Haberler

Dha Yurt Bülteni-18

MAÇKA KIRSALINDA EL YAPIMI BOMBA PATLADI; 2 ASKER HAFİF YARALANDI

TRABZON'un Maçka ilçesi kırsalında devriye görevi yürüten Jandarma er Halit Öztürk ile Ümit Fidan, pet şişe içerisine yerleştirilen el yapımı bombanın patlaması sonucu hafif yaralandı.

Edinilen bilgilere göre olay saat 17.00 sıralarında, Samandıra Yaylası'nda yaşandı. Bölgede devriye gezen Jandarma erler Halit Öztürk ile Ümit Fidan, teröristlerce pet şişe içerisine yerleştirilmiş olan el yapımı bombanın infilak etmesi sonucu yaralandı. Ayaklarına ve topuklarına şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralanan askerler, bölgeye gelen 112 ekiplerince Maçka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı askerler, ilk müdahalenin ardından  Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavi altına alınan jandarma er Öztürk ve Fidan'ın sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Bombalı saldırı sonrasında yaralı askerlere yardım eden ilçe sakinlerinden Nizam Tüfekçi, " 2 asker de ayağından yaralanmıştı. Bir askerin durumu ilk anda diğerine göre daha kritik göründü  ama şu an çok şükür ikisinin de sağlık durumları çok iyi. Patlayıcı pet şişenin içerisindeymiş, patlamış ve şarapnel parçaları dağılmış. İki askerde ayağından yaralandı. Patlamayı duyunca oraya gittik, askerlerin bilinçleri yerindeydi. Ambulansta da birlikteydik. Çok şükür durumları iyi" dedi. Bu arada, yaşanan olay sonrasında bölgeye Jandarma Özel Harekat ekipleri sevk edildi ve   teröristlerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı. Altındere Vadisi'nden, Samandıra Yaylası'na giden yol da zırhlı araçlarla ulaşıma kapatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Hastane önünden görüntüler

-Nizam Tüfekçi konuşma

-Detaylar

HABER KAMERA: FATİH TURAN/TRABOZON,

=================================================

ÇUKURCA'DA PKK'DAN TACİZ ATEŞİ: 1 ASKER ŞEHİT/EK

ÇUKURCA ŞEHİDİNE HAZİN TÖREN

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Güvendağı bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından açılan taciz ateşinde ağır yaralanan ve kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi için Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda uğurlama töreni yapıldı.

Törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat şahin, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Krokmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, şehidin  eşi Yasemin Yahşi ile 3 yaşındaki kızı Miray Yahşi katıldı.

MİRAY BEBEK YÜREKLERİ DAĞLADI

Törende ilk olarak şehidin öz geçmişi ve ardından dua okundu. Daha sonra Şehit Uzman Çavuş Yahşi bir süre silah arkadaşlarının omuzlarında taşınarak memleketi Samsun'a gönderilmek üzere tekbirler eşliğinde helikoptere bırakıldı. Şehidin eşi Yasemin ve 3 yaşındaki kızı Miray'ın törende gözyaşı dökmesi ardından da şehidin helikopterdeki tabutunun başında oturmaları yürekleri dağladı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: HAKKARİ,

==============================================

BAKAN ZEYBEKCİ, POLİSLERİN BAYRAMINI TELSİZDEN KUTLADI /EK

BAKAN ZEYBEKCİ, "DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVA TAŞIMA OPERASYONUNU YAPTIK"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Türkiye'nin Katar'a yaptığı yardımla ilgili konuşan Bakan Zeybekci, "Dün gece saat 24.00 itibari ile 121 tane kargo uçağı gitti bugüne kadar.  Dile kolay dünyanın en büyük bugüne kadar ki hava taşıma operasyonunu 2 haftada yaptık. Bir gemi gitti arkasından 7 tane tır gitti, arkası bir gemi daha ve bugün uçaklar devam ediyor ve normalleşiyoruz, şimdi gemi yani deniz yolu ve kara yoluna gönderiyoruz. Kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gördük" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katılarak partililerle bayramlaştı. Bayramlaşma törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başta olmak üzere AK Parti Denizli Milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan ile çok sayıda partili katıldı. Partililerle bayramlaşan Bakan Zeybekci, daha sonra gündeme ilişkin konularda açıklama yaptı. Bakan Zeybekci, bulunduğumu çağda savaşların değiştiğini, kahraman veya onurlu şerefli düşmanların olmadığını, hainlerin olduğunu, savaşların başka boyutlara geçtiğini söyledi. En namuslusu en onurlusunun ekonomik savaşlar olduğunu ifade eden Zeybekci, "Onun için ekonomi savaşını mutlaka ve mutlaka kazanmak zorundayız. Ekonomi de bağımlı olan milletler bağımsız milletler değildir. Para alan buyruk alır, para alan emir alır. Borç alan, kredi alan veyahut ta bir şekilde muhtaciyetini gideren milletler emir almaktan da çekinmemesi gocunmaması lazımdır" dedi.

"TÜRKİYE'NİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖRDÜ"

Bakan Zeybekci, konuşmasında Katar'a yardımların devam ettiğini belirterek, "Şu an itibariyle dün gece saat 24.00 itibari ile 121 tane kargo uçağı gitti bugüne kadar.  Dile kolay dünyanın en büyük bugüne kadar ki hava taşıma operasyonunu 2 haftada yaptık. Bir gemi gitti arkasından 7 tane tır gitti arkası bir gemi daha ve bugün uçaklar devam ediyor ve normalleşiyoruz şimdi gemi yani deniz yolu ve kara yoluna dönüşüyoruz. Kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gördük, onların günlük ihtiyaçlarını gördük. ve Katar 2,2 milyon nüfusu ile bugün Türkiye'nin ne kadar önemli olduğunu gördü. Biz Katar'a bu şekilde destek verirken birilerine karşı bir hamle değildi bu. Birilerinin yapmış olduğu ramazan mübarek günde insanların en temel masum ihtiyaçları olan insani ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak bir insan olarak bu milletin tarih boyunca hep yaptığı görevdir. Biz refleks olarak da millet olarak böyle doğru bir refleks verdik" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Brüksel'de Gümrük Birliği Güncellemesiyle ilgili görüşmeler yaptıklarını ifade eden Zeybekci, "3 çok önemli görüşme gerçekleştirdik. Avrupa Birliği ile yapmış olduğumuz bu görüşmelerde de gümrük birliğinin güncellenmesi ile ilgili çok önemli görüşmeler yaptık. ve karşı tarafta bizim tarafımızda yani Avrupa Birliğinde ve Türkiye'de gümrük birliği güncellenmesinin yani bu şu demek şu anda sanayi ürünlerini kapsayan gümrük birliğinin sanayi ürünlerinin tamamını, hizmetler sektörünü, tarım ve gıdayı ve kamu alımlarını, elektronik ticareti yani Avrupa birliği ile ful entegrasyon diyeceğimiz bu güncellemeyi Avrupa Birliği ile Türkiye yapma konusunda hiçbir tereddütleri yok. Her iki taraf kazanacak. Şu anda yaklaşık olarak 150 milyar dolar olan karşılıklı ticaret hacmimiz bu güncelleme gerçekleştiği andan itibaren yaklaşık olarak bir yıl içinde 200 milyar dolara, beş yıl içinde de 300 milyar dolara çıkacak. Tabi ki Avrupa Birliği ile aramızda en güçlü platformda ekonomik anlamda gümrük birliği platformu bu da tam üyelikle ilgili bizi destekleyen bir süreç olacak. Şu anda bununla ilgili de tam bir uyum içinde yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

Bakan Zeybekci'den detay

Bakan Zeybekci'nin konuşması

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

===============================================

ELAZIG'DA ARI SOKMASI SONUCU BİR KADIN HAYATINI KAYBETTİ

ELAZIĞ'da arefe günü, eşiyle birlikte yakınlarının kabirlerini ziyarete giden 2 çocuk annesi Ayten Küçükarslan, arı sokması sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Dün eşi ile birlikte Asrı Mezarlığında yakınlarının kabirlerini ziyarete giden Ayten Küçükarslan'ın (43) kolunu arı soktu. Arı sokmasından sonra fenalaşan talihsiz kadın olay yerine gelen ambulans ile Elazığ  Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Ayten Küçükarslan hayatını kaybetti. Hacı Remzi Cami'inde kılınan cenaze namazının ardından 2 çocuk annesi Ayten Küçükarslan, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Cenazenin camiye getirilişi

-Cenaze namazının kılınışı

-Yapılan dualar

-Cenazenin camiden götürülüşü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,

=============================================

AYDIN'DA 50 DÖNÜMLÜK ZEYTİNLİK ALAN YANDI

AYDIN'ın Sultanhisar İlçesi'nde, atılan sigara izmaritinden 50 dönümlük zeytinlik alan yandı.

Yangın, Atça ile Kılavuz Mahallesi arasında bulunan Ballık Mevkii yakınlarında bugün saat 13.30 sıralarında çıktı. Sigara izmaritinin neden olduğu belirtilen yangın, rüzgarında etkisiyle çevreye yayıldı. Bölgeden dumanların yükseldiğini görenler, durumu itfaiye ekiplerine bildirildi. Bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı arazözler ve Aydın Büyükşehir Belediye İtfaiyesi ekipleri sevk edildi. Ekipler, arazi şartları nedeniyle yangına müdahale etmekte zorlandı. Kuyucak Orman İşletme Müdürlüğü'nden gelen yangın söndürme helikopteri alevlere havadan müdahale etti. Yangın yoğun çabaların ardından kontrol altına alınırken, 50 dönüm zeytinlikte asırlık ağaçlar da kül oldu.

Haber: Burhan CEYHAN/SULTANHİSAR (Aydın),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Halit Öztürk Türkiye Maçka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
title