Haberler

Dha Yurt Bülteni - 22

Kuşadası'nda bot faciası: 11 kaçak öldü (4)CESETLER İZMİR ADLİ TIP KURUMU'NDAAydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, kaçakları taşıyan lastik botun batması sonucu yaşamını yitiren 11 kişinin cesetleri, İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna getirildi.

Kuşadası'nda bot faciası: 11 kaçak öldü (4)

CESETLER İZMİR ADLİ TIP KURUMU'NDA

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, kaçakları taşıyan lastik botun batması sonucu yaşamını yitiren 11 kişinin cesetleri, İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna getirildi. 3 cenaze aracıyla getirilen cesetlerin 3'ünün çocuklara ait olduğu belirtildi. Cenazelerin, yapılacak otopsinin ardından Kimsesizler Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi.

Haber: İZMİR,

====================

Bartın'da Ümit Özdağ'a protesto

MHP'den ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Bartın'da referandum çalışmaları kapsamında konferans vereceği bina önünde toplanan 20 kişilik ülkücü grup tarafından protesto edildi.

Bartın Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda konferans veren Özdağ, bina önünde toplanan grup tarafından protesto edildi. 'Davayı sattın davayı', 'Hareketin lideri Devlet Bahçeli' sloganları atan grup, polisin uyarıları ardından olaysız dağıldı. Konferansa CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve çok sayıda davetli katıldı. 16 Nisan referandumunda 'evet' çıkması durumunda ülkede neler olabileceğini anlatan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, şöyle konuştu:

"Evet çıkarsa, bir erken genel seçim ihtimali doğar. AKP-MHP ortaklığı yerine AKP-HDP ortaklığı olur ve anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi de konuşulmaya başlanır. Güneydoğu Anadolu'da ilk bölgesel oluşum çalışmaları başlar. Ekonomi ağır bir kriz içerisinde, bu kriz bir resesyona dönüşür. Türkiye çok daha büyük maliyetlerle dış borç bulabilir belki, yabancı sermaye zaten gider. Türk sermayesinin yasama, yürütme ve yargının birleştiği bir ülkede kalması çok mümkün gözükmüyor. Bütün bunların oluşturduğu baskıyı ortadan kaldırmak için, Ekim 2017'de Kıbrıs'ta referandum yapılacağı duyuruldu. Türkiye, Ekim 2017'den önce askerlerini çeker ve garantörlük süresini 10 sene ile sınırlandırır. 10 sene sonra artık Türkiye'nin garantörlüğünün sona ereceğini görürüz. 10 sene çok uzun bir süre değil. 10 sene sonra Kıbrıs'ta tekrar bir iç savaş çıkar. 2019 yılı seçimlerinden önce 3.5 milyon Suriyeli'ye vatandaşlık verilir. İşte ben bu yüzden Bartın'dayım. Bunlar olmasın diye çalışıyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-Ülkücülerin gelmesi

-Polis önlemi

-Protesto

-Salondan detay

-Özdağ'ın konuşması

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

===============================

Metin Feyzioğlu Bilecik'te sandalyeye çıkıp konuştu

TÜRİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Bilecik'teki toplantıda iki sandalye üzerine çıkıp yaptığı konuşmasında, "Halk oylamasına sunulacak bir anayasa paketinin hiç kuşkusuz anlatılacak yeri halktır. Bu bizim kanuni vazifemiz" dedi.

Bilecik Barosu tarafından düzenlenen 'Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz' konulu toplantı Belediye Kültür Sitesi'nde düzenlendi. Metin Feyzioğlu, toplantıda, arkalarda oturanların kendisini görmesi için iki sandalyeyi birleştirip üzerine çıkarak konuştu. Türkiye Barolar Birliği ile baroların anayasa deşikliği konusunda vatandaşları bilgilendirmeye çalıştığını söyleyen Feyzioğlu bu konuda zaman zaman ağır eleştirilere maruz kaldıklarını söyledi. Feyzioğlu, "İstifa et, geç bir partinin başına dendiğini duyuyoruz. Milli bir meseleyi, milli bir davayı, Türk milletinin ve Türk devletinin bu dönemde karşılaştığı en zor davayı bir siyasi parti ya da particilikle eş tutanlar, kendi zihinlerini yansıtmaktadırlar. Bu iş partilerarası bir yarışma meselesi değildir ve bu işi bir partinin içinde genel başkanlık amacıyla takip eden kim varsa da alçaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kendisini eleştirdiği ifade eden Metin Feyzioğlu şöyle konuştu:

"Türkiye Barolar Birliği bu iş ile niye ilgili? Cumhurbaşkanı serzenişte bulunuyor, şaka yaptıklarını düşünmek istiyorum. Türkiye Barolar Birliği'nin görevidir anayasayı anlatmak. Avukatlık Kanunu'nda açıkça yazıyor, bunu çalış, değerlendir, Meclise anlat, cumhurbaşkanına anlat. Onlar anlamazsa, millete anlat. Onlar anlamadığı için millete anlatıyoruz. Halk oylamasına sunulacak bir anayasa paketinin hiç kuşkusuz anlatılacak yeri halktır. Bu bizim kanuni vazifemiz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-Metin Feyzioğlu'nun konuşması

Haber-Kamera: Cafer ELMAS-BİLECİK,

============================

Sinan Oğan: Anayasa oylamasının sonucunu Türk milliyetçileri belirleyecek

MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan, anayasa oylamasının sonucunu Türk milliyetçilerinin belirleyeceğini ifade ederek, "Türk milliyetçileri ayağa kalkıp 'bir dakika kardeşim. Biz bu ülkenin sigortasıyız, her zaman bunu böyle ifade ediyoruz. Bugün sigorta devreye girmiştir ve biz buna hayır diyoruz' diyorlar" şeklinde konuştu.

Odunpazarı Kent Konseyi ile Cumhuriyet ve Demokrasi Gönüllüleri'nin davetlisi olarak Eskişehir'e Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş ile birlikte gelen Sinan Oğan, Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katıldı. Sinan Oğan ile Çağrı Türkeş salona alkışlar arasında girdi.

Çağrı Türkeş, burada yaptığı konuşmasında referandumda hayır diyeceğini belirtti. Türkeş, "Geçen 15 senelik zaman zarfında ülkemize birçok tuzaklar kurulduğuna şahit olduk. ve Sayın Cumhurbaşkanımız da kendisinin birçok konuda aldatıldığını söyledi, itiraf etti. Bu son değişiklik teklifi de, son bir aldanmaya kapı açacak bir tekliftir. Ben bu şekilde nitelendiriyorum. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, Türk Milletinin birliğini tehlikeye sokacak bir teklif olduğunu gördüğüm için hayır diyorum. ve bunu rahmetli babam Alparslan Türkeş de tamamen onun ilkelerine karşı bir tekliftir bu. O hayatta olsaydı, böyle bir teklifi Milliyetçi Hareket Partisi yöneticilerinin yapması mümkün olmazdı. Milliyetçi Hareket Partisi yöneticilerinin böyle bir teklife öncülük etmesi bundan evvel bütün iddialarının çürütür mahiyette bir davranıştır ve hepimizi çok üzmektedir. Biz ülkemizin selameti için, partimizin ayakta kalabilmesi için gönülden hayır diyoruz."

OĞAN: SİGORTA DEVREYE GİRMİŞTİR

Sinan Oğan ise 16 Nisan'daki anayasa oylamasının sonucunu Türk milliyetçilerinin belirleyeceğini belirterek şöyle konuştu:

"Evet diyenler kendilerini bu ülkenin vatanseverleri olarak adlandırıyor, bazen doğrudan, bazen üstü kapalı bir şekilde. 'Bu anayasa bu ülkenin ihtiyaçlarını giderecek bir anayasa değil. Bizim toplumsal uzlaşı senedimiz olmaktan çok uzak bir anayasadır. Dolayısıyla da bir an önce bu anayasayı gündemimizden çıkarmalı, memleketin gerçek sorunlarına eğilmeliyiz' diyenler şimdi terörist olmuş. Böyle bir ortamda anayasayı oylayamaya doğru hızla gidiyoruz. Bu anayasa oylamasının sonucunu Türk milliyetçileri belirleyecek. Onun bir defa altını çiziyorum. Çünkü Türk Milliyetçilerine güvenerek bu anayasa teklifini hazırlayanlar bugün Türk milliyetçilerinin ayağa kalkıp 'bir dakika kardeşim. Biz bu ülkenin sigortasıyız, her zaman bunu böyle ifade ediyoruz. Bugün sigorta devreye girmiştir ve biz buna hayır diyoruz' diyorlar."

DİYARBAKIR'DAKİ ŞEYH SAİT PANKARTI

Diyarbakır'da Şeyh Sait ile ilgili asılan pankart konusuna da değinen Sinan Oğan şunları söyledi:

"Düne kadar Türk milliyetçilerine ne diyorlardı, 'bunlar Fatiha bilmez' diyorlardı. Çok ilginçtir ve utanç tablosudur ki; Diyarbakır sokaklarında şimdi bir afiş oluşturuluyor. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları milli mücadeleyi sürdürürken Anadolu'da Doğu ve Güneydoğu'nun bazı illerinde İngilizlerle beraber ayaklanmalar çıkararak bizim Musul, Kerkük'ü kaybetmemize ve Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal'in büyük sıkıntılar ve zorluklar yaşamasına sebep olan Şeyh Sait ayaklanmalarının mimarı Şeyh Sait için Diyarbakır'da bir afiş asılmış. Başbakanın resminin yanında Şeyh Sait'le ilgili şöyle bir cümle var 'Vereceğiniz her evet oyu Şeyh Sait ve arkadaşlarının ruhuna bir Fatiha olacaktır' diyor. Biz de buradan diyoruz ki vereceğiniz her hayır oyu Şeyh Sait zihniyetinde olanların sandıklara gömülmesine vesile olacaktır. Bugün neyi oyluyoruz biliyor musunuz? Saltanat özleminde olanlarla Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu cumhuriyeti ve onun değerlerini savunmayı oyluyoruz. Saltanata elbette ki hayır diyeceğiz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-Çağrı Türkeş'in konuşması,

-Sinan Oğan'ın konuşması,

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

==============================

Kaymakam kazada yaralandı

KIRKLARELİ'nin Pehlivanköy İlçesi Kaymakamı Hasan Meşeli'nin kullandığı otomobil, Edirne'nin İpsala İlçesi'nde telefon direğine çarptı. Kazada, kaymakam Meşeli ile anne ve babası ve komşusu yaralandı.

Kaza, saat 22.15 sıralarında, İpsala İlçesi'ne bağlı Hacı Köyü'nde meydana geldi. Keşan İlçesi'ne bağlı Beyendik Beldesi'nden Hacı Köyü yönüne giden Hasan Meşeli yönetimindeki 39 NU 823 plakalı otomobil, girdiği virajı alamayınca yol kenarındaki telefon direğine çarptı. Kazada, Kırklareli'nin Pehlivanköy İlçesi Kaymakamı olan sürücü Meşeli ile yanındaki annesi Saadet ve babası Raif Meşeli ile komşusu Seval Akkaya yaralandı.

Yaralılar, olay yerine çağırılan ambulanslarla Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Haber: Ünsal YÜCEL/İPSALA (Edirne),

===========================

5'inci katın balkonundan düşen kadın öldü

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, 5'inci kattaki evinin balkonundan düşen 25 yaşındaki Ezgi Melek Gürdal, hayatını kaybetti.

Olay, bugün akşam saatlerinde Metin Oktay Mahallesi'nde meydana geldi. Ezgi Melek Gürdal, hava almak için çıktığı 5'inci kattaki evinin balkonundan dengesini kaybedip düştü. Beton zemine çakılan Gürdal, ağır yaralı olarak ambulansla İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Gürdal, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Gürdal'ın cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Haber: Mehmet GÜNEY/İZMİR,

=======================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Metin Feyzioğlu Kuşadası İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title