden bir tanesi çoğul gebelikler nedeniyle meydana geliyor. Çoğul doğumlar olduğu zaman erken doğum yükseliyor. Üçüz olduğu zaman küçük doğuyorlar. Çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkıyor. Prematürelik azaltılmaya çalışılmalı. Çoğul gebelik ve enfeksiyonlardan kaynaklanıyor. Annenin planlı bir gebelik yaparak iyi takip edilmesi son derece önemlidir" diye konuştu.

Anne Emel Çakmak ise bebeklerin küçük doğdukları için korktuğunu söyleyerek, "Bebeklerimizin erken doğacağını doktorlar söylemişti. Doğumda küçük doğdukları için çok korktuk. Bebeklerim taburcu olmak üzere. Evlatlarımı kucağıma aldığım için çok mutluyum. Bir bebeğimin tedavisi sürüyor. Onun da bir hafta içerisinde sağlığına kavuşacağı söylendi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Üçüz bebeklerden ikisinin annesinin kucağında görüntüsü

-Diğer bebeğin kuvözde görüntüsü

-Dr. Ayla Günlemez ile röp

-Anne ile röp

HABER: Ergün AYAZ-KAMERA: Faruk KIYAK-İZMİT-

======================================================

Lösemili Eyüp'ün hayali gerçek oldu

ADANA'da babası da kanser olan ve güç şartlarda yaşam savaşı veren lösemi hastası 8 yaşındaki Eyüp Dal'ın hayali olan araba modelli yatak ve dizüstü bilgisayar hayırseverler tarafından alındı.

Aylık 200 lira kirayla 2 odalı bir evde oturan, sokaklarda seyyar satıcılıkla geçimini sağlayan kanser hastası Fehmi Dal'ın 3 çocuğundan kendisi gibi yine kanser olan lösemi hastası 8 yaşındaki Eyüp Dal, tek hayalinin araba modelli bir yatak ve dizüstü bilgisayar olduğunu söylemişti. Asker olmak ve babasını tedavi ettirmek istediğini söyleyen Eyüp'ün hayalinden haberdar olan Gündoğdu Holding ve Vakfı Onursal Başkanı işadamı Yunus Gündoğdu, yeni kurulan vakfın ilk desteği olarak Eyüp'ün hayalini gerçekleştirdi. Araba modelli yatak ve dizüstü bilgisayara Eyyüp'e teslim eden ve bizzat ziyaret eden Gündoğdu, bu tür yardımların tüm işadamlarına nasip olmasını dilerken, "Eyüp ve kardeşlerine destek olmaktan çok mutluyuz" dedi.

VALİLİK TALİMAT VERDİ

Adana Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne talimat vererek ailenin durumunun araştırılmasını istedi. Bunun üzerine yetkililer Dal ailesini ziyaret ederek, maddi-manevi durumun tespiti için inceleme başlattı. Sağlık Bakanlığı tarafından ise ailenin sağlık sorunlarıyla ilgilenmesi için aileye doktor gönderildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Arabalı yatağın parçalarının eve getirilmesi

Eve taşınması

Yatağın kurulması

Eyüp ve kardeşlerinin sevinci

Hayırsever Yunus Gündoğdu'nun Eyüp'le konuşması

Yunus Gündoğdu'nun bilgisayarı Eyüp'e vermesi

Yunus Gündoğdu'nun Eyüp'ü kucaklaması

Yunus Gündoğdu'nun konuşması

Eyüp'ün konuşması

Yunus Gündoğdu ve Eyüp'ün arabalı yatakla görüntüleri

Haber: Akif ÖZDEMİR -Kamera: Çağlar ÖZTÜRK ADANA,

====================================================

Kuraklık zeytini vurdu

GAZİANTEP'te, bu yıl yaşanan kuraklık, zeytin üretimini olumsuz etkiledi. Geçen yıllarda kilosu 4 liradan satışa sunulan zeytin, bu yıl rekolte az olduğu için 9 liraya kadar çıktı.

Gaziantep'te bu yıl yeterli yağış olmaması sebebiyle yaşanan kuraklık Gaziantepli zeytin üreticilerini zor durumda bıraktı. Gaziantep'te, zeytin satışı yapan esnaflardan Derviş Öğüt, kuraklığın kendilerini de olumsuz etkilediğini söyledi. Kent dışından getirilen zeytinin ise kuraklık nedeniyle kararıp, kurtlandığını ifade eden Öğüt, şunları söyledi: "Zeytin satıcıları olarak bu yıl çok dertliyiz kuraklık zeytini vurdu, bu yıl Gaziantep'te zeytin yok. Türkiye genelinde ege bölgesinde zeytin var ama oradan getirdiğimiz zeytinler kuraklık nedeniyle kararıyor ve kurtlanıyor. Özelikle zeytin fiyatlarında son günlerde büyük bir artış oldu, 4 liradan sattığımız zeytinler 9 liraya kadar çıktı. Gaziantep'e özel sadece bu topraklarda yetişen yağlı zeytin bu yıl çok az çıktı. 10 ton zeytin çıkan yerden bu yıl 100 kilo zeytin çıktı, ürün az olunca fiyatta artıyor, bu yüzden Gaziantep'ten çıkan buraya özel olan zeytinin kilosunu 17 liradan veriyoruz. Piyasada kuraklık nedeniyle kalitesiz, kurtlu zeytin çok fazla kaliteli zeytin Gaziantep'te yalnızca kale altında bulunur. Zeytini Gaziantep ile özdeşleştirmeliyiz, Gaziantep'e turist misafirler geliyor, gezerken zeytinleri görünce şaşırıyorlar 'Gaziantep'te zeytin var mı' diyorlar. Gaziantep'te zeytin dünyanın kurulduğu günden beri var, yapılan kazılarda hala zeytin çekirdekleri bulunuyor. Zeytin Gaziantep'in bir parçasıdır."

30 yıldır esnaflık yapan Ahmet Özoğuz ise Gaziantep'te zeytinin ağırlıklı olarak Nizip bölgesinden çıktığını ve kuraklık nedeniyle bu yıl üretimin az olduğunu belirterek, "Gaziantep'e zeytin Nizip ilçemizden gelir bizde kale altında satışa sunarız. Bu yıl kuraklık olduğu için fiyatlarda artış var, fiyatlar 7 ile 10 lirası değişiyor. İnsanlar artık çekirdeği çıkartılmış zeytin alıyor, evde uğraşmıyorlar. Bizde satışlarımızı arttırmak için zeytinleri kırıp sofrada yemelik hale getirerek satışa sunuyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Tezgahtaki zeytinler

Zeytinlerin kırılması

Esnaftan röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: AHMET SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

====================================================

Baraj gölünde su çekildi mezarlık ortaya çıktı

ADANA'da 60 yıl önce su tutulmaya başlanan Seyhan Barajı Gölü'nün altında kalan Topalak Mahallesi mezarlığı, kuraklık nedeniyle sular çekilince ortaya çıktı.

Seyhan Nehri üzerine 1956 yılında inşa edilen Seyhan Barajı'nın su tutmaya başlamasıyla birlikte merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Topalak Mahallesi mezarlığı da su altında kaldı. Ancak son dönemdeki kuraklığa bağlı olarak tarımsal sulama için DSİ'ye ait sulama kanallarına su verilince göldeki su azaldı. Seyhan Baraj Gölü'nde su yaklaşık 2 metre çekildi. Topalak Mahallesi'nin daha önce su altında kalan mezarlığı da ortaya çıktı. Gün yüzüne çıkan mezar taşlarının üzerindeki yazıların yosunlarla kaplanıp, görünmez hale geldiği gözlendi. Mezarlığın ortaya çıkmasıyla birlikte Topalak Mahallesi sakinleri de yakınlarına ait olan mezar taşlarının başında dua etti.

Görüntü Dökümü

--------------

DHA Muhabiri Murat Kibritoğlu'nun anonsu

Mezarlıktan genel ve detay görüntüler

Mezar taşlarından görüntü

Gölün genel görüntüsü

Çekilen suların genel görüntüsü

Göldeki balıkçıların görüntüsü

Haber: Murat KİBRİTOĞLU -Kamera: Çağlar ÖZTÜRK ADANA,

========================================================

AFAD Başkanı Aileleri çalışma alanında bilgilendirdi

SİİRT'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde bulunan Bakır madeninde 17 Kasım günü meydana gelen heyelandan sonra oluşan göçükte toprak altında kalan 9 işçi için yapılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

AFAD Başkan vekili Halis Bilden, acılı ailelerle görüşerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, bugün öğleden sonra 1-2 işçiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Şirvan ilçesine bağlı Maden köyündeki Bakır madeninde 17 Kasım günü meydana gelen heyelan nedeniyle oluşan göçükte toprak altında kalan 9 işçi için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Şimdiye kadar 7 işçinin cansız bedeninin çıkarıldığı Bakır madeninde toprak altında çıkarılırken, 9 işçi için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ekipleri (AFAD), Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin (UMKE) arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Arama kurtarma çalışmaları 7'nci gününe girerken, dün gece boyunca yapılan arama çalışmalarının ardından bugün ise, çalışmalar farklı bölgelerde de yapılma başlandı. Çalışmaların devam ettiği göçük bölgesinde işçi yakınlarının acılı bekleyişi de sürüyor.

Arama ve kurtarma çalışmalarında 46 iş makinası görev alırken, AFAD Başkan vekili Halis Bilden, bugün acılı aileler ile bir araya gelerek onlara çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Aileler ve basın mensuplarını aramla kurtarma çalışmalarının sürdüğü alana götüren AFAD Başkan Halis Bilden, toprak zemindeki hareketlilik nedeniyle sürekli programlarını değiştirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Bilden, "Bugün öğleden sonra 1-2 kardeşimize ulaşmayı hedefliyoruz"dedi. Bu arada toprak tahliyesinden sonra bugün iş makinalarının Bakır medeninin alt kısmında da çalışmalara başladığı görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Göçük alanında çalışmalar

-İşçi yakanlarının bekleyişleri

-Genel ve detay görüntü

-AFAD başkanının aileler ile görüşmesi

-Ailelerin çalışmaların yapıldığı alana götürülmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT,

=========================================================

İpi boynuna geçirdi, "Beni polise ihbar et" dedi

ANTALYA'da direğe bağladığı iple intihara kalkışan 39 yaşındaki A.Ş., polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

Muratpaşa İlçesi Soğuksu Mahallesi'ndeki olay, dün saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Akif İnce, Toroslar Caddesi'ndeki kapalı pazarda A.Ş'nin direğe bağladığı ipi boynuna geçirerek kendisini asmaya çalıştığını görünce onu engellemek istedi. Akif İnce'nin yanına yaklaşmasına izin vermeyen A.Ş., "Beni polise ihbar et, ceset torbasıyla buraya gelsinler" diyerek ipi boynuna geçirerek beklemeye başladı. İnce'nin haber vermesi üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ve sağlık görevlileri, A.Ş.'yi ikna etmeye çalıştı. Polis ekipleri uzun süren çabalar sonunda bir anlık dalgınlığından faydalandıkları A.Ş.'yi ayaklarında tutarak boynundaki ipi çıkardı. Hazır bekletilen ambulansa bindirilen A.Ş., hastaneye gönderildi.

Akif İnce ne olduğunu anlamadığını ve bir anda kendisini olayın içinde bulduğunu belirtti. A.Ş.'yi vazgeçirmeye çalıştığını anlatan İnce, "Yanına gidince, 'Beni polise şikayet et, ceset torbasıyla buraya gelsinler' dedi. Polisler geldiğinde ipi boynuna geçirmişti zaten. Sonra bir ayağından tutup kurtardılar yoksa intihar edecekti" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Polis ve sağlık ekiplerinin ipten alınan Ahmet Şahin ile konuşması

Ahmet Şahin'in ambulansa bindirilmesi

İpten ve polis ekiplerinden detay

Haber - Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

======================================================

Mersin'de 340 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

MERSİN'den Ortadoğu ülkelerine gönderilmeye hazırlanan 340 bin 800 adet captagon hap ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Akdeniz İlçesi'nde Suriyeli bir kişiye ait otomobili durdurarak arama yaptı. İçi kadın elbisesi dolu olan 6 çantayı kontrol eden ekipler, giyim eşyalarının içerisinde özel ceplere gizlenmiş halde 340 bin 800 adet captagon uyuşturucu hap ele geçirdi. Gözaltına alınan Suriye sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanırken hapların Ortadoğu ülkelerine gönderileceği öğrenildi.

Öte yandan Mersin polisinin torbacı olarak nitelendirilen uyuşturucu satıcılarına yönelik son bir haftada düzenlediği operasyonlarda ise 376 paket halinde satışa hazır 1 kilo 937 gram esrar ile 1 adet Glock marka tabanca, 1 adet şarjör, 12 adet fişek ve 2 adet hassas terazi ele geçirildi. Bu olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişi ise ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: MERSİN, -

===========================================

Çaldığı para iç çamaşırından çıktı

ADANA'da Suriyeli 24 yaşındaki Abdullah İysa'nın iş yeri sahibini oyalayıp kasadan çaldığı 405 lira iç çamaşırından çıktı. İysa ile ortak hareket ettiği 2 kişi bir başka tekel büfesinden 1500 TL çalarken de güvenlik kamerasına yakalandı.

Merkez Seyhan İlçesi Kocavezir Mahallesi'nde, Mehmet Sevil'e ait tekel büfesinden 1500 lira çalındı. Sevil'in olayı bildirmesi üzerine iş yerine gelen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerasından hırsızlığı gerçekleştirenlerin 3 kişi olduğunu belirledi. Görüntülerde, 2 şüpheli Sevil'i dışarıdaki ürünlere bakıp oyalarken, Abdullah İysa ise çömelerek girdiği büfenin kasasındaki 1500 lirayı çaldı. İysa, parayı alıp, büfeden ayrılınca arkadaşları da cips satın alıp, uzaklaştı.

Bu olaydan yaklaşık 3 saat sonra merkez Seyhan ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde Tamer Bilge'ye ait kırtasiyeden aynı yöntemle 405 lira çalındı. Bilge'nin ihbarda bulunması üzerine hareket geçen ekipler, şüphelilerden Suriye uyruklu Abdullah İysa'yı yakaladı. İysa'nın iç çamaşırından Tamer Bilge'nin kasasından çaldığı 405 TL çıktı. İysa, ifadesinde, işyeri sahiplerini soy isimlerini bilmediğini ileri sürdüğü Raşit ve Mehmet'in oyaladığını kendisinin de hırsızlığı yaptığı itiraf etti. Abdullah İysa, çıkartıldığı mahkemece tutuklanırken, polis, eşkallerini belirlediği 2 şüpheliyi yakalamak için araştırma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(Güvenlik Kamerası)

Zanlının tekel bayiye girmesi

Diğer iki zanlının işyeri sahibini dışarıda oyalaması

Zanlıların cips almaları ve parasını vermeleri

Tekel bayinin içindeki zanlının çekmecelerin içini kontrol etmesi

Çekmeceden paraları alıp kaçması

Dışarıdaki zanlıların farklı açıdan görüntüsü

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

====================================================

Kaçan 3 şüpheliden 2'si uyuşturucu hapla yakalandı

ANTALYA'da polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan otomobildeki 3 şüphelinden 2'si polis ekiplerince yakalandı. Şüphelilerin üzerinde 500 ecstacy hap ele geçirildi.

Muratpaşa İlçesi Güllük Caddesi'nde saat 01.00 sıralarında seyreden ve içinde 3 kişinin bulunduğu 07 YIB 07 plakalı otomobil, devreyi gezen ekipler tarafından kontrol edilmek istendi. Polisin 'dur' ihtarına uymayan şüpheliler, kaçmaya başladı. Kışla Mahallesi'ne doğru seyreden otomobilden inen 2 kişi, ara sokaklara kaçarken diğer şüpheli araçla kaçmaya devam etti.

Yunus ekipleri yaya olarak kaçan 2 kişiyi kısa süreli takibin ardından yakaladı. Gözaltına alınan 21 yaşındaki Erkmen B. ile 27 yaşındaki İbrahim Y.'nin üzerinde, paketler halinde 500 ecstacy hap ele geçirildi. Çevrede araştırma yapan polis, otomobili bir sokakta park halinde buldu. Araçta yapılan aramada, sürücü koltuğunun altında bir miktar daha uyuşturucu hap ele geçirildi. Polis, kimliğini belirlediği diğer şüpheliyi de yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Polis ve sağlık ekiplerinin zanlılarının üst aramasını yapması

Otomobilden detay

Uyusturucu maddelerden detay

Sürücü koltuğundaki hap detayı

Polis ekipleri genel detaylar

Haber - Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

=======================================================

Sinop'ta kıraathaneleri aslına döndürmek için kitap okudular

SİNOP'ta Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projesi kapsamında Osmanlı dönemindeki kıraathane kültürünü yeniden canlandırmak amacıyla, bir kafede kitap okuma faaliyeti düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Kıraathaneler Aslına Dönüyor' projesi kapsamında Sinop'ta Gençlik Merkezi üyeleri Tırkışlar mevkiindeki bir kafede bir araya gelerek kitap okudu. Bakanlığın başlattığı proje ile Sinop'ta Osmanlı döneminde çay, kahve içilerek gazete, dergi ve kitap okunan kıraathaneleri yeniden aslına kavuşturmak istediklerini ifade eden Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım Açıkbaş, "Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl startı verilen 'Kıraathaneler Aslına Dönüyor' projesini biz de kentimizde başlatmış bulunuyoruz" dedi. Sinop'ta her hafta Pazartesi günü düzenli olarak farklı kahvehanelerde kitap okuma etkinliği düzenleneceği belirtildi.

Haber: İbrahim ASLAN/SİNOP, -

===================================================

Kamışçın kuşu 17 ülke gezdi

AĞIRLIĞI 27 gram olan büyük kamışçın kuşu her yıl Afrika kıtası ve Ortadoğu'da 17 ülkeyi geçerek üremek için Aras Nehri Kuş Cenneti'ne geliyor.

Utah Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Kars Kuzey Doğa Derneği'nden biyologlar, 27 gramlık büyük kamışçın kuşunun her sene Afrika ve Ortadoğu'daki 17 ülkeyi dolaştığını tespit etti. Kamışçın kuşunun yaklaşık 11 bin kilometrelik serüveni, sadece ayağına takılan 1 gram ağırlığında olan coğrafi konumlama cihazı sayesinde kayıt altına alındı. Büyük kamışçınlar, Türkiye'de göçü takıp edilen ilk ötücü kuş türü ve en küçük canlı oldu. Orman ve Şu İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü izniyle yapılan çalışma, ABD Kuşbilim Dergisi Condor'da yayınlandı.

Utah ve Koç Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, Türkiye'den Ortadoğu ve Afrika'daki 17 ülkeye giden bu kuşların, her Nisan ayında Afrika'dan gelerek Mayıs-Temmuz aylarında Aras Nehri Kuş Cenneti'nde ürediklerini söyledi. Büyük kamışçınların şaşırtıcı bir şekilde Ağustos ayında Iğdır'dan güneye göç ederek Eylül-Kasım aylarını orta Afrika'nın Güney Sudan, Uganda bölgesindeki tropikal sulak alanlarda geçirdiğini hatırlatan Şekercioğlu, Aralık ayında tekrar göç eden kuşların Ocak, Şubat, Mart aylarını Malavi ile Tanzanya, Mozambik sınırındaki Hint Okyanusu kıyısında yaşadıklarını belirtti. Büyük kamışçınların sulak alan kuşu olmalarına rağmen, sonbahar ve ilkbahar göçlerinde dünyanın en kurak ve zorlu yerleri olan Ortadoğu, Arabistan ve Sahra çöllerini iki kez geçtiğine dikkati çeken Şekercioğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Doğu Anadolunun ilk Tabiatı Koruma Alanı olmaya layık görülen ama halen resmi olarak korunmadığı için yok olma tehlikesi altında olan Aras Nehri Kuş Cenneti için geç kalınmamasını istedi. Şekercioğlu şunları söyledi: "Bir tür için önemli olan alanların tanımlanması, doğa korumanın en kritik bileşenidir. Büyük kamışçın gibi göçmen kuşlar için bu bilgiyi elde etmek çok zordur. Çünkü göçmen kuşlar çok geniş mesafelerle ayrılmış birçok alanı kullanmaktadır. Büyük kamışçın, Aras Nehri Kuş Cenneti'nde üreyen bir sulak alan türü olduğu için seçildi. Sulak alanlarda yaşamak için özelleşmiş kuş türlerinin yüzde 67'sinin soyu küresel çapta yok olma tehlikesi altındadır. Standart uydu takip cihazları, büyük kamışçın gibi ötücü kuş türleri için çok büyük olduğundan, 1 gramlık coğrafi konumlama cihazları Türkiye'de ilk kez bu türü takip etmek için kullanıldı. "

Haber: KARS, -

=========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hulusi Akar Suriye Kilis Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title