Haberler

Dha Yurt Bülteni - 18

Yurt yangınında ölen kızların cesetleri birbirine sarılı bulundu (13)BİLİRKİŞİ ÖN RAPORU: ŞALTERLER ESKİ, YANGIN MERDİVENİNİN KOLU YOKAladağ Cumhuriyet Başsavcılğı'nın yurt yangını ile ilgili hazırlattığı bilirkişi ön raporunda, yaşamını yitirenlerin, yangın merdiveni kapısının kolu olmadığı...

Yurt yangınında ölen kızların cesetleri birbirine sarılı bulundu (13)

BİLİRKİŞİ ÖN RAPORU: ŞALTERLER ESKİ, YANGIN MERDİVENİNİN KOLU YOK

Aladağ Cumhuriyet Başsavcılğı'nın yurt yangını ile ilgili hazırlattığı bilirkişi ön raporunda, yaşamını yitirenlerin, yangın merdiveni kapısının kolu olmadığı için dışarıya çıkamadıkları, yangına binanın ikinci panosundaki şartellerin eskimiş olması ve kaçak akım rolesi bulunmamasından kaynaklandığı görüşü yer aldı.

İş güvenliği uzmanı bilirkişisi, binanın 1'inci katındaki yangın merdivenin kapısının plastik yapıya sahip PVC şeklinde olduğu, bu yangın merdiveni kapısının kollarının bulunmadığı, yangın kapısının dışa açılır şekilde yapıldığı, ancak kapı kolları olmadığından ve kapı açılamadığından buradan çıkıp kurtulan kimsenin olmadığı görüşünü ortaya koydu. Elektrik ile ilgili uzman ise binanın elektrik ana panosunun arka kısmında bulunan dağıtım panosundan çıkmış olabileceği, şartellerin eskimesinden veya özelliği kaybetmesinden kaynaklı ark olmuşması ve alev almasından çıkmış olabileceğini kaydetti. Ayrıca hazırlanan raporda, yaşamını yitirenlerden 7'sinin ikinci kattaki bir odada olduğu, yangın merdiveninin yanındaki odada ise 4 kişinin cesedinin bulunduğu, 1 kişinin cesedinin ise birinci katta bulunduğu da belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANI'NIN YENİ AÇIKLAMASI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, yanan yurt binasında yangın merdivenin kilitli olduğu şeklindeki sözlerine karşılık Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın, "Hayır kilitli değildi" şeklindeki açıklaması üzerine şunları söyledi:

"İtfaiye ekibimiz bu işin uzmanları. Öğrenciler üst kata doğru çıkmış. Oradaki kapılara yönelmiş. Yangın merdiveni kapısına da yüklenilmiş. Ama açılamamış. Bu, kilitli olduğu, yangından etkilenip PVC kapının erimesi ve şişmesi sebeleriyle olabilir. Bu kapının PVC değil, yangına dayanıklı olması yönetmelik gereğidir."

Ruhsat verildikten sonra belediyelerin herhangi bir denetlleme yetkisi olmadığını da belirten Sözlü, ayrıca yangın ihbarının geç yapıldığını, itfaiye araçlarının ulaştığında alt katta çıkan yangının, çatı katına kadar ulaşmış olduğunun görüldüğünü söyledi.

Sözlü bu arada Adana'da yaklaşık 100 tane benzer yurt olduğunu, bunun 80'ninin aynı cemaate ait olduğunu da söyledi.

DHA-Güvenlik - Türkiye-Adana - ADANA,

==================================================

12 öğrenci gıda zehirlenmesi sonucu hastaneye kaldırıldı

BURSA'nın İznik ilçesi'nde okul kantininden aldıkları yiyecekleri yiyen 12 öğrenci kusma ve ateş şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan tahlillerde öğrencilerin yedikleri gıdalardan zehirlendikleri belirlendi.

İznik ilçesi'nde bulunan Kılıçaslan ilköğretim Okulunda eğitim gören 3 ve 4. Sınıflarda okuyan 12 öğrenci beslenme saatinde kantinden aldıkları çiğköfte, tost, kızarmış patates ve köfte yediler. Okul çıkışında evlerine dönen öğrencilerde kusma ve ateş belirtileri oluşunca aileleri tarafından İznik Devlet Hastanesi'ne getirildiler. Yapılan tahlillerde öğrencilerin yedikleri gıdalardan zehirlendikleri belirlendi. İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan hastanede tedavi gören öğrencileri ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulunurken olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Çocukların hastenede görüntüsü

Kaymakamın ziyareti

Detaylar

BOYUT: 149 MB SÜRE: 3 dakika 39 saniye

Mehmet BULDU-BURSA-

=================================================

Çatıyı tamir etmek isterken 10 metre yükseklikten düştü

KARAMAN'da mısır deposunun çatısını tamir etmek isterken dengesini kaybeden 50 yaşındaki Ali Alataş, 10 metre yükseklikten düştü.

Olay, saat 19.15 sıralarında Piri Reis Mahallesi bulunan bir depoda meydana geldi. İddiaya göre, etkili olan yağmur yağışı nedeniyle su akıtan mısır deposunun çatısını tamir etmek isteyen Ali Alataş, dengesini kaybederek 10 metre yükseklikten başının üzerine düştü. Alataş'ın düştüğünü gören komşusunun ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Alataş, ambulansla önce Karaman Devlet Hastanesi'ne oradanda Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Alataş'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Yaralının hastaneye getirilişi

Hastane genel ve detay

Haber-Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

=================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Sözlü Karaman İznik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title