Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)ŞEMDİNLİ'DE UÇAK HAREKETLİLİĞİHAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde bugün sabah saatlerinde yoğun uçak hareketliliği meydana geldi.

1)ŞEMDİNLİ'DE UÇAK HAREKETLİLİĞİ

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde bugün sabah saatlerinde yoğun uçak hareketliliği meydana geldi.

Şemdinli'deki uçak hareketliliği sabah saat 07.30'da başladı. Yüksekova İlçesi yönünden gelen ve alçaktan uçan uçaklar, Şemdinli üzerinden geçerek Irak sınırına doğru yöneldikleri görüldü. Harekitlilik yaklaşık 1 saat sürdü.

Azer DEMİR/ ŞEMDİNLİ(Hakkari),

==============================================

2)DEAŞ'IN SURİYELİ ÜST YÖNETİCİSİ ADANA'DA YAKALANDI

TERÖR örgütü DEAŞ'ın, katliam yapmak üzere görevlendirip, Avrupa'ya göndermek istediği Safwan Qahwatı, düzenlenen operasyonla eşi ile birlikte Adana'da yakalandı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Adana Emniyeti'nin Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüklerininin ortak operasyonu ile yakalanan Safwan Qahwatı, sorgusunun ardından tutuklandı.

Suriye vatandaşı Safwan Qahwatı'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin DEAŞ'a yönelik yaptığı Fırat Kalkanı Harekatı sonrasında Avrupa'ya kaçmaya hazırlandığı tespit edildi. Kaçak yollardan Hatay'a gelen Safwan Qahwatı'nın, eşi ile birlikte İstanbul'a, oradan da Avrupa'ya kaçacağı belirlendi. Safwan Qahwatı ile eşinin bindiği otobüs Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Sarıçam Park Alanı'nda durduruldu.

DEAŞ üyesi Safwan Qahwatı ile eşi gözaltına alınarak Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yaklaşık 14 gün boyunca sorgulanan Qahwatı'nın eşi serbest bırakıldı. Safwan Qahwatı'nın üzerinden çıkan dijital bellek taşıyıcılar ve harddiskler incelemeye alındı. Zanlının üzerinden çıkan dijital veriler doğrultusunda Qahwatı'nın, DEAŞ üst düzey yöneticilerinden olduğu belirlendi. Örgütün üst düzey yöneticilerinin mühür olarak kullandığı yüzüğü taşıyan Qahwatı günlerce süren sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Qahwatı çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

BİR KİŞİNİN BOĞAZINA BIÇAK DAYAMIŞ I ÇIKTI

Zanlının eşyaları arasında ele geçirilen dijital verileri inceleyen siber uzmanlar, DEAŞ Terör Örgütü'nün kanlı yüzünü de bir kez daha ortaya çıkardı. Safwan Qahwatı'nın maske takıp bir kişinin boğazına bıçak dayamış halde çektirdiği fotoğraflar ele geçirildi. Dünyanın en zengin örgütü olarak bilinen DEAŞ'ın propaganda amacıyla üst düzey yöneticilerine dağıttığı paralarla fotoğraf çektirip paylaşmalarını sağladığı gözler önüne serildi.

DANİMARKALI VE İSVEÇLİ DEAŞ'LI İLE BAĞLATILI ÇIKTI

Qahwatı'nın yine Adana Polisi'nin DEAŞ'a yönelik 1 Şubat'ta yapılan operasyonda yakalanıp, tutuklanan Lübnan uyruklu Danimarka vatandaşı Mahamad Laban ve Irak uyruklu İsveç vatandaşı Mohammed Tefik Saleh'in de Suriye'ye geçmesini sağladığı yer aldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlının Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Zanlının Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Adli Tıp Birimi tabelası

Zanlının üzerinde ele geçirilen dijital taşıyıcılardan çektirdiği fotoğraflar

SÜRE: 01'42" BOYUT: 191 MB

Haber: Fatih KARAÇALI -Kamera: ADANA,

==================================================

3)ESKİ KOCA POMPALI TÜFEKLE DEHŞET SAÇTI: 3 YARALI

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde yaşayan 28 yaşındaki M.Ç.E. (Murat Çolak Eşsiz), pompalı tüfekle eski eşi 24 yaşındaki Nazlı Gök, kayınvalidesi 50 yaşındaki Ayşe Ön ve kızı 4 yaşındaki Zahtinur Eşsiz'i yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedaviye alınırken, polis tarafından yakalanan M.Ç.E. gözaltına alındı.

Olay, dün (salı) saat 23.30 sıralarında, Yeşil Mahalle 105 sokak üzerindeki bir apartmanda meydana geldi. İki çocuğunun babası, 5 yıllık kocası M.Ç.E.'den 6 ay önce boşanan Nazlı Gök, Süleyman Kara ile imam nikahı kıydı. Eski koca M.Ç.E., bir süre alkol alıp, eski eşi Nazlı Gök'ün annesi ve imam nikahlı eşiyle birlike yaşadığı eve gitti. İki kızından biri annesinin diğeri kendi yanında kalan M.Ç.E., yanında getirdiği pompalı tüfekle ateş açtı. Açılan ateş sonucu Nazlı Gök, annesi Ayşe Ön ve kızı 4 yaşındaki Zahtinur Eşsiz yaralandı. Eski eşinin başına silahın kabzasıyla da vurduğu belirtilen M.Ç.E., olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Komşuların ihbarıyla olay yerine, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

KISA SÜREDE YAKALANDI

Eski eşi, kayınvalidesi ve kızını yaralayan M.Ç.E., polisin operasyonuyla kısa sürede, Karacasu ilçesinin kırsal Alemler Mahallesi'nde yakalandı. Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Grup Amirliği'nde gözaltında tutulan M.Ç.E.'nin sorgusunun sürdüğü bildirildi.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIM

M.Ç.E.'nin olaydan bir saat önce Facebook'tan çocuklarının fotoğraflarının yer aldığı bir paylaşımda bulunduğu görüldü. M.Ç.E.'nin "Biri eksik ama onu da alacağız. Cümleten 2 aydır yapmak istediğim şeyleri yapmaya kararlıyım. Hakkınızı helal edin. Alemlere ibret olsun dedik, unuttu. Sana seni hiçbirine değişmedim. Çünkü sen benim canımdın beni affet sen istedin" yazdığı görüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlı M.Ç.E. (Murat Çolak Eşsiz) fotoğrafı

Yaralanan Nazlı Gök'ün fotoğrafı

Zanlının hastaneden çıkarılışı

Hastaneden  detaylar

Haber- Kamera: NAZİLLİ (Aydın),

==================================================

4)DAYAKÇI KOCAYA ÜST SINIRDAN İNDİRİMSİZ CEZA

ADANA'da eşine şiddet uygulayan 52 yaşındaki Nusret Leymunçiçeği, eylemleri eziyet kabul edilerek en üst sınırdan 14,5 yıl hapis cezasına çarptırılırken, herhangi bir ceza indirimi uygulanmadı. Merkez Seyhan İlçesi Akkapı Mahallesi'nde yaşayan Nusret Leymunçiçeği, 2 yıl önce eşini boşayarak Özbek asıllı 33 yaşındaki Shakhnozakhon Leymunçiçeği ile evlendi. İddiaya göre, eşine farklı gerekçelerle sürekli şiddet uygulamaya başladı. 18 Kasım'da, kokudan rahatsız olduğu için bulaşıkları makinede yıkamak isteyen eşini tekme tokat dövdü. Yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluşan ve acı içinde kıvranan eşini eve kilitleyen dayakçı koca, kendisine yalvaran eşini 2 gün sonra hastaneye götürdü. Burnunun kırıldığı belirlenen kadın, daha sonra Kadın Sığınma Evi'ne yerleştirildi. Gözaltına alınan Nusret Leymunçiçeği, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BAŞSAVCILIK DEVREYE GİRDİ

Özbek kadının yardım çığlığı ve mağduriyetine hassasiyet gösteren Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu harekete geçerek, dosyayı yeniden ele aldı. Adana Devlet Hastanesi ile Adli Tıp Birimi'nden alınan iki rapor arasındaki çelişkilerin giderilmesi için, detaylı muayene yapılarak tekrar rapor alınması sağlandı. İlk raporun aksine, alınan 3'üncü raporda Özbek kadının vücudunda kırıklar bulunduğu, yaralarının da basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek derecede olduğu saptandı. Alınan Adli Tıp uzmanı raporu ve yeni delillerin elde edilmesi sonucu, şüpheli koca Nusret Limonçiçeği tutuklandı.

İLGİNÇ SAVUNMA

Nusret Leymunçiçeği hakkında 'kasten yaralama', 'tehdit', 'eşe karşı eziyet' ve 'cebir ve tehditle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nne dava açıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Leymunçiçeği, "Amacım 2 bulaşık için makinenin çalışmamasıydı. Tasarruf yapmak istedim. Eşim de iki tabağı illa makineye koymak isteyince tartıştık. Tartışma esnasında tokat attım. O da kafasını mutfağın tezgahına vurdu ve yere düştü. Yere düştükten sonra vurmadım" diye savunma yaptı.

DAYAKTAN KARNIMDAKİ ÇOCUK ÖLDÜ

Evlendiği günden bu yana sürekli şiddet gördüğünü anlatan Shakhnozakhon Leymunçiçeği ise şunları söyledi:

"Eşim alkol aldığı zamanlar tekme tokat döverek sık sık şiddet uygular. 4.5 aylık hamileyken beni yine tekme tokat dövdü. Bundan dolayı kanamam oldu. Doktora gittiğimizde doktor çocuğun öldüğünü söyledi. Ancak ben Türkiye'de kimsem olmadığı için bana karşı yaptığı şiddet uygulamasına karşı çıkamadım. Olay günü de 'Bulaşıkları elinde yıka, makineye koyma' diyerek tartışma çıkardı. Bana küfür edip, 'Seni öldürürüm, bu evden çıkamazsın' diyerek tehdit etti. Yüzüme attığı yumrukların etkisiyle başımı mutfak tezgahına çarptım. Saçımı tutup kafamı yerlere vurdu. Ben yere düştükten sonra beni tekme tokat ve yumrukla bir süre dövdü. Beni sürükleyerek yatak odasına götürüp attı. 2-3 gün boyunca evin kapılarını kilitleyerek evden çıkmama engel oldu. Herhangi bir işte çalışmadığımdan hiçbir güvencem yok. Sanıktan çok korktuğum için şikayetçi olmak istemiyorum. Kendisinden şikayetçi olsam da olmasam da cezaevinden çıkınca beni döveceğini biliyorum. Artık baş edemiyorum. Şikayetçi değilim."

MAHKEME EZİYET OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Mahkeme hakimi, evliliklerinin başından beri sanığın müştekiye ufak gerekçeleri bahane ederek sebepsiz olarak şiddet uyguladığı ve davranışlarının eziyet mahiyetinde olduğunu belirterek, en üst sınırdan ceza verdi. 'Kasten yaralama', 'tehdit', 'eşe karşı eziyet' ve 'cebir ve tehditle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından toplam 14 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan dayakçı kocanın tutukluluk halinin devamına da karar veren mahkeme, cezalarda herhangi bir indirim uygulamadı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(ARŞİV)

Şiddet gören kadın Shakhnazahon Leymunçiçeği'nin konuşması

Shakhnazahon Leymunçiçeği'nin tekerlekli sandalyede görüntüsü

Yüzündeki ve kolundaki morluklar

Polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gidişi

Nusret Leymunçiçeği'nin görüntüsü

SÜRE: 04'07" BOYUT: 462 MB

Haber: Salih ÜÇTEPE-Kamera: Fatih KARAÇALI ADANA,

=======================================================

5)SAADET ÖĞRETMEN'E ABD'DEN "ULUSLARARASI KADINLAR CESARET ÖDÜLÜ"

İzmir'in Menderes İlçesi'nde, iki yıl önce yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine cinsel içerikli film izlettiren ve istismarda bulunan okul müdürü Adil Ş.'nin tutuklanmasını sağlayan öğretmen Saadet Özkan'a ABD'den ödül geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü'ne layık görülen isimler arasında öğretmen Saadet Özkan da yer aldı.

Ödülünü Trump'ın eşinden alacak

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, barış, adalet, insan hakları, cinsiyet eşitliğini savunan, bu konularda olağanüstü cesaret ve liderlik örneği sergileyen kadınlara verdiği Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü'ne layık görülen öğretmen Saadet Özkan, ödülünü bugün düzenlenecek bir törenle ABD Başkanı Donald Trump'ın eşi Melanie Trump ve Siyasi İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Thomas A. Shannon'dan alacak.

Ödülü "eğitimci ve cinsiyet eşitliği" dalında

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın verdiği ödül, 2007 yılından bu yana, başkalarının yaşamların iyileştirmek için uğraşan kadınları onurlandırıyor.

Saadet Özkan, dünya çapında Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü'ne dünya çapında bu yıl için 13 isim arasında bulunuyor. Özkan, "eğitimci ve cinsiyet eşitliği" dalında ödüle layık görülürken, ödül kazananlar arasında "zorla evlilikle mücadele"de Bangladeş'ten Sharmin Akter, Botsvana ve Yemen'den "insan hakları eylemcileri" Malebogo Molefhe ile Fadia Najib Thabet, Irak'tan 'Kadınların Özgürlüğü Örgütü' müdür yardımcısı Jannat Al Ghezi de bulunuyor.

Necip Hablemitoğlu ödülü verilmişti

Saadet Özkan'a, geçtiğimiz yıl Türkiye'de Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü'nün çalışmaları doğrultusunda, topluma bireysel ve kurumsal emekleri ile katkı sağladığı için Necip Hablemitoğlu ödülü verilmişti.

Özkan burada yaptığı konuşmada, 'Neden bu ülkede çocuklar parklarda oynamıyor, niçin güvende değiller, niçin istismarcıların ellerinde oyuncak oluyorlar. Lütfen, hepinizden tek ricam var, biliyorum ki buradaki insanların çığlıklarını duyun, onlar için tek yürek olalım. Onlara güzel, aydınlık yarınlar kuralım. Eğer onlara sahip çıkamazsak hepimiz bu karanlık tünelde yanar gideriz. Yüreklerimiz yanıyor ve ben bu yangının bitmesini istiyorum" demişti.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Saadet öğretmenin (ARŞİV görüntüleri)

Nafiz ALBAYRAK /DHA

===============================================

6)METALE ŞEKİL VEREN KADIN PATRON

MANİSA'da yaşayan 46 yaşındaki Elif Kaya, eşiyle birlikte açtıkları metal şekillendirme atölyesinde 10 yıldır çalışıyor. Bisiklet ve su arıtma cihazı üretimi yapan fabrikalara yedek parça üretilen atölyede Kaya, iş azmiyle erkeklere taş çıkartıyor.

Yunusemre İlçesi Küçük Sanayi Sitesi'nde, eşi 45 yaşındaki İlhami Kaya'yla birlikte açtığı metal şekillendirme atölyesinde çalışan 1 kız çocuğu annesi Elif Kaya, kullandığı pres makineleriyle erkekleri aratmıyor. Bisiklet ve su arıtma cihazı fabrikalarına yedek parça üretilen atölyede 10 yıldır eşiyle birlikte çalışan Elif Kaya, yükü onunla birlikte omuzluyor. Elif Kaya, 9 kişiye istihdam sağladıkları atölyede pres makinelerini kullanmanın yanı sıra kalıpları söküp takıyor, erkeklerin bile zorlandığı işleri tek başına yapıyor.

Eşine her konuda maddi ve manevi olarak destek olduğunu ifade eden Elif Kaya, "İşimiz çok zor. Bir kadın için daha da zor. Bu atölye de 9 kişiye istihdam sağladığımız için mutluyum. 10 yıldır gece gündüz demeden hiçbir kadının yapamayacağı işleri yapıyorum. Kadın için zor bir iş ama sağlığım elverdikçe de yapacağım" dedi.

İŞ BEĞENMEYENLERE ELEŞTİRİ

İşini severek yaptığını belirten Elif Kaya, "İnsanlarımız az parayla yetinmesini bilmiyorlar. Genellikle rahat, temiz, oturduğu yerden, yorulmadan para kazanmaya çalışıyorlar. Benim çevremde, benim yaptığım işin çok pis ve yağlı olduğunu düşünüyorlar. Bana göre alın teriyle yapılan bir iş. 70 yıl da olsa aynı işi yaparım. Çünkü severek yapıyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------

Elif Kaya atölyede pres makinelerinde çalışırken görüntü

Elif Kaya röp.

Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA,

====================================================

7)İZNİK MEHTER TAKIMI, KIZILORDU KOROSU ANISINA KONSER İÇİN DAVET BEKLİYOR

RUSYA'da 2014 yılında düzenlenen Uluslar arası Askeri Müzik Festivali olan Spasskaya'ya katılan ve büyük ilgi gören Bursa'nın İznik İlçesi Mehter Takımı bu Yıl 1 Eylül'de yapılacak festival için davet bekliyor. İznik Mehter Takımı'nın kurucusu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Akçaalan, davet edildikleri taktirde konserlerini feci bir uçak kazasında yaşamlarını yitiren Kızılordu Korosu anısına vereceklerini söyledi.

İznik Mehter Takımı, çeşitli kentlerde ve yurt dışında verdikleri konserlerle ilgi görüyor. 2014 yılında Uluslararası Askeri Müzik Festivali olan Spasskaya'ya katılan mehter takımının Kızıl Meydan'daki konserleri büyük ilgi gördü. 2015 ve 2016'da iki ülke arasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle davet almadıklarını belirten İznik Mehter Takımı'nın kurucusu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Akçaalan, bu yıl 1 Eylül'de başlayacak festival için davet beklediklerini belirtti. Spasskaya Kulesi Festivaline davet edildikleri taktirde, Kızıl Meydan'da Tu-154 faciasında 64 üyesini kaybeden Kızıl Ordu Korosu'nun bir parçasını seslendirerek, koro üyelerini anmayı planladıklarını kaydeden Akçaalan, "Aynı zamanda Rus-Türk dostluk ilişkilerine de katkı sağlamayı düşünüyoruz" dedi.

Yaklaşık 2 yı önce Kazıl Meydan'da, Kızıl Ordu Korosu ile konser verdiklerini kaydeden Akçaaalan, "Uçak kazasında hayatını kaybeden orkestra şefi General Valeriy Halilov'la o zaman tanışmıştık. Kendisinin bize ve katılan diğer ülkelere yaklaşımı çok güzeldi. Bazı akşamlar çadırımıza gelerek sohbet ederdik. Kazayı duyduğumuz da ise gerçekten aşırı üzüntü duyduk ekimimizle birlikte. Bu yıl ki festival Kurban Bayram'ına geliyor. Ancak, Rusya'dan davet geldiği taktirde katılmayı isteriz. Başta General Halilov ve Bando takımı adına muhteşem olacağını düşünüyorum."

DOSTLUK İLİŞKİLERİ İÇİN DE ÖNEMLİ

Verecekleri konserin Türk-Rus dostluğu içinde çok önemli olduğuna dikkat çeken Akçaalan, "Sanatta düşmanlık olmaz. Aradaki mevcut uçurumların birleştirilmesi demektir. Geçtiğimiz yıl çağrılmama nedenimiz belki iki ilişkilerde yaşananlar olabilir. Ancak bu yıl o sıkıntılar aşıldı. Vereceğimiz konser aramızda ki dostluğun daha da güçlenmesine neden olacaktır. Siyasi çekişmeler ne kadar da olsa aslında Rus halkının Türklere ve Türkiye'ye olan bakışı çok güzel. Ülkemizi de bu konuda temsil etmeyi çok isteriz. Ülkeler arası pürüzlerin sanatla ortadan kalkacağı inancını taşıyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Görüntü detayı

-Kızıl meydan da mehteran gösterisi.

-Mehtaran kurusucu kadir akçaalan la röp.

Faruk KAHRAMAN/İZNİK(Bursa), -

====================================================

8)ARKASINA ÇİFT TEKERLEK EKLEDİĞİ TRAKTÖRÜYLE DEVRİLME RİSKİNİ AZALTTI

AYDIN'ın Yenipazar İlçesi'nde yaşayan emekli traktör ustası 61 yaşındaki Mehmet Tekeoğlu, traktörüne, çamurda batmasını önlemek ve devrilme riskini azaltmak için iki arka tekerlek daha ekledi.

Yenipazar'da çiftçilik yaparak yaşamını sürdüren Mehmet Tekeoğlu, 1984 model traktörünü modifiye edip işlevini güçlendirdi. Traktörün devrilme riskini düşüren Tekeoğlu, arazilerinde artık daha rahat gezinip çalışıyor. Nazilli Ticaret Meslek Lisesi'ni bitirdikten sonra sanayide traktör tamirciliği yapan ve daha sonra emekli olarak çiftçiliğe devam eden Mehmet Tekeoğlu, "Büyük Menderes Nehri kıyısında bulunan arazilerimi sürerken traktör patinaj yapıyordu. Zorlanarak çok yana yatıyordu ve istediğim yerlerden dönemiyordu. Bende tek teker olan traktörün arka kısmına birer tekerlek daha ekledim. Çok az bir masrafla traktörümü güçlendirdim. Bu şekilde daha rahat dönecek ve çift süreceğim. Çamurlu arazilerde tek teker toprağı oyarak zorlanıyordu. Şimdi bu sistemle hem zorlanmayacak hem de devrilme tehlikesi de azalacak" dedi.

"HERKES TAKDİRLE KARŞILADI"

Yaptığı modifiye hakkında bilgi veren Tekeoğlu, "Hızlı bir şekilde çalışarak, iki teker ve 12 saplama cıvatayla bir günde yaparak bu hale getirdim. 1960'lı yıllardan beri sanayide traktör ustasıyım. Sanayideki ustaların yapamadığını hep ben yapardım. Yıllarca sanayide çalıştıktan sonra emekli oldum, şimdi çiftçilik yapıyorum. Bunu 10 gün önce yaptım. Sokağa ilk çıktığımda herkes önce şaşkın bakışlarla baktı. Ancak sonra takdirle karşılayarak beni alkışladılar. Cep telefonuma kutlama mesajları geldi. Yollardan geçerken meraklı bakışlarla beni izlediler. Bu yaptığım işle devrilme riski azaldı, gücü de eskisine oranla arttı" diye konuştu.

"ÇOK ŞAŞIRDIM"

Mehmet Tekeoğlu'nun liseden beri arkadaşı olan 57 yaşındaki Ayhan Görünmez ise, "Ben traktörü böyle görünce önce çok şaşırdım. Ben hayatım boyunca böyle bir şey ilk defa gördüm. Arazide çok zorlanıyordu, ancak şimdi daha rahat hareket edecek" dedi.

Tekeoğlu'nun bir başka arkadaşı 74 yaşındaki Ali İrfan Cengiz ise, "Bu arkadaşımız bunu bu şekilde yaptıysa, üniversitede okuyan gençlerimiz bunun daha iyilerini icat etmeliler. Özellikle devrilme riskinin olmaması, çok iyi bir şeydir. Takdirle karşıladık" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Traktör sahibi Mehmet Tekeoğlu

Ayhan Görünmez ve Ali İrfan Cengiz'in konuşması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN,

=========================================================

9)BU GÜZELLİKLERİ DÜNYA İZLEYECEK

MUĞLA'nın Milas İlçesi sınırlarında bulunan Tuzla Sulak Alanı'nı mesken tutan binlerce flamingo, yapılacak yatırım ve düzenlemeyle internet üzerinden 24 saat tüm dünya tarafından izlenecek.

Milas'ın Boğaziçi Mahallesi'nde yer alan, 16 yıl önce korumaya alınarak 'Dünyaca önemli kuş alanı' kabul edilen Tuzla Sulak Alanı başta kuş tutkunları olmak üzere çok sayıda kişi tarafından ziyaret ediliyor. Yaklaşık 60 çeşit balık, 100'e yakın kuş türünün bulunduğu alanın 24 saat izlenebilmesi için çalışma başlatıldı.

Boğaziçi Mahallesi Muhtarı İbrahim Köksal, "Flamingolar başta olmak üzere nesli tükenmekte olan 230 çeşit kuş türü, bölgede zengin besin kaynakları ile yaşamını sürdürüyor. Flamingoların yarattığı güzellik, özellikle kış aylarında yöreye önemli bir canlılık getiriyor. Sulak alanın 24 saat internet üzerinden canlı olarak izlenebileceği bir projenin hazırlığını yapıyoruz. Alanda 12 hareketli kameranın olacağı bir sistem kurulacak. İnsanlar burayı dünyanın her yerinden izleyebilecek. Çevrenin de biraz daha düzenlenmesinden sonra, burada yoğun bir turist akını olacaktır. Amerika'daki bir insan bile evinden oturup burayı seyredecek" dedi.

Köksal, projenin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa hazırlandığını ifade etti.

Görüntü Dökümü

---------------------

Sulak alandan ve fotoğraf çeken amatör profesyonel fotoğrafçılardan görüntü

(Haber- Yaşar ANTER- Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

=========================================================

10)TRAFİK KAZALARI MOBESE' DE

Adana' daki mobese kameraları, kavşaklara kontrolsüz bir şekilde giren araçların neden olduğu trafik kazalarını kaydetti.

Kent merkezinde meydana gelen ve kameralara kaydedilen kazalarda can kaybı yaşanmazken, hasarlar oluştu. Görüntülenen bir kazada, Adnan Kahveci Bulvarı'nda hızla ilerleyen hafif ticari araç ile Turgut Özal'dan gelen otomobil aynı anda kavşağa girdi. Hızlarını kesmeyen iki sürücünün araçları kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile savrulan hafif ticari araç, önce refüje çıkıp sinyalizasyon direğine çarptı, ardından da caddenin ortasına yan yattı. Savrulmaya başlayan hafif ticari araç, topaç gibi kendi etrafında 3 tur döndükten sonra durdu. Kameralara yansıyan bir başka kazada ise Beşocak Meydanı'nda caddenin karşısına geçmek isteyen 3 yaya geri manevra yapan bir araç çarpıyor. Kameralara yansıyan birçok kazanın sürücü dikkatsizliği sonucu meydana geldiği bildirildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Mobeseye yansıyan kazalardan görüntüler

SÜRE: 00'59 BOYUT: 111 MB

Haber: Fatih KARAÇALI - Kamera: ADANA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Tekeoğlu Elif Kaya Şemdinli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title