Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

Sınıfta dehşet: kız arkadaşını öldürüp, intihara kalkıştıBURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'ndeki Hürriyet Anadolu Lisesi'nin 10'uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Hasan C. sınıfta arkadaşı aynı yaştaki Nilüfer Acar'ı sınıfta öğrencilerin gözleri önünde tabancayla vurduktan sonra intihara kalkıştı.

Sınıfta dehşet: kız arkadaşını öldürüp, intihara kalkıştı

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'ndeki Hürriyet Anadolu Lisesi'nin 10'uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Hasan C. sınıfta arkadaşı aynı yaştaki Nilüfer Acar'ı sınıfta öğrencilerin gözleri önünde tabancayla vurduktan sonra intihara kalkıştı. Nilüfer Acar, olay yerinde yaşamanı yitirirken Hasan C. Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olay, bu sabah Hürriyet Anadolu Lisesi'nin üçüncü katında bulunan 10-D sınıfında meydana geldi. Bu sabah okula gelerek üçüncü kattaki sınıfa çıkan Hasan C., iddiaya göre ders başlamadan önce bir süre önce tartıştığı kız arkadaşı Nilüfer Acar'ı "Gel bakayım burayaö diyerek tahtanın önüne çağırdı. Nilüfer Acar, tahtanın önüne geldiğinde tabancasını çıkararak "Her şey buraya kadarö diye bağırarak Hazan C., genç kızın başına tek el ateş etti. Sınıf arkadaşlarının gözleri önünde Nilüfer Acar'ı vuran Hasan C. daha sonra tabancayı kendisine doğrultarak ateş etti.

Sınıf kan gölüne dönen sınıfta büyük panik yaşayan arkadaşları durumu hemen öğretmenlere haber verdiler. Nilüfer Acar, olay yerinde yaşamını yitirdi, ağır yaralanan Hasan C. de Çekirge Devlet Hastanesi 'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay nedeniyle okul tatil edilirken, sınıfta iki boş kovan bulundu.

Bu arada, Hasan C.'nin sınıfın erkek öğrencilerinin görüştüğü whatsapp grubuna "Nilüfer'i vurmaya geliyorumö yazdığı ortaya çıktı ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü dökümü

Okul önünden görüntü

Öğrencilerden görüntü

Detaylar

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR/BURSA, -

=======================================

Trabzon'da uçuşlara sis engeli

TRABZON'da sabah erken saatlerde etkili olmaya başlayan yoğun sis nedeniyle uçak seferleri yapılamıyor.

Yoğun sis nedeniyle Trabzon Havalimanı çevresinde görüş uzaklığı iyice düştü. Sisin etkisini artırması sonrasında uçaklar iniş yapamadı, çok sayıda uçak seferi karşılıklı olarak iptal edildi. Bölgede yoğun sisin etkisi devam ediyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Havalimanından görüntüler

Detaylar

Haber-Kamera: Selcuk BAŞAR / TRABZON

=====================================

Osmaniye'de trafik kazası: 2'si polis 4 yaralı

OSMANİYE'de sivil polis otosu ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2'si polis 4 kişi yaralandı.

Kaza saat 01.30 sıralarında İstiklal Mahallesi Musa Şahin Bulvarı üzerinde meydana geldi. Devriye görevi yapan polis memuru Tolga Uğur yönetimindeki 80 GR 842 plakalı sivil polis otosu iddiaya göre çifte petroller kavşağından kontrolsüz dönüş yapan 22 yaşındaki Ercan Gaya yönetimindeki 80 BE 286 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada polis memurları Tolga Uğur ile Mustafa Ankay ve diğer araçtaki sürücü Ercan Gaya ve beraberindeki 23 yaşındaki Osman Dervişoğulları yaralandı. Yaralılar götürüldükleri Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Kazaya karışan sivil otomobil ve itfaiye görevlileri

Kaza yapan araçlar, ambulans ve polisler

Olay yerinden ambulansın ayrılması

İtfaiye görevlileri çalışma yaparken

Kaza yapan sivil polis aracından detay görüntüler

Çekicinin araçları götürmek üzere gelişi

Olay yerindeki yere düşmüş aracın plakalı tamponu

Olay yerinden genel detay görüntüler

Yere devrilmiş olan sinyalizasyon lambası

Sivil aracın içinden detay görüntü

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

=========================================

Adana'da DEAŞ operasyonu: 11 gözaltı

ADANA'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü DEAŞ'ın merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Doğankent Mahallesi'nde yapılanma içerisinde olduğu bilgisine ulaşan Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri, örgüt üyesi olduğu iddia edilen şahıslara yönelik çok sayıda ev ve iş yerine sabahın ilk saatlerinde operasyon düzenledi. Asayiş, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet şube ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, adreslerde arama yapan ekipler, içlerinde Suriyelilerin de bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------

Özel harekat polislerini sokağa girmesi

Polis araçlarının operasyon noktasına gidişi

Polislerin elerindeki uzun namlulu silahlar

Evlere girmesi

Gözaltına alınanlar

Genel ve Detaylar

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

=========================================

Kayseri'de FETÖ'den ihraç edilen 32 öğretmen gözaltına alındı

KAYSERİ'de daha önce meslekten ihraç edilen ve Bylock kullandıkları belirlenen 32 öğretmen gözaltına alındı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu sabah 06.30 sıralarında, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen ve ve Bylock kullandıkları belirlenen 32 öğretmenin evlerine gitti. Bu kişiler gözaltına alınırken, evlerinde arama yapıldı ve dijital materyallere ve suç unsurlarına el konuldu.

Şüpheliler, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Zanlıların Adli Tabipliğe gelişi ve çıkışı

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

==============================================

FETÖ'den gözaltına alınan doktor adliyede

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 47 yaşındaki B.P., gözaltına alındı. ByLock kullanıcısı olduğu öne sürülen B.P., işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, özel bir hastanede görevli evli, Dr. B.P., dün (perşembe), polis tarafından evinde yakalandı. Yapılan aramada ise naylon poşette muhafaza altına alınarak çekmeceye gizlenmiş halde bulunduğu belirtilen "F" serisi bir adet 1 dolar, telefon, tablet ve bilgisayara el konuldu. Marmaris Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği'ne götürülen B.P.'nin yapılan işlemleri ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. B.P.'nin ByLock programı kullanıcısı olduğunun belirlediği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Marmaris Adliyesi genel görüntü

Marmaris Adliyesi'ne çıkartılan doktor genel görüntüsü

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

=============================================

Halk otobüsünde kadınların kavgası kamerada

ZONGULDAK'ta halk otoobsüne binen 2 kadın, yanlarındaki bebek arabası koridoru kapattığı gerekçesiyle arkada oturan 2 kadın ile kavga etti. Güvenlik kamerasına yansıyan kavga sırasında kadının kucağındaki çocuk korkudan ağladı.

Olay, geçen 29 Nisan'da şehir içinde yolcu taşıyan özel halk otobüsünde meydana geldi. Birisinin kucağında çocuk, diğerinde bebek arabası olan iki kadın otobüse binerek şoförün arkasındaki koltuklara oturdu. İki kadın, iddiaya göre bebek arabası koridoru kapattığı gerekçesiyle arkada oturan diğer yolculardan bazıları ile tartıştı. Tartışma, otobüsün durakta durmasıyla büyüdü. Öndeki iki kadın ile arkalarında oturan iki kadın arasında kavga çıktı. Kadınlar birbirine girerken, arada kalan kadının kucağındaki çocuk korkudan ağladı. Otobüsteki güvenlik kamerasına yansıyan kavgayı, şoför ile araçtaki diğer yolcular ayırdı. Kadınlar, daha sonra karakola giderek birbirlerinden şikayetçi oldu. Soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-Kadının bebek arabasıyla otobüse binmesi

-Yolcu koltuğunda oturmaları

-Arkadaki yolcularla tartışmaları

-Otobüsün durması

-Yolcuların kavga etmesi

-Diğer erkek yolcuların ve şoförün ayırmaya çalışması

-Bebeğin ağlaması

-Kavganın ayrılması

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

================================================

Aksaray'da TIR'da 150 kilo esrar ele geçirildi

Nefes kesen operasyon kamerada

AKSARAY'da polisin uyuşturucu yüklü TIR'a gerçekleştirdiği nefes kesen operasyonda, hurda malzemeleri altında 150 kilo esrar ele geçirildi.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri, Doğu Anadolu Bölgesi'nden batıdaki illere uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı ihbarını aldı. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, uyuşturucu sevkiyatı yapacak TIR'ın plakasını belirledi. Ardından TIR'ı takibe aldı. Aksaray kent merkezi girişinde önlem alan polis, TIR'ın kaçma ihtimaline karşı tali yollarada barikat kurdu. TIR, operasyon noktasında geldiğinde sürücüsü 'Dur' ihtarına uymayıp kaçmaya çalıştı. Polis, havaya ateş açtı. Kısa süren kovalamaca sonucu TIR durduruldu, sürücü 45 yaşındaki İsmail A. gözaltına alındı.

TIR'ın dorsesinden eğitimli köpek 'Manas' da kullanılarak yapılan aramada, hurda malzemelerinin altında paketler halinde 150 kilo esrar ele geçirildi. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------

Polisin önlem alması

TIR'ı durdurmak istemesi

TIR'ın kaçmak istemesi

Kovalamaca

TIR'da yapılan aramara

Genel ve detay

Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY

==================================================

Gözündeki cisimle 16 yıl yaşadı

OTO Tamircisi Mehmet Acar (34), 16 yıl boyunca gözüne saplanan 2 santimetre uzunluğundaki sac parçası ile yaşadı. Bel ağrısı nedeniyle MR çekilirken cihazın alarm vermesi üzerine göz doktoruna kontrole giden Acar'ın gözünden ameliyatla sac parçası çıkartıldı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde otomobil tamir atölyesinde usta olarak çalışan Mehmet Acar'ın gözüne 2001 yılında araçtan kopan bir sac parçası girdi. Hemen sağlık ocağına giden Acar'ın gözündeki sac parçası çıkartıldı. Acar 2016 yılında bel ağrısı rahatsızlığı nedeniyle İzmir'deki bir merkeze MR çekilmek için geldi. MR cihazına giren Acar'ın başı aniden yana doğru döndü. Telaşa kapılan ve teknisyene seslenen Acar, yaşadıklarını şöyle anlattı: "MR cihazı çalıştığında kafam sağa doğru aniden döndü. Ben elektrik çarptı zannettim. Teknisyene seslenip, 'cihazdan bana elektrik çarptı' dedim. Teknisyen, 'olmaz öyle şey' diyerek cihazı tekrar çalıştırdı. Başım yine acı içerisinde sağa doğru istemsiz bir şekilde döndü. Teknisyene yeniden seslendim. Yaşadıklarımı anlatınca teknisyen, 'vücutta metal bir cisim var, MR metalleri mıknatıs gibi çeker' şen bir göz doktoruna gözük' dedi. Ben de MR çekilmeden merkezden ayrıldım."

DİKLEMESİNE GİRDİĞİ İÇİN GÖZE ZARAR VERMEMİŞ'

Kontrol için Özel Aydın Göz Hastanesi'ne giden Acar, Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Harika Çevikel tarafından muayene edildi. Çekilen filmlerin ardından Acar'ın gözünün kenarında bir metal tespit ettiklerini belirten Dr. Çevikel şunları kaydetti: "Hastamıza atölyede çalışırken gözünün kenarına iki yabancı cisim kaçmış. Biri çıkartılmış, hasta diğer cisimle 16 yıl yaşamış. Yaptığımız incelemede hastamızın göz kenarında, cildin altında metal olduğunu fark ettim. Ameliyatla metali çıkarttık. Parça iki santimetre uzunluğundaydı. Bu kadar büyük bir parçanın 16 yıl kaldığını görünce ben de şaşırdım. Diklemesine girdiği için göze zarar vermemiş. Dikkatli bir şekilde etraf dokuya zarar vermeden çıkarttık. Hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu ettik."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Oto Tamircisi Mehmet Acar ile röp

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Harika Çevikel ile röp

Gözden çıkan cisimden genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: NAZİLLİ (Aydın)

==============================================

Engelli gençlere asker kınası yakıldı

KIRIKKALE Mehmet Isıtan Özel Eğitim Okulu'nda askerlik çağına gelen engelli gençler için temsili askerlik öncesinde aileleri ile birlikte düzenlenen asker uğurlama töreninde hem eğlendiler, hem de duygu dolu anlar yaşadılar.

Asker kınası yakılan gençler, öğretmenleri ve velileriyle birlikte davul-zurna eşliğinde halay çekip eğlendiler. Gençler, Ankara oyun havası eşliğinde coşkuyla oynayıp, eğlendiler. Temsili olarak teskere alacak engelli gençlere okul bahçesinde asker kınası yakıldı. Duygusal anların yaşandığı kına merasiminde engelli gençlerin anne ve babaları ile öğretmenleri göz yaşlarını tutamadılar.

Törende bir konuşma yapan Kırıkkale Mehmet Isıtan Özel Eğitim Okulu Müdür Yardımcısı Semanur Ünal, 12 ay askerlik yapmanın her Türk gencinin boynunun borcu olduğunu belirterek, "bugün askere uğurladığımız çocuklarımız, 12 ay değil de bir gün askeri üniforma giyineceklerdir. önemli olanın vatan, bayrak, millet bilincini kazanmış fertler olarak vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması için canını dahi seve seve verebilme bilincinin kazandırıldığı çocuklar yetiştirilmiş olmasıdır" dedi.

Törende yapılan dua sonrası kesilen pastanın ikramı ile birlikte davul-zurna eşliğinde oyunlar oynandı. Engelli gençlerein ellerine kına yakılırken, aileleri ve öğretmenleri eşliğinde dans edip halay çektiler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Detay görüntüler

Engellilere kına yakılması

Okulun müdür yardımcısı Semanur Ünal'ın konuşması

Yaş pasta kesimi

Dua edilmesi

Oyunlar oynanıp, dans edilmesi

Haber-Kamera: Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

=====================================================

Öğrenciler, çöpe atılan ekmeğe talip oldular

Kars Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencileri, sokak hayvanlarına yönelik "Ekmeğini ver can ver" Sosyal Proje dersini hayata geçirdi. Projeyle hazırlanan çöp kutularına bırakılacak bayat ekmekler, hayvan barınaklarına götürülecek. KAÜ Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop öncülüğünde projeyi hazırlayan öğrenciler Ayşe Naz, Ezgi Taşdemir, Ceylan Yıldırım, Fatime İksamuk, Hümeyra Karabağ, Merve Yolcu ve Emine Karakaş; Kars Belediyesi'nin destekleriyle hazırlanan çöp kutuları zabıta ekiplerinin yardımıyla Bayrampaşa TOKİ, Digor Yolu TOKİ, Serhat Kent Site, Emlak Konutları, Yıldız Kent, Subatan Polis Lojmanları, Mavi Kent, Çelik Konutları ve Lale Kent Site civarına astılar.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Çöp kusu ve öğrenciler

-Yaşar Kop'un açıklaması

-Öğrencilerin konuşması

-Çöp kutusunun yerine konulması

Haber-Kamera: Bedir ALTINOK, (KARS),

=============================================

Selçuk Alagöz'den Sağlık Vakfı yararına konser

ŞARKICI, besteci, söz yazarı ve aranjör Selçuk Alagöz, Bodrum Sağlık Vakfı yararına konser verdi.

Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi'nde verilen konseri aralarında Bodrum Sağlık Vakfı yöneticileri ve öğrenci ve velilerinin de bulunduğu yaklaşık 150 kişi izledi. Sahneye önce 'Black Jack' grubu ile çıkan Selçuk Alagöz, daha sonra Bodrum Sağlık Vakfı öğrencilerinin oluşturduğu Engelsiz Ritim atölyesi ile birlikte şarkı söyledi. Gelirinin Bodrum Sağlık Vakfı'na bağışlanacağı konserde, Bodrum Sağlık Vakfı yönetim kurulu üyesi Nejat Mutlu, konserin düzenleniş amacının 11 Mart'ta yapılan kongre ile seçilen 9. dönem yeni yönetim kurulunu tanıtmak olduğunu belirterek eski dönemlerdeki yönetim kurullarına da teşekkür etti. Yaklaşık 1.5 saat süren konserde izleyiciler gönüllerince eğlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

İzleyenlerden görüntü

Konserden görüntü

Nejat Mutlu'nun görüntü

Haber: Hülya ELTEŞ- Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

================================================

40 metre yükseklikte mahsur kalan kuzuyu AFAD kurtardı

MUŞ merkeze bağlı Karaağaçlı Beldesinde 40 metre yükseklikte mahsur kalan kuzu, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince güvenli bir şekilde kurtarıldı.

Muş Merkeze bağlı Karaağaçlı Beldesi'nde bir kuzunun mahsur kaldığı ihbarı üzerine İl AFAD Müdürlüğüne bağlı Arama Kurtarma ekipleri harekete geçti. Profesyonel dağcılık eğitimi alan personeller tarafından yapılan keşif çalışmasının ardından, yaklaşık 40 metre yükseklikte mahsur kalan kuzunun yanına çıkan ekip, hayvanı güvenli bir şekilde indirdi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Dereye düşen kamyondan genel ve detay görüntü

-Yaşar Altıntaş isminde bir vatandaş ile röportaj

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER / NEVŞEHİR,

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Acar Osmangazi Hürriyet Nilüfer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title