Haberler

Dha Yurt Bülteni - 21

PKK'lılarla çıkan çatışmada yaralanan asker, şehit oldu BİNGÖL'ün Genç İlçesi kırsalında önceki gün güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan 2 askerden biri, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Pkk'lılarla çıkan çatışmada yaralanan asker, şehit oldu

BİNGÖL'ün Genç İlçesi kırsalında önceki gün güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan 2 askerden biri, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Genç İlçesi Yeniyazı bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, 2 asker yaralandı. Yaralılar, helikopterle bölgeden alınarak Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan askerlerden biri, doktorların tüm çabasına karşun kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit asker için yarın Bingöl Havalimanı'nda resmi tören düzenleneceği belirtildi.

Haber: BİNGÖL,

===================================

Güvenpark'a Büyükşehir Belediyesi kamyonlarıyla getirilen bariyerler toplatıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından İstanbul'a 'Adalet yürüyüşü' başlatacağını açıkladığı Ankara Güven Park'a, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 kamyonla bariyerler getirildi. Bir kamyondan indirilip açılan bariyerler, kısa süre sonra toplatıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili görüntülere ilişkin davada tutuklarak hakkında 25 yıl hapis cezası verilmesinin ardından karara tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada yarın (Perşembe) saat 11.00'da Güvenpark'ta giderek 'Adalet Yürüyüşü başlatacağını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a yürüyeceğini açıklamasının ardından tüm yurtta CHP örgütlerinin de İstanbul'a yürüme kararı aldığı belirtildi. Kılıçdaroğlunun bu açıklamasından saatler sanra Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait 4 kamyon ile saat 00.15 sıralarında Güvenpark'a bariyerler getirildi. Az sayıda polisin görevlendirildiği parkta kamyonlardan birindeki bariyerler indirilerek park çevresine konuldu. Diğer 3 kamyondaki bariyerler bekletilirken, yaklaşık yarım saat süren belirsizliğin ardından park çevresine açılan bariyerler tekrar toplatıldı. Bariyerler yeniden kamyona yüklendi. Az sayıda bariye parkta kalyırken, belediyeye ait 4 araç da bölgeden uzaklaştı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-açılmış bariyerler

-açılmış bariyerlerin toplanması

-işçilerin bariyerleri kamyona yüklemesi

-genel ve detay

Haber: Mustafa TURAPOĞLU/ANKARA,

=======================================

Aşırı hız  yapıp ve makas atınca canından oluyordu

BURSA'da kullandığı aracıyla aşırı hız ile yaparak önündeki araca makas atarak seyir halinde olan 25 yaşındaki İsmail A. direksiyon hakimiyetini kaybederek bir ağaca vurdu. Hurda yığını haline dönen araçta sıkışan İsmail A. İtfaiye ve 112 ekipleri tarafından yarım saat süren çalışmaların ardından kurtarıldı.

Kaza Merkez Osmangazi ilçesi Mudanya yolu üzerinde meydana geldi. Kendisinin kullandığı 16 BRS 76 plakalı araç ile aşırı hız yapan İsmail A. (25) önünde giden bir araca makas atarak geçmek isteyince direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil sürüklenerek  yolun sağında bulunan bir ağaca vurdu. Hurda yığını haline dönen otomobilde sıkışan İsmail A. vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen İtfaiye ekipleri  tarafından demir kesme makaslarıyla aracın mekanik bölümlerini keserek yarım saat süren çalışmaların ardından kurtarıldı.  112 Acil Servis ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahaleden sonra İsmail A. sıkıştığı otomobilden çıkarılarak Çekirge Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

GÖRÜNBTÜ DÖÜKÜMÜ:

-----------------------------------

-Araç içinde sıkışan sürücü

-Kurtarma çalışmaları

-İsmail A.'nın araçtan çıkarılması

-Ambulansa taşınması

-Hurda yığınına dönün otomobil

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR / BURSA,

=======================================

İntihar için üst geçide çıkan genci polis ikna etti

ADANA'da intihar etmek için üst geçide çıkan bir genç, polis tarafından ikna edilerek aşağıya indirildi.

Olay, gece yarısı merkez Seyhan İlçesi Ziyapaşa Mahallesi Kasım Gülek Bulvarı üzerindeki üst geçitte meydana geldi. Üst geçidin korkuluklarından aşağı sarkan bir kişiyi gören vadandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine sevk edilen polisler, kendini aşağı atacağını söyleyen vatandaşı ikna etmek için bir süre konuştu. Polislerin çabası sonucu ikna olan genç, üst geçitten indirildi. Psikolojisinin bozuk olduğu, aynı yerde daha önce de intihar girişiminde bulunduğu belirtilen ismi açıklanmayan 20'li yaşlarındaki genç, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Üst geçidin üzerindeki gençten görüntü

Polisin genci ikna etmeye çalışması

İtfaiye erlerinin üst geçidin altında hava yastığını açması

Polisin ikna ettiği gencin çıktığı yerden inmesi

Gencin, polis nezaretinde üst geçitten aşağı inmesi

Gencin polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gitmesi

Genel ve detay görüntüler

Süre: 02'13 - Boyut: 136 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

============================================

Kamyon ile çarpışan motosikletteki 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

ADANA'da kamyonla çarpışan motosikletteki 17 yaşındaki Bekir Büyükoruç ve 19 yaşındaki Kadir Zengin öldü, 15 yaşındaki Cumali Kedalı ise ağır yaralandı.

Kaza, saat 22.30 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi D-400 karayolu Kürkçüler mevkiinde meydana geldi. Henüz sürücüsü öğrenilemeyen 01 DG 521 plakalı kamyon, Bekir Büyükoruç yönetimindeki plakasız motosikletle çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü Bekir Büyükoruç olay yerinde yaşamını yitirdi, Kadir Zengin ve Cumali Kedalı ise yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılardan Kadir Zengin Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Cumali Kedalı ise Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Zengin de doktorların müdahalesine karşın kurtarılamadı.

Kaza yerine gelen gençlerin yakınları, sinir krizi geçirip, uzun süre gözyaşı döktü.

Polis ekipleri, kaza sonrası kaçan kamyon şoförünü yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Ambulansın kaza yerine gidişi

Kaza yerinden görüntü

Kazada yaralanan gencin sedye ile ambulansa taşınması

Sedyedeki gence polisin Motosiklet sürücüsü Bekir mi diye sorması

Gencin ambulansa alınması

Ağır yaralanan Kadir Zengin'e sağlık ekbinin kalp masajı yapması

Zengin'in sedye ile ambulansa taşınması

Yerdeki motosikletten görüntü

Yaralanan gençlerin yakınlarının kaza yerinde ağlamaları

Bekir Büyükoruç'un yerdeki üzeri örtülü cesedi

Büyükoruç'un bir yakının cesedin başında üzüntüden sinir krizine girmesi

Polisin motosiklette inceleme yapması

Motosikletin yanına düşen kamyonun plakası

Ambulansın gidişi

Genel ve detay görüntüler

Süre: 03'48 - Kamera: 232 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

============================================

Gökdeniz'e hüzünlü veda

MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde, arkadaşı ile birlikte sağanak yağmurdan korunmak için girdiği çadıra yıldırım isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden amatör futbol takımı oyuncusu 17 yaşındaki Muhammet Gökdeniz toprağa verildi.

Çamurhamamı Mahallesi İncirlik Mevkii'nde dün akşam arkadaşı Celil Öztürk ile birlikte hayvan otlatan amatör futbolcu Muhammet Gökdeniz, aniden bastıran sağanak yağmurdan korunmak için bölgede bulunan bir çadıra girerek beklemeye başladı. Ancak Gökdeniz ve Öztürk'ün bulunduğu çadırın üstüne yıldırım düştü. Ağır yaralanan Gökdeniz ve Öztürk, ambulansla Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralılardan Muhammet Gökdeniz, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamazken, Celil Öztürk'ün ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Gökdeniz'in cenaze namazı bugün ikindi namazının ardından Çamurhamamı Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Gökdeniz'in annesi Sunay, babası Faik Gökdeniz, kardeşleri ve yakınlarının yanı sıra Salihli Belediye Başkanı  Zeki Kayda, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek ile Gökdeniz'in futbol oynadığı Salihlispor'dan takım arkadaşları ile Şehit Mustafa Serin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden arkadaşları katıldı. Gökdeniz'in tabutunun başına özçekim yapan yakınları Gökdeniz'in tabutuna takımının formasını koydu. Talihsiz gencin cenazesi mahalle mezarlığına defnedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Cenaze töreninden görüntü

Arkadaşları dua ederken görüntü

Cenaze namazından görüntü

Genel ve detay görüntü

Habera-Kamera: Ekrem Çağlar / SALİHLİ (Manisa),

===============================================

Türkücü Aydın, Aybuke öğretmen için mevlit okutup, iftar verdi

TÜRK Halk Müziği Sanatçısı Aydın Aydın, Hakkari'nin Bağışlı Köyü'nde 300 çocuğa iftar verip, Batman'da terör saldırısında şehit olan Müzik Öğretmeni Şenay Aybuke Yalçın için mevlit okuttu. Aydın, öğretmen Aybuke için yaptığı şarkıyı da çocuklarla birlikte okudu.

Çevre, doğa ve hayvanlarla ilgili yapıtğı sıra dışı kliplerle gündeme gelen Türkücü Aydın Aydın, memlemeti Hakkari'nin Bağışlı Köyü'nde 300 çocuğa iftar verdi. ifatar öncesi çocuklarla birlikte kaplumbağa yarışması düzenleyen Aydın, daha sonra Ramazan ayı ile ilgili yaptığı Kürtçe ve Türkçe bir ilahiyi de iftara katılan çocuklarla birlikte okdu.

Aydın Aydın, Batman'da karne günü terör saldırısında şehit olan Müzik Öğretmeni  Şenay Aybuke Yalçın için de mevlit okuttu. Çocuklar, şehit öğretmen için dua edip, hep birlikte "Lütfen öğretmenleri öldürmeyiniz, katletmeyiniz. Aybuke öğretmenim mekanınız cennet olsun" diye mesaj verdi.

Türkiye'de özellikle Hakkari'de çocukların arka plana atıldığını bu nedenle Hakkari ve tüm dünyadaki çocuklara dikkat çekmek için böyle bir organizasyon yaptığını belirten Aydın, "Yakın bir zamanda Batman'da karnelerin verildiği gün şehit düşen Aybuke öğretmenimiz için Kuran'ı Kerim ve mevlid okuttuk. Çocuklarımıza, buradaki insanlarımıza okumayı, yazmayı, müziği, kültürü yaşatmak için büyük hayallerle gelen Aybuke öğretmenimiz maalesef şehit düştü, kör bir kurşuna kurban gitti . Yapılan dualar onun ruhuna gitsin. Mekanı cennet olsun"dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-iftar yemeği öncesi çocuklar arasında kaplumbağa yarışması yapan Türkücü Aydın'ın kısa konuşması

-Kaplumbağalardan yakın plan görüntü

-Birbirleriyle yarışan kaplumbağalar

-Onları alkış yapan çocuklar

-İftara katılan bir kız öğrenci ile röportaj

-Şehit Şenay Aybuke Yalçın için yaptığı şarkıyı çocuklarla birlikte seslendiren Türkücü Aydın

-Şarkıya eşlik eden çocuklar

-Öğrencilerle röportaj

-Çocuklardan detay

-Hep birlikte 'öğretmenleri öldürmeyin ' diye seslenen çocuklar

-Sanatçı Aydın Aydın ile röportaj

-Aybuke öğretmen için okunan mevlitten genel ve detay

-Mevlide katılan özürlü bir genç

-Aybuke öğretmen için dua eden çocuklar

-Mevlidi okuyan din görevlisi

-Ramazan ile ilgili Kürtçe ve Türkçe ilahiyi çocuklarla okuyan Sanatcı Aydın

-Çocuklara çeyitli hediyeler veren Aydın

-Çocuklara iftar için yemek servisi yapan Aydın

-Sanatçı Aydın çocuklarla iftarını açarken

-Çocuklara iftar servisi yapan köylüler

-Sanatçı aydın kendi eliyle bir engelliye yemek yedirirken

BOYUT: 322 MB - SÜRE: 4 DK 56 SN

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ / HAKKARİ,

=======================================

Küçükkuyu'da 15 kaçak göçmen yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nde, yasadışı yollarla Yunanistan'a geçmek isteyen 15 kaçak göçmen sahil güvenlik ekipleri tarafından yakaladı.

Yasadışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için lastik bot ile Sivrice Mevkii'nden denize açılan 15 Afganistan uyruklu kaçak botları batmak tehlikesi geçirince Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. 1'i bebek, 3'ü çocuk toplam 15 kaçak Küçükkuyu Sahil Güvenlik Karakolu'na getirildi. Kaçaklar, karakolda dağıtılan eşofman, ayakkabı, su ve yiyecekleri aldıktan sonra Ayvacık'taki Geri Gönderme Merkezine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kaçaklardan görüntü

Ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Dilara ERDİNÇ / AYVACIK (Çanakkale),

=======================================

Sulama kanalına düşen genci kurtardığı anlar kameraya yansıdı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde 16 yaşındaki Mertcan Ceylan'ın, dengesini kaybederek sulama kanalına düşen 25 yaşındaki Davut Erdem'i kurtardığı anlar, bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Yunus Emre Mahallesi Ulubatlı Hasan Caddesi Yeni Hal önünde meydana geldi. İş çıkışı bindiği servisten inen Davut Erdem, oruçlu olduğu için serinlemek için sulama kanalına eğilip, elini yüzünü yıkamak istedi. Bu sırada dengesini kaybeden Erdem, sulama kanalına düşüp, sürüklenmeye başladı. Yakındaki bir köprünün beton ayaklarına başını çarpan Erdem, bayıldı.

Erdem'in suda sürüklendiği gören Mertcan Ceylan, yardım etmek için kanala atladı. Ceylan, ayağından yakaladığı Erdem'i çevredekilerin de yardımıyla sudan çıkarttı.

Kurtarma anı, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından da an be an kaydedildi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Erdem, ambulans ile yakındaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Tedavisi devam eden Erdem'un durumunun ağır olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

**Güvenlik kamerası görüntüsü

Vatandaşların suda birinin sürüklendiğini fark etmesi

Mertcan Ceylan'ın sulama kanalına atlaması

Vatandaşların koşarak kanal kenarına gelmesi

Celan'ın vatandaşların yardımıyla Erdem'i kanaldan çıkartması

Haber: Tolunay DUMAN - Kamera: TARSUS (Mersin),

=======================================

Gaz sıkışması sonucu patlama: 1 yaralı

ANKARA'da 5 kişinin yaşadığı bir evde gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 1 kişi yaralandı.

Patlama, saat 01.30 sıralarında Mamak İlçesi Güneşevler Mahallesi'nde bulunan Çınar Apartmanında yaşandı. Dört katlı apartmanın giriş katında 5 kişi yaşayan Yörük ailesinin bulunduğu evin mutfak kısmında, gaz sıkışması sonrası patlama yaşandı. Yaşanan patlama sonrası Ferhat Yörük yaralandı, evde ise büyük hasar oluştu. Mahallede endişeye neden olan patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olayda yaralanan ve kendi imkanları ile dışarıya çıkan Ferhat Yörük, tedavi altına alınmak üzere ambulansla hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekipleri ise patlama sonrası evde çıkan ufak çaplı yangını söndürdü. Olayla ilgili incelemeler sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Binadan görüntü

-Bina önünde bekleyen vatandaşlar

-Ambulans ve polis ekipleri

-Evin mutfak kısmı ve patlayan cam

-Vatandaş röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU / ANKARA,

=======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bingöl Aydın PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title