Haberler

Dha Yurt Bülteni-17

Kars ile Ani yolunda kaza: 1 ölü, 5 yaralıKARS kent merkezi ile Ani Örenyeri karayolunda iki otonun çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Kars ile Ani yolunda kaza: 1 ölü, 5 yaralı

KARS kent merkezi ile Ani Örenyeri karayolunda iki otonun çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Kaza bugün saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Tatil için Kars'a gelen sürücü Mürsel Ören yönetimindeki 26 SE 453 plakalı otomobil Ani Örenyerine giderken karşı yönden gelen 75 AG 910 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Mürsel Ören. sıkıştı ve olay yerinde hayatını kaybetti, Her iki taşıtta bulunan 5 kişi de yaralandı. Kazayı gören sürücülerin durumu sağlık ekipleri ve jandarma ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine kısa süre içerisinde çok sayıda jandarma, sağlık, AFAD ve itfaiye ekibi sevk edildi. Otomobilden çıkarılan yaralılara sağlık ekiplerince ilk müdahale kaza yerinde yapıldı. İtfaiye ekipleri otoda sıkışan sürücü Mürsel Ören ile biri kadın 4 yaralıyı güçlükle çıkardı. Yaralılar ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildi. Soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Kaza yerinden detaylar

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

62 MB  45 SN

==========================================

LDP Genel Başkanı Tırpancı, İl Başkanı Artar'ın işten çıkarılmasına tepki gösterdi

LİBERAL Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Gültekin Tırpancı, partisinin Eskişehir İl Başkanı Önder Artar'ın üniversitedeki işinden çıkarılmasına tepki gösterdi.

Eskişehir'e gelen LDP Genel Başkanı Gültekin Tırpancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçici işçi olarak çalışan LDP İl Başkanı Önder Artar'ın 6 aylık sözleşmesi dolmadan işten çıkarıldığını belirtti. Artar'ın, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen'in bir süre önce büfe sahibi ve adamlarının saldırısına uğraması olayını kınadığını ve bu yüzden de işten çıkarıldığını belirten Tırpancı, şunları söyledi: "Eskişehir İl Başkanımız Önder Artan'ın yapmış olduğu Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e yapılan saldırıyı kınaması olayı bir insani duygudur, insani bir paylaşımdır. Aynı şekilde 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' pankartı ile çekilmiş olduğu resmi sosyal paylaşım sitesinde paylaşarak kendi düşüncelerini yansıtmıştır insanlara. Fikir özgürlüğü olmayan bir yerde demokrasiden söz edilmesi mümkün değildir. Şuanda Türkiye'de yaşadığımız gibi. Bunun en büyük yanlışlarından bir tanesi maalesef bizim il başkanımıza uygulandı. Ama bu uygulamanın sadece bizim il başkanımız ile kalacağını tahmin etmiyorum. Gerçi Türkiye'deki bütün atamalar, iş yerleştirmeleri Ak Parti'nin emrinde olmadıktan sonra onun inisiyatifinde olmadıktan sonra yapmaları mümkün değil. İşin en ilginç ve en acı taraflarından bir tanesi de Önder Artan kardeşimizin yapmış olduğu paylaşımlardan sonra Eskişehir Ak Parti Gençlik Kollarının 'Bizim gençlerimiz işsiz dururken bu adam burada nasıl çalışıyor?' diye sosyal medyada paylaşımları var. Bu çok büyük bir yanlış. Yani bizden olmayana ekmek yok, bizden değilseniz, bize biat etmiyorsanız aç kalın düşüncesiyle yapılan bir harekettir bu. Bunu esefle kınıyorum."

Görüntü dökümü:

-------------------------

-LDP Genel Başkanı Gültekin Tırpancı'nın konuşması,

-İşten çıkarılan LDP İl başkanı Önder artar'ın konuşması

Haber: Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR,

=========================================

Yankesici, önce kameraya sonra polise yakalandı

BURSA'da halk otobüsünde yanına oturan Suriyeli 49 yaşındaki J.H.'nin parasını yankesicilik yöntemiyle çalan M.K., polis tarafından yakalandı. Yankesicilik anı ise otobüste bulunan güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Olay, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden kent merkezine giden halk otobüsünde meydana geldi. M.K., yanına oturan kişinin cebindeki parayı fark etti. Başaran Mahallesi civarına gelindiğinde M.K., cebini yokladığı yanındaki kişinin 4 bin 500 lirasını çekip aldı. İlk durakta inerek otobüsten uzaklaşan M.K., izini kaybettirdi. Bir süre sonra cebindeki paranın çalındığını fark eden Suriyeli J.H., polise başvurdu. Otobüsün içindeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, M.K.'yi Başaran Mahallesi'ndeki evinin yakınlarında gözaltına aldı. Daha önce hırsızlık suçundan sabıkası bulunan M.K., ifadesininin alınmasının ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Otobüste yankesicilik güvenlik kamerası görüntüleri

-Şüphelinin otobüse binmesi

-Suriyeli'nin yanına oturması

-Parayı çaldıktan sonra inmesi

-Suriyeli mağdurun panik yapması

SÜRE 01.11 BOYUT 226 MB

Haber: BURSA,

==========================================

Emniyet Genel Müdürü'nün eşi: Bu vatan varsa, şehitlerimizin sayesinde var

KAHRAMANMARAŞ'ta şehit aileleriyle bir araya gelen Emniyet Genel Müdürü Selahattin Altınok'un eşi Gülhan Altınok, şehitlerin hakkının ödenemeyeceğini belirterek, "Bugün var isek, nefes alıyorsak, ayaktaysak, bu vatan varsa, şehitlerimizin sayesinde var" dedi.

Gülhan Altınok, 15 Ağustos 2016'da Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce Bölge Trafik Amirliği'ne bomba yüklü araçla yapılan saldırıda oğlu 5 yaşındaki Hüseyin Utku ile şehit olan polis memuru Ahmet Gülbahar'ın ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen mevlide katılmak için Kahramanmaraş'a geldi. Şehit aileleriyle de buluşan Altınok, onlarla birlikte Abdülhamid Han Camisi'nde öğle namazı kıldı. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz'ın eşi Fulya Yılmaz ile İl Emniyet Müdürü Doğan İnci'nin eşi Nahide İnci'nin de eşlik ettiği Altınok, şehit aileleriyle yemek yedi. Altınok, şehit Ahmet Gülbahar'ın eşi Betül ve 2.5 yaşındaki kızı Reyyan ile de yakından ilgilendi. Şehit aileleriyle yüz yüze görüşemeseler de birçoğuyla telefonla görüştüklerini ifade eden Gülhan Altınok, bütün illere giderek onlarla bir araya gelme arzusunda olduklarını söyledi. Altınok, şöyle konuştu: "Bütün illeri, hemen hemen bütün Türkiye'yi dolaşma amacındayız. Özellikle şahadet yıldönümlerine de katılım göstererek şehit ailelerimizi yalnız bırakmayalım istiyoruz. Ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Bugün var isek, nefes alıyorsak, ayaktaysak, bu vatan varsa, şehitlerimizin sayesinde var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerine sabırlar diliyoruz. Gazilerimize hayırlı, sağlıklı ömürler diliyoruz. Biz her zaman maddi manevi onların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu hafta Eskişehir ve Karabük'e gittik, Kahramanmaraş'tayız. Bütün illeri ziyaret edeceğiz." Gülhan Altınok, ayrıca 2015'te Şırnak'ta şehit olan polis memuru Nurettin Ademoğlu'nun kızı Seda Ademoğlu ile telefonda görüştüğünü, bugün onunla bir araya gelmenin de mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "Kendisinin babasına Eczacılık Bölümü'nü kazanma sözü vardı. Bu hafta sonuçlar açıklandı ve Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni kazandı. Ondan dolayı da ayrı bir mutluyuz" dedi. Gülhan Altınok'a eşlik eden Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz'ın eşi Fulya Yılmaz ise "Şehit ailelerimizle buluşmak, onların dertlerini dinlemek, onlarla hasbıhal etmek için Kahramanmaraş'tayız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------------------

Gülhan Altınok'un minibüsten inişi

Betül Gülbahar ve kızı Reyyan

Altınok'un Reyyan'la ilgilenmesi

Altınok'un konuşması

Yemekten detaylar

Fulya Yılmaz'ın konuşması

Nahide İnci'nin konuşması

şehit annesi Fatma Yardımcıoğlu'nun konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 119 MB

============================================

Hasankeyf'te riskli kayaların patlayıcı ile yıkımı sürüyor (2)

VALİ DENİZ: HASANKEYF'TE DİNAMİT KULLANILMASI KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Batman Valisi Ahmet Deniz, son bir haftada tarihi Hasankeyf ilçesinde riskli olduğu gerekçesiyle yıkılan ve düşürülen kayalar ile ilgili yapılan tartışmalar ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Hasankeyf'te tehlike arzeden kayaların kaldırılması esnasında dinamit kullanılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi. Vali Deniz, Hasankeyf'te kayaların düşürülmesi ile ilgili birde video kaydı paylaştı.

Başta sosyal medya olmak üzere kamuoyunun son bir haftadır tartışdığı Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesindeki yıkım ile ilgili Batman Valisi Ahmet Deniz, sosyal medya hasabından bir mesaj ve video kaydı paylaştı.  Vali Deniz, "Hasankeyf'te tehlike arzeden kayaların kaldırılması esnasında  dinamit kullanılması kesinlikle söz konusu değildir" başlığı ile Hasankeyf'te yapılan kayaların düşürülmesi ve yakımını gösteren video da paylaştı. "Hasankeyf Antik Kenti Jeolojik ve Jeoteknik Bakımdan Araştırması ve Güçlendirmesi işi" kapsamında yapılan çalışmalardan düşürülen kayalardan bazı örnek kayıtlar paylaşaldı. Videoda, tehlike arz eden 500 ton ağırlığındaki bir kayanın sadece insan gücüyle düşürüldüğü belirtilerek, "Kayanın düşmesi sonucu oluşan toz bulutu herhagi bir patlayıcı madde kullanılmasıyla değil, kayanın çok zayıf olmasından kaynaklıdır.  Bölge halkının ve turistlerin geçiş güzergahında olan bu kayalar kontrollü biçimde düşürülmediği taktirde, canlılar ve kültürel varlıklar için büyük risk oluşturmaktadır. Serbest halde duran kayalar dağcı ekipleri tarafından kontrollü biçimde düşürülmektedir. Düşürme işlemi esnasında hiçbir şekilde patlayıcı madde niteleği taşıyan malzeme kullanılmamaktadır"denildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Kayaların düşürülmesinden görüntüler

Haber-Kamera: BATMAN,

===========================================

Olympos sahilinde denetim

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'ndeki Olympos sahilinde yapılan denetimde kanolar, deniz bisikletleri, şemsiyeler, açıkta uygun olmayan ortamlarda satışı yapılan gıda malzemelerine el konulurken, kano ve deniz bisikletleri kamyonlara yüklenmek kaydıyla ilçe merkezine taşındı.

Kumluca'da bağlı Yazır Mahallesi sınırları içinde bulunan Olympos tatil merkezinde denize giren tatilciler teknelerin can güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle Kumluca Belediyesi'ne ihbarda bulundu. İhbarı değerlendiren belediye zabıta ekipleri, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri ve Müze Müdürlüğü'ne bağlı görevliler eşliğinde Olympos sahiline operasyon düzenledi. Operasyona katılan ekipler büyük teknelerle kıyıya yaklaşıp yolcuları fiber botlarla karaya taşıyan ve karadan tekneye taşıyan turizmcileri yaptıkları işin yasal olmadığı konusunda uyardı.

Uygun olmayan şartlar altında gıda maddesi satan, şemsiye, kano ve deniz bisikleti gibi araçları kiraya vererek haksız ticari gelir elde edenler uyarıldı. Ekipler yaptıkları denetlemelerde kanolara, deniz bisikletlerine, şemsiyelere, açıkta uygun olmayan ortamlarda ekmek arası balık yapanların malzemelerine el koydu. Kano ve deniz bisikletleri kamyonlara yüklenmek kaydıyla ilçe merkezine taşındı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, "İlçemize bağlı Yazır Mahallesi sınırları içinde bulunan Olympos tatil merkezinde uygunsuz ortamlarda gıda satanlar, büyük teknelerin kıyıya yaklaşması ve botlarla karaya yolcu indirmek kaydıyla haksız ve yasal olmayan yollarla ticaret yapanlar uyarıldı ve malzemelerine el kondu. Biz gereken denetimleri yapıp yapılanları engellemeye çalışıyoruz. Tüm çalışmalarımız tatilcilerimizin ve yerel halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak içindir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Ekiplerin sahile gelişi

Deniz bisikleti, kano ve botlara el konulması

Sahipleriyle ekipler arasındaki tartışmalar

Elde edilen malzemelerin araca taşınması

Detaylar

266 MB /// 05.51"

HABER- KAMERA: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülhan Altınok Kahramanmaraş Hasankeyf Kars Politika Güncel Haberler

title