Haberler

Dha Yurt Bülteni-17

Suikast davası sanığı Tuğgeneral Sönmezateş, Adil Öksüz için iki ismi işaret etti (4) (Görüntü Ekiyle Yeniden) BİZİ İKAZ EDEN OLMADICumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında...

Suikast davası sanığı Tuğgeneral Sönmezateş, Adil Öksüz için iki ismi işaret etti (4) (Görüntü Ekiyle Yeniden)

BİZİ İKAZ EDEN OLMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına, verilen kısa aradan sonra devam edildi. Duruşmada ifade veren sanıklardan Pilot Albay Zeki Göçmen, Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'nın kamera kayıtlarından, pistte brifing yapmadıklarının ortaya çıktığını söyledi. Zeki Göçmen ayrıca helikopterle Marmaris'e doğru havalandıktan sonra, devletin hiçbir otoritesinin kendilerine yanlış yaptıklarına dair bir ikazda bulunmadığını da ileri sürdü. Zamanın İzmir Kara Havacılık Alayı Komutanı Albay Murat Dağlı ise "Dosyada ölüm saatleri ve protokol saatleri değiştirilmiş. 112 kayıtlarını incelediğimiz zaman yüzde 60'a yakını çözümlenmemiş, tekrar eden kayıtlar da var. Kelimesi kelimesine aynı. Yarım saat sonra aynı kayıtlar olmuş. Ayrıca radar kayıtları incelenmiş. Bilirkişi yüksek irtifada uçtuğumuzu söylemiş. Biz de zaten söyledik yüksek irtifada uçtuğumuzu. Bu nedenle bunların hepsi radar kayıtlarında olması lazım. Askeri hat üzerinden ben o gece hiç kimseyle görüşmedim" dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORLARINI DİKKATE ALMIYORUM

Sanık askerlerden özel kuvvetlerde görevli yüzbaşı Mustafa Serdar Özay da bilirkişi raporlarını şüpheli bulduğu için dikkate almadığını söyledi. Özay, "Kriminoloji raporunda, bilinçli olarak delil oluşturma mahiyetinde kuvvetli bir şüpheye sahibim" dedi. Mustafa Serdar Özay, Marmaris'te olay sırasında havada helikopteri çeken cep telefonunu kullanan kişinin de bulunmasını ve cihazın incelenmesini talep etti. Yüzbaşı Ali Aktürk de, 15 Temmuz gecesi Turban Oteli'nde konaklayan misafirlerin hepsinin, mümkün değilse yabancı turistlerin de içerisinde olacağı bir grubun ifadelerinin alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti duruşmayı yarın devam edilmek üzere erteledi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-sanıkların çıkarılışı

-arabalara bindirilmeleri

-detay

Haber: Taylan YILDIRIM - Cavit AKGÜN - Yasin TİNBEK / MUĞLA,

================================================

Uşak merkezli FETÖ operasyonuna 11 gözaltı

UŞAK merkezli 3 ilde düzenlenen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda 7'si kadın toplam 11 kişi gözaltına alındı.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, Uşak merkezli 3 ilde bugün sabah eş zamanlı operasyon düzenledi. Örgütün 'mahrem ablaları' ve çeşitli meslek gruplarına yönelik yapılan operasyonda 7'si kadın toplam 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirtildi. Uşak'a getirilen şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haber: Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK,

================================================

KHK protesto eyleminde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

DİYARBAKIR'da dün KHK ile ihraç edilenlerle ilgili yapılmak istenen basın açıklamasında gözaltına alanan 32 kişi bugün emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

14 Temmuz günü çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen kamu görevlilerinin de bulunduğu KESK'e bağlı sendikalar, ihraçları protesto etmek için dün Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Ofis Semti'nde basın açıklaması yapmak istedi. Polis ekiplerinin basın açıklamasına OHAL'i gerekçe göstererek izin vermemesi üzerine çıkan olaylarda 32 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin tamamlanmasıyla sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 32 kişi ile ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

-Gözaltındakilerin hastaneden çıkışları

-Genel ve detay görüntü

Haber: DİYARBAKIR,

===============================================

Side'de Roma dönemine ait kadın ve erkek heykeli bulundu

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ndeki Side Antik Kenti'nde yapılan kazılarda Roma dönemine ait MS yapıldığı belirtilen başsız kadın ve erkek heykelleri bulundu. Heykeller hakkında yetkililerden bilgi alan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, hayranlığını "muhteşemö diye ifade etti.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) Manavgat'ta düzenlenen temmuz ayı olağan toplantısına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kaymakam Nazmi Günlü, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen ve turizmciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Antalya'nın 2017'de özellikle konaklama sektörünün çabasıyla oldukça iyi gittiğini, Rusya pazarındaki yükselişin sürdüğünü ve Almanya pazarında ise son dakika satışlarında canlanma öngördüklerini anlattı.

TURİZM HEDEFİ 50 MİLYAR DOLAR

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da cumhuriyetin 100'üncü yılında 50 milyon turist, 50 milyar Dolar turizm geliri hedefi olduğunu ve bunda Antalya'ya büyük pay düştüğünü aktardı. Antalya'nın kum, deniz ve güneş dışındaki değerlerinin de ön plana çıkarılması gerektiğini kaydeden Yayman, sağlık, spor, tarih, kültür, kongre, doğa turizmi gibi alternatif turizm alanlarının da geliştirilmesi gerektiğine işaret etti.

"300-500 EURO'YA KONSER BİLETİ SATMAMIZ LAZIM"

Yayman, "Aspendos'u, Perge'yi, bütün tarihi değerleri, Antalya'nın yaylalarını, o Yörük Türkmen folklorunu anlatmamız lazım. Bizim turiste, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde 500 Euro'ya, 300 Euro'ya konser bileti satmamız lazım. Bizim turizmimizde, deniz, kum, güneşin yanında kültürümüzü, sanatımızı insanlara daha fazla anlatmamız, daha fazla tanıtmamız lazımö dedi.

"ASLINDA HİÇ BEKLEMİYORDUK"

Toplantının ardından antik Side'yi gezen Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, müzeyi de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Side kazılarında geçen günlerde bulunan başsız erkek ve kadın heykellerini inceleyen Bakan Yardımcısı Yayman'a Kazı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Alanyalı tarafından bilgi verildi. Kazı yaptıkları bölgenin daha önce Ordinaryüs Prof. Dr. Arif Müfid Mansel tarafından kazıldığı için böyle bir heykel çıkmasını beklemediklerini söyleyen Prof. Dr. Alanyalı, "Büyük olasılıkla vali gibi o binayı yapan karı koca yan yana bulundu. Aslında hiç beklemiyorduk. Devlet agorası denilen yapı içerisinde niş ortaya çıktı. Biz önce inanamadık. ve düşmemiş, orijinal bir şekilde nişin içerisinde ayakta duruyorlardıö diye konuştu. Prof. Dr. Alanyalı heykellerin yapım tarihinin milattan sonra olduğunu belirterek, şimdilik heykellerin başının olmadığını ancak kazının halen devam ettiğini kaydetti. Heykelleri 'muhteşem' olarak nitelendiren Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, erkek heykelini inceledi. Yetkililer, heykellerin bakımının yapılmasının ardından Side Müzesi'nde sergileneceğini aktararak, konuyla ilgili geniş açıklamanın önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yapılacağını belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

AKTOB toplantısından görüntü

Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ın konuşması

Side'nin içinde gezi

Müzeyi ziyaret ve heykellerin incelenmesi

94 MB /// 02.53

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Yayman Marmaris Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title