Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

Haremtan Tepesi açık hava oteli olduBodrumlular geceyi arabalarının içinde yerli ve yabancı turistler ise otellerin havuz başlarında şezlongları yatak yaparak geçirdi MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde meydana gelen 6.

Haremtan Tepesi  açık hava oteli oldu

Bodrumlular geceyi arabalarının içinde yerli ve yabancı turistler ise otellerin havuz başlarında şezlongları yatak yaparak geçirdi

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar ikinci geceyi de araçlarının içinde veya sokaklarda, tatilciler ise otellerin havuz başlarındaki şezlongların üzerinde geçirdi.

Merkez üssü Bodrum açıkları olan 6.5 büyüklüğündeki depremde can kaybı olmaması herkesi sevindirdi. Bodrum ve Datça başta olmak üzere yakın çevrede etkili olan depremin ardından kriz masası kuran Muğla Valiliği, özellikle kırsal mahallelerde hasar tespit çalışmalarına başladı. Bodrumlular ise ikinci geceyi de dışarıda geçirdi. Bazı tatilciler bavullarını başucuna koyarak sabahladı. Eşi ve kızı ile birlikte 35 yıldır Bodrum'da yaşayan emekli doktor Ali Bütün, geceyi Kumbahçe Plajı'nda koydukları şezlonglarda geçirdiklerini söyledi. Bütün, "Bu yaşıma kadar böyle bir deprem yaşamadım. İlk gece gerçekten çok korkunçtu bu gece de sabaha kadar sallandık ama korkulacak birşey olmadı" dedi.

HAREMTAN TEPESİ AÇIK HAVA OTELİ OLDU

İlçeye 3 mil uzaklıkta olan tarihi Karaada manzaralı ve 250-300 yıllık tarihi değirmenlerin bulunduğu Haremtan Tepesi, depremle sarsılan Bodrum'da adeta açık hava oteline döndü. 8 değirmenden ikisi hasar görürken, değirmenlerin etrafında yatan aileler dikkat çekti. Bazı genç çiftler birbirlerine sarılarak Bodrum'u tepeden izleyip güne romantik başlamanın tadını çıkardı. Adana'dan eşi, oğlu, gelini ve torunu ile Bodrum'a tatile gelen Metin Sazlı (62) "Bodrum tatili için karar vermiştik, yola çıktığımızda deprem olmuştu. Ancak Bodrum'a gelmekten vazgeçmedik sadece tedbir amaçlı bu geceyi dışarıda geçirdik ve bu harika doğa manzarasında güne başladık. Gece boyunca hafif hafif sallandığımızı hissettik" dedi.

GÜMBET KOYU'NDA GELGİT

Teknelerin karaya, karadaki otomobillerin ise 80-100 metre kadar içeriye sürüklendiği Gümbet Koyu'nda ise karaya oturan teknelerin önemli bölümü denize çekilerek onarımlarına başlandı. Dört teknenin ise suda hasarlı vaziyette durduğu görüldü.

TURİZMCİLERDEN ÇAĞRI

Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala yaptığı açıklamada, işletmecilerin misafirlerini rahat ettirmek ve depremin sebep olduğu panik havasını bertaraf etmek için büyük çaba harcadığını belirterek, "21 Temmuz gecesi Ege Denizi'nde, Kos açıklarında meydana gelen ve Bodrum'u da etkileyen deprem sonrası, üye otelcilerimiz, yerel yöneticilerimiz ve kamu görevlilerimiz ile gün içerisinde yaptığımız değerlendirmeler sonucunda Bodrum yarımadasının genelinde, depremin, konaklama sektörü ile bağlantılı tesislerde herhangi bir yıkıcı etkisi olmamış, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Yaşanan panik havası sonrası, 21 temmuz sabahı itibariyle tesislerimizde işleyiş eksiksiz ve düzgün bir şekilde normal olarak devam ediyor. Otelciler, misafirlerini rahat ettirmek ve depremin sebep olduğu panik havasını bertaraf etmek için büyük çaba harcamaktadırlar. Denize sıfır tesislerde yaşanan su seviyesindeki yükselmenin neden olduğu zararların küçük boyutlarda olduğu bilgisi verilmiştir. Deprem sonrası kısa süreli yaşanan arızalar dışında, an itibari ile Bodrum genelinde su ve elektrik hizmeti başta olmak üzere hiçbir hizmet, aksamadan tesislerimizde verilmektedir. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile deprem uzmanları arasında yapılan görüşmelerde, daha büyük bir deprem beklenmediği, artçı depremlerin birkaç gün daha devam edeceği ama herhangi bir tehlike arz etmeyeceği söylenmiştir. Bütün misafirler gönül rahatlığı ile tatil için Bodrum'u tercih edebilirler" dedi.

"BODRUM'DA YAŞAM NORMALE DÖNMEYE BAŞLADI"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel ise büyük bir hasar ve can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti. Bodrum'un korunan bir kent olduğunu söyleyen Gökbel, "2 katı aşmayan yapılarıyla, işletmeleriyle, kamu görevlileriyle, halkımızla olayın şoku ve tedirginliği atlatılmıştır. Otelcilerimiz, seyahat acentelerimiz, çalışanları ile birlikte konuklarımızı rahatlatmak için büyük çabalar harcamışlardır. Bu anlamda da tüm işletmelerimize ayrıca çok teşekkür ederiz. Bugün itibariyle Bodrum'da yaşam normale dönmeye başlamıştır. Endişe ve paniğe gerek olmadığı aşikardır. Sayın Valimiz, Bakanlarımız ve Başbakan Yardımcımızın da olayı yerinde incelemeleri, Kos Adası'nda tatilde olan vatandaşlarımızın Bodrum'dan gönderilen feribotlarla alınması da yetkililerimizin anında müdahaleleri büyük bir moral vermiştir" dedi.

Bodrum'daki otel rezervasyonlarında iptallerin yaşanmadığı belirtildi. İlçede ilk belirlemelere göre 73 otomobil ile 30 evde maddi hasar meydana geldiği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Gece sokakta yatanlar, arabaların içinde uyuyanlardan görüntü,

-Dışarda sabahlayan vatandaşlarla röp,

-Haremtan Tepesi'nden genel detay görüntü,

-Kara Ada'nın görüntüsü, kale ve şehir görüntüsü,

-Gümbet koyunun görüntüsü, teknelerden ve sahilden görüntü

-Orhan Kavala ve Sevinç Gökbel ile röp.

Haber: Yaşar ANTER - Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

====================================

Lice kırsalında PKK'lı teröristlere ait 190 kilo amonyum nitrat, patlayıcı ve telsizleri bulundu

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi kırsalında 20 Temmuz günü, 2 köy ve 13 mezrada başlayan ilan edilen sokağa çıkma yasağı kapsamında düzenlenen operasyonda, el yapımı patlayıcının etkisini arttırmak için kullanılan 190 kilo amonyum nitrat, 25 el bombası, 15 telsiz, 150 elektrikli fünye 23 bin kök kenevir bitkisi ile 25 kilo toz esrar ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği, Lice'nin kırsal kesiminde 20 Temmuz 2017 Perşembe günü saat 20.00'dan itibaren başlayan 'Bayrak-56 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram Operasyonu' düzenlendiğini hatırlattı. Operasyonun sonuçları ile ilgili valiliken yapılan açıklamada şöyle denildi: "Adli makamlardan alınan arama kararlarına istinaden icra edilen arama faaliyetinde, 77 şahsın sorgulaması gerçekleştirilmiş, yapılan sorgulamalar sonucu yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 4 şahıs yakalanarak 1111 Sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligat yapılmasını müteakip serbest bırakılmıştır. Teröristlerce 30 Haziran 2017 tarihinde yağmalanan bir adet araç bulunmuş, Mayın/El yapımı patlayıcı yapımında kullanılan toplam bin 190 kilogram Amonyum Nitrat, teröristlere ait 2 adet sırt çantası, 25 adet el bombası, 9 adet Yeasu marka büyük boy araç telsizi, 6 adet Yeasu marka el telsizi, 150 adet elektrikli fünye, 12 takım terörist kıyafeti, 2 adet uyku tulumu, 7 adet panço, 17 adet battaniye, 15 takım kar kıyafeti, 20 metrekare branda, 10 adet büyük tüp, 10 adet küçuk tüp, 500 adet orta boy pil, 15 kilo bulgur, 20 kilo prinç, 250 adet örgütsel kitap ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler, Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verilmesini müteakip, delil niteliğine haiz olanları muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler ise OYİ incelemesini  müteakip yerinde tahrip edilmiştir."

23 BİN KÖK KENEVİR, 205 KİLO TOZ ESRAR

Valilik açıklamasında, narko-terörizmle mücadele kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili olarak da, narko-terörizmle mücadele kapsamında; 23 bin kök keneviri, 205.3 kilo toz esrar ele geçirildiği ve savcılığının talimatı ile imha edildiği kaydedilirken, "Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" bilgilerine yer verildi.

Görüntü Dökümü

-Ele geçirilen malzemelerin sergilenmesi

-Ele geçirilen telsizler

-Ele geçirilen patlayıcılar

-Ele geçirilen uyuşturucu madde

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,

===============================================

Binalara gizlenen teröristleri komandolar temizleyecek

Astsubay ve subaylara yönelik Komando İhtisas Kursu'nun beşinci safhası başarıyla tamamlandı

Isparta'nın Eğirdir İlçesi'nde 1926'da kurulan ve dünyanın en zorlu askeri eğitim merkezleri arasındaki Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nın şubat ayında başlatılan gönüllü astsubay ve subaylara yönelik Komando İhtisas Kursu'nun beşinci safhası başarıyla tamamlandı.

Türkiye'den 24, Azerbaycan'dan 14 ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 4 olmak üzere toplam 42 astsubay ve subay eğitime katıldı. 140 gönüllünün katıldığı ve beşinci safhasında 42 kişinin kaldığı 6 safhadan oluşan Komando İhtisas Kursu'nda bir kadın astsubay da bulunuyor. Beşinci safhadaki 'Meskun Mahallerde Teröristle Mücadele Harekatı' eğitiminde, komando astsubay ve subaylar, Nusaybin, Cizre, Yüksekova, Sur gibi bölgelerde şehir merkezlerinde evlerin içine gizlenen teröristleri etkisiz hale getirmeye yönelik eğitim aldı. Eğitim başarılı bir tatbikatla sona erdi. Tatbikatta barakalar ve binalar şeklinde oluşturulan alana, komandolar Skorsky tipi helikopterle iniş gerçekleştirdi. Hendekler, tüneller, bariyerler ve bombalı tuzakları aşarak, binalar içinde saklanan temsili teröristleri tek tek etkisiz hale getiren komandolar, tatbikatı başarıyla tamamladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Helikopterden iple aşağıya inen komandoların görüntüsü

Helikopter ipine bağlı komandoların görüntüsü

İpte bayrak açan komandolar

Ülke bayrakları ile poz veren komandoların görüntüsü

Arazide yürüyen komandolardan kısa görüntü

Zırhlı araçlarla gelen komandoların görüntüsü

Siper alan komandolardan görüntü

Operasyon görüntüleri

Temsili ev basan komandoların görüntüsü

Patlama sonrası evden dışarı çıkan komandoların görüntüsü

Kadın askerin bulunduğu tim temsili baskın ve esir alma görüntüsü

Kadın askerin nişan almış görüntüsü

Detaylar

HABER: Mehmet ÇINAR- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

================================

Otomobil sürüye çarptı, çoban kaçtı

ADANA'da lüks otomobil, yolun karşısına geçirilmek istenen küçükbaş hayvan sürüsüne çarptı. 30 küçükbaş hayvanın telef olduğu kazada çoban, hayatta kalan hayvanları toplayarak kaçtı.

Kaza, saat 05.30 sıralarında merkez Sarıçam İlçesi Suluca Mahallesi D-400 Karayolu'nda meydana geldi. İddiaya göre, 33 yaşındaki Kemal Yatmaz'ın kullandığı 27 AY 106 plakalı lüks otomobil, yolun karşısına geçirilmek istenen küçükbaş hayvan sürüsüne çarptı. Yaklaşık 50 metre gittikten sonra durabilen otomobilin çarptığı 30 küçükbaş hayvan telef oldu. Kazanın ardından hayatta kalan hayvanları toplayan kimliği belirsiz çoban ise tarlaların arasından kaçarak uzaklaştı. Kazayı yara almadan atlatan Yatmaz'ın ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri, kaçan çobanı bulmak için çalışma başlattı. Havyan leşleri nedeniyle trafiğin güçlükle sağlandığı yol, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince temizlendikten sonra normale döndü.

Polis, kazayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

Görüntü  Dökümü

-----------------------

Polisin trafik kaza levhası ve dubalarından görüntü

Otomobil ve yoldaki hayvan leşleri

Otomobilden görüntü

Otomobilin hasar gören ön tarafından görüntü

Polis araçları ve otomobilden görüntü

Otomobilin yere düşen plakasından görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

==============================================

Aile boyu pilot

Pilotluğa 1974'te başlayan, 17 yılı Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda, 26 yılı SunExpress Havayolları'nda olmak üzere 43 yılda 27 bin saat uçuş yapan Yasin Özcan, 65 yaşında emekli oldu. SunExpress'te Özcan'ın emekliliği nedeniyle özel tören düzenlendi. Son uçuşunun ardından kabin ekibiyle birlikte Antalya Havalimanı'ndan limuzinle alınan Yasin Özcan ve kabin ekibi, SunExpress binasına getirildi. Eşi ve torununun da eşlik ettiği, alkışlarla karşılanan Özcan için pasta kesildi. Yasin Özcan'ın oğulları Dinçer 17 ve Kerem Özcan da 12 yıldır pilotluk yapıyor. Emekli kaptan pilot Özcan, "Sivil havacılığa ailemden 2 kaptan daha kazandırdım. Şükürler olsun ki, güzel şirketimde, kazasız- belasız 65 yaşımı doldurarak ayrılıyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Emekli olan pilotun limuzinle çalıştığı şirkete gelmesi

Limuzinden inen pilotun çevreyi selamlaması

Pilotun ailesi ile birlikte şirket girişine gelişi ve şirket çalışanlarının alkışı

Pilotun arkadaşları ile selamlaşması

Pilotun şirket içine girişi ve orada da alkışlanması

Pilotun arkadaşlarına üzerinde fotoğrafı bulunan kağıtla emekliliğini duyurması

Pasta ve uçak maketinden görüntü

Pilotun arkadaşları ile birlikte fotoğraf çekimi

Pilota plaket verilmesi

Pilotun konuşması

Pilota sertifika verilmesi

Pilotun kendisi için hazırlanan pastayı kesmesi ve bir dilimini torununa yedirmesi

Şirket içindeki kalabalıktan detay görüntü

Pilotun kendisi gibi pilot olan iki çocuğu ile birlikte fotoğraf çektirmesi

Pilotun ailesi ile birlikte görüntüsü

HABER: Mehmet ÇINAR- KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA,

================================================================

Kars Çayı'nda balık kalmadı

KARS'ın tarihi dokusunun ortasından geçen ve kentin ismini alan çaydaki çevreye yayılan pis koku amatör balıkçıları hakerete geçirdi. Şehir kanalizasyon şebekesi, sanayi sitesindeki işletmelerin peynir altı sularını döküldüğü Kars Çayında balık kalmadı. Sosyal paylaşım sitesi facebookda 'Kars Çayı İçin Sesimizi Duyan Var mı?' sloganıyla açtıkları Kars Balıkçıları sayfasında örgütlenen amatör balıkçılar, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------

Kars çayı taş köprü üzerinde toplanmaları

Genel ve detaylar

Balıkçıların konuşmaları

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

============================

Köyde resim sergisi açacak

Muş merkeze bağlı Eralan köyünde oturan ve Muş Alparslan Üniversitesinde güvenlik görevlisi olan Haşim Kaya, yaptığı resimlerle köyde sergi açmaya hazırlanıyor. Köyde evin bahçesinde karakalem resim çalışmaları yapan Haşim Kaya, resim yapmaya ilkokulda okurken başladığını bildirdi. Lise mezunu olan Kaya, yaptığı çalışmaları sergileyeceğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------

-Evin bahçesinde resim yaparken

-Yaptığı resimleri çimlerin üzerinde sergilerken

-Çevreden detaylar

-Röportaj

-Diğer detaylar

Haber-Kamera: Eser AYDIN/ MUŞ,

=======================================

Sıcaktan bunalan şelaleye koşuyor

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde aşırı sıcaklardan bunalan yerli ve yabancı turistler ilçe merkezine 33 kilometre mesafedeki Turgut Şelalesi'nin 15-16 derecelik buz gibi suyunda serinlemenin mutluluğunu yaşıyor.

Etrafını çeviren dev çınar ve sığla ağaçları nedeniyle güneş ışığının çok fazla giremediği yaklaşık 7 metre yükseklikten akan Turgut Şelalesi, Marmaris'e gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinin başında geliyor. Günlük safari turlarına katılan turistler, Turgut Mahallesi'nde 47 bin 800 metrekarelik alan içindeki şelaleye, ahşap köprü ve patika yollardan geçerek ulaşıyor. 'Atlamak yasak' tabelasına aldırış etmeyen ziyaretçiler kendilerini şelalenin içine bırakıyor. 16 derece su sıcaklığına sahip göletler için de yüzmek ise cesaret istiyor.

1993 yılından bu yana şelale girişinde kendi arazisinde büfe işleten Hasan Hüseyin Özdemir ve Ayşen Özdemir çifti, ziyaretçi sayısını tam olarak bilemediklerini, ancak ilginin yoğun olduğunu kaydetti. Şelale işletmesini 2015 yılının Ağustos ayında Orman Genel Müdürlüğü'nden 10 yıllığına kiraladıklarını anlatan Ayşen Özdemir, "Cip safarilerle birlikte veya kendi araçlarıyla çok sayıda yerli ve yabancı turist geliyor. Giriş ücreti almadığımızdan bilet kesilmediği için sayıyı bilemiyoruz. Biz buraya yılda 60 bin lira kira ödüyoruz. Temizlik, bakım, onarım her şey bize ait. Giriş ücretini özellikle almıyoruz. Gelenleri mutlu etmek adına biz bu parayı kaldırdık. Yenilen ve içilenlerin parası bize yetiyor" dedi.

YOLUN ONARILMASINI İSTEDİLER

Ana yoldan şelale istikametine sapıldıktan sonra yaklaşık 1 kilometrelik çok dar toprak yolun bir an önce bakıma alınarak genişletilmesi gerektiğini belirten Ayşen Özdemir, "Burada toprak yolumuzun dışında her şey mükemmel. İki araç yan yana geçmekte zorlanıyor. Binlerce turistin geldiği bu yoldan bir aracın uçmasından korkuyoruz. Buraya gelen bütün müşterilerimizden aynı şikayeti duyuyoruz ve biz de sürekli yetkililere iletiyoruz ama değişen bir şey yok" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Şelaleden görüntüler,

-Çok yüksekten atlayan turistlerin görüntüleri,

-Ayşen Özdemir ile röp.

Haber-Kamera: Mustafa SARIİPEK/MARMARİS(MUĞLA),

====================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Özdemir Bodrum Muğla Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
title