Haberler

Dha Yurt Bülteni-19

Kırmızı liste ile aranan PKK'lı terörist, ABD'li komutanın yanında.

Kırmızı liste ile aranan Pkk'lı terörist, ABD'li komutanın yanında

Türkiye'nin ilk kez Irak'ta Sincar (Şengal) Dağı ile Suriye'nin kuzey doğusundaki Karaçok Dağı'na düzenlediği hava operasyonu sonrası bölgede inceleme yapan ABD'li askerlerin yanında yer alan kişinin, İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler listesinde kırmızı listede yer alan Pkk'lı, 'Şahin Cilo' kod adlı Abdi Ferhad Şahin olduğu ortaya çıktı. Terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarıldığı dönemde Pkk'nın Avrupa sorumluluğunu yapan ve çözüm süreci döneminde Kobani'de bulunan Şahin'in adı, İmralı'da yapılan görüşmelerde de geçmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) dün Sincar Dağı ile birlikte hava operasyonu düzenlediği Suriye'nin kuzey doğusunda yer alan Karaçok Dağı'na sabah saatlerinde iki helikopterle gelen Amerikalı komutan ve askerler hedef alınan yerleri gezdi. Amerikalı komutana terör örgütü Pkk'nın Suriye'deki kolu YPG'liler eşlik etti. YPG sözcüsü Redur Halil'in yanı sıra Türkiye'nin başına 4 milyon ödül koyduğu ve kırmızı liste ile aradığı Pkk'lı terörist 'Şahin Cilo' kod adlı Abdi Ferhad Şahin'in de ABD'li komutanın hemen yanında yer aldığı ve tercüman aracılığı ile kendisini bilgilendirdiği görüldü.  Terösit elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkırıldığı dönemde örgütün Avrupa sorumluluğunu yapan Şahin'in, Öcalan ile ilgili Avrupa'daki ülkeler ile temasları sağlayan kişi olduğu da belirtildi. Çözüm süreci döneminde HDP İmralı heyetinin Öcalan ile yaptığı görüşmelerde adı sık sık geçen ve o dönemde Kobani'de olduğu belirtilen Abdi Ferhad Şahin'in zaman zaman Kandil'deki görüşmelere katıldığı belirtilmişti. Şahin hakkında Türkiye'deki birçok eylemle ilgili arama kararı bulunduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------------------

-Kırmızı liste ile aranan PKK sorumlusunun fotoğrafı

-Kırmızı liste ile aranan PKK'lı terörist ve  ABD'li komutanın fotoğrafı

-ABD'lilerin Helikopter ile bölgeye gelmesi

-ABD'li komutanın bölgeyi gezmesi

-ABD'li komutanın yanında bulunan ve kırmızı liste ile aranan PKK sorumlusu

-Genel ve detay görüntüler

Haber: DİYARBAKIR,

=====================================================

Diyarbakır'da iki aile arasında silahlı kavga; 1 ölü, 5 yaralı (1)

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü 5 kişi yaralandı.

Saat 19.30 sıralarında iki aile arasında tarlaya giren inek yüzünden başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. 1 kişinin silahla öldürüldüğü kavgada yaralanan 5 kişi, hastaneye kaldırıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Olay yeri

-Olay yerine gelen ambulanstan görüntü

-Hastane önündeki kalabalık

-Hastane koridoru

Haber: ERGANİ (Diyarbakır),

========================================================

Sınırdaki karakola tanksavar silahıyla ateş

SURİYE'nin terör örgütü PYD/ YPG denetimindeki bölgeden Kilis sınırındaki karakola tansavar silahıyla atılan mermi, zırhlı askeri araca sibate etti. Saldırıda kimsenin bulunmadığı araç hasar gördü, yaralanan olmadı. Suriye'deki PYD/ YPG hedefleri ise obüs ve fırtına toplarla yoğun ateş altına alındı.

Suriye'nin Şiltah Köyü'ndeki terör örgütü YPG kontrolündeki bölgeden akşam saatlerinde Kilis sınır hattında bulunan Afrin Hudut Karakolu'na tanksavar silahıyla ateş açıldı. Merminin isabet ettiği karakoldaki park halindeki bir zırhlı araç hasar gördü. Saldırıda yaralanan olmadı. Olay sonrası keşif ve gözetleme birliklerinin tespit ettiği PYD/ YPG hedeflerine misli ile karşılık verildi. Sınırda konuşlu fırtına ve obüslerle ateş altına alınan hedefler imha edildi.

TSK: MİSLİYLE MUKABELEDE BULUNULDU

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'nin PYD yönetimindeki bölgeden, Kilis'in Afrin Hudut Karakolu'na tanksavar silahıyla açılan ateşle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, karakoldaki aracın isabet aldığı ve can kaybının yaşanmadığı belirtilerek şöyle denildi:

"26 Nisan 2017 tarihinde saat 15: 50 sularında, PYD/PKK/YPG işgali altındaki Afrin bölgesinden PYD/PKK/YPG teröristlerince Afrin Hudut Karakolu'na tanksavar (TAS) silahı atışlarıyla hudut tacizinde bulunulmuştur. Karakolda bulunan bir araca isabet eden tacizde can kaybı yaşanmamıştır. Hudut emniyet görevindeki güvenlik kuvvetlerimize yönelik, PYD/PKK/YPG kontrolündeki Suriye topraklarından açılan ateşe,  derhal  meşru müdafaa kapsamında misli ile mukabelede bulunulmuştur."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Ateş Destek vasıtalarıyla vurulan hedefler

Yükselen dumanlar

Vurulan hedefler

Vurulan Suriye köyü

Suriye tarafından görüntüler

Afrin Hudut Karakolu

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=======================================================

Uşak'ta YSK protestoları sürüyor

UŞAK'ta, YSK'nın mühürsüz oyları geçerli saydığı karara tepki olarak geçen Cuma günü düzenlenen eylemde, polisin yürümek isteyen gruba müdahale etmesi ve 14 kişiyi gözaltına alması protesto edildi.

Uşak'ta, Birleşik Haziran Hareketi tarafından bugün Belediye Hizmet Binası önünde eylem düzenlendi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı 'Hayır'a Sahip Çık' eylemine CHP, ADD ve çeşitli STK'lar da destek verdi. Grup, ellerinde düdüklerle geçtiğimiz Cuma günü yapılan eylemdeki gözaltıları protesto etti. Grup adına basın açıklaması yapan Mahmut Uludağ, "Evet'çi devlet, hayırcılara evet sonucunu kabul ettirmeye çalışıyor. Türkiye genelinde sokağa çıkarak Hayır'ın devamını sağlayanlara karşı uygulanan şiddeti ve geçtiğimiz Cuma günü polisin bize uyguladığı şiddeti nefretle kınıyoruz. Hayır'ı asla bitirmeyeceğiz" dedi.

Türkiye'de yüzde 49 görünen Hayır oylarının yüzde 53 olduğunu belirten CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba ise, "Devlet evet, halk hayır demiştir. Bu nedenle bu anayasa meşruluğunu asla kabul etmiyoruz. Gerekli yerlere CHP olarak başvurularımızı yapıyoruz" dedi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Gruptan görüntü

Polisten görüntü

Mahmut Uludağ'ın konuşmasından görüntü

CHP İl Başkanı Ali Karaoba'nın konuşmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK,

=======================================================

Kuyumcu cinayetini 3 santimlik kablo aydınlattı

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'nde öldürüldükten sonra 8 kilo altını çalınan kuyumcu 70 yaşındaki Mustafa Gök'ün katil zanlısı 30 yaşındaki Mehmet Koçer, polisin olay yerinde bulduğu 3 santimetre uzunluğundaki kablo sayesinde yakalandı.

Olay, 19 Nisan Çarşamba günü Atatürk Caddesi'ndeki Mustafa Gök'ün işlettiği kuyumcuda meydana geldi. İddiaya göre, kuyumcuya giren kimliği belirsiz kişi, Mustafa Gök'ü başına vurduğu çekiçle öldürdükten sonra 8 kilo altını da alarak kaçtı. Gök'ün cansız bedeni komşuları tarafından bulundu.

KABLO, KATİL ZANLISINI YAKALATTI

Katil zanlısı, yakalanmamak için iş yerinin güvenlik kamera görüntülerini kaydeden hard diskleri de yanında götürürken, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Asayiş Şube Müdürlüğü'nden uzman bir cinayet ekibi oluşturarak ilçeye gönderdi. Olay yerinde detaylı inceleme yapan polis, cesedin yanında 3 santimetre uzunluğunda bir kablo buldu. Ayrıca bir de ayakkabı izi tespit edildi. Yapılan araştırmada ceset yanındaki kablo ile buhar makinesine çekilen ara kablonun aynı olduğu belirlendi. Bunun üzerine cinayeti elektrik elektronik tamiri yapan bir kişinin işlemiş olabileceğini değerlendiren ekip, olay günü bilgisayar tamircisi Mehmet Koçer'in kuyumcuya girdiğini belirledi. Olaydan sonra Mersin'in Erdemli İlçesi'ne gittiği ortaya çıkan Koçer'i takibe alan ekipler, zanlıyı Gaziantep karayolunda yakaladı. Kablonun devamı ise Koçer'in iş yerinde bulundu.

AYAKKABI İZİ AYNI ÇIKTI

Gözaltına alınan Mehmet Koçer'in ayakkabısı ile olay yerinde tespit edilen ayakkabı izi aynı çıktı. Ayrıca ayakkabı da kan izi de bulundu. Tüm bu delillere rağmen 'Ben yapmadım' diyen zanlıyla ilgili yapılan araştırmada kuyumcudan çaldığı altınların bir kısmını Kayseri'de paraya çevirdiği ve bir otomobil aldığı belirlendi. Erdemli'de park halinde bulunan otomobilde yapılan aramada ise 6 kilo 134 gram altın ele geçirildi. Koçer'in Kayseri'de altınları bozdururken güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Yaklaşık 200 bin lira para harcadığı belirlenen Mehmet Koçer'in yüklü miktarda kumar borcu olduğu ve borcunu ödemek için cinayeti işleyerek hırsızlık yaptığı iddia edilirken, "İçeriye girdiğimde kanlar içinde yatıyordu. Yanında altın dolu çanta vardı aldım kaçtım" dediği belirtildi.

Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Mehmet Koçer tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Cezaevi aracının gelişi

Koçer'in araçtan indirilişi

Koçer'in adliyeye girişi

Otomobilde arama yapılması

Araçta bulunan altınlar

Altınlar tartılırken

Koçer'in altınları bozdurması

Polisin olay yerinde inceleme yapması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Afrin PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title