Haberler

Dha Yurt Bülteni - 17

Bakan Eroğlu: Milletin 'evet' ve 'hayır' demesinden size ne (2)EREOĞLU: ŞİFALİ BİTKİLERDE YENİ SEKTÖR AÇMAK İSTİYORUZOrman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya'daki temasları kapsamında Akşehir İlçesi'nin ardından Doğanhisar, Ilgın, Kadınhanı ve Meram İlçeleri'nde, Devlet Su...

Bakan Eroğlu: Milletin 'evet' ve 'hayır' demesinden size ne (2)

EREOĞLU: ŞİFALİ BİTKİLERDE YENİ SEKTÖR AÇMAK İSTİYORUZ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya'daki temasları kapsamında Akşehir İlçesi'nin ardından Doğanhisar, Ilgın, Kadınhanı ve Meram İlçeleri'nde, Devlet Su İşleri Tesisleri'nin toplu temel atma ve orman köylülerine kullandırılan 'Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi' sertifikası dağıtım törenine katıldı.

Bakın Eroğlu, Konya'daki son programında da Ticaret Borsası temsilcileriyle bir araya geldi. Bir otelde Ticaret Borsası tarafından düzenlenen yemeğe katılan Bakan Eroğlu, şifalı bitkilere yönelik yeni bir sektör doğduğunu söyledi. 15 bitkiyle ilgili çalışma yapıldığını ve üretime başlanıldığını ifade eden Bakan Eroğlu, şifalı bitkiler konusunda dünyada 115 milyar dolarlık pazar payı bulunduğunu söyledi. İşadamları ve sanayicileri bu sektörde yatırım yapmaya davet eden Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Bu dünyada çok revaçta olan sektör. Dünyada yıllık 115 milyar dolar pazar payı var. Halbuki bizdeki şifalı bitkiler, pek çok ülkeden fazla. Bu konuda da biz, şifalı bitkilerde yeni sektör açmak istiyoruz. Geleceği çok parlak. Her türlü AR-GE çalışmalarını biz yapıyoruz. Sektörle ilgili Orman Genel Müdürlüğü'nde bir birim kurduk. 600 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz. Hedefimiz 5 milyar dolar ihracata kısa zamanda ulaşmak."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

Bakan Eroğlu'nun konuşması

Haber-Kamera: İsmail AKKAYA-Hasan DÖNMEZ/KONYA,

=======================================

Otomobil dereye uçtu

İZMİT'te, 60 yaşındaki Sebahattin Memiş'in virajda hakimiyetini kaybettiği otomobil yaklaşık 3 metre yüksekten dereye uçtu. Ters dönen otomobilden çıkan ve sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen Memiş, kontrol amaçlı hastaneye götürülürken, araç ise kullanılmaz hale geldi.

Kaza, İzmit Şirintepe Mahallesi Bakır Sokak üzerinde meydana geldi. Sebahattin Memiş, Bakır Sokak üzerindeki evine eşini bıraktıktan sonra 41 E 0784 plakalı otomobili ile yola çıktı. Evinden yokuş aşağı ilerleyen Sebahattin Memiş virajı alamayınca yoldan çıkan otomobil dere yatağının kenarındaki korkulukları aştıktan sonra yaklaşık 3 metre yüksekten dereye uçtu. Ters dönen araçtan yaralanmadan kurtulan Sebahattin Memiş dışarı çıktı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ve 112 Acil ekipleri geldi. Vatandaşların yardımı ile az miktarda suyun bulunduğu dereden çıkan Sebahattin Memiş sağlık ekiplerince kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

Olay yerinden görüntüler

Dere yatağının içerisindeki araçtan görüntüler

Sürücüden görüntü

Çevrede toplananlar ve itfaiye ekipleri

Haber-Kamera: Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli),

================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Doğanhisar Akşehir Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title