Haberler

Dha Yurt Bülteni - 17

Hakkari'de 9 PKK'lı öldürüldü, en yüksek rakımlı üs bölgesi oluşturuldu HAKKARİ 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonlarda 9 PKK'lı terörist öldürüldü, 2 terörist de teslim oldu.

Hakkari'de 9 PKK'lı öldürüldü, en yüksek rakımlı üs bölgesi oluşturuldu

HAKKARİ 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonlarda 9 PKK'lı terörist öldürüldü, 2 terörist de teslim oldu. Operasyondan sonra yapılan arazi aramalarında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. PKK'lılardan temizlenen 3468 rakımlı tepeye de Türk bayrağı dikilip üs bölgesi kuruldu.

Hakkari ve çevresinin PKK'lı teröristlerden temizlenmesi için operasyonlar sürdürülürken, 10 Temmuz'da Yüksekova 'nın Buzul Dağları Kuzeyi, Cilo Dağı, Urşe Yaylası-Cafer Gediği-Meydanı Belek mevkiinde icra edilen ve 7 gün süren Hava Kuvvetleri destekli Şehit Piyade Yüzbaşı Murat ÜÇÖZ-1 operasyonu ile ilgili Hakkari Emniyet Müdürlüğü basın açıklaması yaptı. Açıklamada, İHA ve Hava Kuveetleri destekli operasyonlarda 9 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği, 2 PKK'lının da güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Yüksekova ilçesindeki 3. Piyade Tümen Komutanlığı koordinesinde, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün Özel Harekat birliklerince 10.07.2017 tarihinde Yüksekova ilçesi, Buzul Dağları Kuzeyi, Cilo Dağı, Urşe Yaylası-Cafer Gediği-Meydanı Belek mevkiinde icra edilen ve 7 gün süren İHA ve Hava Kuvvetleri destekli Şehit Piyade Yüzbaşı Murat ÜÇÖZ-1 müşterek operasyonu kapsamında; Toplam 9 terörist etkisiz hale getirilmiş, operasyon esnasında 2 terörist ise Zap Jandarma Karakol Komutanlığına silah ve teçhizatları ile birlikte teslim olmuştur. Daha sonra yapılan arazi arama taramasında; 60 adet el yapımı patlayıcı hazırlanabilecek miktarda düzenek ve malzeme, 81 mm'lik havan nişangahı,2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği,1 adet Kannas keskin nişancı tüfeği, 2 adet el bombası, 6 adet şarjör ve 160 adet mühimmat ele geçirilmiştir."

Açıklamada PKK'lılardan temizlenen bölgeye Türk bayrağı dikildiği de belirtilerek, "Ayrıca operasyona katılan Polis Özel Harekat ve Jandarma Özel Harekat Timleri 3 bin 468 rakımlı tepeyi üs bölgesi olarak inşa etmişlerdir. Bu tepe bu güne kadar Türkiye'de üs bölgesi teşkil edilen en yüksek rakımlı tepe olmuştur" denildi.

Haber: HAKKARİ, -

=======================================

Kapaklı'da 13 yaşındaki Murat'tan 5 gündür haber alınamıyor

TEKİRDAĞ'ın Kapaklı İlçesi'nde 5 gündür haber alınamayan 13 yaşındaki Murat Yüksel her yerde aranıyor.

Kapaklı'ya bağlı Atatürk Mahallesi Namık Kemal Caddesi üzerindeki evinden 5 gün önce ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 13 yaşındaki Murat'ı babası Hakan Yüksel elinde fotoğrafı ile sokak sokak gezerek arıyor. Murat Yüksel beş gün önce akşam saatlerinde evden çıkarak bir daha evine geri dönmedi. Gece evine gelmeyen oğlunun kaybolduğunu fark eden üç çocuk babası 49 yaşındaki Hakan Yüksel o günden beri her gün çocuğunu arıyor. Oğlunun fotoğraflarını çıkartarak belirli yerlere asan baba Hakan Yüksel, kendisi de eline aldığı oğlunun fotoğrafını gezdirdiği her yerde insanlara göstererek bulmaya çalışıyor.

BABA HAKAN YÜKSEL: ÇOCUĞUM BİR AN ÖNCE BULUNSUN

Çocuğunu bilen, tanıyan ve görenlerin yardımını isteyen baba Yüksel "Oğlumu sokak sokak arıyoruz ama bir türlü bulamıyoruz. Murat'ı görenler, lütfen 155 polis ihbar hattını arasınlar ve bizimle irtibata geçsinler. Ben Murat'ın fotoğraflarını da insanlara gösteriyorum. Maalesef yok diyorlar. Oğlumun hayatından endişe duyuyorum, ölü mü, sağ mı belli değil. Allah rızası için çocuğumun yerini bilen, gören, tanıyan varsa bize yardımcı olsunlar. Bir şekilde çocuğumuza kavuşmak istiyoruz. Çocuğumuzun bir sıkıntısı bir problemi yok. Emniyet birimlerinin, Kaymakamlığın bize bir vatandaş olarak yardımını istiyoruz. Allah rızası için bize yardımcı olurlarsa bizi sevindirecek, mutlu edecekler. Çocuğumuz kaybolduğu için bayağı bir sıkıntı yaşıyoruz. Çocuğumuz bir an önce bulunsun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Baba Hakan Yüksel röp.

-Oğlunun fotoğraflarını göstermesi

Haber-Kamera: Onur KAYA/KAPAKLI(Tekirdağ),-

===========================================

Şanlıurfa'da alkollü gençler bıçakla dehşet saçtı

ŞANLIURFA'da, alkollü olduğu ileri sürülen 2 genç, belediye önünde bıçakla yoldan geçenlere dehşek saçtı. Vatandaşların tepki gösterdiği gençler, dövülerek polise teslim edildi.

Olay, öğleden sonra Atatürk Bulvarı üzerindeki Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi önünde meydana geldi. İddiaya göre, alkollü olduğu öne sürülen isimleri öğrenilemeyen 2 genç, ellerindeki bıçaklarla yoldan geçenleri korku dolu anlar yaşattı. Bıçaklarını sallayarak yoldan geçenlere korku salan gençleri görenler durumu polise bildirdi. Bu sırada belediye önünde toplanan bazı vatandaşlar ise yoldan geçenleri endişelendiren ve uyarılara rağmen bıçaklarını bırakmayan gençleri tekme tokat dövdü. Alkollü iki genç, bu sırada bölgeye gelen polisler tarafından öfkeli kalabalığın elinden kurtarıldı. Polis tarafından gözaltına ve hafif yaralı olan 2 genç, hastanede tedavi edildikten sonra sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Büyükşehir Belediyesinin önündeki kalabalık

Gençlerin polis tarafından gözaltına alması

Sağlık ekiplerinin gelmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

=====================================

Kırmızı ışıkta geçen sürücü öldü

DENİZLİ'nin Merkezefendi ilçesinde kırmızı ışıkta durmayan elektrikli bisiklet sürücüsü 56 yaşındaki Zafer Böber, kamyonun altında kalarak hayatını kaybetti. Kaza anı işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kaza, bugün saat 17.00 sıralarında Karaman Mahallesi 1770 sokak ile Kazım Kaynak Caddesi'nin kesiştiği kavşakta meydana geldi. Köftecilik yapan Zafer Böber, kullandığı elektrikli bisikletle Kazam Kaynak Caddesi'nden Koşulu yönüne doğru giderken, kendisine yanan kırmızı ışıkta durmadı. Böber, sokak içinde yeşil yandıktan sonra geçen Mehmet Ali Karlıoğlu'nun (32)  kullandığı 20 LD 577 plakalı inşaat atığı yüklü kamyonun altında kaldı. Kaza anı bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, kamyonu fark eden Böber'in elektrikli bisikleti durdurmaya çalıştığı ama başarılı olamadığı görülüyor. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri Böber'in olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Böber'in cesedi, savcının incelemesinin ardından otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olay yerine gelen Böber'in yakınları gözyaşı döktü.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kaza anından görüntü

Olay yerinden görüntü

Elektrikli bisikletten görüntü

Kamyondan ve polislerden görüntü

Cesedin kaldırılmasından görüntü

Yakınlarının ağlamasından görüntü

Zafer Böber'in fotoğrafından görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

=========================================

Alkol tartışması kanlı bitti: 1'i ağır 2 yaralı

ANTALYA'da market sahibi Ali Şimşek, iddiaya göre dükkan içerisinde alkol tüketmelerine izin vermediği müşterileri Metin ve Abdurrahman Kesen'i pompalı tüfekle yaraladı.

Olay, Kepez İlçesi Şelale Caddesi üzerindeki bir market ve fastfood restoranında saat 19.00'da meydana geldi. Hasan Hüseyin Şimşek'in, oğulları Ali ve Ahmet Şimşek ile birlikte işlettiği restoran markete öğle saatlerinde gelen 32 yaşındaki Metin Kesen ve 34 yaşındaki Abdurrahman Kesen kardeşler, iddiaya göre alkol almaya başladı. Bir süre sonra market işletmecileri ile kardeşler arasında tartışma çıktı. Çevredeki esnafın sakinleştirdiği Kesen kardeşler olay yerinden ayrıldı.

Akşam saatlerinde tekrar aynı restorana gelen Metin ve Abdurrahman Kesen kardeşler yine alkol almak istedi. İşletme sahibi Ali Şimşek alkol satabileceğini ancak işletme içerisinde içmelerine izin vermeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine taraflar arasında tartışma çıkınca Ali Şimşek pompalı tüfekle Kesen kardeşlere ateş etti. Kolundan yaralanan Metin Kesen ve başından yaralanan Abdurrahman Kesen Akdeniz Şifa Hastanesi'ne götürüldü.

İçeride bir kişinin de rehin kaldığı söylentisi üzerine adrese Polis Özel Harekat ekipleri sevk edildi. Adreste inceleme yapan polis ekipleri soruşturma başlatırken yaralılardan Abdurrahman Kesen'in durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Ali Şimşek ise polis tarafından gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Uzun namlulu silahlı polislerin görüntüsü

Polis çevrede araştırma yaparken görüntü

Market dış plan görüntü

Özel haraket ekibinin görüntüsü

Saçma isabet eden arabanın görüntüsü

Olay yeri inceleme ekibinin çalışması

Detaylar

Haber: Tolga YILDIRIM-Alpaslan ÇINAR-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Yüksel Kapaklı Hakkari PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title