Haberler

Dha Yurt Bülteni-20

Amanos Dağları eteklerinde çatışma: 1 asker yaralıHATAY'ın İskenderun İlçesi Amanos Dağları eteklerinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker yaralandı.

Amanos Dağları eteklerinde çatışma: 1 asker yaralı

HATAY'ın İskenderun İlçesi Amanos Dağları eteklerinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker yaralandı.

Karayılan Mahallesi kırsalı Amanos Dağları eteklerinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada 1 asker yaralandı. Yaralı asker, ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan askerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Çatışmanın ardından bölgeye takviye kuvvetler sevk edilirken, kaçan teröristlerin etkisikz hale getirilmesi için operasyonların devam ettiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Hastanenin acilinden görüntü

Acil servis önünde vatandaşlardan görüntü

Acil servis önünde uzun namlulu silahla güvenlik önlemi alan polislerden görüntü

Zırhlı polis aracından görüntü

Süre: 00'37" Boyut: 38 MB

Haber:  Ramazan ÇELİK - Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay),

===========================================

Şemdinli'de 2 köy ve 1 mezrada sokağa çıkma yasağı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde 2 köy ve bir mezrada, 3 gün süreyle 19.45 ile 05.16 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Hakkari Valiliği, terör örgütü PKK'ya yönelik bölgede düzenlenecek operasyon nedeniyle Şemdinli İlçesi'ne bağlı Bozyamaç ve Öveç köyleri ile Harmanlı mezrasında 19.45 ile 05.16 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. 3 gün sürecek yasakla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: "İlimiz Şemdinli İlçesi Bozyamaç, Öveç ve Harmanlı Mülki sınırları içerisinde icra edilecek operasyon esnasında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile emniyetli şekilde seyahat etme hürriyetinin ortadan kalkacağı değerlendirildiğinden, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince İlimiz Şemdinli İlçesi Bozyamaç, Öveç ve Harmanlı mülki sınırları içerisinde 17.08.2017 tarihinden itibaren 3 gün süre ile saat 19.45'den saat 05.16'ya kadar geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup, İlimiz Şemdinli İlçesi Bozyamaç, Öveç ve Harmanlı Mülki sınırları içerisine giriş-çıkışlar da yasaklanmıştır."

Haber: Behçet DALMAZ/HAKKARİ,

=========================================

Milas'ta Bayrak Tepe'de yangın (2)

BAYRAK TEPE'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Muğla'nın Milas İlçesi'nde bulunan Bayrak Tepe'de çıkan yangın kontrol altına alındı. Zeytin ve genç çam ağaçlarının zarar gördüğü bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Haber-Kamera: Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla),

=======================================

Şemdinli'nin ilk kadın öğretmeni hayatını kaybetti

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nin ilk kadın öğretmeni 67 yaşındaki Nimet Öz, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Şemdinli İlçesi'nde kız çocukların okumasına izin verilmediği bir dönemde, zor şartlar altında eğitimini tamamlayan Nimet Öz, öğretmen olduktan sonra 41 yıl boyunca doğup, büyüdüğü ilçede görev yaptı. İlçenin ilk kadın öğretmeni olan, geçen yıl da emekliye ayrılan 4 çocuk annesi Öz, 15 gün önce beyin kanaması geçirince yakınları tarafından Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Öz, doktorların tüm çabasına karşın bugün yaşam savaşını kaybetti. Ölümü İlçede büyük üzüntü yaratan Nimet Öz'ün, yarın Şemdinli Asri Mezarlığı'nda yarın toprağa verileceği, taziyesinin de Şemdinli Ulu Cami'de kabul edileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Öğretmenin fotoğrafları

Haber: Azer DEMİR/ŞEMDİNLİ (Hakkari),

=======================================

Marmaris'te çevreci çift, 14 saatte koylarda 10 ton çöp topladı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde tanınan çevreci İmdat Avcı ve eşi Yıldız Avcı, "Ozanın Türküsü" isimli tekne ile gezdikleri koylarda, 14 saatte yaklaşık 10 top çöp topladı. İmdat Avcı, "Yaratan ömür verip sağlıklı oldukça temizlemeye devam edeceğiz" dedi.

Muğla Valiliği tarafından üst üste iki defa yılın çevrecisi seçilen ve Türkiye'nin birçok çevre kuruluşundan takdir belgesi alan 63 yaşındaki İmdat Avcı, eşi Yıldız Avcı ile birlikte "Ozanın Türküsü" adlı 13 metrelik tekne ile ilçe koylarını temizlemeye çıktı. Yaklaşık 35 yıldır ilçenin koylarını ailesiyle temizleyen ve çevre duyarlılığını arttırmak için 50 eyleme imza atan Avcı, Netsel Marina'nın mazot sponsorluğu ile şafak vakti denize açıldı. Avcı çifti, turistlerin ve tatilcilerin gezi tekneleri ile uğradığı Cennet, Bedir, Nimara, Amos koylarının yanı sıra Fosforlu Mağarası çevresinde de temizlik yaptı. Çift, tekneye poşetler ile yükledikleri yaklaşık 10 ton çöpü, akşam saatlerinde iki sefer yaparak Yat Limanı'nda bulunan Netsel Marina İskelesi'ne getirdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tekneden çöpleri alarak katı atık tesisine götürdü. İlçede "Avcı İmdat" olarak anılan ünlü çevreciyi görenler alkışlayarak teşekkür etti.

TATİLCİLER KİRLETİYOR BİZ TEMİZLİYORUZ

Cennet koylarının durumunun içler acısı olduğunu belirten İmdat Avcı, "Yaklaşık 30 yıldır Marmaris ve çevresinin doğal güzelliklerinin korunması için ailemle mücadele veriyorum. Sponsorlarımın desteğiyle yedi koy ve çevresinde eşimle temizlik yaptık. Cam ve teneke içki şişeleri, plastik bardak, tabak ve her türden çöp topladık. Yaklaşık 10 ton çöpü eşimle 14 saat, belki de daha fazla sürede toplayarak koylarımızı temizledik. Tatilci ve vatandaşlar kirletiyor, bizler temizliyoruz. Yaratan ömür ve sağlık verdiği sürece temizlemeye devam edeceğiz" dedi. Yıldız Avcı ise, kızım ve oğluna da çevre bilinci aşıladığını belirterek, "Eşim ve çocuklarımla beraber son nefesimize kadar Marmaris'in doğasının korunması için çalışmalarımız olacaktır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Teknedeki çöplerden görüntü

Teknenin iskeleye yanaşmasından görüntü

Tekneden çöplerin alınmasından görüntü

İmdat ve Yıldız Avcı ile arkada çöplerle genel görüntü

İmdat Avcı röp.

Eşi Yıldız Avcı röp.

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İskenderun Şemdinli PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title