Haberler

Dha Yurt Bülteni - 20

Demirtaş'ın açıklık grevi sona erdiHDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Edirne F Tipi Cezaevi'nde bu sabah başlattığı açlık grevini sonlandırdı.

Demirtaş'ın açıklık grevi sona erdi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Edirne F Tipi Cezaevi'nde bu sabah başlattığı açlık grevini sonlandırdı.

Haklarında yürütülen terör soruşturması kapsamında 4 Kasım 2016 günü tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Edirne F Tipi Cezaevi'ne konuldu. HDP Genel Merkezi dün, Demirtaş ile Zeydan'ın bu sabahtan itibaren açlık grevine başlayacaklarını açıkladı. Açıklamada, ""Edirne Cezaevi Müdürü'nün diyaloga kapalı tutumu, hukuk dışı uygulamaları, diğer mahkumlara yönelik insanlık dışı uygulamaları, günlerdir devam eden açlık grevlerinin bitirilmesi konusunda hiçbir iyi niyet adımı atmamış olması nedeniyle biz de Cuma gününden itibaren açlık grevine başlıyoruz" denildi.

HDP Genel Merkezi, Demirtaş ve Zeydan'ın açlık grevlerini akşam saatlerinde sona erdirdiğini açıkladı. Açıklamada, "Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın partimize ve kamuoyuna gönderdiği mesaj aşağıdaki gibidir. Edirne F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda 25 Şubat 2017 tarihinden beri devam eden açlık grevinin, cezaevi yönetimi ile kurulan diyalog ve sorunların çözümü için ortaya konulan karşılıklı iyi niyet taahhütleri çerçevesinde sonuçlandırılmış olmasından memnuniyet duyuyoruz. Açlık grevlerinin devam ettiği diğer cezaevi müdürleri başta olmak üzere, Cezaevleri Genel Müdürü'nü ve Adalet Bakanı'nı açlık grevini devam ettiren mahkumlarla diyalog içerisinde sorunların çözümü için inisiyatif almaya, tutsakları da diyalog zemini çerçevesinde açlık grevlerini bitirebilmek için sorumluluk almaya davet ediyoruz. Edirne Cezaevi gibi diğer cezaevleri için de açlık grevleri tümden sonuçlanıncaya kadar kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyor, büyük katkı sunan hukuk ve insan hakları kurumları ile avukatlarımıza teşekkür ediyoruz. Desteklerini esirgemeyen tüm halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz."

Edirne F Tipi Cezaevi'nde kalan tutuklular da açlık grevini sona erdirdi. Bu konuda yapılan açıklamada ise, "Cezaevi İdaresi'nin, HDP'li vekillerimiz, Özgürlükçü Hukukçular Platformu, TOHAV, İHD yetkilileri ve son olarak da bizimle yapılan görüşmeler sonucunda diyalog kanalları açılmış; Cezaevi İdaresi var olan sorunları çözeceğinin sözünü vermiştir. Bunun sonucu olarak 31.03.2017 tarihi itibariyle, 25 Şubat'tan beri sürdürdüğümüz süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemini sonuçlandırmış bulunmaktayız. Katkısı geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz" denildi.

Haber : Gurbet GÖKÇE/EDİRNE,-

===================================

Bakan Avcı: 15 yıl kolay bir koşu olmadı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "15 yıl kolay bir koşu olmadı. Engellerle karşılaştık, ama buna rağmen iyi mesafe alındı. İnşallah 16 Nisan referandumundan sonra engelli koşu daha düz koşuya dönüşecek" dedi.

Afyonkarahisar'dan Kütahya'ya gelen bakan Nabi Avcı, Çiniciler Odası tarafından Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya katıldı. Bakan Avcı burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemin ülkeye kalıcı istikrar getireceğini savundu. Avcı şunları söyledi:

"15 yıl kolay bir koşu olmadı. Engellerle karşılaştık ama buna rağmen iyi mesafe alındı. İnşallah 16 Nisan referandumundan sonra engelli koşu daha düz koşuya dönüşecek ve Türkiye çok hızlı ve etkin kararlar alabilen Cumhurbaşkanı hükümet sistemi ile istikrarlı bir döneme inşallah kapıyı açmış olacağız. Bu referandumun teknik özellikleri, getirdikleri götürdükleri, yapılacak düzenlemeler bunlar kamuoyunda biliniyor. En önemlisi kamuoyunda bilgi olarak bilinmesi değil, duygu olarak hissedilmesi gereken özelliği istikrar konusu. Çünkü hangi alanda bakarsanız bakın, en ufak bir dalgalanmadan bile etkilenebilen sektörler var. Turizm de bunlardan bir tanesi. Turizm bir algı yönetimi sektörü. İyi dediğiniz zaman iyi olmaya meyil ediyor, kötü oldu dediğimiz zaman kötü olmaya meyil ediyor. Ekonomi için istikrar olmazsa olmaz. 15 yıldır Türkiye öyle ya da böyle tüm engellemelere rağmen Ak Parti döneminde belli bir istikrar dönemini yaşadı. Hukuki engellemelere ve Gezi olayları gibi pek çok istikrarı bozacak şeye rağmen buraya geldik. Şimdi 16 Nisan'da inşallah yapılacak referandum ile 2019 Kasım'ında bir seçim yapacağız. Bu seçimde seçmenlerin önüne iki sandık konulacak birinci sandıkta bir cumhurbaşkanı seçeceğiz. İkinci sandıkta ise milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisini seçeceğiz. Ama bu sefer millet Cumhurbaşkanını seçerken, sadece sembolik bir devleti milleti temsil eden sembolik bir cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz. Aynı zamanda onu seçerken hükümeti seçmiş olacağız."

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KONFERANS VERDİ

Bakan Nabi Avcı daha sonra, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ) öğrencilere 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı. DPÜ Öğrenci konseyi tarafından düzenlenen 'Neden Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi?' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan bakan Avcı, hükümetin Türk Sinemasına destek verdiğini söyleyerek şöyle konuştu;

"2002 yılında Türkiye'de 9 tane film çekildi. 2016'da 139 tane film çevrildi. 40 milyon, 50 milyon, bunlar sembolik görünebilir sinemaya verdiğimiz destekler var. Tam sinemaya verdiğimiz desteklerden bahsederken Halit Akçatepe rahmetli olmuş. Allah rahmet eylesin. Bizim kendi kanunlarımızdaki sorunlar nedeniyle pek çok sanatçı son yıllarını yoksulluk ve yoksunluk içerisinde geçirdi. Mesela televizyonlarda filmleri oynuyor ama para alamıyorlar. Halit Akçatepe de onlardan bir tanesiydi. Ama çok şükür bizim haberimiz olduğu için Kültür Bakanlığı olarak, devlet olarak gereken yapıldı. Türk sineması son dönemlerde uluslararası festivallerde pek çok ödüller aldı. O ödül alan filmlerin hemen hemen tamamı Kültür Bakanlığı destekli filmlerdir. Destek derken çok büyük paralar verdiğimiz yok. Diyelim 50 milyon liyara çıkacak bir film den Kültür Bakanlığı 1 milyon veriyorsa sembolik olarak başka finansörleri de teşvik eden bir şey olur. Kültür Bakanlığı desteklediğine göre bu filme biz para yatırabiliriz diyorlar. O bakımdan orada çok güzel gelişmeler sağlandı."

Gezi Parkı protestolarında meselenin ağaç olmadığını savunan bakan Avcı, "gizli istihbarat servisleri, bunların basın yayın organları, Gezi olaylarının içerisindeydiler. Mesele gerçekten ağaç meselesi değildi. 15 Temmuz'da son kozlarını oynadılar. O da olmadı. Şimdi ümitlerini 16 Nisan'a bağlamış, acaba 16 Nisan'da mevcut hükümetin, mevcut cumhurbaşkanının meşrutiyetine gölge düşürebilecek bir şey çıkartabilir miyiz buradan? diyorlar. Çıkmayacak . Allah'ın izniyle. İnşallah milletin ferasetiyle, gençlerin ferasetiyle bu dönemeci de Türkiye sükunetle geçecek. Üçüncü havaalanımızı da yapacağız" dedi.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Bakan Avcı'nın gelişi ve karşılanması,

-Bakan Avcı'nın konuşması,

-Bakan Avcı'nın Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ndeki konferansa katılması ve konuşması,

-Bakan Avcı'ya hediyelerin verilmesinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

===================================

Ortaokulu öğrencisi besihanede asılı bulundu

AFYONKARAHİSAR'da, ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki Hamza Y., evlerinin yanındaki besihanede iple asılı halde bulundu.

Kışlacık Mahallesi'ndeki olay, saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Kışlacık Ortaokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Hamza Y.'yi evlerinin yanındaki besihanenin tavanına iple asılı gören yakınları, hemen yardıma koştu. İpi keserek Hamza Y.'yi indiren yakınları, durumu sağlık ekiplerine ve jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Hamza Y.'nin yaşamını yitirdiğini belirledi. Jandarmanın incelemesi sırasında yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Hamza Y.'nin cesedi otopsi yapılmak üzere Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Morguna gönderildi. Olayla ilgili inceleme başlatan jandarma, Hamza Y.'nin intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Olay yeri detayları

-Olay evin çevresinde bekleyen köylüler

-Evde cesedin çevresinde feryat edenler

-Jandarma ekiplerinin insanlara müdahalesi

-Getirilen tabut ve eve detayları

HABER KAMERA: Sait KARADUMAN

===================================

Afyonkarahisar'da trafik kazası: 1 ölü 6 yaralı

AFYONKARAHİSAR'da, otomobil ve hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Afyonkarahisar-Şuhut Karayolu'ndaki kaza, saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Şuhut İlçesi'nden Afyonkarahisar'a seyreden 26 yaşındaki Yılmaz Arslantürk'ün kullandığı 20 AD 031 plakalı otomobil, Afyonkarahisar-Şuhut Karayolu'nun 20'nci kilometresinde karşı yönden gelen Adil Erçin idaresindeki 03 SE 033 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü Yılmaz Arslantürk yaşamını yitirirken, diğer araç sürücüsü Adil Erçin ile araçlardaki Sultan Yaşar, İrem Yaşar, Hüseyin Alkoç, Hasan Şap ve Fatih Salim İnanır yaralandı. Haber verilmesiyle gelen sağlık görevlilerinin müdahale ettiği yaralılar Afyonkarahisar'daki çeşitli hastanelere götürülerek tedaviye alınırken, Yılmaz Arslantürk 'ün cenazesi de incelemeden sonra morga gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Kaza yeri detayları

HABER KAMERA: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

======================================

Üniversite önünde kaza: 3 yaralı

BİLECİK Şeyh Edebali Üniversitesi önünde 2 otomobil çarpıştı, kazada 3 kişi yaralandı.

Kaza Bilecik-Osmaneli karayolunun 6'ıncı kilometresindeki Şeyh Edebali Üniversitesi önünde meydana geldi. Üniversite karşısındaki kavşaktan dönüş yapmak isteyen Osman Çolak yönetimindeki 11 BA 538 plakalı otomobile, Bilecik istikametine gitmekte olan Ahmet Ateş'in kullandığı 14 GD 272 plakalı otomobil çarptı. Ahmet Ateş kazada yaralanmazken, diğer otomobilin sürücüsü Osman Çolak ile aynı araçta bulunan Berat Çolak ve Emre Köse yaralandı.

Yaralı 3 kişi, olay yerine gelen ambulanslarla Bilecik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Kaza yerindeki yaralıların,

-Sağlık ekibinin yaralılara müdahalesi ve ambulansa götürmesinden çekilen görüntüler bulunuyor

Haber: Cafer ELMAS/BİLECİK, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Abdullah Zeydan Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title