Haberler

Dha Yurt Bülteni-20

Başbakan Yıldırım Elazığ'daBAŞBAKAN Binali Yıldırım, yarın gideceği Tunceli'ye gitmek üzere uçakla Elazığ'a geldi.

Başbakan Yıldırım Elazığ'da

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, yarın gideceği Tunceli'ye gitmek üzere uçakla Elazığ'a geldi. Başbakan Yıldırım, bir özel televizyon programına katılacak. Başbakan Binali Yıldırım'ı hava alanında Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu karşıladı. Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ Valiliği'nde çekimi gerçekleşecek olan bir televizyon programına katıldı. Programın ardından geceyi Elazığ'da geçirecek olan Başbakan Yıldırım, yarın sabah sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile sabah kahvaltısı yapacak ve ardından da planlanan mitinge katılmak üzere Tunceli'ye gidecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Başbakanın gelişi

-Vali tarafından karşılanması

-Başbakana iki çocuğun çiçek vermesi

-Başbakan'ın valiliğe gidişi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ

=====================================================

İçişleri Bakanı Soylu: PKK'yı bu topraklardan silip atacağız (3)

CHP, KILIÇDAROĞLU'NUN ARKASINA TENEKEYİ TAKACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Gençlik Kolların'nın organizesinde gençlerle bir araya geldi. Burada CHP'nin yürüttüğü siyaseti eleştiren Bakan Soylu, "CHP, PKK ve FETÖ ile işbirliği yapıyor. Gençler bunu her yerde anlatın. Kılıçdaroğlu'nun nasıl genel başkan olduğunu CHP'lilere sorun. Kaset yaptılar. Kaseti kim yaptı. FETÖ. Peki bunların ittifakı nasıl izah ediler. ya korkuyorlar, ya diyetleri var, yada esirdirler. CHP'liler iyi düşünmeli. CHP Kılıçdaroğlu'nun aklıyla hareket edip PKK'ile aynı noktaya koşuyor. Bu Kılaçdaroğlu'nun aklına uymayın. Kılıçdaroğlu CHP'yi batıracak. CHP içinde de herkes atağa kalkmış. Kılıçdaroğlu'nun sonunu görüyorlar. Eski genel başkan adayları il il gezip kendi planlarını yapıyor. Barolar Birliği Başkanı, İstanbul Barosu Başkanı bunlar kendi planlarını yapıyor. Kılaçdaroğlu ise cambaz gibi kendini kurtarmaya çalışıyor. Kılaçdaroğlu, çekirge bir sıçrar, iki sıçrar, üç sıçrar. 16 nisanda kaybedeceksin. CHP senin arkana tenekeyi takacak ve seni gönderecek. PKK, FETÖ ile işbirliğinin, Hollanda ve Almanya ile el altından yürütüğün işbirliğinin bedelini sana ödetecek" dedi. Bakan Soylu, daha sonra bir otelde kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Haber: VAN,

===================================================

Müezzinoğlu: Kılıçdaroğlu, CHP eş başkanlığı koyabilir (5)

MÜEZZİNOĞLU'DAN SINIR KOMŞULARINA: BİZİMLE İYİ GEÇİNİN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin ilçelerinde yaptığı ziyaretlerinin sonunda Uzunköprü İlçesi'ne geldi. Burada sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, işadamları ve muhtarlarla düğün salonunda bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu, sınır komşusu olan Yunanistan ve Bulgaristan'a seslenerek, 'gerilim yaşamak yerine dost olun' çağrısında bulundu.

Türkiye'nin gelişmesinden rahatsız olan sınır ülkelerinin 'anlamsız' sıkıntılar çıkardığını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, Yunanistan ve Bulgaristan'ı nüfuslarının 10 milyon olduğunu söyledi. Türkiye nüfusunun yüzde 1'nin bile 2 sınır ülkesini ihya edebileceğini anlatan Müezzinoğlu, "Özellikle son yıllarda komşularımızın, Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden ve Türkiye'nin büyük potansiyelinden rahatsız olmasından dolayı yeni yeni sorunlar, anlamsız sıkıntılar çıkartıyorlar. Bugünlerde Bulgaristan'da yine anlamsız sorunlar, gayreti içerisinde ama biz büyümeye devam edeceğiz. Biz onlarla daha güçlü ilişkiler kurma gayreti içerisinde olacağız. Bize inanan ve güvenen kaybetmez ve kazanır. Onlara bir dost tavsiyesi, bu ülke ile gerilim yaşamak yerine, bu ülke ve bu milletle dost olun sizde kazanın. Özellikle Bulgaristan ve Yunanistan zaten 7-8 milyon, bilemedin 10 milyon nüfus var. Ama bu milletin 80 milyon nüfusu var. Yüzde biri turizm amaçlı sizin oralara gelse ihya olursunuz. Bulgaristan içinde geçerli, Yunanistan içinde geçerli. Tarımda, sanayide, üretimde, farklı farklı alanların paylaşılmasında ve gelişmesinde onlara önemli bir vizyon, önemli bir güç katabiliriz. Ama şuanda tarihi geçmişten gelen korkuları var. O tarihi korkularını yenemiyorlar, inşallah en kısa zamanda yenerler, bu milletin asil duruşundan onlara zarar gelmez. Onlara fayda gelir, zarar gelmez. Biz gittiğimiz yere, huzur, barış götüren, medeniyet, hizmet, gelişim götüren bir anlayışın mensuplarıyız. İnşallah bu anlamda vizyon alt yapısını oluşturdu" dedi.

"KORKMAZSANIZ HIZLI TREN, SELANİK VE SOFYA'YA KADAR GİDER"

Gelecek dönemlerin Edirne için çok daha güçlü, çok daha verimli olacağını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hızlı trenin istemeleri halinde Bulgaristan'ın başkenti Sofya ve Yunanistan'ın Selanik kentlerine kadar gidebileceğini söyledi. İki sınır ülkesinin de tarihten gelen korkularla yaşadığını anlatan Müezzinğlu, "Şimdi Edirne adına da hızlı trenin ihalesini de tamamlayacağız, iki yıl içerisinde Ankara'dan Edirne'ye hızlı tren gelecek. Cesaretleri varsa Selanik'e kadar gidecek. Özgüvenleri varsa, Sofya'ya kadar gidecek ve devam edecek. Ama onların korkuları varsa tabi ki yapacak bir şey yok. En büyük sorun korkmaktadır. Bence en büyük güç ise cesur ve özgüvenli olmaktır. Kendine, insanına, çevrene, güvenmektir. Bu anlamda bu büyük ülkeeye, millete güvenenler daima kazanmıştır" şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının ardından akşam yemeğini yiyerek Edirne'den ayrıldı. Bakan Müezzinoğlu'na ilçe gezilerinde Edirne Valisi Günay Özdemir, Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Ak Parti Edirne milletvekili Rafet Sezen de eşlik etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Bakanın salona gelişi ve karşılanması

-Bakan Müezinoğlu

-Toplantıya katılanlar

-Salondan görüntüler

-Bakanın konuşması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/UZUNKÖPR(Edirne),-

==============================================

Feyzioğlu: Davet etsinler küresel komployu cumhurbaşkanımıza anlatayım

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Cumhurbaşkanlığının ya da devletin kapısını kimseye kapayamazlar. Davet etsinler anayasanın arkasındaki küresel komployu sayın cumhurbaşkanımıza ve sayın başbakana olduğu gibi açıklamaya hazırız" dedi.

Düzce Barosu tarafından Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde otelde düzenlenen konferansta konuşan Feyzioğlu, 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak Anayasa değişikliği teklifi ile Türkiye'nin küresel kuklacıların alet çantası olmasının planlandığını savunarak şöyle konuştu:

"Şöyle bir cumhurbaşkanlığı kararnamesinin çıkmasına hiç bir engel yok; Aşağıda isimleri yazılı olan şehirlerin polis, jandarma, eğitim ve maden faaliyetlerinin yerinden yönetim ilkesine göre düzenlenmesi ve işletilmesi için bir kamu tüzel kişiliği kurulmuştur. Tek bir imzayla böyle bir kararname çıkabilir. Anayasanın sayın cumhurbaşkanı için yazılmamış olduğunu söylüyorum. Şimdi söyleyeceğime dikkat buyurun. Bu anayasa onlarca yıl görev yapması planlanan kimse onun için yazılmıştır. Çünkü iki dönem sınırı diye bir dönem yoktur, yalandır. Buyursunlar gelsinler iki dönem sınırı vardırı ispatlasınlar."

Feyzioğlu, yeni anayasanın Türkiye'yi Büyük Ortadoğu Projesi'nde eyaletlere bölüp onlarca yıl tek başına yönetmesi hayal edilen bir isim için planlandığını savunarak, şöyle dedi:

"Allah sağlık versin, herkes gibi sayın cumhurbaşkanı da fanidir. Fakat 30-40 yıllık bir cumhurbaşkanlığı görevinin önünü açmıştır. Anayasa değişikliği bu 60'lı yaşlarındaki biri için yazılmış olamaz. Bu başkaları düşünülerek yazılmıştır. Eyalet adıyla bir kamu tüzel kişiliği, adı eyalet olmayan, içeriği eyalet olan bir kamu tüzel kişiliğinin varlığı anayasada Türkiye'nin nereye taşınacağının işaretidir. Küresel kuklacıların hesabında sayın cumhurbaşkanımız yoktur. Allanacak, pullanacak arkasına büyük sermayeler konulacak. Ekonomik sıkıntıyla birlikte mevcut siyasi iktidarın metal yorgunluğu dikkate alınarak tüm bu zaaflardan yararlanıp birisinin tek başına geçirilip 30-40 yıl bu anasayla yönetmesi ve Türkiye'nin küresel kuklacıların alet çantası olması planlanmıştır. Bu söylediklerimiz o kadar ciddi ki bunları söyleyen birilerinin, en azından sayın cumhurbaşkanının davet edip 'dayanağın nedir?' diye sorması gerekir. Böyle bir iddiayı ortaya koyuyorsak devlet adamlığı 'dayanağın nedir?' diye sormayı gerektirir."

Cumhurbaşkanının kendisini davet etmesini isteyen Feyzioğlu, "Davet etsinler. Kapadığını söylediği kapı olsa olsa kendisinin evinin kapısı olabilir. Cumhurbaşkanlığının ya da devletin kapısını kimseye kapayamazlar. Davet etsinler anayasanın arkasındaki küresel komployu sayın cumhurbaşkanımıza ve sayın başbakana olduğu gibi açıklamaya hazırız. Çünkü bizim devlet insanlığımız, milliyetçiliğimiz ve vatan severliğimiz bunu emreder" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Feyzioğlu konuşma

Dosya adı: dzcmetinfeyzioglu

Haber-Kamera: Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA(Düzce),

==================================================

Miting öncesi intihara kalkıştı

Iğdır'da Başbakan Binali Yıldırım'ın mitingi öncesi bir kişi intihar girişiminde bulundu.

Olay, bugün saat 14.00 sıralarında İstanbul Pasajı'nda meydana geldi. Iğdır'da halka seslenecek olan Başbakan Binali Yıldırım'ın miting yapacağı Zübeyde Hanım Bulvarı'ndaki beş katlı pasajın çatısına çıkan Doğan Kılıç paniğe neden oldu. Binali Yıldırım konuşmadan hemen önce kendini aşağıya atmak isteyen Doğan Kılıç'ı polis yaklaşık 20 dakikalık ikna sonucu aşağıya indirdi. Psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Kılıç hastaneye kaldırıldı. Vatandaşlar bu anı cep telefonu ile kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Çatıya çıkan Doğan Kılıç

-Miting alanı

-Polisin iknası

Haber-Kamera: Suat DENİZ/ IĞDIR,

=================================================

Zihinsel engelli 10 yaşındaki çocuğun kendini astığı iddiası

Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'nde zihinsel engelli 10 yaşındaki Recep Tiryaki annesi tarafından duvardaki elbise askısında asılı halde bulundu. Hastaneye kaldırılan Recep Tiryaki tedavi altına alındı.

Olay saat 18.00 sıralarında, Kaynarca İşaret Mahallesi'nde meydana geldi. Bir özel eğitim kurumu öğrencisi olan Recep Tiryaki, okul sonrasında eve geldi. Babası Hasan Tiryaki ile oynayan küçük çocuk babasının ayrılmasından sonra odada tek kaldı. Bir süre sonra odaya giren annesi oğlunu duvardaki askılıkta balya ipiyle asılı olarak buldu. Hemen oğlunu ipten indiren annenin yardım istemesi üzerine gelen 112 Acil ekibi çocuğu Kaynarca İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Küçük çocuk buradaki ilk tedavinin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

İşaret Mahallesi Muhtarı Eyüp Kaba, "Küçük çocuk zihinsel engelli. Yüzde 50 engelli raporu var. Özel eğitim kurumuna gidiyor. Okul çıkışı babasıyla oynadıktan sonra babası onu odada bırakıp ayrılmış. Annesi de bir süre sonra çocuğunu odada elbise askısına balya ipiyle asılı bulmuş" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Çocuğun hastaneye getirilmesi

Hastane içinden görüntü

Hastane görüntüsü

HABER-KAMERA: Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER / ADAPAZARI(Sakarya),

=============================================

Batı Trakya'daki tarihi cami, yangında kullanılmaz hale geldi

Yunanistan'ın Batı Trakya Bölgesi'ndeki Evros kentinde bulunan, koruma altındaki, 628 yıllık tarihi geçmişe sahip Çelebi Sultan Mehmet Camisi, çıkan yangında kullanılmaz hale geldi.

Yunanistan'ın 'www.protothema.gr' internet sitesinin haberine göre, Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesindeki Evros kentinin Dimetoka İlçesi'ndeki Çelebi Sultan Mehmet Camisi'nde, bugün saat 03.00 sıralarında yangın çıktı. Dört saat süren yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Tamamen yanan koruma altındaki 628 yıllık tarihi cami kullanılmaz hale geldi. Yangının çıkış nedenin araştırıldığı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Cami gece yanarken çekilen görüntüleri

-Söndürme çalışmalarından görüntü

Haber: Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Türkiye Tunceli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title