Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)BAKAN ÖZLÜ: DÜZCE İÇİN ÇEVRE DÜZENİ PLANI HAZIRLIYORUZBİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 12 Kasım 1999'da depremle sarsılan Düzce için yeni bir çevre düzeni planı hazırlayacaklarını açıklayarak "Uzmanlarımızla çalışıyoruz.

1)BAKAN ÖZLÜ: DÜZCE İÇİN ÇEVRE DÜZENİ PLANI HAZIRLIYORUZ

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 12 Kasım 1999'da depremle sarsılan Düzce için yeni bir çevre düzeni planı hazırlayacaklarını açıklayarak "Uzmanlarımızla çalışıyoruz. Düzce'nin yeni bir çevre düzeni planı ortaya çıkacak" dedi.

Bakan Özlü, 12 Kasım 1999'da yaşanan depremin yıldönümü nedeniyle gece saatlerinde kente gelerek Düzce Valiliği'ni ziyaret etti. Bakan Özlü, valilik önünde Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Aslan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir tarafından karşılandı. Yoğun programları nedeniyle depremin yıldönümü için düzenlenen programlara katılamadığını belirten Bakan Özlü, "Deprem bize çok şey öğretti. Binalarımızı sağlam yapacağız, düzgün şehirler için çalışacağız. Bir çok ülkede deprem oluyor. Japonya'da bizden şiddetli depremler oluyor. Ölü sayısı az yada hiç olmuyor. O bakımdan depremden ziyade binalarımızı ve şehirlerimizi düzgün yapacağız. Depremin en fazla öğreteceği şey düzgün binalar yapmak. Derme çatma yerlerde oturmayacağız. Düzce'nin bunu hak ettiğine inanıyoruz. Bizde çalışmalarımızı Düzce'nin siyasileri olarak kamu kurumları olarak çalışıyoruz. Düzce'de bir şeylerin değişmesi yeni bir çehreye sahip olması için çalışıyoruz. Düzce için yeni bir çevre düzeni planı yapacağız. Uzmanlarımızla çalışıyoruz. Düzce'nin yeni bir çevre düzeni planı ortaya çıkacak" diye konuştu.

Düzce'de kurulması planlanan oyuncak organize sanayi bölgesi çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Özlü şunları söyledi:

"Oyuncak OSB için eski bakanımız Fikri Işık bey eski başbakanımızın ziyareti sırasında açıkladı. Düzce'ye bir oyuncak OSB kuralım diye açıklandı. Plastik üreticilerinin organizasyonu ile toplantı yaptık. Oyuncak OSB'yi kuralım dedik. Plastik üreticilerinin maddi durumlarının çok iyi olmadığını söylediler. Biz Gümüşova bölgesinde alan düşündük. Oradaki OSB bölgemiz ıslah OSB'ydi. Karma OSB oldu. Orada alan önerdik. Plastikçiler İstanbul'da duruyorlar. Amaçları dağınık fabrikaları bir yerde toplamak. İstanbul'da bir mükemmeliyet merkezi kurdular bende gittim. PAGEV denilen kuruluşun maddi sorunlarını çözmesi gerekiyor. Bedelsiz arazi istiyorlar. Bizde de bedelsiz arazi yok. Biz kamulaştırma yapıp onlara vereceğiz. Mali yönden durumlarını toplayıp bu işe girmelerini bekliyoruz. Top PAGEV'de, plastikçilerde"

Görüntü Dökümü

------------------------

-Bakan Özlü'nün karşılanması

-Detay görüntüler

-Bakan Özlü'nün açıklamaları

(Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE

==============================================

"BURADA ALKOL ALAMAZSINIZ" DİYEN İŞYERİ SAHİBİNİ ÖLDÜRDÜ

2)SİLAHLI SALDIRI GÜVENLİK KAMERASINA KAYDEDİLDİ

KONYA'da 32 yaşındaki Mustafa Turan, işyerinin önünde alkol almamaları konusunda uyardığı 19 yaşındaki Ufuk Karataş tarafından pompalı tüfekle sırtından vurularak öldürüldü.  Olay, saat 03.15 sıralarında merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Hüdai Caddesi'nde bulunan Hurdalık Sanayi Sitesi önünde meydana geldi. Alüminyum doğrama işi yapan Mustafa Turan, işyerinin önünde arkadaşları ile birlikte alkol alan Ufuk Karataş'a 'Burada alkol alamazsınız" diyerek uyardı. Bunun üzerine iki grup arasında küfürleşme ile başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Ufuk Karataş, Turan'a "Beni burada bekle, seni öldürüceğim" diye bağırarak uzaklaştı.

POMPALI TÜFEKLE SIRTINDAN VURDU

Mustafa Turan sanayi sitesi önünde arkadaşları ile birlikte durduğu sırada yanına babası ve 3 akrabasını da alan Karataş, pompalı tüfekle ateş açtı. Açılan ateş sonrası Mustafa Turan sırtından vurularak kanlar içinde yerde kalırken, Karataş kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Mustafa Turan, ambulansla Meram Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Turan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

EVE GİDERKEN YAKALANDI

Polis, sanayi sitesi içerisinde olaya karıştığı belirtilen şüpheli Karataş'ın babası ve 3 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Polis, Ufuk Karataş'ın merkez Selçuklu ilçesi Hacıkaymak Mahallesi Murat Sokak'taki adresine gitti. Ekipler evin önünde beklediği sırada eve gelen Karataş, ellerini havaya kaldırırak "Ben vurdum" diyerek polise teslim oldu. Suç aleti tüfekte Karataş'ın evinin yanındaki otların arasında bulundu. Şüphelilerin Cinayet Büro Amirliğindeki sorguları sürüyor.

SİLAHLI SALDIRI GÜVENLİK KAMERASINA KAYDEDİLDİ

KONYA'da 32 yaşındaki Mustafa Turan, işyerinin önünde alkol almamaları konusunda uyardığı 19 yaşındaki Ufuk Karataş tarafından pompalı tüfekle sırtından vurularak öldürüldü. Olay anı ise bir işyerinin güvenlik kamerasına kaydedildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

İki grubun karşılaşması

Karataş'ın tüfekle ateş açması

Görüntü Dökümü

-------------------

Olay yeri detay

Olay yeri inceleme polislerinin çalışmaları

Şüphelinin sağlık kontrolünden geçirilmesi

Genel ve detaylar

Mustafa Turan'ın fotoğrafı

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

13.11.2016 - Haber Kodu : 161113016

====================================================

3)ELYAF, YORGAN VE YASTIK İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

KONYA Yorgancılar Odası Başkanı Cengiz Çiftçi, piyasada genellikle herkesin kullandığı yorgan ve yastıkların elyaftan yapıldığını, ucuz ve yıkanabilir olduğu için de tercih edildiğine dikkat çekerek, petrol atığından yapılan ve suni olan elyafın insan sağlığı için zararlı olduğunu söyledi.

Elyaftan yapılan yastık ve yorganın kansere neden olabileceğini ifade eden Cengiz Çiftçi, "Bugün piyasada bulunan ucuz ve yıkanabilir olduğu için tercih edilen yorgan ve yastıklar genellikle elyaftan yapılıyor. Yalnız elyaf sunidir ve petrol artığından yapılır. İçeriğinde bulunan kimyasallar insan sağlığı için de zararlıdır. Kanserden başlayıp her türlü hastalığa sebep oluyor. Başımızı koyduğumuz üzerimize örttüğümüz elyaf yastık ve yorgan ile sabaha kadar solunum yapıyoruz. Ağzımızdan ve burnumuzdan aldığımız solunumlar akciğerlerimizi etkiliyor. Oradaki damarlarımıza tıkama yapıyor. İç organlarımızı yavaş yavaş etkiliyor. Hatta bu bizim genlerimizi de bozarak çocuklarımızın da genlerini etkiliyor. Elyaf yorgan ve yastıkta yatan kişilerin akciğer kanseri, guatır, cilt kanseri olma ihtimali çok fazladır. Bunun için elinizden geldiği kadar yastık ve yorganlarda elyaftan kaçının." diye konuştu.

Doğal olan yün ve pamuğu kullanmanın insan sağlığı açısından daha faydalı olduğuna dikkat çeken Çiftçi şunları söyledi:

"Yün ve pamuktan, yorgan ile yastığı tercih edenler daha sağlıklı olur. Bunun için kullandığımız, kazaklarımızda, ceketlerimizde, pantolon ve çoraplarımızda yorgan, yatak ve yastıklarımızda doğal olduğu için pamuk ve yün olmasına özen göstermemiz lazım."

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Elyaf, pamuk ve yün çeşitlerinin görüntüsü

-Oda Başkanı Çiftçi ile yapılan röp

Haber-Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, DHA))

=====================================

4)ALKOLLÜ SÜRÜCÜ PARK HALİNDEKİ İKİ ARACA ÇARPTI: 1 YARALI

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, kontrolden çıkan otomobil park halindeki iki araca çarparak durabildi. Kazada, alkollü olduğu ileri sürülen sürücü 36 yaşındaki Emircan Okumuş yaralandı. Kaza, saat 03.00 sıralarında Elmatepe Mahallesi'nde meydana geldi. Kent merkezinden Elmatepe Mahallesi'ne giden Emircan Okumuş yönetimindeki 06 AD 946 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu park halindeki 67 TC 009 plakalı minibüse ardından 67 T 8089 plakalı ticari taksiye çarptı. Kazada, yaralanan Okumuş, haber verilmesi üzerine gelen 112 Acil Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Otomobilde yapılan aramada ise alkol şişelerine rastlandı. Sürücünün yapılan muayenesinde 102 promil alkollü olduğu belirlendi. Okumuş, tedavisinin ardından ifade vermek üzere karakola götürüldü. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Yararlı sürücünün kaldırımda yatması

-Vatandaşların yaralıya ilk müdahalesi

-Sağlık ekiplerinin gelmesi ve yaralıya müdahalesi

-Yaralının sedyeye ardından ambulansa alınması

-Hasar gören minibüs ve ticari taksi

-Araçtaki alkol şişeleri

-Adem Akman ile röportaj

-Kaza yerinden genel ve detay görüntüler

-Süre: (02.35) Boyut: (82 MB)

-Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

===========================================================

5)ÇADIRDA YAŞAYAN EMEKLİNİN RAPOR İSYANI

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, Bağ-Kur'dan aldığı 1214 lira emekli maaşının 940 lirası, emekli olabilmek için çektiği kredi nedeniyle kesintiye uğrayan, ayrıca herhangi bir geliri bulunmayan 61 yaşındaki Nihat Yurtsever, iş de bulamayınca, maddi imkansızlıklar nedeniyle Ölüdeniz Mahallesi'nde ormanlık alana kurduğu çadıra sığındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak yardım isteyen Yurtsever, çadıra gelerek incelemelerde bulunan Fethiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü yetkilisinin emekli maaşından kalan 274 liranın geçimi için yeterli olduğu yönünde rapor vermesi üzerine çaresiz kaldığını söyledi.

İstanbul'dan 1993 yılında Fethiye'ye gelen Nihat Yurtsever, eşi Fatma Yurtsever, oğlu ve kızı ile Patlangıç Mahallesi'ne yerleşti. Uzun yıllar inşaatlarda ve turizm sektöründe çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Yurtsever, geçimsizlik nedeniyle 2000'de eşinden boşandı. Yalnız yaşamını sürdürmeye başlayan Yurtsever, 2011'e kadar Ölüdeniz Mahallesi'nde deniz eşyaları kiraladığı tezgah işletti. Memleketi Tokat'ın Yeşilyurt İlçesi'ne dönerek son birikimiyle ikinci el eşya dükkanı açan Yurtsever, işleri kötü gidince işyerini kapatmak zorunda kaldı. 2014'te çıkan torba yasadan faydalanarak Bağ-Kur'a emeklilik başvurusu yapan Yurtsever, emekli olabilmesi için 34 bin lira ödeme yapmasının istendiğini, bir bankadan 5 yıl geri ödemeli 34 bin lira kredi çekerek emekli olduğunu söyledi. Yurtsever, borcun faiziyle birlikte 56 bin liraya ulaştığını ve aylık kredi ödemesinin 940 lira olduğunu ifade etti. Yurtsever, 1214 lira emekli maaşından geriye sadece 274 lira kaldığını, bununla gfeçinemediğini ifade etti.

ÇADIRDA YAŞAMAYA BAŞLADI

Çalışmak için tekrar Fethiye'ye dönen ancak iş bulamayan, çocuklarından da destek göremediğini öne süren Yurtsever, sokakta kaldı. Aylık 274 lirayla geçinmeye çalışan Yurtsever, kalacak yer de bulamayınca Ölüdeniz Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü Kumburnu Plajı'nın girişinde, ormanlık alana kurduğu çadırda yaşamaya başladı. Yaban domuzlarından korunmak için çadırın etrafını tahta çitlerle çeviren Yurtsever, geçen 5 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak yardım istedi. Yardım çağrısı karşılık bulan Yurtseven'in durumunun incelenmesi için Muğla Valiliği tarafından Fethiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan Kuşgöz görevlendirildi.

KALAN MAAŞI YETERLİ RAPORU TUTULDU

Geçen 16 Ekim'de Ölüdeniz'e gelerek çadırda incelemelerde bulan Kuşgöz, iddiaya göre, emekli maaşından kalan 274 liranın geçimi için yeterli olduğunu belirten rapor tuttu. Yurtsever'in nüfusunun kayıtlı olduğu Tokat'ın Yeşilyurt İlçesi'ne giderek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurması gerektiği belirtildi. Tokat'taki hava şartlarının Fethiye'den daha kötü olması nedeniyle çadırından ayrılmayan Yurtsever, zor şartlarda hayatta kalma mücadelesini sürdürüyor.

İŞ İSTİYOR

Kış aylarının gelmesiyle birlikte yaşam şartları zorlaşan Yurtsever, banyo ihtiyacını bile karşılayamadığını belirterek, yetkililerden yardım istedi. 274 liranın geçimi için yeterli olduğunu şeklinde rapor tutulduğunu belirterek bu duruma tepki gösteren Yurtsever, 3 yıl daha kredi ödemesinin devam edeceğini kaydetti. Fethiye'ye tatile gelen oğlunun kendisini ziyaret etmeden gitmesine de çok üzüldüğünü anlatan Yurtsever, "Zor şartlarda ayakta durmaya çalışıyorum. Tuvalet, banyo sıkıntım var. Cumhurbaşkanımıza yazdığım mektuba cevap geldi. Ancak buraya gelen yetkili, 274 liranın geçimim için yeterli olduğu şeklinde rapor tutunca bunalıma girdim. Aklımdan bir sürü kötü düşünce geçirdim. Ancak Allah'a sığındım. Namaz kılarak, dua ederek güçlü durmaya çalışıyorum. Yapabileceğim bir iş varsa çalışmak istiyorum. Devlet yetkililerimiz ve yardımseverlerimiz bana destek olursa çok sevinirim. Ömrümü çalışarak geçirdim. Ancak işlerim yolunda gitmedi ve bu duruma düştüm" dedi.

Fethiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü yetkilileri, Yurtsever'in kredi borcunun karşılanmasını talep ettiğini, ancak Vakfın böyle bir yetkisinin bulunmadığını belirtti.

Görüntü Dökümü

-------------------

Nihat Yurtsever'in çadır yaşamından görüntü

Yurtsever'in bulaşık yıkamasından görüntü

Yurtsever ile röp.

(Haber- Kamera: Ergün TOS / FETHİYE (Muğla),

========================================================

6)BURSA'DA KAZA: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

BURSA'da meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Kaza saat 02.00 sıralarında Merkez Osmangazi İlçesi Mudanya Yolu Caddesi Acemler Kavşağı'nda meydana geldi. Kent merkezine gelen 25 yaşındaki Yılmaz Güller, bilinmeyen nedenle yönetimindeki 16 JFV 44 plakalı hafif ticari aracın direksiyon kontrolünü yitirince araç, kaldırıma çarptı. Çarpmanın etkisiyle araç takla attı. Kazada sürücü Güller öldü, yanında bulunan arkadaşı 20 yaşındaki Taner Tongal ise yaralandı. İhbar üzerine sevk edilen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Çekirge Devlet Hastanesine kaldırılan Tongal'ın hayati tehlikesinin olmadığı belirlendi.

Polis inceleme ve soruşturmayı sürdürürken Güller'in cesedi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Kaza yapan aracın içinde alkol şişeleri görülürken, polis ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Kaza yapan araçtan detaylar

-Polis ekipleri inceleme yaparken

-Alkol şişesi

-Detaylar

-Ölen Yılmaz Güller'in fotosu

Mehmet İNAN/BURSA, -

Süre: 1 dakika 39 saniye Boyut: 77,1 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Turan Faruk Özlü Fethiye Karataş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title