Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)3'ÜNCÜ ANA JET ÜS KOMUTANLIĞI'NA FETÖ OPERASYONUNDA, 9 PİLOT DAHA SERBEST

KONYA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na düzenlenen 4'üncü dalga operasyonunda gözaltına alınan 68 pilottan, 9'u daha adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılan pilot sayısı 25'e yükseldi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na yönelik 2'si albay 71'i üsteğmen 73 pilot hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Pilotların yakalanması için geçen 27 Ekim günü operasyon düzenlendi. Konya merkezli 17 ilde düzenlenen operasyonda 2'si albay 68 pilotun gözaltına alındı. 5 pilotun yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Pilotların, 'Anayasayı ihlal, Yasama Organlarını Engellemeye Teşebbüs, Hükümete Karşı İsyan, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Örgüt Adına Faaliyette bulunmak' iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi.

Gözaltına alınan 68 pilottan 9'u daha çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılan pilot sayısı 25'e yükseldi. Gözaltındaki 43 pilotun sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Tolga YANIK/ KONYA, -

====================================================

2)İZMİR'DE 'BYLOCK' OPERASYONU, 11 GÖZALTI

İZMİR'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında emekli asker, polis ve bazı kurumların çalışanlarının da bulunduğu 11 kişi, 'ByLock' adlı kriptolu mesajlaşma programını kullanıp örgüte eleman temin ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmasında, 20 kişi hakkında, 'ByLock' adlı şifreli mesajlaşma programını kullanıp örgüte eleman temin ettikleri gerekçesiyle gözaltı kararı verildi. İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, aralarında emekli asker, polis ve bazı kurumların çalışanlarının da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı, 2 kişinin yurtdışına kaçtığı belirlendi. Ayrıca arama yapılan evlerde, örgütsel doküman ile dijital materyaller bulundu. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Şüphelilerden görüntü

-Genel ve detay görüntü

(Haber, Kamera: Mehmet GÜNEY / İZMİR,

=======================================================

3)MEZUN OLDUKLARI OKULDA ÖĞRETMENLİK YAPIYORLAR

İZMİR'in Karabağlar ilçesindeki Eşrefpaşa Anadolu Lisesi'nde, daha önce bu okulda öğrenci olan 8 öğretmen görev yapıyor.

Eşrefpaşa Anadolu Lisesi'nden sıralarında okuyup bir gün bu okula öğretmen olarak dönmeyi kafaya koyan Öznür Ağırbaşlı (52), Aysun Gündüz (45), Ahmet Arslantaş (61), Özlem Kuşçu (43), Şükrü Bal (51), Zehrin Tabak (44), Banu Ersöz (43), Bengisu Ayşe Sayın (59) aradan yıllar geçtikten sonra, kendi mezun oldukları okullarında görev yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Okulda ayrıca o dönemde kendilerinin de öğretmeni olan meslektaşları Hakan Çevik, Gülhan Soysal ve Belgin Cin ile bugün birlikte görev yapmanını gururunu yaşayan öğretmenler, bundan büyük mutluluk duyduklarını dile getiriyor.

Okudukları sınıflara tekrar geri dönmenin mutluluğunun yaşadıklarını söyleyen öğretmenler, hem öğrenci hem de öğretmen olarak aynı okulda derse girmeyle ilgili ortak duygularını şöyle dile getirdi:

"Bu hepimiz için büyük bir mutluluk. Her öğretmenin bu duyguyu yaşamalı. Öğrenciyken koşturduğumuz koridorlarda şimdi öğretmen olarak dolaşmak çok farklı bir duygu. Bir yandan gururlanıyoruz, bir yandan bizi mutlu ediyor. Aynı bina ama insanlar farklı. Arkadaşlarımız yok ama başka gençler var. Onlara bir şeyler verebilmek bambaşka bir duygu. Öğretmenlik mesleği zaten böyle, ama kendi mezun olduğun okulda bu mesleği yapmak çok farklı. Öğrencilere biz de bu okulda okuduk, şu sırada oturduk deyince size bakış açıları değişiyor. Arkadaş gibi oluyorsunuz. Aynı sıralarda okumuşsunuz ama sadece yılları farklı. 25 yıl görevden sonra bu liseye gelen meslektaşlarımız var. Öğrencilerin arasında dolaşıp sıralara otururken öğrencilik yıllarına dönüyoruz. Öğretmen de olsak öğrenciliğimizi üstümüzden atamadık" dedi.

Fizik öğretmeni Banu Ersöz ise öğretmenliğinin ilk yıllarında öğretmenler odasına girmeye korktuğunu anlatarak, "Müzik öğretmeni Gülcan Soysal ile matamatik öğretmenim Hakan Çevik'i gördüğümde kendimi hala onların yanında öğrenci olarak görüyordum. Ama sonra alıştık. Çok güzel ekip olduk" diye konuştu.

Müzik öğretmeni Gülcan Soysal da "Öğrencimle öğretmenler odasını kullanmak çok farklı bir duygu. Burada görev yapan bir edebiyat öğretmeni öğrencim vardı. Eskiden içeride sigara içiliyordu. Uzun süre benim yanımda sigara içemedi" dedi.

Okul Müdürü Selman Er ise, "Hem öğrencilerimizle ve hem de öğretmenlerimizle beraberiz. Burada eğitim hayatını sürdürüp burada çalışan öğretmenler kurum kültürünü taşıyorlar. Bu sıraların, koridorun, bahçenin havasını solumuş kişiler, öğrencilerimize rol model oluyorlar. Bu sayede 'Ben de öğretmen olacağım' diyen öğrenci sayımız arttı. Mezunlarımızın desteği fazla. 30-35 yıldan beri hizmet eden öğretmenlerimiz de 10-15 yıldır çalışan mezunlarımız da var" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Öğretmenlerle röp.

-Öğrencilerle röp.

-Okul müdürü ile röp

Öğrencilerle öğretmenler sınıfta aynı sıralarda otururken

-Genel ve detay görüntü

Haber: Mustafa OĞUZ - Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,

======================================

4)CADDE ORTASINDA YATTI, HAYATINI KAYBETTİ

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde hafif ticari araç henüz belirlenemeyen bir nedenle cadde ortasında yatan 37 yaşındaki Hüseyin Çınarlı'ya çarptı. Kazada Çınarlı hayatını kaybederken sürücü aracıyla olay yerinden kaçtı.

Kaza, bugün saat 01.30 sıralarında Kamil Tunca Caddesi'nde meydana geldi. Konak yönüne seyir halinde olan hafif ticari araç, yol ortasında yatmakta olan ve akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen 37 yaşındaki Hüseyin Çınarlı'ya çarptı. Kazanın etkisiyle savrulan Çınarlı olay yerinde hayatını kaybederken, plakası belirlenemeyen hafif ticari araç sürücüsü aracıyla olay yerinden kaçtı. Kazayı gören çevredekiler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri Çınarlı'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Talihsiz adamın cesedi savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Polis, Çınarlı'ya çarparak olay yerinden kaçan sürücünün kimliğini belirlemek için çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Olay yerinden görüntü

Çınarlı'nın cesedinden görüntü

Polis ekiplerinden görüntü

Sağlık ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

( Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY / İZMİR,

=================================================

5)DİYARBAKIRLI ÜNLÜ SANATÇILAR SEMPOZYUMUN GALA YEMEĞİNDE BULUŞTU

DİYARBAKIR Valiliği ve Dicle Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği, "Uluslararası Diyarbakır Sempozyum"un gala yemeğinde Diyarbakırlı ünlü sanatçılar bir araya geldi. Sanatçılara Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy plaket verdi.

Valilik ve Dicle Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve dün başlayan, "Uluslararası Diyarbakır Sempozyum'"un gala yemeği dün gece gerçekleştirildi. Vali Hüseyin Aksoy'un ev sahipliğinde düzenlenen gala yemeğine, sanatçılar Erkan Petekkaya, İzzet Yıldızhan, Bedri Ayseli, Recep Kaymak ve iş dünyasında Nihat Özdemir'in yanı sıra çok sayıda Diyarbakırlı katıldı. Diyarbakır'ın yöresel yemekleri ikram edildiği gala yemeğinde konuklara kenti anlatan belgesel izlettirildi. Programda bir konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy, sempozyumun kentin tanıtımı açısında önemli olduğuna vurgu yaparak, emeği geçen herkese teşekkür etti. Diyarbakır'ın 33 ayrı medeniyete ev sahipliği yaptığını anlatan Vali Aksoy, "Diyarbakır, farklı inanç ve kültürlerin hoşgörü içerisinde yaşanan bir kenttir. Bu hoşgörünün bütün izlerini bugüne kadar taşıyabilmiş bir kenttir. Böylesine önemli kentin kültürel değerlerin ortaya konulması, tüm Türkiye ile paylaşılması adına sempozyumumuzun da önemli katkıları olacaktır. Gelişen Diyarbakır'ı daha iyi bir noktaya taşıyabilmek adına bütün kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte önemli çalışmaları ortaya koymaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde Diyarbakır bulunduğu noktadan çok aşama kaydedeceğine olan inancımız tamdır" dedi.

Vali Aksoy, konuşmadan sonra gala yemeğine katılan Diyarbakırlı ünlü sanatçılara ve işadamlarına gecenin anısına plaket verdi. Gece müzik ziyafeti ile sona erdi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Gala yemeğinin düzenlediği yer

-Yemeğe katılanlar

-Vali Aksoy'un konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

====================================================

6)DİYETLE FAZLA KİLOLARA SON

AYDIN'ın Söke ilçesinde kilo sorunu yaşayan kişilere yardım elini uzatan 13 yıllık diyetisyen Nursel Anıl, mide küçültme ameliyatının en son çare olarak tercih edilmesi gerektiğini belirterek, ameliyatsız ve ağrısız sadece diyetle ideal kiloya ulaşmanın mümkün olduğunu açıkladı. Ankara Hacatepe Üniversitesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra bir süre İstanbul'da diyetisyenlik yapan Nursel Anıl (35), memleketi Söke'de de kilolarından şikayet eden hastalarını kabul etmeye başladı. Hem beslenme uzmanı hem de nefes koçluğu yapan Anıl, kişinin önce kilosu, yağ ve kan oranını ölçtüğünü, ufak bir analizin ardından haftalık diyet programına başladıklarını belirtti. Her seansta yeni bir yol haritası belirlediklerini söyleyen Nursel Anıl, "Hiçbir yiyecekten kısmadan düzenli uygulama yaparak zayıflıyorlar. Şimdiye kadar yüzde doksan başarılı oldum. Kişi istenilen diyeti yapmadığı ve nefsine hakim olamadığı zaman başarı oranı düşüyor. Zayıflamak için mide ameliyatı yaptırmayı asla tavsiye etmem. Bu en son tercih olmalıdır. Çünkü dıştan bir müdahale var. Ben burada zayıflatırken, kesinlikle dıştan müdahale yapmıyorum. Zayıflamak isteyen kimseye ilaç kullanmalarını tavsiye etmiyorum. Ne yediğimizden çok, ne kadar yediğimiz önemlidir" dedi.

4 AYDA 30 KİLO VERDİ

Kilolarından rahatsız olduğu için diyetisyenin yolunu tutan Nurten Akkoç (30), "Buraya ilk geldiğimde 81 kiloydum. Psikolojik olarak kilolarımdan çok şikayetçiydim. 4 ayda 30 kilo verdim. Şu an çok mutluyum. Kadınların özgüvenli olması gerekiyor. Herkese tavsiye diyorum. Bu süre zarfında düzenli beslendim ama gerekeni de yedim. Çok fazla su içmiyordum ama buraya geldikten sonra su içmesini öğrendim" dedi.

Düzenli bir diyet programıyla 18 kilo verdiğini söyleyen şoför Sezayi Ermiş (45) ise, "Tavsiye üzerine geldim. Geldiğimde 120 kiloydum yaklaşık 6 haftada 18 kilo verdim. Kendime güvenim arttı. Kilo vermeye de devam ediyorum. İstediğim herşeyi fazlaya kaçmadan tüketiyorum. Çok mutluyum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Nursel Anıl ile röp,

-Sezayi Ermiş ile röp,

-Nurten Akkoç ile röp,

-Eski fotoğraflardan görüntü,

-Genel ve detay görüntü.

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN / SÖKE (Aydın),

====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Diyarbakır İzmir Söke Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title