Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

(ÖZEL HABER)1)YARALIYA MÜDAHALE EDEN DOKTORU DAĞ BAŞINDA BIRAKTIKonya'nın Seydişehir ilçesinden Marmaris'e seyahat ederken, içinde doktor Sevim Sütçüoğlu'nun da yer aldığı Kontur firmasına ait Mehmet İskender'in kullandığı otobüs, Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde trafik kazasına tanık oldu.

(ÖZEL HABER)

1)YARALIYA MÜDAHALE EDEN DOKTORU DAĞ BAŞINDA BIRAKTI

Konya'nın Seydişehir ilçesinden Marmaris'e seyahat ederken, içinde doktor Sevim Sütçüoğlu'nun da yer aldığı Kontur firmasına ait Mehmet İskender'in kullandığı otobüs, Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde trafik kazasına tanık oldu. Mehmet İskender otobüsü, dağlık alanda yağmur nedeniyle şarampole yuvarlanan otomobilin biraz ilerisine park ettikten sonra yolcuların aracı terk etmemesini isteyerek yaralılara yardıma gitti. Otobüste bulunan doktor Sevim Sütçüoğlu da yanında oturan yolcuya yardıma gideceğini belirterek, araçtan indi. Doktor Sütçüoğlu, "'Ben doktorum yardım etmek isterim' deyince herkes elimden tutup beni kazanın olduğu şarampole indirdi. Gerekli müdahaleyi yaptım. En fazla 10 dakika geçti ama zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Tekrar otobüse binmek istedim ama otobüs durduğu yerde yoktu" dedi. Otobüsün ayrıldığına inanamadığını belirten Sütçüoğlu, "Bu insanlık dışı bir anlayış. Beni bırakmasına şok oldum, dağ başında yalnız kaldım. Otostop çekerek otobüse ulaşmaya çalıştım. Manavgat'ta jandarma durdurduğu için orada yakaladım. BİMER ve CİMER'e şikayetçi oldum" diye konuştu. Otobüsün şoförü Mehmet İskender ise "Doktor olduğunu bilseydim beklerdim" dedi.

(GENİŞ HABERİ GEÇİLECEK)

Görüntü Dökümü

---------------------------

Doktorun otobüsten inişi

RÖP 1: Sevim Sütçüoğlu (Doktor)

RÖP 2: Mehmet İskender (Şoför)

HABER: Hasan DEMİRBAŞ-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

================================================================

2)HAKKARİ'DE YOLA DEV KAYALAR DÜŞTÜ

HAKKARİ'de yola düşen dev kayalar yolu trafiğe kapattı. Yapılan çalışmayla yol yeniden trafiğe açılırken, vatahndaşların dikkatli olması istendi. Olay Hakkari-Van Karayolunun 7. kilometresindeki Depin mevkiinde meydana geldi. Yağışlardan dolayı yumuşayan dağlardan kopan dev kaya parçaları dün gece saat 01.00 sıralarında yola düştü. Kayalardan dolayı ulaşıma kapanan yol karayolları ekipleri tarafından yapılan çalışmayla yeniden açıldı. Yetkililer vatandaşların ve sürücülerin kayalara karşı daha dikkatli olmalarını istedi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Yola inen dev kayalar

-Kayaların olduğu bölgede çalışma yapan Karayolları ekipleri

-Karayollarına ait iş makineleri kayaları temizlerken genel ve detaylar

-Açılan yoldan geçen araçlar

BOYUT: 135 MB

SÜRE: 2 DK 39 SN

HAKKARİ/DHA

====================================================

(ÖZEL HABER)

3)KOVANLARINA KABİNLİ TELEFERİKLE HATTI İLE ULAŞIYOR

ARTVİN'in Arhavi İlçesi'nde, yolu olmayan yamaçta arıcılık yapmaya karar veren 52 yaşındaki Mustafa Gedik pratik bir çözüm buldu, kovanlara ulaşmak için vadinin iki yakası arasına 35 metre uzunluğunda kabinli teleferik hattı kurdu.

Güneşli Köyü'nde arıcılık yapan Mustafa Gedik, Çifteköprü Deresi'nin karşı yamacında bulunan ve gün boyunca daha uzun süre güneş alan bölgeye kovanlarını yerleştirmek istedi. Gedik, yolu olmayan yamaca ulaşabilmek için teleferik hattı kurmaya karar verdi. 35 metrelik çelik halatın bir ucunu ağaç köküne, diğer ucunu ise iş makinesi ile getirdiği 5 tonluk kayaya bağlayan Gedik, ip halatla çekilen çift kabinli teleferik kurdu. Kovanlara bu yöntemle kolayca ulaşan Gedik, hızlanan kabini yavaşlatmak için de çuvalla fren sistemi geliştirdi. Köprü yapmanın maliyeti nedeniyle mümkün olmadığını anlatan ve çok daha basit ve ucuz olan teleferik sistemi kurduğunu anlatan Mustafa Gedik, "Bu sistem daha rahat ve güvenli. Bu sayede arı kovanlarına kolaylıkla ulaşıyorum. Hiçbir tehlikesi yok. Çok sağlam ve güvenli" diyerek ilkel sistemin teknik arıza vermeyeceğini savundu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Teleferik detayları

-Mustafa Gedik'İn karşıya geçmesi

-Kovanlardan detay

-Fren sistemi detayı

-Mustafa Gedik ile röp.

-Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR ARTVİN-DHA)

======================================================

4)VAN'DA PKK/KCK OPERASYONU: 40 GÖZALTI

VAN'ın Çaldıran İlçesi'nde jandarma tarafından yapılan PKK/KCK operasyonunda 40 şüpheli gözaltına alındı.  Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından dün gece PKK/KCK'ya yönelik Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur-4 Operasyonu yapıldı. PKK/KCK'ya yardım, yataklık ve işbirlikçilik yapanlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda ilçe merkezindeki 70 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda aralarında DBP İlçe Eşbaşkanı Mehmet Nuri Ürgen, DBP ilçe eski eşbaşkanı Derya Gönül, 4 belediye encümeni, 1 imam ve 1 muhtarın bulunduğu 40 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin jandarmadaki sorguları sürüyor.

Orhan AŞAN/VAN,-

=======================================================

5)'SOSYAL KART' YOKSULUN UMUDU OLDU

VAN'ın Edremit Kaymakamlığı yoksullar için sosyal market ve giyim mağazası açtı. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, süper marketlerdeki gibi market arabalarıyla reyonlar arasında dolaşarak istedikleri gibi alışveriş yapabiliyor. Vatandaşlar alışverişlerini de yine kendilerine verilen ve kaymakamlık tarafından para yüklenen kartlarla yapıyor.

Göreve başladıktan sonra sosyal devlet anlayışını en iyi şekilde hayata geçiren ve projeleriyle taktir toplayan Edremit Kaymakamı Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli bir ilke daha imza attı. Çiçekli, Edremit Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde sosyal market ve giyim mağazası açtı. Süper market gibi her türlü gıda ve giyim malzemesinin bulunduğu marketten ihtiyaç sahibi vatandaşlar kendileri için çıkartılan ve aile nüfusuna göre para yüklenen kartlarla alışveriş yapıyor. Daha önce hazırlanan kolilerle kendilerine yardım ulaştırılan vatandaşlar, şimdi market arabalarıyla reyonlarda dolaşarak alışveriş yapmanın keyfini çıkarıyor.

4 BİN AİLE FAYDALANACAK

İpekyolu üzerinde açılan marketten alışveriş yapacakların SYDV mütevelli heyeti tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi aileler olduğunu belirten Kaymakam Belediye Başkan Vekili Çiçekli, 4 bin ailenin bu imkandan faydalanacağını söyledi. Aileler için 4 bin kart çıkartıldığını anlatan Çiçekli, "Ailenin nüfusuna göre para yükleniyor. Buraya gelen vatandaşlar istediği gibi ihtiyaçlarını seçme özgürlüğüne sahiptir. Artık biz 'size koli hazırladık ve içine şunları koyduk. Bunları tüket' demiyoruz. Bunu bir kredi kartı gibi düşünün. Ama borcu yok. Giyimde mağazamızda alışveriş konusunda sınırlama yok. . Sosyal marketimizde ürünlerimiz de oldukça kalitelidir. Biz kendimiz için ne düşünüyorsak vatandaşımız için aynısını düşünüyoruz. Biz ne yiyip giyiyorsak, vatandaşımıza da aynısını yapıyoruz. Kendimizin yemediğini, giymediğini vatandaşımıza da giydirmiyoruz ve yedirmiyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Sosyal marketten görüntü

-Ailecek alışveriş yapanlar

-Vatandaşlar ile röp.

-Giyim mağazasından görüntü

-Detaylar

-Kaymakam ile röp

Murat ÇAĞLAR - Orhan AŞAN / VAN, -

=======================================================

(ÖZEL HABER)

6)ESNAF İRANLI TURİST BEKLİYOR

Antalya'nın turistik bölgesi Kundu'da faaliyet gösteren tekstil mağazaları, 2016 yılı ürünlerini kaldırım üzerinde açtıkları tezgahlarda etiketin yarı fiyatına satıyor. Nevruz nedeniyle Antalya'ya geleceği düşünülen İranlı turistler için sokaklara standlar açıldı. Ayakkabıdan gömleğe, montlardan oyuncaklara, kemerden iç çamaşırlarına kadar yüzlerce farklı ürünün satıldığı standlar, turistler kadar yerli halkın da ilgisini çekti. Fiyatları 10 TL ile 300 TL arasında değişen ürünler 10 gün boyunca satılacak. Kundu esnafından Fatma Yılmaz, "İranlı turistlerin gelmesini dört gözle bekliyoruz" dedi.

(GENİŞ HABER GEÇİLECEK)

Görüntü Dökümü

-----------------------

Esnaf mallarını düzenlerken

Esnaf bayanla röp

Pazardaki ürünlerden görüntü

Esnaf erkekle röp

Bir çocuk satış yaparken

Vatandaş ürünlere bakarken

Stantlardaki ürünlerden görüntü

Pazar içinden detaylar

Müşteri ürün fiyatı sorarken

Panodan akan Arapça yazıdan görüntü

Stantlardan görüntü

Tezgahtaki Arapça yazıdan görüntü

HABER: İbrahim LALELİ-KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA,

=============================================================

7)KAÇAK AVCI, EL KONULAN KEKLİĞİ İÇİN YALVARDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı av koruma ekipleri kaçak avcılıkla mücadele için yoğun önlem aldı. Üreme mevsimi nedeniyle keklik avının yasak olmasına karşın, kafesle avlananlara karşı denetim arttı. Av koruma ekiplerinin arazide yaptığı denetimde yakalanan kaçak avcının kafesteki kekliğine el konuldu. Görevlilere "Ceza yazın ama kafesteki kekliğimi geri verin. Kekliğim benim için çok kıymetli" diyen kaçak avcı için gerekli işlem başlatıldı. Kekliğini geri vermeyen görevliler bu avcının adını açıklamadı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kekliklerden detay

-Mete Türkoğlu ile rop

Haber-Kamera: Suat DENİZ/IĞDIR,

========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet İskender Seydişehir Marmaris Antalya Politika Güncel Haberler

title