Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)1 MİLYON ÖDÜLLÜ PKK'NIN BÖLGE SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ'Yeşil liste'de adı yer alan ve 1 milyon lira ödüllü PKK'nın Kars, Erzurum, Iğdır Bölge Sorumlusu 'Taylan' kod adlı Ferit Polat ölü olarak ele geçirildi.

1)1 MİLYON ÖDÜLLÜ PKK'NIN BÖLGE SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

'Yeşil liste'de adı yer alan ve 1 milyon lira ödüllü PKK'nın Kars, Erzurum, Iğdır Bölge Sorumlusu 'Taylan' kod adlı Ferit Polat ölü olarak ele geçirildi.Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, 6 Temmuz 2017 günü Kars İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından ortaklaşa olarak Kağızman ilçesi yakınındaki Çemçe Dağlarının Sesveren Vadisinde barındığı öğrenilen terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyon düzenlendi. Kağızman ilçesi kırsalındaki hava destekli operasyonda 7 PKK'lı ölü olarak ele geçirildi. PKK'lılar arasında 'yeşil liste'de ismi bulunan bölücü terör örgütünün sözde Kars, Erzurum, Iğdır 4'üncü Bölge Sorumlusu 'Taylan' kod adlı Ferit Polat'ın da bulunduğu tespit edildi. Adıyaman doğumlu, 30 yaşlarında ki Ferit Polat'ın yakalatılmasını sağlayanlara 1 milyon TL'ye kadar ödül verileceği duyurulmuştu.

KARS,

======================================================

2)DEAŞ'IN 'ADANA EMİRİ' YAKALANDI

ADANA'da polis, Konya'nın Meram İlçesi'nde ölü olarak ele geçirilen DEAŞ'lı teröristlerle bağlantılı olduğu saptanan 5 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden Ebubekir Manaz'ın terör örgütünün sözde Adana emiri olduğu belirtildi.Geçen hafta Konya'nın Meram İlçesi'nde polisin gerçekleştirdiği operasyonda ölü olarak ele geçirilen Adanalı Furkan Turkan ile Müslüm Ceylan'ın, örgütün 'Meydan Grubu' üyesi olduğunu belirlenince, Adana'daki bağlantıları da araştırıldı. Merkez Seyhan İlçesi'nde belirlenen 10 adrese Özel Harekat polislerinin de desteğiyle şok baskın yapan polisler, koçbaşlarıyla kapıları kırarak evlerde girdi. Yapılan baskınlarda sözde Adana emiri olarak bilinen Ebubekir Manaz ile Abdülkerim Ürek, Ali Yosunkaya, Mehmet Ali Akkoyun, Devran Ersü gözaltına aldı. Örgüt üyelerinin özellikle kuran kurslarında dini sohbetler düzenleyerek örgüt propagandası yapıp DEAŞ'a eleman kazandırdıkları saptandı. Emniyetteki sorgularının adliyeye sevk edilen Ebubekir Manaz, Abdülkerim Ürek, Ali Yosunkaya ve Mehmet Ali Akkoyun tutuklanırken, Devran Ersü ise ev hapsi ile serbest bırakıldı.

Öte yandan Konya'daki operasyonda öldürülen 2 DEAŞ'lının ise Adana'da toprağa verildiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlıların adliyeden çıkartılması

Zanlıların konuyması

Polis aracının gidişi

Adliyenin görüntüsü7

SÜRE: 01'04"    BOYUT: 66 MB

Haber : Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: Salih ÜÇTEPE/ADANA,

=======================================================

3)AYRILMAK İSTEDİĞİ GENÇ KIZ İNTİHARA KALKIŞINCA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

ADANA'da 19 yaşındaki Aşyegül B., kendinden ayrılmak isteyen erkek arkadaşının kardeşine intihar mesajı gönderip ilaç içti. İhbar üzerine polisle birlikte eve gelen kızın sevgilisi Zeki C., Ayşegül'ü baygın halde görünce, öldü sanıp sinir krizi geçirdi.  Olay, saat 02.30 sıralarında merkez Çukurova İlçesi Toros Mahallesi'ndeki bir apartmanda meydana geldi. İddiaya göre,  Zeki C.'nin ayrılmak istediği Ayşegül B., sevgilisinin kardeşine intihar edeceği yönünde mesaj attı. Genç kıza telefon ile ulaşamayan erkek arkadaşı, durumu polise bildirdi. Polis ile birlikte ailesi tatilde olan genç kızın evine gelen Zeki C., telefonla defalarca aramasına ve kapıyı çalmasına rağmen cevap alamadı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi CANKUR ekibi ve çilingirden yardım istendi. CANKUR ve çilingir kapıyı açmasının ardından eve giren Zeki C., kız arkadaşını hareketsiz olarak yattığını görünce, öldüğünü zannedip sinir krizi geçirdi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde baygın olduğu anlaşılan genç kız, ambulans ile Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Midesi yıkanıp tedaviye alınan genç kızın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Ambulans ve polis araçlarının görüntüsü

Apartmanın önünden genel ve detay görüntüler

Sağlık ekipleri ve itfaiye ekiplerinin apartmana girmesi

Evin kapısının itfaiye tarafından açılması

Polislerin ve sağlık ekiplerinin eve girmesi

Evin balkonundan görüntü

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 02'45"    BOYUT: 168 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

===================================================

4)BOYNUZU İÇİN KORUMA ALTINDAKİ KIZIL GEYİK KATLİAMI

DENİZLİ'nin Çivril İlçesi'ndeki Akdağ Tokalı kanyonda yaşayan ve koruma altında olan 4 kızıl geyiğin, avcılar tarafından tüfekle vurulduğu ve başlarının kesilerek götürüldüğü iddia edildi. Uzun boynuzlu olan kızıl geyiklerin başlarının, doldurulması için öldürülüp kesildiği sanılıyor.  Geçtiğimiz Pazar günü Çivril İlçesi'ndeki Akdağ Dağı Tokalı Kanyonu bölgesine giden vatandaşlar, iddiaya göre bölgede av tüfeğiyle vurulmuş, başları kesilerek götürülmüş 4 kızıl geyik buldu. Vatandaşlar durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Şube Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Kanyon girişinde

yetişkin, başı olmayan 1, kanyonun derinlerinde de yine av tüfeğiyle vurulup, başı kesilmiş 3 kızıl geyik bulundu. Koruma altında olan ve avlanılması halinde 12 bin lira cezası olan kızıl geyiklerin kaçak avcılar tarafından vurulmuş olma ihtimali olduğunu belirten vatandaşlar, geyiklerin hepsinin başının kesik olmasının ve çevrede mermi fişekleri bulunmasının kaçak av iddiasını güçlendirdiğini söyledi. Konuyla ilgili olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Şube Müdürlüğü yetkilileri, bölgede inceleme başlattı. Uzun boynuzlu olan kızıl geyiklerin avcılar tarafından vurulup, başlarının doldurulmak için kesildiği sanılıyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kanyondan görüntü

-Başı kesilen kızıl geyikten görüntü

( Haber - Kamera: Tunay YAZICI / DENİZLİ, ÇİVRİL,

=====================================================

5)LİSİNİA'DA MİSK ADAÇAYININ DENEME ÜRETİMİ YAPILDI

BURDUR'daki Lisinia Doğa Proje Alanı'nda çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan ve diğer ada çaylarına göre yağı daha pahalı olan misk ada çayının deneme üretimi yapıldı. Proje sorumlusu Öztürk Sarıca, "Misk adaçayı üretilip bundan aromatik bitki olarak para kazanılabilir" dedi. Burdur'un Karakent Köyü yakınlarındaki Lisinia Doğa Proje Alanı'nda odun ateşinde misk adaçayının yağı çıkartılıyor. Lisinia Doğa Proje sorumlusu Öztürk Sarıca, misk adaçayının diğerlerine göre daha yüksek fiyattan satıldığını söyledi. Sarıca, "Yağlılık oranı diğer adaçaylarına göre biraz az ama bir o kadar da değerli. Diğer adaçaylarına göre daha yüksek fiyattan satılan bir yağı var. Misk adaçayı karın ağrılarında, ağızdaki problemlerde, mide ağrılarında çok fazla kullanılıyor" dedi.

"ENFES BİR KOKUSU VAR"

Misk adaçayının güzel kokusundan dolayı kozmetikte ve hatta yiyeceklerde koku verici olarak kullandığını anlatan Sarıca, "Ülkemizde 2 bin ila 2 bin 500 metrelerde çok yüksek boylara ulaşabiliyor. Lisinia Proje Alanı'mızdaki tarlalarımızda ve kenarlarında misk adaçaylarından yaptığımız hasatta yaklaşık 80 santim ve 1 metreye ulaştıklarını gördük. Enfes bir kokusu var. Çevredeki bal arıları da bunun özsuyunu kullanıyor" diye konuştu.

"10 KİLOGRAMDAN 3 GRAM YAĞ ELDE ETTİK"

Önümüzdeki yıllarda tohumlarından bu bitkiyi çoğaltmaya çalışacaklarını vurgulayan Sarıca, şöyle dedi:

"İlk yıl fiyonk şeklinde yaprakları oluşuyor. Sonra büyük öbekler halinde yetişiyor. Sağlık alanında da kullanımı oldukça yüksek. Yağlılık oranına bakmak için deneme üretimi yaptık. Yöresel anlamda ve yüksekliğe göre yağlılığı çok değişiyor. Bazı yerlerde misk adaçayından yağ ve koku alamadıklarını söylemişlerdi. Burada yapmış olduğumuz denemede yüzde 0.5 oranında yağ elde ettik. Bitkileri koyduk. Alttan kaynatma kazanında odun ateşiyle kaynattıktan sonra distilasyon yöntemiyle, buhar sistemiyle soğutarak yağını elde ettik. Yaklaşık 10 kilogram bitkiden 3 gram yağ elde ettik. Bu da tabii ki ticari olarak yapılabilir bir oran. Misk adaçayı üretilip bundan aromatik bitki olarak para kazanılabilir."

Görüntü Dökümü

-------------

Adaçayının yağının çıkartılması

Arazideki adaçayları

Öztürk Sarıca'nın anlatımı

Detay

144 MB /// 04.35"

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

====================================================

(ÖZEL) -

6)SURİYELİ REEM, TÜRK ÇOCUKLARINA ARAPÇA ÖĞRETİYOR

SURİYE'deki iç savaştan kaçıp geldiği Türkiye'ye gelen ve Gaziantep'te barınan 40 yaşındaki Reem Abdo, İl Müftülüğü bünyesindeki Kadın Aile Gençlik Merkezi'nde açılan kursta Türk çocuklarına Arapça öğretiyor.

Ülkesindeki iç karışıklık nedeniyle eşi ve 4 çocuğuyla Suudi Arabistan'a giden Şam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu Suriyeli Reem Abdo, burada 3 yıl kaldıktan sonra Türkiye'ye geldi. Gaziantep'e yerleşen Abdo, İl Müftülüğü bünyesinde açılan Kadın Aile Gençlik Merkezi'ndeki  kursta çocuklara Arapça dersi veriyor. 20 çocuğa ana dilini öğreten Abdo, ülkesinde yüksek lisans yapacakken çıkan savaş nedeniyle göç etmek zorunda kaldığını belirterek, şöyle dedi:

"Ülkemdeki savaş nedeniyle ailemle Suudi Arabistan'a gittim. Burada 3 yıl kaldıktan sonra memnun kalmadım ve 2 yıl önce Türkiye'ye geldim. Türkmen bir hocamızın aracılığıyla Kadın Aile ve Gençlik Merkezi'nde Türk öğrenciler için yaz kurslarında Arapça öğretecek hoca arandığını öğrendim. Başvuru yaptım ve şu anda gönüllü olarak öğretmenlik yapıyorum. Türkiye'de çok mutluyum. Çocuklara Arapçayı severek öğretiyorum. Onların Arapça öğrenmesi, buradaki Suriyeli çocuklarla da olan iletişimi arttıracaktır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Öğrenciler

Reem Abdo'nun ders anlatması

Reem Abdo ile röp.

Genel ve detay görüntüler

( Haber -Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GAZİANTEP'TEN 20 ANTEP KURS KODUYLA GEÇİLDİ

: ÖZEL

127 MB

===================================================

7)KİMLİK SORULUNCA SİNİRLENİP MOTOSİKLETİNİ YAKTI

KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde motosikletiyle gezen 28 yaşındaki Şevki  Ş., iddiaya göre trafikte tartıştığı kişinin kimliğini sorması üzerine  sinirlenip motosikletini ateşe verdi. Alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Olay, dün akşam saatlerinde merkez Cumhuriyet Caddesi Sipas Camii önünde meydana geldi. Şevket Ş. ve arkadaşı Bayram A.. motosikletleriyle gezdiği sırada iddiaya göre trafiğin sıkışması üzerine otomobildeki bir kişiyle tartıştı. Tartışma sırasında otomobilden inen bir kişi Şevket Ş.'nin nüfus cüzdanını istedi. İddiaya göre buna sinirlenen Şevket Ş., motosikletinin yakıt deposu kapağını açıp, çakmakla ateşe verdi. Alev topuna dönen motosiklet çağrılan itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Motosiklet ise kullanılmaz hale geldi.

Görüntü Dökümü

------------------

Motosikletin yanması

(Haber- Kamera: Ali Rıza ETCİ ERMENEK KARAMAN DHA)

===============================================

8)GAGASINA VE AYAĞINA KANCALAR SAPLANAN MARTIYI KURTARDI

MARMARA Denizi'nde teknesi ile balık tutan Cihan Düz, gagasına ve ayağına saplanan kancalar nedeniyle denizde çırpınan martıyı tekneye aldı. Cihan Düz gagasına ve ayaklarına saplanan kancaları çıkararak martıyı denize bıraktı.

İstanbul'da teknesi ile denize açılan Cihan Düz sosyal medyadan canlı yayın yaparak gagasına ve ayağına kancaların saplanması sonucu çırpınan martıyı kurtarmasını gösterdi. Gagası ve ayağına saplanan kancalar nedeniyle uçması imkansız hale gelen martıyı denizde alan Cihan Düz, kancaları çıkarmaya çalışırken, bir martının teknenin burnunda beklemesi dikkat çekti. Cihan Düz kancaları çıkardıktan sonra martıyı teknenin burnuna bıraktı. Martı denize atladıktan sonra uçarak uzaklaştı.

Cihan Düz balıkçıları uyararak, "Balık tutuyordum denizin ortasında çırpınan martıyı gördüm. Balık tutmayı bıraktım. Yanına gittim ve tekneye aldım. Balıkçı arkadaşlar kancalarını oltalarını kullanamaz hale geldiği zaman lütfen denize atmasınlar. Martı yetişmeseydim kafası sudaydı boğulacaktı. Onu da kurtarmak bana nasip oldu. Balık tutmak, her şey boş, bir canlının hayatını kurtarmak en güzel şey" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Gagasına ve ayağına kancaların saplandığı martıdan görüntü

Teknenin burnunda bekleyen bir martıdan görüntü

Cihan Düz'ün kancaları çıkarması

Martıyı teknenin burnuna bırakması

Denizdeki martıdan görüntü

Ercan BUBER/KARAMÜRSEL(Kocaeli),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Iğdır Kars PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title