Haberler

Dha Yurt Bülteni-17

Bartın'da eski garnizon komutanına ömür boyu hapis cezasıBARTIN'da FETÖ/PDY davasında tutuklu yargılanan eski Bartın İl Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, müebbet hapis cezasına çarptırıldıEski Bartın Boğaz Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir,...

Bartın'da  eski garnizon komutanına ömür boyu hapis cezası

BARTIN'da FETÖ/PDY davasında tutuklu yargılanan eski Bartın İl Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Eski Bartın Boğaz Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 16 Temmuz'da İskenderun'dan Bartın'a dönerken kent girişinde gözaltına alınıp tutuklandı. Sıkıyönetim listesinde Bartın Sıkıyönetim Komutanı olarak ismi geçen Mehmet Erdemir hakkında, 'Terör örgütü kurma ve yönetme', 'Anayasayı ihlal' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.  Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'de bugün görülen duruşmaya tutuklu sanık Erdem, avukatı ve yakınları katıldı. Mahkemede ifade veren Erdemir, darbe girişimiyle ve FETÖ'cülerle hiçbir alakasının olmadığını söyledi. Darbe girişimini 'cunta kalkışması' olarak gördüğünü ve yakalandığında üzerinde bulunan 16 Temmuz tarihli takvim yaprağıyla ilgili konuşan Erdemir, şöyle dedi: "Sıkı yönetim listesi 81 ildeki askeri rütbeli komutanlara gönderilmiş resmi mesajdır. O akşam il emniyet müdürü ve milletvekili beni arayarak ne olduğunu bana sordular. Bende tatil dönüşü yolda olduğum için onlarla fazla konuşamadım. 15 Temmuz takvimini izinden dönerken yoldaki bir benzinlikten almıştım. Ayrıca o gece hiçbir şekilde emir vermedim. Benim Türk adaletine güvenim tamdır. Fetöcülerle ve darbecilerle hiç alakam olmadı. Böyle bir iddialarla yargılanmayı bir subay olarak kendime yakıştıramıyorum. Adalete güveniyorum. ve beraatimi talep ediyorum." Erdemir'i 'anayasayı ihlal' suçundan ağırlaştırılmış ömür hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezasını ömür boyu hapis cezasına çevirdi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Eski Garnizon komutanının gözaltına alınma anı(arşiv)

-Bartın Adliyesinden görüntü

-Eski komutanın Adliyeden çıkarılma fotoları

Süre: (1.12) Boyut: (37 MB)

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

===========================================

Tunceli Valiliği : Orman yangınları kontrol altına alındı

TUNCELİ Valiliği, il genelinde devam eden operasyonlar kapsamında, son bir ay içerisinde teröristlerle yaşanan çatışmadan kaynaklı orman yangınlarının kısmen kontrol altına alındığını açıkladı.

Tunceli Valiliği'nden bölücü terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar ve yaşanan çatışmalardan kaynaklı orman yangınları ile ilgili açıklama yapıldı. 19 teröristin etkisiz hale getirildiği ve çok sayıda mühimmat ile patlayıcı madde ele geçirildiği belirtilen açıklama şöyle: "İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda İlimiz Hozat-Aliboğazı, Merkez-Kutuderesi ile Munzur Vadisi-Bali Deresi Mevkilerinde son bir hafta içerisinde güvenlik kuvvetlerimizce terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında şiddetli çatışmalar yaşanmış, çatışmalar sonucu meydana gelen orman yangınları, örtü yangını şeklinde olup, orman alt tabakasında bulunan kurumuş otların yanması sonucu meydana gelmiştir. İlimiz Hozat-Aliboğazı mevkiinde meydana gelen orman yangını Orman İşletme Müdürlüğümüz yangın ekipleri tarafından söndürülmüştür. Merkez-Kutuderesi ile Munzur Vadisi-Bali Deresi Mevkilerinde meydana gelen örtü yangınlarına ise devam eden operasyonlar nedeniyle müdahale edilememiş olup, operasyonlar sonucunda gerekli müdahale yapılacağını duyurmuştuk. Bu kapsamda bugün Orman İşletme Müdürlüğümüzce 25 kişilik yangın söndürme ekibiyle gün boyu gerekli çalışmalar yapılmış akşam itibariyle Merkez-Kutuderesi'ndeki örtü altı yangını tamamıyla kontrol altına alınmıştır. Munzur Vadisi-Bali Deresi Mevkiindeki örtü altı orman yangını da kısmen kontrol altına alınmış olup, sabah erken saatlerde ekiplerimizce tamamıyla kontrol altına almak için gerekli çalışmalara devam edilecektir."

Haber: TUNCELİ,

===========================================

Cezaevindeki kavga cinayetle bitti

DENİZLİ'nin Honaz İlçesi'ndeki Kocabaş T Tipi Cezaevi'nde iki hükümlü arasında çıkan kavgada 25 yaşındaki Emre İregör, aynı koğuşta kaldığı ismi öğrenilemeyen başka bir mahkum tarafından boğularak öldürüldü.

Olay, bugün gündüz saatlerinde Kocabaş T Tipi Kapalı Cezaevi'nde meydana geldi. Koğuştaki mahkumların spor yapmak için dışarı çıktıkları sırada, daha önce de kavga ettikleri öğrenilen Emre İnegöl ile ismi öğrenilemeyen diğer mahkum arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine ismi öğrenilemeyen mahkum, iddiaya göre İregör'ü darp ettikten sonra boğarak öldürdü. İçeri girdiklerinde İregör'ü yerde hareketsiz yatarken bulan diğer mahkumlar durumu cezaevi yönetimine bildirdi. İhbar üzerine gelen yetkililer yaptıkları kontrolde İregör'ün hayatını kaybettiği belirledi. Talihsiz gencin cesedi savcının incelemesinin ardından otopsi için Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili yazılı açıklama yapılacağı belirtildi.

Haber: Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ,

===========================================

Adıyaman'da asayiş uygulaması

ADIYAMAN'da, PKK'nın ilk kanlı eylemini gerçekleştirdiği 15 Ağustos'un yıldönümü nedeniyle kent genelinde geniş kapsamlı asayiş uygulaması düzenlendi.

Kentin çeşitli bölgelerinde akşam saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde; Özel Harekat, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerinde görevli polislerin katıldığı uygulama yapıldı. Merkez ve ilçelerde kafe ve eğlence merkezleri gibi umuma açık yerlerde şüpheli görülen kişilerin üst araması ve kimlik kontrolü yapıldı. Operasyonda oluşturulan kontrol noktalarında kimlik sorgulaması ve araçlar arandı, sürücüler ise alkol kontrolünden geçirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Uygulama noktası

Kafeler

Şüphelilerin üst araması yapılması

Araçlar aranması

Alkol kontrolü yapılması

Önlem alınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 65 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Valiliği Mehmet Erdemir Deniz Kıdemli Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title