Haberler

Dha Yurt Bülteni - 18

Ordu'da trafik kazasında iki öğrenci hayatını kaybettiORDU'da 3 arkadaşıyla birlikte trafik kazasında yaralanarak hastaneye kaldırılan lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Sina Nur Güney ve üniversite öğrencisi Hilal Yiğit yaşamını yitirdi.

Ordu'da trafik kazasında iki öğrenci hayatını kaybetti

ORDU'da 3 arkadaşıyla birlikte trafik kazasında yaralanarak hastaneye kaldırılan lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Sina Nur Güney ve üniversite öğrencisi Hilal Yiğit yaşamını yitirdi.

Ordu'nun Altınordu İlçesi'ne bağlı Kirazlimanı Mahallesi'nde geçen Cumartesi gece Samsun- Ordu karayolunda seyir halinde olan Efkan Büyük yönetimindeki 28 TR 275 plakalı otomobil, sinyalizasyon direğine çarptı. Kazada otomobilin sürücüsü Efkan Büyük ve okul arkadaşları Esra Bilkay, Hilal Yiğit ile Sina Nur Güney yaralandı. Ambulansla Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ordu Özel Bilim Anadolu Sağlık Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Sina Nur Güney ve üniversite öğrencisi Hilal Yiğit, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Sürücü Efkan Büyük ve Esra Bilkay'ın tedavilerinin ise halen devam ettiği belirtildi.

SİNA NUR TOPRAĞA VERİLDİ

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Sina Nur Güney için cenaze töreni düzenlendi. ODÜ Eğitim Araştırma Hastanesi'nde otopsi işlemlerinin ardından alınan Sina Nur Güney'in cenazesi, Altınordu İlçesi'ne bağlı Bucak Mahallesi'ndeki Fatih Camii'ne götürüldü. Burada ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu ile genç kızın ailesi, yakınları, okul arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Sina Nur Güney'in cenazesi Perşembe İlçesi'ne bağlı Çerli Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Aynı kazada yaralanan ve Ordu Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden Hilal Yiğit'in ise cenazesinin yarın Fatsa İlçesi'ne bağlı Aslancami'de toprağa verileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü :

------------------------

Cenazeden görüntü

-Cenaze namazından görüntü

-Dua edilirken görüntü

-Tabut taşınırken görüntü

Haber-Kamera : Ali YAZAN-ORDU-DHA

==================================

Karaman'da eğitime kar engeli

KARAMAN'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim- öğretime yarın (salı) için 1 gün ara verildi.

Karaman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde önümüzdeki günlerde kar yağışının devam edecek olması nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurul Kararıyla ilimiz genelindeki tüm okullarımız 26 Aralık 2016 Pazartesi günü tatil edilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personeller de aynı tarihte idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür" denildi.

Haber: KARAMAN, -

=============================

Muradiye'de kaza: 1 ölü, 11 yaralı

VAN'ın Muradiye İlçesi'nde minibüsle otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı.

Kaza, Muradiye İlçesi Alkasnak Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Sürücüleri açıklanmayan 13 EC 640 plakalı otomobil ile 65 V 0506 plakalı minibüsün karlı yolda kafa kafaya çarpıştı. Meydana gelen kazada her iki araçta bulunan yolculardan 12 kişi ağır yaralandı. Yaralılardan henüz kimliği belirlenemeyen 60 yaşlarında bir kadın, gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, yaralılar ise ambulanslarla Erciş ve Van daki hastanelere sevk edildi. Yaralılardan 12 yaşlarında bir çocuğun durumunun ağır olduğu belirtili. Jandarma olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Haber: MURADİYE (Van), -

===============================

Kuşadası'nda imam hatip ortaokulu anketi tepkisi

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi sınırları içinde ve dışında velilerin çocuklarını pansiyonlu ve pansiyonsuz imam hatip ortaokulunda okutup, okutmak istemediğini belirlemek için Atatürk Ortaokulu'nda 'okul planlaması' adı altında yapılan 'veli anketi', tepkilere neden oldu. Veliler, anketteki dört sorunun da imam hatip ortaokuluna yönelik olmasını, diğer meslek dallarındaki okul eksikliğinin yer almamasını eleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, anketin puansız girilen okullarla ilgili olduğunu belirtip, "Puan ile girilen okulların planlamasını ise biz yapmıyoruz" dedi.

Kuşadası Atatürk Ortaokulu'nde geçen cuma günü öğrencilere velileri tarafından cevaplanmak üzere anketler dağıtıldı. Okul planlaması amacıyla dağıtıldığı belirlenen ve üzerinde 'evet' ve 'hayır' şıklarının bulunduğu ankette, "Okulumuz bünyesinde imam hatip ortaokulu açılırsa çocuğumu o okula gönderirim. İlçemiz sınırları içerisinde yeni bir imam hatip ortaokulu açılırsa çocuğumu o okula gönderirim. İlçemiz sınırları içinde pansiyonlu (ücretsiz) imam hatip ortaokulu açılırsa çocuğumu o okula gönderirim. İlçemiz sınırları dışında pansiyonlu (ücretsiz) imam hatip ortaokulu açılırsa çocuğumu o okula gönderirim" sorularına yer verildi. Anket velilerin tepkilerine neden oldu. Veliler, Kuşadası'nda planlama ve yeni okullara yönelik anket yapılacaksa eksik tüm branşların yazılması gerektiği görüşünde birleşti. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen veliler, "Sanki tüm meslek dallarına yönelik okullar var ve sadece imam hatip yokmuş gibi anketi sadece o yönde hazırlamışlar. Neden kimse fen, konservatuvar, sosyal bilimler, turizm, yabancı dil okullarını isteyip, istemediğimizi sormuyor? Bu imam hatip dayatmasıdır. Başka hiçbir seçenek olmadığı için binlerce öğrenci velisi içinde 10 kişi bile anketi olumlu yanıtlasa 'Veliler istedi, açtık' denilecek" diyerek, tepkilerini dile getirdi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TÖRE: ART NİYET YOK

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, ankette art niyet aranmaması gerektiğini belirterek, "Birçok veli dilekçe vererek çocuklarının dini eğitimlerinin devlet tarafından verilmesini talep ediyor. Biz de bunu planlamak ve gerçek talebi görmek, il ve ilçelerdeki okul yatırımlarımızı planlamak için anket düzenledik. Bu anket ortaokul düzeyi, puansız girilen okullarla ilgili ankettir. Puan ile girilen okulların planlamasını ise biz yapmıyoruz. Örneğin, Çine ve Didim'den fen, Söke'den sosyal bilimler lisesi talebi geldi, o talepleri bakanlığa ilettik. Puansız girilen ortaokul için ise planlamayı biz yapıyoruz. Talep varsa yatırım olur, talep yoksa yatırım olmaz. Art niyetimiz yok" dedi.

Haber: Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), -

=======================================

Bursa'da hemşirelerden Boz'un sahnesine tepki

BURSA'daki hemşireler, Murat Boz'un başrolünde oynadığı 'Dönerse senindir' filmindeki hemşire sahnesine tepki göstererek, yapım şirketine faks çekti.

Murat Boz'un 23 Aralık'ta vizyona giren 'Dönerse Senindir' adlı filmindeki hemşire sahneleri için Bursalı hemşirelerden tepki geldi. Bursa Onkoloji Hastanesi'nde görev yapan başta hemşireler olmak üzere sağlık çalışanlarının PTT'deki faks çekme eylemine Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın da destek verdi.

Hemşireler adına açıklama yapan Hemşire Dilek Ay, hemşireliğin toplumda en kutsal ve eski mesleklerden biri olduğunu belirterek, "Böylesi kutsal bir mesleğin reklamlarda, kliplerde ve filmlerde giyim kuşamı ve tavırlarıyla cinsel obje olarak gösterilmesi kabul edilemez.Unutmamak gerekir ki bizde toplumda yaşayan,ailesi ve çevresi olan bireyleriz.Bu denli çirkin ve onur kırıcı sahneler bizi son derece rahatsız etmekte ve meslek saygınlığımızı zedelemektedir" dedi.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Rüstem Aşkın da, söz konusu sahnelerin sağlık çalışanlarını yaraladığını bildirerek, "Bu sahneler gerçekten hepimizi yaralamıştır . Kabul edilemez. Tepkilerini dile getiren hemşirelerimizin yanındayız, onları destekliyoruz. Yazılı ve görsel basında buna benzer şekilde sağlık personeli ile ilgili anlatımlarda azami özeninin gösterilmesi gerekir. Bunun talep edilmesi de en doğal hakkımız" diye konuştu. Daha sonra sağlık çalışanları yanlarında getirdikleri açıklamaları film yapımcı şirkete faks çekerek postaneden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Hemşerilerin faks çekmesi

-Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Aşkın açıklaması

-Birlikte fotoğraf çektirmesi

-Hemşirenin açıklaması

Haber: Faruk KAHRAMAN/BURSA, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuşadası Sina Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title