Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)67 SURİYELİ BOĞULMAK ÜZEREYKEN KURTARILDIİZMİR'in Çeşme ilçesinde, 3.5 saat arayla batmak üzere olan lastik bot ile bir polyester teknedeki aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu toplam 67 Suriyeli, Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı.

1)67 SURİYELİ BOĞULMAK ÜZEREYKEN KURTARILDI

İZMİR'in Çeşme ilçesinde, 3.5 saat arayla batmak üzere olan lastik bot ile bir polyester teknedeki aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu toplam 67 Suriyeli, Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı. Devriye görevi yapan Çeşme Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, bugün saat 03.00 sıralarında, küçük bir polyester tekne Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalışan kaçaklar olduğunu fark edince müdahale etti. Bölgeye giden Sahil Güvenlik ekipleri, su alan teknedeki 6 Suriyeli'yi botlarına alarak kurtardı. Kaçakların, teknesi ise yedeklendi. Çeşme İskelesi'ne getirilen 6 Suriyeli jandarmaya teslim edildi.

ÇOĞU KADIN VE ÇOCUK

Devriye görevini sürdüren Sahil Güvenlik ekipleri, saat 06.30 sıralarında ise bu defa Karaabdullah Burnu açıklarında bir şişme bot belirledi. Ekipler, motoru arıza yapan ve su alarak batma tehlikesi geçiren lastik bottaki 61 Suriyeli'yi kurtardı. Çoğu çocuk ve kadın olan kaçaklar Çeşme İskelesi'ne getirildi. Yakalanan 61 Suriyeli'nin can yelekleri ise imha edilmek üzere toplandı. Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri tarafından yiyecek ve içecek dağıtılarak ihtiyaçları karşılanan kaçaklar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

Güneş ATAGÖZ/ÇEŞME(İzmir), -

============================================

2)112 AMBULANS İSTASYONU YANDI

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde, 112 ambulans istasyonunda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında can kaybı yaşanmazken, istasyon kullanılamaz hale geldi. Yangın, dün saat 02.00 sıralarında Zafer Mahallesi Tekstil Mevkii'nde bulunan 1 No'lu 112 ambulans istasyonunda çıktı. Alevleri farkeden çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü. ilk belirlemelere göre elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında herhangi bir can kaybı yaşanmazken, istasyon kullanılamaz hale geldi. Öte yandan, yangın sırasında istasyon ekibinin hasta sevki yaptıkları öğrenildi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------:

İstasyondan görüntü

İtfaiye ekiplerinin çalışmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

(Haber-Kamera: Faruk ÇARK / ÖDEMİŞ (İzmir),

=========================================================

3)MHP BODRUM'DA SANCAR İLE 'DEVAM' DEDİ

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı'nın tek aday ile gidilen olağan kongresinde, Cengizhan Sancar güven tazeleyip, yeniden başkanlığa seçildi.MHP Bodrum İlçe Teşkilatı 9'uncu Olağan Kongresi Azka Otel'de yapıldı. Kongrede mevcut başkan Cengizhan Sancar'ın karşısına rakip çıkmadı.

300 delegeden sandık başına giden 167'sinin oyunu alan Sancar, yeniden başkanlığa seçildi. Sancar'ın başkanlığındaki yeni yönetim kurulu Ömer Varan, Selahattin Zengin, Fatma Çırakoğlu, Fehmi Çakar, Ramazan Demiray, Salih Alanç, Korhan Saka, Ali Gündoğdu, Ayşe Kürkçüoğlu, Murat Bozlar, Erol Ergene, Cafer Aras, Mehmet Özmeral, Cem Karaca, Zafer Özçelik, Ramazan Şenel, Sema Gök ve Fatih Gülen'den oluştu.

kendisine destek veren delegelere teşekkür eden Sancar, 22 yıldan beri teşkilatta görev yaptığını belirterek, hizmetlerine kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------------:

-Oy kullanılmasından görüntü

-Başkanlığa seçilen Cengizhan Sancar'ın görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

=======================================================

(ÖZEL)

4)KADINLARIN ÜRETTİĞİ 'AMAZON KRALİÇELERİ' AVRUPA'YA SATILIYOR

ŞANLIURFA'nın Harran İlçesi'nde, Aile Destek Merkezi'nde kurs gören Türk ve Suriyeli kadınların keçeden ürettiği savaşçı 'Amazon kraliçeleri'nin figürlerinin yer aldığı hediyelik kilimler ile seramikten yapılan biblolar, Avrupa ülkelerine satılıyor.

Harran Kaymakamlığı bünyesindeki Aile Destek Merkezi'nde kurs gören Türk ve Suriyeli kadınlar, Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesi'nde bulunan savaşçı 'Amazon kraliçeleri'ni, keçeden kilimlere işliyor. İlçedeki dezavantajlı 90 kadın kursiyerin ürettiği hediyelik kilimler, 'Amazon kraliçeleri' ismiyle 50-300 lira arasında değişen fiyatlarla Türkiye'deki birçok kentin yanı sıra, Avrupa'nın birçok ülkesine de satılıyor. Kadın kursiyerler, keçenin yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş motifler ile seramikten tarihi Harran Kümbet evlerinin bibloları gibi hediyelik eşyalar da üretip satarak aile geçimlerine katkı sağlıyor.

"HARRAN'DAN AVRUPA'YA KEÇE GİDİYOR"

Türk ve Suriyeli kadınların ürettiği keçe ve seramiklerin başta yurt içi olmak üzere Avrupa ülkelerinde satışa sunulduğunu ifade eden Harran Kaymakamı Temel Ayca, şöyle dedi:  "Yaklaşık 30 bin civarında Suriyeli misafirimiz bulunmaktadır. Bunların topluma entegre edilmesi için bir çalışma başlattık. Burada Harranlı ve Suriyeli kadınlar beraber çalışıyorlar. Biz bunlara sadece meslek öğretmek değil, onlara sosyalleşmeyi de öğretmeye çalışıyoruz. Burada kadınlarımız ürettiği ürünlerimiz de pazarlanmaya başladı. Keçe ürünlerimizden büyük bir miktarını İngiltere, Londra'ya gönderdik. Buradaki el emeği ürünler, kadın savaşçıları tasvir eden mozaiklerden esinlenerek 'Amazon kraliçeleri' ismiyle markalaştı. Harran'ın turizm potansiyeli oldukça yüksek, bu anlamda turistlere sunulacak hediyelik eşyanın bulunmaması nedeniyle bizler bu tür çalışmaları başlattık." Kursiyerlerden Cemile Yardımcı ise merkezde hem sanat öğrenip, hem de para kazandıklarını ifade ederek, şunları anlattı:  "Burada Harran'a özgü kümbet evlerini, üniversiteyi ve kaleyi seramikle yapıyoruz. Burada zamanımız oldukça iyi geçiyor. Bizler burada Harran'ın 'Amazon kraliçeleri' olarak anılmaya başladık. Bu isimin bizlere yakıştırılmasından oldukça memnunuz. Burada Suriyeli kadın arkadaşlarımızda bulunmaktadır. Burada hem sohbet ediyoruz, hem de sanat öğreniyoruz."

Görüntü Dökümü

----------------------------:

Seramik ve keçe kurslarına katılan kadınlar

Çamurdan kümbet evlerini yapan kadınlar

Keçe yapan kadınlar

Kaymakamın konuşması

Kadınlarla ve usta öğreticilerle yapılan röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: ÖZEL

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 346MB

=========================================================

5)YERLEŞİM İÇİNDE KALAN KANALET VE KUYULAR İSTENMİYOR

MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki 2 mahalle arasında kalan, tarım arazilerinin yerleşim yerine dönüşmesiyle birlikte artık kullanılmayan 2 kilometrelik 1 kanalet ile su kuyuları vatandaşlar tarafından istenmiyor. Çocukların serinlemek için bu yapılara girmesinin başta hijyen olmak üzere tehlike saçtığını belirten vatandaşlar, kapatılmasını istedi.  Şehzadeler İlçesi'nde tarım arazilerini sulamak için DSİ tarafından yapılan ve zamanla tarım arazilerin yerleşim yerine dönüşmesiyle birlikte Ahmet Bedevi ve Kazım Karabekir Mahalleleri arasında kalan 2 kilometrelik uzunluğundaki kanalet ile büyük su kuyuları tehlike saçıyor. Özellikle kışın yağmurla su dolan yaz mevsiminde ise çocukların serinlemek için girdiği kanalet ve su kuyuları, mahalle sakinlerinin kabusu oldu.

Mahalle sakinlerinden Hatice Yanık, "Bu kanaleti güzelce kapatsınlar. Ufak ufak çocuklarımız var. Kışın 3 çocuğumuz içerisine düştü. Hastalık var kapımızın dibinde. Sineklerden de dışarı çıkamıyoruz. Bizlere yazık değil mi? Sokak içerisinde bu kanal olur mu" diyerek tepki gösterdi.

"BU PİSLİĞİ İSTEMİYORUZ"

İki mahalle arasında geçen kanaletin kapanmasıyla ilgili 3 senedir uğraş verdiklerini ancak çözüm bulamadıklarını belirten Ahmet Bedevi Mahallesi Muhtarı Turan Şahin, "Dilekçelerimizi verdik. Devlet Su İşleri ve belediye yetkilileri geldi. Bu iki mahalle arasında pisliği kaldırılmasını istedik. Çocuklar pis suyun içerisine giriyorlar, Hastalanıyorlar. Yazın sineklerden duramıyoruz. Buna mutlaka bir çare bulunması lazım. Bu kanaletleri ne kullanıyorlar ne önlem alıyorlar ne de mahallerin içerisinde çıkarıyorlar. Bu mahalleler içerisindeki pisliği istemiyoruz. Kışın su dolduğu için yazında içerisinde su kalıyor. Bizim çocuklarımızın suyun içerisine girdiği için biz korkuyoruz" dedi.

"İSTENİLSE 1 AYDA KAPATILIR"

Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Tekin Aydın ise, "Yıllardır bu kanalet sorunumuz bir türlü çözülmedi. Resmi müracaatlarımıza rağmen dikkate almadılar. Gerçekten Devlet Su İşleri yetkililerince muhatap alınmadık. Hem Manisa Büyükşehir Belediyesine hem de Şehzadeler Belediyesine müracaat ettik. Zaten büyük kanal mahallenin dışından geçiyor. İstenilse bunlar bir aylık çalışmayla kapatılır. Bu evler 30-40 yıldır burada var. Bunlar mahallenin eksikliği değil, Devlet su işlerinin eksikliğidir. Bu kanalet ve su kuyularına müdahale etmeleri lazım" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------------:

Kanalet ve su kuyularından görüntü

Çocukların yapıların yanında oynarken görüntü

Ahmet Bedevi Mahallesi Muhtarı Turan Şahin açıklama

Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Tekin Aydın açıklama

Mahalle sakinlerinden Hatice Yanık konuşma

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA,

===================================================

6)GEÇİMİNİ AYAKLARIYLA SAĞLIYOR

ANTALYA'da doğuştan 2 kolu olmayan 56 yaşındaki Mehmet Temel, tarihi Kaleiçi semtinin saat kulesi girişinde yıllardan bu yana çakmaklara gaz doldurup, ayaklarıyla tespih dizip hediyelik eşya satarak geçimini sağlıyor.

Doğuştan 2 kolu olmadığını, buna rağmen kendisini engelli birey olarak görmediğini belirten Mehmet Temel, her işini kendisi gördüğünü belirtti. Kaleiçi girişinde belediye tarafından kendisine tahsis edilen yerde yıllardır takı satan, tespih dizerek, çakmaklara gaz dolduran Temel, çalışmanın kendisine büyük keyif verdiğini anlattı.

Geçmişte 8 yıl ayaklarıyla ayakkabı boyacılığı yaptığını kaydeden evli ve 2 çocuk babası Temel, 23 yıldan bu yana hediyelik eşya sattığını söyledi. Hediyelik eşyaların bir bölümünü ürettiğini anlatan Temel, "Böylece evimin geçimini sağlıyorum. İşler çok iyi değil, ancak şükrediyorum. Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz. Yabancı dili de fiyatları söyleyecek kadar biliyorum. Özellikle yabancı turistler, ayağımla eşya veya para uzattığımda şaşırıyor. Sezonun açılmasını dört gözle bekliyorum" dedi.

Tıraşını kendisinin olduğunu, yemeği kendisinin yediğini sözlerine ekleyen Temel, şöyle konuştu:

"İşsizlik şahsın kendindendir. Bir kişi isterse çalışıp ekmek parası kazanabilir. Ben ayaklarımla ayakkabı boyacılığı yapıp rızkımı kazanmak için çaba gösterdiysem, işsiz sağlam insanlar kimbilir neler yapabilir. Boncuktan bileklik ve kolyeleri yine ayaklarımla hazırlıyorum. Kahvemi, çayımı ayağımla içiyorum. Sevenlerim fırsat buldukça beni ziyarete geliyor. Yıllardır çevre esnafıyla aile olduk."

Görüntü Dökümü

----------------------------:

İşyerinden detay

Mehmet Temel'den detay

Mehmet Temel'in ayağıyla çay hazırlaması

Mehmet Temel'in ayağıyla bardağı tutması

Mehmet Temel'in ayağıyla çay içmesi

Mehmet Temel'den detay

Mehmet Temel'in ayağıyla para üstü vermesi

Röp: Mehmet Temel

Mehmet Temel'in cep telefonu ve bilgisayar kullanması

Detay

HABER: İbrahim LALELİ-KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA,

====================================================

7)ÖZEL ÇOCUKLARDAN 'ÇİLLİ BOM' DANSI

MERSİN'de düzenlenen dans festivali renkli görüntülere sahne olurken down sendromlu çocuklar, çilli bom dansı yaptı. Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Mersin Şubesi'nin Mezitli Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiği 'ZİÇEV Mersin Dans Festivali' Roma döneminin en önemli liman kentleri arasında gösterilen Soli Pompeipolis'te yapıldı. ZİÇEV'in 35'nci yılı nedeniyle düzenlenen festivale, Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan ve ZİÇEV Şube Başkanı Zekiye Kahveci, Down sendromlu çocuklar, dans okullarından guruplar ile çok sayıda vatandaşlar katıldı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte çocuklar vals, hiphop, tango, salsa gibi dans gösterileri sundu. Down Sendromlu çocukların sunduğu zumba ve çilli bom dansları ise ayakta alkışlandı. İzleyenlere yeteneklerini sergileyen özel çocuklar, etkinlik boyunca şarkı söyleyip dans etti. İzleyenlerin cep telefonlarıyla kayda aldığı dans gösterileri sonunda, ZİÇEV Şubesi Başkanı Kahveci, Belediye Başkanı Tarhan'a Soli Pompeipolis rölyefi hediye etti. Festivalde konuşan Başkan Tarhan, herkesin özel çocuklara destek olmasını isteyerek, "Mezitli Belediyesi olarak ZİÇEV ile birlikte Down Sendromlu çocuklar için oldukça başarılı çalışmalar yürütmekteyiz. Herkesin ZİÇEV'e, özel çocuklarımıza destek olmasını bekliyorum. Bu çocukları herkesin tanımasını istiyorum. Gerçekten bizden daha yürekli ve dürüst, daha sevgi dolu yürekleri var. Dünyaya hiç bir art niyetleri olmadan bakan bu çocukları hepimizin örnek alması gerekir. Onları ziyaret edin, insan nasıl kucaklanır nasıl sarılır onlardan öğreneceksiniz" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Soli Pompeiopolis antik kentinden genel ve detay görüntüler

Down Sendromlu çocukların sahnede zumba dansı yapmaları

Çilli bom dansı yapmaları

Dans gösterilerinden görüntüler

Down Sendromlu çocuklar ile röportajlar

İzleyenlerin dans gösterilerine eşlik etmesi

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın konuşması

ZİÇEV Mersin Şubesi Başkanı Zekiye Kahveci'nin Başkan Tarhan'a Soli Pompeiopolis rölyefi hediye etmesi

Haber-Kamera: Gülhan DEMİRCİ/MERSİN,

======================================================

8)NİKAHA DA REFERANDUMA DA 'EVET' DEDİLER

ADANA'da 31 yaşındaki İlper Çiçek ile 32 yaşındaki Sami Çiçek çifti, nikah töreninde birbirlerine 'evet' dedi, referandumda da aynı kararı vereceklerini söyledi. Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Ak Parti'li Mahmut Çelikcan, ilçedeki toplantıları sırasında Özgür Mahallesi'nde resmi nikahsız 8 yıldan bu yana İlper Çiçek ile birlikte oturan 3 çocuk sahibi Sami Çiçek ile karşılaştı. Sami Çiçek'in ekonomik nedenlerle resmi nikah kıyamadığını söylemesi üzerine Başkan Çelikcan, çifte damatlık, hem gelinlik alıp nikahı da kendisinin kıyacağını söyledi. Sözünü yerine getiren Başkan Çelikcan, Yüreğir Belediyesi Nikah Salonu'nda Çiçek çiftinin nikahını kıydı.

"16 NİSAN'DA DA AYNI KARARI VERECEĞİZ"

Mahmut Çelikcan'ın eşi Mehtap Çelikcan ve AK Parti Yüreğir İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Yıldırım'ın nikah şahitliği yaptığı törene, Sami ve İlper Çiçek çiftinin Çetin, Metin ve Tekin adlı 3 çocuğu da katıldı. Boyunlarına 'Evet' yazılı atkı asan gelin ve damat ile törene katılanlar, bu anı fotoğraf çektirerek ölümsüzleştirdi. Başkan Çelikcan'a teşekkür eden damat Sami Çiçek, "En unutulmaz anımızı 'Evet' ile taçlandırdık. Referandumda da aynı kararı vereceğiz" dedi. Çifti kutlayan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise, "Hemşerilerimiz bu mutlu anda verdikleri evet kararını inşallah 16 Nisan'da da vererek ülkemizin mutluluğuna da katkı koyacaklar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın nikahtan önce konuşması

Nikahı kıyması

Başkan Çelikcan'ın 'İnşallah 16 Nisan'da da evet diyecekler' demesi

Başkan Çelikcan'ın çifte üzerinde 'kararımız evet' yazılı atkı hediye etmesi

'Kararımız evet' yazısından yakın görüntü

İmzaların atılması

Çiftin çocuklarından görüntü

Başkan Çelikcan'ın evlilik cüzdanını geline vermesi

Fincan takımı hediye etmesi

Başkan Çelikcan'ın eşinin geline altın takması

SÜRE: 04'43" BOYUT: 528 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Kamera: ADANA,

==================================================

9)KÖPEĞİNE AVUCUNDA SU İÇİRDİ

ADANA'da Sibirya kurdunun sahibinin avucundan su içmesi ilginç bir görüntü oluşturdu.

Çınarlı Mahallesi'ndeki Atatürk Parkı'na gelen genç kız, yürüyüş yaptıktan sonra çeşmeye gelip ellerini yıkadı ardından da avucuna doldurduğu suyu köpeğine içirdi. Ön patilerini çeşmenin yalağına dayayan köpek, başını genç kızın avuçlarına doldurduğu suya uzatıp içti. Aynı hareketi birkaç kez tekrarlayan köpek, su ihtiyacını tamamlayınca ayaklarını indirip, etrafı izlemeye başladı. Mobese kameraları tarafından görüntülenen genç kız ile köpeğinin su içmesi izleyenlerin ilgisini çekti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kadının musluğu açması

Köpeğine avucunda su içirmesi

SÜRE: 45" BOYUT: 9,24 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Çelikcan Harran Çeşme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title