Haberler

Dha Yurt Bülteni - 17

Bakan Özlü'den CHP'ye ziyaretBİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce'de CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Bakan Özlü'den CHP'ye ziyaret

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce'de CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce'de referandum çalışmaları kapsamında iş yerlerini dolaştı. Çay ocağında vatandaşlarla da sohbet eden Bakan Özlü, ardından Düzce Muhtarlar Derneği'nde muhtarlarla bir araya geldi. Bakan Özlü, daha sonra aynı binada bulunan CHP Düzce İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Özlü'yü, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan karşıladı. CHP'ye nezaket ziyareti yaptığını ifade eden Bakan Özlü, şöyle konuştu:

"Farklı siyasi kadrolarda olmamıza rağmen hepimiz düzce için çalışıyoruz. Bize bir dosya getirdiniz. Danışmanlarımdan birisi sordu 'bu CHP'den geldi ne yapacağız?' diye. Bende, 'Yapılabilirse yapacağız' dedim. Düzce'de siyaseti daha farklı yapacağız. Siyasete girerken amacımız Düzce'de ki siyaset kalitesini arttırmaktı. Görüşlerimiz farklı olabilir. Aynı görüşe sahip olsak aynı partide olurduk. Ayrı partilerden olmamız ve ayrı görüşleri taşımamız Düzce için çalışma azmimizi, kardeşliğimiz engellememesi lazım. Size ziyarette bulunmak ve hatırınızı sormak istedik. Siyaset dışında bir ziyaret yaptık."

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan da ziyaretten dolayı Bakan Özlü'ye teşekkür ederek, "İçimizde olduğunuz için onurluyuz. Siyasete getirdiğiniz bu yumuşak üsluptan memnuniyet duyuyoruz. Kurban Bayramı ve partimizi ziyaret etmenizden memnun olduk. Sokakta karşılaşınca birbirimize bakacağız. Yumuşak bir üslup Düzce'ye moral getirecektir. Bunu başlayan kişi olarak bence iyi bir iş yaptınız." dedi.

Yaklaşık 15 dakika süren ziyaretin ardından Bakan Özlü'yü iş yerlerini dolaşmaya devam etti.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Bakanın iş yerleri ziyareti

-CHP ziyareti

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

======================================

Bakan Çavuşoğlu: Onlar da Atatürk'ü kullanmaya başladı (2)

ESNAFLA BULUŞTU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kemer İlçesi'nde STK temsilcileri ve muhtarlarla buluşmasının ardından otel çalışanlarıyla bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu daha sonra ilçe merkezindeki Kemer Tur Taksi Durağı'na geçti. Burada taksi esnafıyla görüşen Bakan Çavuşoğlu, sorunları dinledi ve hükümetin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Bakan Çavuşoğlu esnaftan ve kendisini dinlemeye gelenlerden referandumda 'evet' oyu vermesini istedi.

'RUSYA İÇİN 5 TANE LAZIM'

Bakan Çavuşoğlu konuşmasının ardından buradakilerle fotoğraf çektirdi. Yanına gelen bölge esnafından Ziya Çakallıoğlu ve Rus asıllı eşi Julia Çakallıoğlu ile özçekim yapan Bakan Çavuşoğlu, 15 yıllık evli olan çiftin 3 çocukları olduğunu öğrendi. Çavuşoğlu, iyi derece Türkçe bilen Julia Çakallıoğlu'na, "3 çocuk yetmez. Bir kere Rusya için 5 tane lazım. Orada nüfus azalıyor. Cumhurbaşkanımız, Putin'e tavsiye ediyor 'Ben 3 dedim, en az 3 dedim, sen en az 5 demelisin' diyorö dedi.

RUSÇA SINAV YAPTI

Bakan Çavuşoğlu daha sonra Ziya Çakallıoğlu'na Rusçayı nasıl öğrendiğini sordu. Çakallıoğlu'nun "Eşimden ve kaynanamdan ders aldımö demesi üzerine Bakan Çavuşoğlu, tabak, kaşık, tavan ve ayak gibi kelimelerin Rusça karşılığını sordu. Bakan Çavuşoğlu daha sonra Julia Çakallıoğlu'na dönerek, "Sen bunu alırken hiç sınav yapmadın mıö diye espri yaptı.

Bakan Çavuşoğlu'na toplantı sonunda Spor Toto 3'üncü Lig ekibi Kemerspor 2003 Başkanı İsmail Selami Minta ve Başkan Yardımcısı Durmuş Can tarafından üzerinde adının yazılı olduğu forma ile atkı hediye etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Taksicilerle konuşurken görüntüler

Bakan Çavuşoğlu ile özçekim yapmak isteyenler

Bakan Çavuşoğlu'nun Ziya ve Julia Çakallıoğlu ile sohbeti

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

============================================

Bakan Çavuşoğlu: Onlar da Atatürk'ü kullanmaya başladı (3)

'18 MADDEYİ VATANDAŞIN SADECE YÜZDE 20'Sİ OKUDU'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Memur Sen ve bağlı sendika kollarının Türkiye genelindeki tüm yöneticilerinin katılımıyla Antalya'da düzenlediği 'Memur Sen'e Davet Tercihimiz Evet' toplantısına katıldı. Kepez İlçesi'ndeki Mimar Sinan Kongre Merkezi'ndeki toplantıya Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Menderes Türel, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ak Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani ve sendika yönetici kamu çalışanları katıldı.

Sendika yönetici ve üyesi kamu çalışanlarına seslenen Bakan Çavuşoğlu, Memur Sen'i övdü. Türkiye'nin sorumluluğunun sadece kendi sınırlarında değil, bugün dünyada 2 milyara yakın ümmetin sorumluluğu olduğunu belirten Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin daha istikrarlı olması için anayasa değişikliğine gidildiğini kaydetti. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin 100'üncü yılı 2023'e, İstanbul'un fethinin 600'üncü yıl dönümü 2053'e, Anadolu'ya ayak basışımızın 1000'inci yılı 1071'e Türkiye'nin planlarla, projelerle gitmesi gerektiğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU BİLMEDEN GÜZEL İFADE ETTİ

Türkiye'nin içeride ve dışarda hainlere rağmen dimdik, emin adımlarla yürüdüğünü, bunun da Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahip olmasından dolayı olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, "Peki ya Recep Tayyip Erdoğan sonrası ya Ak Parti tek başına iktidara gelemedi. Olabilir, demokrasi bu. O yüzden sistemi güçlendirmemiz lazım. Her ülkenin bir sistemi var. Bizim sistemimizin ne olduğunu tarif edebilin var mı? Bir taraftan parlamenter bir taraftan da cumhurbaşkanlığı sistemi var. Yarın bir cumhurbaşkanı diyebilir ki 'her hafta bakanlar kurluna ben başkanlık yapacağım.' Başbakan derki 'bu yetkim', cumhurbaşkanı da der 'benim de yetkim.' Krize sebep olmaz mı? Kılıçdaroğlu ne güzel bilmeden ifade etti. 'Farklı farklı olursa kriz çıkar diye" dedi.

TÜRKİYE BİRİSİNİ TERCİH ETMELİ

Bugünkü noktada Türkiye'nin mutlaka ve mutlaka iki sistemle gitmesinin mümkün olmadığına işaret eden Çavuşoğlu, "Birisini tercih etmesi lazım. Tam parlamenter sistem ya da cumhurbaşkanlığı sistemi? Tam parlamenter sistem için cumhurbaşkanının yetkilerinin tamamının alınması lazım ve sembolik olarak kalabilir. Bunu yapamıyorsak bu yeni sistemi hayata geçirmemiz lazım. Bu getireceğimiz sistem Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye'nin sigortasıdır. Bu sisteme asıl Recep Tayyip Erdoğan sonrası ihtiyaç olacaktır. Bunu inanarak söylüyorum, öyle hamaset olsun diye söylemiyorum" diye konuştu.

"18 MADDEYİ HERKES OKUSUN"

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, 18 maddelik yeni anayasa paketini ortalama vatandaşların sadece yüzde 20'sinin okuduğunu da belirterek, "Okumadığı için de kara propagandadan etkilenebilir. Her bir vatandaşımız ulaşıp bu 18 maddenin hepsini okusun. 'Hayır' diyecekse de okuyarak hayır desin. Ama nefsine yenilerek PKK, FETÖ'yle aynı saflarda olmasınlar. Özellikle MHP içinde Bahçeli'ye kızıp da dağdaki teröristi sevindirmesin. Mesele bayrak, devlet meselesi. Parti içinde hesap sonra da görülür" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, anketlerin 'evet' oylarının yüzde 60'a doğru gittiğini gösterdiğini de belirterek, "Ben hissiyatımı söylüyorum, 63 olacak inşallah" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Salondan detay

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşması

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Mehmet KILIÇASAN/ANTALYA-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Faruk Özlü Türkiye Düzce Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title