Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)İZMİR ATASI İÇİN DURDUTRAFİKTE KALAN KOCAOĞLU TÖREN ALANINA KOŞTURARAK GELDİULU Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde, tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de törenle anıldı.

1)İZMİR ATASI İÇİN DURDU

TRAFİKTE KALAN KOCAOĞLU TÖREN ALANINA KOŞTURARAK GELDİ

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde, tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de törenle anıldı. Saat 09.05'te hayatın durduğu kentte, bayraklar yarıya indirildi, Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu. Törenin en ilginç anı ise, trafikten dolayı kısa süreli gecikme yaşayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, protokoldeki yerine koşup geçtiği zaman yaşandı. İzmir'deki Atatürk'ü anma törenleri Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Atatürk Anıtı'na Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu çelenk bıraktı. Trafikten dolayı kısa süreli gecikme yaşayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, protokoldeki yerine koşup geçtiği anlarda, ilginç anlar yaşandı. Törene eski milletvekillerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, üniversitelerin rektörleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, askeri erkan ve öğrenciler de yine hazır bulundu. Protokol, Atatürk heykeline çelenk koydu. Atatürk'ün ölüm saati olan 09.05'te bayraklar yarıya indirildi, herkes aynı anda Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Aynı anda sirenler ve taşıt kornaları çaldı, araçlarından inen, işyerlerinin balkonuna çıkan vatandaşlar da saygı duruşunda durdu. Tören sırasında protokole giren işadamı Şevki Figen'i görevliler uyardı. Görevlilere "Ben 92 yaşındayım. Bana ne protokolden" yanıtını veren işadamı, daha sonra arka sıralara geçti. Törene gelenlerden 70 yaşındaki Fatma Çoban'da Atatürk Anıtı'nın arka bölümünde Yasin suresini okudu. Törendeki güvenlik önlemleri de dikkat çekti, yüksek binaların çatılarına kesin nişancılar yerleştirildi. Meydandaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, sona erdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Çelen konulmasından görüntü.

Saygı duruşundan görüntü.

Katılanların görüntüsü.

-Kocaoğlu nun görüntüsü

Fatma Çoban'ın kuran okumasından görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM - Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR

=================================================

2)GREVDEKİ İŞÇİLER DE SAYGI DURDU

İZBAN raylı sisteminde ücretlerini düşük buldukları için greve giden işçiler de Atatürk'ü ölümünün 78'inci yıldönümünde saygı ve özlemle andı.

İzmir'de iki gnüdür grevde olan İZBAN işçileri, Alsancak İstasyonu önünde toplandı. Yaklaşık 50 işçi ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk posterleri ile saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu. Bazı işçiler de üzerinde 'grev sözcüsü' yazan önlükler giydi. Kentin en işlek yerlerinden olan istasyon çevresinde çöp toplayan işçiler, çöp kutularının yanında saygı duruşunda bulunurken trafik polisleri araçtan indi ve selam durarak saygı duruşunda bulundu. Vatandaşlar da araçlarından inerek onu, ölüm saatinde saygıyla andı. Araçların hızla gittiği otobanda da hayat durdu. bütün araçlar durdu, sürücüleri araçlardan inerek saygı durdu.

Görüntü Dökümü

----------------------

Yolda aracından inen ve selam duran trafik polisi ile vatandaş ve çöpçüden genel görüntü

Genel detay görüntü

Haber- kamera: Bahri KARATAŞ / İZMİR

======================================================

3)ÇANAKKALE'DE 10 KASIM'DA HAYAT DURDU

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 78'inci ölüm yıldönümünde Çanakkale'de törenle anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü için ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki anma törenine protokol üyelerinin yanı sıra askerler, öğrenciler ve çok sayıda Çanakkaleli katıldı. Saat 08.55'de Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem ve Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, meydanda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Çelenklerin konulmasının ardından saat 09.05'de siren sesiyle adeta zaman durdu; halk Atası için 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bando eşliğinde İstiklal Marşı okunarak bayrak göndere çekildi, daha sonra yarıya indirildi. Saygı duruşu sırasında Çanakkale'de caddelerinde de siren sesleri eşliğinde adeta hayat durdu. Bazı vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları açarken, bazıları ise saygı duruşu esnasında gözyaşlarına hakim olmadı. Tören sonunda vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına karanfil bıraktı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Çelenk sunmadan görüntüler

Törenden genel ve detay görüntüler

Saygı Duruşu sırasında caddedeki vatandaşlardan görüntüler

Ağlayan kadın görüntüsü

( Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

===================================================

4)ATA' YA SAMSUN' DA ANMA

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'da düzenlenen törenlerle, vefatının 78'nci yıl dönümünde saygıyla anıldı. Atatürk'ün hayatını kaybettiği saat 09.05'te adeta hayat durdu.

Samsun'da '10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü' nedeniyle İlkadım İlçesi Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından anıta çelenk sunuldu. Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını kaybettiği an olan saat 09.05 olduğunda ise sirenler çalınıp saygı duruşunda bulunuldu. Atatürk Anıt önündeki Türk bayrağı yarıya indirildi. Saygı duruşu sırasında bazı vatandaşlar ise gözyaşı döktü. Saygı duruşu sırasında kentteki sokak ve caddelerde de adeta hayat durdu. İstiklal Marşı'nın okunması ardından Vali İbrahim Şahin, şeref defterini imzaladı. Şeref defterine yazdığı mesajı okuyan Vali Şahin, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve çağdaş Türkiye'nin mimarı aziz Atütürk. Ebediyete intikalinizin 78'inci yılında sizi, sevgiyle ve özlemle anmak üzere huzurunuzdayız. İzinizde yürüyen ve ulaştığı çizgiyi daha ileriye götürebilecek bir kuvveti damarlarında taşıyan Türk gençliği, kendisine yaraşır başarıyı elde etmektedir ve etmeye devam edecektir. Bizler emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti'ne her zaman ki gibi yürekten sahip çıkacak, gönlünüzdeki gibi bir millet olmaya devam edeceğiz. Ruhunuz şad olsun" dedi. Ardından buradaki tören sona erdi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Atatürk Anıtı'ndan detay

-Saygı duruşunda bulunulması

-Sirenlerin çalması

-Anıta çelenk bırakılması

-Katılanlardan detay

(SÜRE: 3.23 Dk) (BOYUT: 110 MB)

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/SAMSUN,

==================================================

5)ATATÜRK, GAZİANTEP'TE ANILDI

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78'inci yıldönümünde Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda anıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen anma törenine; Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Atatürk Anıtı ve 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te siren sesiyle birlikte herkes 2 dakika boyunca saygı duruşunda bulundu. Çevredekiler ile sürücülerin de araçlarını durdurup saygı duruşunda bulunduğu kentteki anma töreni çeşitli etkinliklerle devam etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Törene katılanlar

Çelenk bırakılması

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 122 MB

==================================================

6)ATATÜRK ORDU'DA ANILDI

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yılında Ordu'da da törenle anıldı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde kentte hayat durdu.

Ordu'nun Altınordu İlçesi'ndeki anma programı Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Valilik, Büyükşehir Belediyesi tarafından anıta çelenk bırakıldı. Törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya, daire müdürleri, polis, askeri ekran, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda kişi katıldı.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmaya başlaması ile saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada karayolundan geçen sürücüler de kontak kapatıp araçlarından inerek Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Kent merkezi içinden geçen Karadeniz Sahil Yolu'nda trafik bir süre dururken uzun araç konvoyları oluştu. 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından karayolunda trafik normale döndü. İstiklal Marşı'nın okunması ardından tören, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programıyla devam etti.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Saygı duruşundan görüntü

-Saygı duruşunda bulunan vatandaşlar ve sürücülerden görüntü

-Protokolden görüntü

-Törenden görüntü

-Tören alanından görüntü

-Atatürk Anıtına çelenk sunulurken görüntü

-Atatürk Anıtından görüntü

-Diğer detaylar

(SÜRE: 04.43 Dk) (BOYUT: 277 MB)

Haber-Kamera : Nedim KOVAN-ORDU-DHA

======================================================

7)MUĞLALILAR ATA'SINI ANDI

MUĞLA'da düzenlenen törenle, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yılında anıldı.

Muğla'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri saat 08.55'de, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Vali Vekili Salih Gürhan ve CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün çelenk koymasıyla başladı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya indirildi.

Törenin ardından CHP Muğla İl Başkanlığı ve Atatürk Düşünce Derneği de anıta çelenk sundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Törenden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA,

========================================================

8)HARABEDEN ATA EVİ'NE

İZMİR'in düşman işgalinden kurtuluşunun başladığı, Atatürk'ün kahve içip kenti seyrettiği Belkahve'de Bornova Belediyesi'nce hayata geçirilen Ata Evi, İzmirlilerden ilgi görüyor. Ata Evi'nin ziyaretçileri, izletilen filmlerle tarihe yolculuk yaparken, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk hakkında da bilgi ediniyor. Bir süre restoran olarak işletilen, kapandıktan sonra adeta harabeye dönen alanı yoğun çalışmaların ardından, Kurtuluş Savaşı ruhunun en iyi hissedilebileceği noktalardan biri haline getirdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir'e gelenlerin Ata Evi'ni ziyaret etmeden kente girmemelerini istedi.

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun başladığı konum olarak bilinen Atatürk'ün kahve içip kenti seyrettiği Belkahve sırtlarında Bornova Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ata Evi yoğun ilgi görüyor. Bornova Belediyesi tarafından tarihe yakışır şekilde yenilenerek hizmete açılan mekanda işgal yıllarına ait eşyalar, dönemin askeri ve halk hareketini ifade eden fotoğraflarla maketler yer alıyor. Atatürk ile ilgili bir çok kitabın da bulunduğu Ata Evi'nde gösterilen bilgilendirici videolar ve belgeseller de ziyaretçilerin duygusal anlar yaşamasına neden oluyor. Geçen 9 Eylül'de açılışı yapılan Ata Evi, 10 Kasım'da da saat 08.00- 17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR NOKTA

Belkahve'nin yalnızca Bornova ve İzmir için değil Türkiye için de önemli bir nokta olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Burası, İzmir'in kurtuluşunun son stratejilerinin belirlendiği ve büyük Atatürk'ün İzmir'e girmeden önce kentimizi izlediği, 'Bu şehre bir şey olacak diye çok korktum' dediği nokta. Biz burayı göreve geldikten sonra Ata Anı Evi yapalım istedik. Hem Atamıza ve şehitlerimize ait anıları burada paylaşalım hem de fotoğraf ve kitapları çocuklarımıza, yurttaşlarımıza gösterelim, Kurtuluş Savaşımızı unutturmayalım, verilen mücadeleye karşılık hatıra olsun istedik. Belkahve'ye de böyle bir yer yakışırdı" dedi.

"GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Ata Evi'ni yeniliklerle geliştirmek istediklerini kaydeden Başkan Atila, "Değerli fotoğraf sanatçılarımızla üç boyutlu tekniği de kullanarak Atatürk'ün sesinden görselle ilerletmek istiyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'le de görüştük, ondan da rica ettik, bizi kırmadı, buraya Atamızın balmumu heykelini koyup, buraya bir akım olsun istiyoruz. İzmir'e giren herkes buraya uğramadan, kahvemizi içmeden geçmesin istiyoruz. Burası bu şekilde olmalıydı. Herkesin tüylerinin diken diken olduğu, verilen onurlu mücadeleyi hatırlayıp kente öyle girmesini istiyoruz. Bornova Belediye Başkanı olarak yıl içinde en önemli konuşmamı 9 Eylül'de doğum günümüzde, burada yapıyorum, burası bizim için çok önemli. Çünkü İzmir'in kurtuluşu Türkiye'nin doğum günü. Buraya gelen vatandaşlarımız, hem Ata Evi'nde, Atamızla ilgili anıları, kitapları, fotoğrafları görme şansına sahip olabilecek hem de o döneme ait matara, kılıç ve bayrak gibi bir çok doneyi görebilecek. Turizm anlamında da buranın bir çekim merkezi olacağını düşünüyoruz. Ayrıca o döneme ait klip ve belgesellerin gösterimi yapılacak" diye konuştu.

HARABEDEN ATA EVİNE

Söz konusu alanın bir süre restoran olarak kullanıldığını, restoranın kapanmasının ardından adeta harabeye döndüğünü söyleyen Başkan Atila, "Her 9 Eylül'de buraya geldiğimde, bir vatandaş olarak buranın bir anı evi olması gerektiğini düşünürdüm. Bu da Belediye Başkanı olunca bize nasip oldu. Burası daha önce Özel İdare'ye aitti, 2014 yılında Özel İdare kapanınca belediyemize geçti. Hiç düşünmeden projelerini ortaya koyup çalışmaları başlatmak isterken Valilik tarafından elimizden alındı. Daha sonra bu karara karşı geldik ve itirazımız kabul edildi, tekrar bize verildi. Biz de restorasyonu yapıp 9 Eylül'de de burayı halkımızın hizmetine açtık" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------------------

-Ata Evi'nden görüntü

-Başkan Olgun Atila ile röp.

-Anons

-Genel ve detay görüntü

(Haber: Tufan HAMARAT, Kamera: Yasin TİNBEK / İZMİR,

======================================================

9)UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA AFGANİSTAN UYRUKLU 5 KİŞİ TUTUKLANDI

KONYA'nın Karapınar İlçesi'nde polis tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan Afganistan uyruklu 5 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Karapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Afganistan uyruklu 5 kişinin uyuşturucu ticareti yaptığını tespit etti. Bunun üzerine dün daha önce belirlenen adresle yapılan operasyonda Afganistan uyruklu Khan Mohammad Ebrahem, Masaood Rahimi, Khal Mohammad Tajik, Zebiullah Amiri ve İzzet Solari gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada ise çok sayıda 1'er gram paketler halinde esrar ve çok sayıda menşei belli olmayan uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan 5 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

----------------

Şüphelilerin sağlık kontrolünden çıkartılması

Polis aracına bindirilmesi

(Haber- Kamera: Mehmet OKUYUCU KARAPINAR KONYA DHA))

===================================================

10)TABLETE, BİLGİSAYARA SAVAŞ AÇAN PROJE

İZMİR'de, çocuklara masal sevgisini, bir arada olmayı aşılamak üzere hazırlanan Masal Çarşambaları projesi, 8 yılda Karabağlar'ı saran büyük bir etkinliğe dönüştü. Reşat Nuri Güntekin'in öykülerini yazdığı evinde yapılan etkinliğe 8 yılda gelen toplam 10 bin çocuk, tablet ve bilgisayar ortamından uzaklaşıp yüz yüze masal okumanın, onlarını karakterlerini yaşatmanın yanı sıra müzik ve tiyatroya da, adım attı. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, çocukları daha donanımlı yetiştirmenin mücadelesini verdiklerini anlattı. Eğitmenlerden Vedat Kuşçu ise, ilk başlarda öğrenci bulamadıklarını, şimdi ise 7 ay sonrasındaki etkinlik günlerinin bile çocuklarla doldurulduğunu söyledi.

Ünlü hikaye, öykü ve roman yazarı Reşat Nuri Güntekin'in 'Dudaktan Kalbe' eserini yazdığı tarihi evin restore edilmesinden sonra Konak Belediyesi, 'Masal Çarşambaları' projesini hayata geçirdi. Evin bulunduğu mahallenin sonradan kurulan Karabağlar İlçesi sınırlarında kalması üzerine projeyi, Karabağlar Belediyesi üstlendi. Küçük bir proje olarak başlayan Masal Çarşambaları, aradan geçen sürede ilçedeki en büyük çocuk topluluğunu oluşturdu, kocaman bir etkinlik halini aldı. Projeye, 8 yılda toplam 10 bin çocuk, geldi. Çocukların tablet ve bilgisayarlardan uzaklaştırılıp, sosyalleşmelerin de sağlandığı projede, sadece yüz yüze masal okunmadı. Yenikuşak Köy Enstitüleri Gönülleri Derneği, Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu ile Şubadap müzik topluluğunun destekleriyle çocuklar, ünlü yazarların esirlerini okumanın yanı sıra bunları drama haline getirmeyi ve müziği de öğrendi. Her masal gününün sonunda çocuklar bir de çocuk şarkısı öğrenmenin mutluluğuyla, evlerine gitti. Etkinliklere zaman zaman çağırılan yazarlar da destek verdi. Onlar da çocuklara eserlerini, yazarlığı anlattı.

BELEDİYE BAŞKANI DA ÇOCUKLARI DİNLEDİ

Projeyle ilgili bilgi veren ardından çocukların yanına gidip etkinliklerini takip eden CHP'li Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, çalışmalarını çok önemsediklerini söyledi. Çocuklarla bir arada olmanın mutluluğu da yaşayan Muhittin Selvitopu, "Proje çalışmalarını hiç aksatmadan sürdürdük. 8 yıl gibi bir sürede, 10 bin öğrenciye ulaştık. Önemli bir kültürel sosyal çalışma. Geleceğe katkı sağlayan bir çalışma. Masalı, tiyatroyu, müziği bir yerde yaşayıp oylunla öğreniyor. Çocuklar bizim geleceğimiz, onları ne kadar donanımlı ve bilgili yetiştirirsek ülkemize gelecekte daha faydalı olacaklardır. Çalışmalara bende katıldım. Umut ve mutluluk verici bir ortam. Böyle bir çalışma içerisinde olmaktan biz büyüklerde mutluluk duyuyoruz. Bununu yanında gençlere yönelik çalışmalarımızda olacak" dedi.

MAYIS AYINA KADAR DOLUYUZ

Proje sorumlusu Ekin Kanar, çocukları bilmedikleri, anlamadıkları bir olgu kalmayıncaya, okuyan gelişen bireyler olana kadar çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. Masalları dramalaştırıp anlatan çocuklara adeta masalı yaşatan Duvara Karşı Tiyatro topluluğu üyesi Vedat Kuşçu ise "Zamanımız bilgisayar çağı, ona karşı çocuklara masal anlatma kültürünü devam ettirmek istiyoruz. Başlangıçta öyküyü veriyoruz sonrasında masalın sonuna çocuklar karar veriyor. Bu masal sonucuna göre de şarkılar söyleyip eğleniyoruz. Bilgisayar başında zaman geçirip a sosyal olmalarının önüne geçiyoruz. Projenin ilk başladığı zamanlarda çok fazla çocuk gelmiyordu. Artık öyle büyüdük ki, Mayıs ayında bile hangi okulunu etkinliğe geleceği belli" dedi. Etkinliğe katılan öğrencilerden Naciye Sena, "Eğlenceli tiyatro gösterileri yapıyoruz, şarkılar söylüyoruz. Şarkı, tiyatro öğrendim. Arkadaşlığın özü emek vermek, onu öğrendim. Evde de masal okuyup dinliyordum ama burada daha değişik bir sevgi var" dedi. Öğrencilerden Berat Muğlu, evde hiç masal dinlemediğini ama burada eğlence içerisinde dinleyip öğrendiğini anlattı. Etkinliğe gelen öğrencilerden Hazel Ecrin Ayma ise "Burada bize sevgi gösterildi, sevgiyi anladım, öğrendim. Eğlendik, eğitici etkinlikler yaptık. Annem babam arada sırada bana masal okuyorlardı ama böyle eğlencelisini burada yaşadım. Tablet bilgisayar bana sıkıcı geliyor. Arkadaşlarımla beraber olmak daha eğlenceli" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile röportaj.

-Eğitmenlerle röportaj.

-Öğrencilerle röportaj.

-Masal anlatım etkinliğinden görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM, kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR

=======================================================

11)6 YAŞINDAKİ BERRA, OKUL SERVİSİ ALTINDA CAN VERDİ

AFYONKARAHİSAR'da ilkokul 1'inci sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Berra Asya Yıldırım, okul dönüşü servisten indikten sonra yolun karşısına geçmek istedi. Şoförün fark etmediği Berra, minibüsün altında ezilerek can verdi.

Olay, Afyonkarahisar merkezdeki Dörtyol Mahallesi'nde yeni yapılan TOKİ lojmanları karşısında meydana geldi. Okul servis aracı sürücüsü Osman Ö., 03 S 0341 plakalı minibüsüyle öğleden sonra Selçuklu İlkokulu'ndan çıkan öğrencileri alarak yola çıktı. Uydukent Mahallesi'ndeki öğrencilerin ardından Afyonkarahisar Otogarı'nın karşısına yeni yapılan TOKİ lojmanlarında oturan öğrencileri götüren Osman Ö., 1'inci sınıf öğrencisi Berra Asya Yıldırım'ı evinin bulunduğu konutların karşısında indirdi.

BERRA ARACIN ALTINDA KALDI

Servis aracından indikten sonra evinin bulunduğu yolun karşısına geçmek için servis minibüsünün önünden dolaşan Berra'yı fark etmeyen Osman Ö., aracı hareket ettirince küçük kız aracın altında kaldı. Çarpma sesinin gelmesi üzerine aracı durduran sürücü, ön tekerleğin altında ezilen Berra'nın kan içinde yattığını gördü. Osman Ö. durumu polis ve 112'ye bildirdi.

BABA MERDİVENLERE YIĞILDI

Kısa sürede olay yerine gelen 112 ekipleri Berra Asya'nın yaşamını yitirdiğini belirledi. Polis servis şoförü Osman Ö.'yü gözaltına alırken, olay yeri inceleme ekipleri uzun süre kaza alanında inceleme yaptı. Kazadan kısa süre sonra olay yerine gelen Berra'nın ailesi sinir krizi geçirdi. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan baba İrfan Yıldırım, binanın girişindeki merdivenlere yığıldı. Uzun süre 'Oy anam' diye feryat eden babayı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

İncelemenin ardından minik Berra'nın cenazesi otopsi için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------

Olay yerinden görüntü

Minibüs altındaki çocuktan görüntü

Babanın ağlaması

Minibüste inceleme yapan ekipler

Detaylar

HABER- KAMERA: Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR,

==================================================

12)OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI KEDİ YARALANDI

ANTALYA'da sürücüsü ve plakası belirlemeyen bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan kedi, vatandaşlarca hayvan hastanesine götürülerek tedaviye alındı.

Kepez İlçesi Gülveren Mahallesi 3732 Sokak'ta aşırı hız yapan otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan kediye çarptı. Durmak yerine olay yerinden uzaklaşan sürücü gözden kaybolurken yaralı kedinin yardımına çevredekiler koştu. Kedi, çağırılan sahipsiz hayvan acil müdahale ambulansıyla hayvan hastanesine götürülerek tedaviye alındı. Kedinin ön ayaklarında kırıklar olduğu tespit edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------------------

Otomobilin çarptığı kedinin yerde yatarken görüntüsü

Çocukların yaralı kediyi sevmesi

Mama yedirmeye çalışması

Ambulansın gelip kediyi alması

Olay yerinden ayrılması

// 40 MB // 1 DK 16 SN

Haber Kamera Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

===============================================

13)KADINLAR, LİSELİLER GİBİ TRAMPET TAKIMI KURDU

KIRKLARELİ'nin 130 bin nüfuslu Lüleburgaz İlçesi'nde Kent Konseyi'nin Kadın Meclisi üyesi olan ve yaşları 26 ile 52 arasında değişen, bir çoğu evli ve çocuklu 26 kadın, liseliler gibi trampet takımı kurdu. Turkuaz ve beyaz renkli tek tip kıyafet giyerek bir ayda hazırlanan kadınlardan, çaldıkları 5 marşla, etkinliklere katılmaya başladı. Aralarında öğretmen, mühendis, ekonomist ve esnafın bulunduğu kadınların gösterileri büyük beğeni toplarken, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı avukat Sibel Pişkin, "Trakya'da kadınların özgürce her şeyi yapabileceklerini göstermek ve nostalji yaşatmak için trampet takımı kurduk. Gösterilerde kızımla aynı törene çıktık, o yürüyordu annesi trampet çalıyordu. Önemli bir şeyi ekip olarak başardığımızı düşünüyorum" dedi.

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde Kent Konseyi'nin Kadın Meclisi 26 üyesi, geçen Ekim ayında kadınların özgüvenlerini arttırmak için liseliler gibi 'Kadın Trampet Takımı' kurdu. Aralarında öğretmen, mühendis, ekonomist, güzellik uzmanı meslekleri olan ve bir çoğu evli ve çocuklu kadınlar kendilerine tek tip beyaz ve turkuaz renkli kıyafetler hazırladı. Kullandıklarını müzik aletlerini ve trampetleri ise Lüleburgaz Lisesi'nden temin etti. Haftada bir gün hazırlık yaparak 5 marş öğrenen ve yürüyüş dersleri çalışan kadınlar kısa sürede gösteri yapacak hale geldi.

Lüleburgaz'ın düşman işgalinden kurtuluşu törenlerinde liseliler gibi resmi geçitte yer alan kadınların trampet takımı ilk gösterisinde büyük ilgi gördü. Gece düzenlenen kurtuluş resepsiyonunda da boy gösteren kadınlar, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı avukat Sibel Pişkin, kadınların özgüvenlerini arttırmak için takımı kurduklarını söyledi. Gösterilerden sonra kendilerine 'şirinler' lakabının takıldığını anlatan Pişkin, "Aramızda neredeyse her meslek grubundan kadınlar var. Ekibimiz ilkokul yada orta okulda trampet çalmış kadınlardan oluşuyor. Bir ayda hazırlandık ve gösteri yapacak duruma geldik. Kadınların sesini duyurduğumuz için gurur duyuyorum. Lüleburgaz Kadın yılı projeleri kapsamında kadınların sahneye çıkarmak ve özgüvenlerini arttırmayı hedefledik. Trampet yapılmamış bir şeydi. Biraz eskiye dönmek, biraz nostalji gibi. Kadınların Trakya'da Lüleburgaz'da özgürce her şeyi yapabildiklerini göstermek adına bir orjinallik yapmak istedik. Bunun üzerine Kadın Meclisi olarak Kadın Trampet takımı kuruldu" dedi.

"KIZIM YÜRÜDÜ, BEN TRAMPET ÇALDIM"

Trampet takımı kurulurken, gülen ve yadırgayanlarında olduğunu anlatan Sibel Pişkin, "Bugün gördük ki biz yeni nesle örnek olduk Bugün kızımla aynı törene çıktık. Kızım yürüyordu, annesi trampet çalıyordu. Bu anlamda ekip olarak önemli bir şeyi başardığımızı düşünüyoruz. Kadınlarımızın bir çoğu evli ve çocuklu. Aralarında öğretmen, avukat, ev hanımı, hemşire, mühendis, ekonomist, güzellik uzmanı, esnaf ve sigortacı olan meslek gruplarımız var. Haftada gün çalışıp bir ayda hazır hale geldik. Kıyafetlerimizi kendimiz diktik, kadın yılına uygun olsun diye de turkuaz rengini seçtik. Bize gösteriler sırasında 'şirinler' diye isim takanlar bile oldu" şeklinde konuştu.

AŞÇIYDI, DAVULCU OLDU

Trampet takımının majörlüğünü yapan Selin Pişkin de kısa sürede iyi çalışarak gösteri yapacak duruma geldikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Takımın davulcusu 44 yaşındaki aşçı Arzu Kurt da, takımda yer aldığı için çok sevinçli olduğunu ifade ederek, "Çok uzun süre önce davul çalmıştım. Ben aşçılık yapıyorum, takımda yer aldığım için çok mutluyum. Burada davulu yeniden elimize alıp bir şeyler yapmaya çalıştık. Güzel gösteriler oldu, bizde çok keyif aldık" şeklinde konuştu.

Kadın trampet takımının zilcisi evli ve 2 çocuk annesi 44 yaşındaki Hayriye Karadağlı, da çok keyifli bir projede yer aldığı için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Zil çalmak bana çok uygundu. Ben şarkı söylemeyi de çok seviyorum. Zil bana, bende ona uydum. Güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum" diye konuştu. Trampet takımında yer aldığı için çok mutlu olduğunu kaydeden Özlem Burgucu da "Benim projeyi başaracağımıza inancım hep yüksek oldu. Bir çoğunu etkinliklerden tanıma fırsatım oldu. Okul yıllarında trmapet çalmış kadınlar bir araya geldi ve çok güzel bir takım kuruldu. Çok güzel tepkiler aldık. Lüleburgaz'da kadınlar yeni ve güzel olan şeylere açıklar. Bende aralarında yer aldığım için gururluyum" dedi.

"DÜNYANIN SORUNU CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ"

2016 yılının Lüleburgaz'da kadın yılı olarak kutlandığını ifade eden Belediye Başkanı CHP'li Emin Halebak, belediye meclisinin çok fazla kadın meclis üyesi olduğunu söyledi. Halebak, "Lüleburgaz Belediyesi'nin yüzde 60'ı kadınlar tarafından yönetiliyor. Kent Konseyi başkanı kadın. İlçenin ticaret, sosyal, ekonomik hayatında kadınlar var. Türkiye'nin ve Avrupa'nın yarısı kadar kadına şiddet var ilçemizde. Trampet takımı benim içinde süpriz oldu. Kurtuluş günümüze renk kattılar. Lüleburgaz'da kadınlar atasının arkasında yürüyorlar. Kendilerini projeleri için kutluyorum ve destekliyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------------------

-Kurtuluş günü etkinlikleri

-Takımın resmi geçit töreni

-Trampet çalmaları ve halkın arasından geçişleri

-Takımın hazırlık yapması

-Trampet ve müzik aletleri

-Hazırlık marşları

-Trampetler ve kadınlar detay

-Kadınlar detay

-Kadın Meclisi tabelası

-Kadın trampet takımının yürüyüşü

-Gecede sahne anlamaları

-Gösterileri

-Majör ve takım

-İzleyenler

-Sibel Pişkin ile röp.

-Takımdaki kadınlarla röp.

-Emin Halebak röp.

-Takımdan genel görüntüler

(Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),-

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Lüleburgaz İzmir Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title