Haberler

Dha Yurt Bülteni - 17

Başbakan Binali Yıldırım: 3 - 5 de onlara bırak (5)'BAYBURT BAYBURT OLALI BÖYLE HİZMET GÖRMEDİ'Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile birlikte Gümüşhane mitinginin...

Başbakan Binali Yıldırım : 3 - 5 de onlara bırak (5)

'BAYBURT BAYBURT OLALI BÖYLE HİZMET GÖRMEDİ'

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile birlikte Gümüşhane mitinginin ardından Bayburt'a gelen Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması kapsamında, partisince Saat Kulesi Meydanı'nda düzenlenen mitingte halka hitap etti.

Miting alanındaki vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan Başbakan Yıldırım, "Ne derler; ' Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi.' Evet, Bayburt çok sıkıntı çekti, çok çile çekti. Bayburt ve ülkemiz çilelere göğüs gerdi. Yolları yapmadılar. Ancak bir gün bir gür ses yükseldi. Milletin adamı Ak Parti lideri kurucu Genel Başkanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın size selamını getirdim. Ak Parti iktidarıyla 81 vilayetin de, Bayburt'un da çehresi değişti. Şimdi artık o ses değişiyor. 'Bayburt Bayburt olalı böyle hizmet görmedi' diyoruz. Onun için Bayburt'lu kardeşimiz Naci Ağbal'ı maliyenin kasasın başına getirdik. Ssağolun, var olun" diye konuştu.

'DARBELER DÖNEMİNİ TARİHE GÖMECEKSİNİZ'

Anayasa değişikliğiyle darbeler döneminin tarihe gömüleceğini belirten Başbakan Yıldırım, "Sadace anayasayı değiştirmeyeceksiniz, darbeler dönemini de tarihe gömeceksiniz. 'Evet' diyerek istikrarsızlığı sona erdireceksiniz, zayıf hükümetler dönemine son vereceksiniz. 'Evet' diyerek Türkiye'nin gücüne güç katacaksınız. 'Evet' demeye var mısınız? İnanıyorum rekor sizde olacak. Burada partilere gönül vermiş kardeşlerimiz 'Evet' diyecektir. Mesele memkleket meselisidir. Bayburt'ta CHP'ye, Saadet Partisi'ne, diğer partilere oy vermiş kardeşlerimiz de 'Evet' diyecek, sizin kervanınıza katılacak ve Bayburt rekor kıracak" dedi.

KALICI İSTİKRAR OLSUN İSTİYORUZ

Türkiye'de kalıcı istikrar olmasını istediklerini belirten Yıldırım şöyle devam etti:

"Türkiye'de artık zayıf hükümetler, parçalı hükümetler dönemi bitsin istiyoruz. Türkiye'de, tıpki Menderes dönemi gibi, Özal dönemi gibi, Ak Parti dönemi gibi bundan böyle devamlı tek başına iktidar olsun istiyoruz. Biz kalıcı istikrar olsun istiyoruz. İsteriz ki, ekonomi büyüsün, kardeşliğimiz zarar görmesin. Huzur, refah ve güvenliğimiz daim olsun. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi işte bunları getiriyor. Terörle mücadelemiz daha da güçlenecek. Soframızdaki ekmek daha da büyüyecek, cebimizdeki kaynak, tarladaki bereket artacak. Artık lüzümsüz tartışmalar bitecek. 'Hükümet kurulmadı, yeniden seçim' artık bunlar tarihe gömülecek. 'Darbe' diye tehdit artık Bayburt'ta olmayacak, Türkiye'de olmayacak. 'Cunmhurbaşkanı seçildi mi seçilmedi mi?' diye bir kriz olmayacak. Artık bunlar tarihe gömülecek. Artık siz seçeceksiniz. Güçlü ülkelerde, güçlü demokrasilerde nasıl bir sistem varsa Bayburt'ta da, Türkiye'de de bu olacak. Allah'ına kurban Bayburt. Meclis daha güçlü olacak, milletvekilleri daha güçlü olacak. Hükümet sizden aldığı güçle daha hızlı iş yapacak, projeleri daha hızlı bitirecek. Yargı hem bağımsız, hem de tarafsız olacak."

'YATTIKLARI YERDEN SİYASET YAPAMAYACAKLAR'

Ana muhalefet partisi salon salon geziyor, 'Anayasaya hayır deyin' diyor" diyen Başbakan Yıldırım, kalabalığın yuhalaması üzerine, "Boşverin" dedi. Konuşmasını sürdüren Yıldırım, "Ama kendisi bile neye 'hayır' dediğinin farkında değil. Anaysa değişikliğini bile okumamış ve anlamamış. Niye hayır diyorsunuz, çünkü 16 Nisan'da evet çıkınca ana muhalefetin işiz zor. Yan gelip yatmak artık bitiyor. Çalışacak, gayret edecek. Milletin gözüne girerse memlekete hizmet edecek. Yattıkları yerden siyaset yapamayacaklar. Bundan korktukları için sevgili Bayburtlular bunlar 'hayır' diyor. Size söylüyorum; hayırdan hayır gelmez, evet de bereket var" dedi

'PEYGAMBERE SAYGISIZLIK NE HADDİNE'

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, "Beşer şaşar. Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın" sözlerine tepki gösteren Başbakan Yıldırım, "Bakın CHP'nin önceki genel başkanı bir konuşma yapıyor. Konuşma baştan aşağı ofsayt. Bir tane doğru bir şey yok. Ama öyle bir laf etti ki; inanın çok üzüldüm. Şöyle diyor; 'Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın.' Haşa. Peygambere saygısızlık ne haddine. Bunların, bu aziz milletin inançlarına bile saygıları yok. Ağzından çıkanı kulakları duymuyor" ifadelerini kullandı.

CHP'NİN KAMPANYA ŞARKISINA GÖNDERME

CHP'nin referandum sürecine ilişkin yaptığı kampanyanın şarkısı olduğunu belirten Başbakan Binali Yıldırım, "Bir şarkı yapmışlar, 'İnşallah, maşallah, Allah Allah' laflarıyla doldurmuşlar. Bolca istismar. Bir yandan kutsalları istismar edip, diğer yandan Peygamber'e saygısızlık yapacaksın. Buradan sesleniyorum; Hazreti Peygamberimizi ağzınıza almayın, saygısızlığı bırakın. Milletin seçtiğini bunlar hiçbir zaman hazmedemediler. Milletin değerlerini bir türlü içlerine sindiremediler" dedi.

'EVET ÇIKACAK, SİZ BİTECEKSİNİZ'

Hollanda ve Almanya'ya tepkilerini dile getiren Başbakan Yıldırım, "Bazen haddi aşan ifadeler kullanıyorlar. Terör örgütleri 'hayır' diyor. Çünkü evet çıkarsa 'Biz biteriz' diyorlar. Evet çıkacak ve siz biteceksiniz. PKK açıklama yapıyor ve diyorki; 'Evet çıkmasın, çıkarsa biz biteriz'. PKK, FETÖ ve DAEŞ hep beraber 'hayır' şarkısı söylüyor. Şimdi bunların yanına Avrupa da katıldı. Avrupa, Hollan'da, Almanya artık, 'hayır' demek için dillerini değiştirdi. Gazetelerini Türkçe çıkarıyorlar. Türkçe gazetlerde, 'Hayır verin' diye başlık atıyorlar. Bu sayede Türkçeyi de öğreniyorlar. Değerli kardeşlerim bunlara Türkçeyi de öğreteceğiz sonunda. Önce hayırı öğrendiler ama gün gelecek, 'Evet' demeyi de öğrenecekler. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu millet kimin ne dediğini, kimin ne yaptığını çok iyi bilir. CHP, terör örgütleri, Almanya, Hollanda 'hayır' diyorsa Bayburt 'evet' diyor" diye konuştu.

CHP PESTİLE, KÖMEYE TUZ KATMAYA ÇALIŞIYOR

Ana muhalefet partisinin yöreye özgü pestil ve kömeye tuz katmaya çalıştığını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Bu CHP ne yapıyor, bu güzel pestile, kömeye tuz katmaya çalışıyor. Buna izin verecek miyiz, elbette vermeyeceğiz. Ağzımızın tadını bugüne kadar bozamadılar. Bundan sonra da bozamayacaklar" dedi ve hükümetin bölgeye yaptığı ve yapacağı hizmetlerden bahsederek konuşmasını tamamladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Miting alanından görüntüler

-Detaylar

Haber: Fatih TURAN / BAYBURT,

=========================================

Bakan Eroğlu, Balıkesir'in ilçelerinde (3)

AYVALIK'A BAKAN GARANTİSİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Burhaniye ve Edremit'in ardından İvrindi'ye geçti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin burada yaptırdığı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemelerde bulunan ve açılışını yapan Bakan Eroğlu daha sonra Balya'ya gitti. Balya'da çiftçilerle buluşup, fidan dağıtan Bakan Eroğlu, halka seslendi. Balya'nın ardından Balıkesir'de Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret eden Eroğlu'na AK Parti Balıkesir milletvekilleri Mahmut Poyrazlı ve Kasım Bostan da eşlik etti.

Valilik'te basın toplantısı düzenleyen ve Bakanlığın çalışmaları ile ilgili bilgi veren Eroğlu, Ayvalık'ta Pateriça Koyu başta olmak üzere birçok alanın yapılaşmaya açılacağı şeklindeki iddialara değindi. Bakan Eroğlu, "Söz konusu bölge bir tabiat parkıdır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgede sitlerle ilgili bir çalışma yapıyor ama orada şu anda bir yapılaşma yoktur. Merak etmeyin, orası bizim kontrolümüz altındadır, bizim yetkimizdedir. Bölgede herhangi bir şey yapılmayacak" dedi.

Valilik ziyaretinin ardından Çay Deresi Rekreasyonu Alanı'nda düzenlenen törene katılan Bakan Eroğlu, "Eloğlu yatar, Eroğlu yapar", "Devlet ormancılığından millet ormancılığına", "Sayın Bakanımız hizmetlerinize 16 Nisan'da da evet" yazılı pankartlarla karşılandı. Vali Ersin Yazıcı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un ardından kürsüye çıkan Bakan Eroğlu, "Bugün Kuvay-i Milliye şehri Balıkesir'de 175 milyon TL değerinde 31 tesisin temelini attık. Balıkesir çiçek gibi olacak" dedi. Bakan Eroğlu anayasa değişikliği ve referandum konusunda da açıklamalarda bulunurken, "16 Nisan'da önünüze bir sandık konacak. Sevgili Balıkesirliler biz sizlere güveniyoruz. 16 Nisan'da da istikrarın sürmesi için, büyük hizmetlerin devamı için hep birlikte 'evet' diyeceğiz. Yeni değişiklikle birlikte TBMM daha güçlü olacak, yargı hem bağımsız hem tarafsız hale gelecek. İşler daha hızlı yürüyecek inşallah" diye konuştu.

FİDAN DAĞITIMINDA İZDİHAM

Törende çiftçilere ve vatandaşlara zeytin, çam, iğde, kestane vb. fidanlar dağıtılırken, izdiham yaşandı. Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri herkese yetecek kadar fidan olduğunu belirtirken, vatandaşların üçer beşer adet fidan alması dikkat çekti. Bakan Eroğlu Balıkesir programının ardından Kepsut'ta Yaylabaşı göleti, Dursunbey'de ise Akçagüney Dada göletinin temelini attı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun valilik ziyaretinden görüntü

-Bakan Eroğlu'nun konuşmasından görüntü

-Fidan dağıtımından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Hilmi DUYAR -Kamera: Coşkun YAMAN / BALIKESİR, DHA)

=====================================================

Özhaseki'den Baykal'a: Sapık ne dediğini bilmiyor herhalde(3)

AÇILIŞLARA KATILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İstasyon Parkı ve Meydanı açılışını yaptı. Özhaseki, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada liderlik yaptığını belirterek, "Çok iyi bir dayanışmamız ve huzurumuz var, ülkemizi ayağa kaldırıyoruz. Bir taraftan da üzerimizde hesabı olanların hesapları hiç bitmiyor. Bizim gönül coğrafyamızda bizi lider gördükleri için bizim ayağa kalkmamız adına, dik durmamız adına, gönül coğrafyamızda liderlik yapmamız adına oyunlar oynandıkça oynanıyor" diye konuştu.

Bakan Özhaseki, daha sonra Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Yazıcık Konutları ve Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan Fıstıklı Mahalle Parkı'nın açılışlarını gerçekleştirdi.

"FETÖ'CÜLER HEPİMİZE KİBAR YÜZLE GELDİLER"

Yazıcık Konutlarının açılışında konuşan Özhaseki, FETÖ üyelerinin herkesi kandırdığını ifade ederek, "15 Temmuz gecesinde bir anda kurt adama dönüştüler" dedi. Özhaseki şöyle konuştu:

"Hepimize geldiler, kibar bir yüzle, 'Biz hizmet eriyiz. Dışarıda Türk okulları açıyoruz. Türk dostu yetiştiriyoruz, verin çocuklarınızı terbiyeli büyütelim' diyerek herkesi ikna ettiler. İnsanlarımız iyi niyetli. Herkes elinden geldiğince bunlara yardımcı oldu. Hiç saklayacak tarafı yok. Nasıl olduysa bir gecede kurt adama dönüştüler. Milleti kurşunladılar, milletin meclisine bomba attılar. Ahlaksızlığın en büyüğünü yaptılar. DEAŞ, PKK hepsi sıraya girmiş gibi namussuzların. Hiç de sıralarını şaşırmıyorlar. Niye? Sahipleri aynı. Emir veriyorlar 'Yapın şunları' onlar da yapıyorlar. Atlattığımız bu badireler, dışarıda bir ülkenin başından geçse, o ülke çökerdi. Ama Allah'a hamdolsun biz bunların hepsinin altından kalkıyoruz. Bütün bu badireleri atlatıyoruz. Kimin sayesinde? Çok net söylüyorum öncelikle sizlerin sayesinde. Allah hepinizden razı olsun. Sonra da Cenabı Allah uzun ömürler versin, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan sayesinde."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Parkların ve konutların açılışı

Mehmet Özhaseki'nin park ve konutları gezmezi

Mehmet Özhaseki'nin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

=========================================

Bakan Özlü: Sadece bir maddesi bile 'evet' demek için yeterli

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 16 Nisan'daki anayasa değişikliği referandumuyla ilgili olarak, "18 maddelik bir durum söz konusu. Sadece bir maddesi bile 'evet' demek için yeterli" dedi.

Bakan Faruk Özlü, Düzce'de bir alışveriş merkezinin açılışında konuştu. Türkiye'de çok işletme olmasına rağmen markaların az olduğunu söyleyen Bakan Özlü, Türkiye'nin marka işletmeler ihtiyacı olduğunu belirtti. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Bakan Özlü, "Son 1 aydır terör örgütlerinden pek ses seda çıkmıyor. Çünkü inlerine kadar girdik. Terör örgütlerini kurutmak için adeta inlerini kurutuyoruz. Dolayısıyla başarılı operasyonlar yürütüyoruz. Bakın Almanya'da, Hollanda da, İsveç'te olanları görüyorsunuz. 16 Nisan'da bir referandum var. Aslında bir seçim değil. Bir parti seçmeyeceğiz, bir milletvekili, bir belediye başkanı seçmeyeceğiz. Burada evet veya hayır oyu kullanacağız. 18 maddelik bir paket söz konusu ve biz bunu parti olarak tek başımıza yapmadık. MHP ile beraber yaptık. Sadece bir maddesi bile 'evet' demek için yeterli" dedi.

Bakan Özlü, ardından kent merkezinde esnafı ziyaret etti ve partisinin seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı. Bakan Özlü, daha sonra Gümüşova'daki ağaç işleme işletmelerinin bulunduğu fabrikalar ile Beyköy'de bulunan organize sanayi bölgesindeki fabrikaları gezdikten sonra kentten ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Bakanın konuşması

-Esnaf ziyaretleri

Dosya adı: dzcbakanözlü

Haber: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, -

=========================================

Bakan Müezzinoğlu: 2036 yılında erkekler 60, kadınlar ise 58 yaşında emekli olacak (2)

SİGARAYI BIRAKMASI İÇİN YAZILI SÖZ ALDI

Bursa'daki ziyaretlerine Mudanya'dan başlayan Bakan Müezzinoğlu daha sonra Güzelyalı'da esnafla buluştu. Buradaki ziyaretinin ardından Karacabey ilçesine geçen Müezzinoğlu, pazar alanında açılan tarım fuarını ziyaret etti. Stantları gezdiği sırada tarım aksesuarları stantı açan Tevfik Yalçınkaya'nın sigara içtiğini gören Müezzinoğlu, yanına gittiği Yalçınkaya'ya kendi el yazısı ile 'bugün itibariyle sigarayı bıraktım' şeklinde yazı yazdırdı. Bakan Müezzinoğlu, daha sonra cep telefonu ile aradığı TEvfik Yalçınkaya'nın eşi Şerife Yalçınkaya ile konuştu. Kendisini tanıtan Müezzinoğlu, "Şuanda eşinin yanındayım. Siz eşinize defalarca sigarayı bırakın demişsiniz. Eşiniz Tevfik bey burada, 'sigarayı bıraktım' diye bana söz verdi. Çocuklara ve torunlarına da kötü örnek olmasın. Bana yazdığı yazının fotoğrafını çekip size gönderiyoruz. Bundan sonra bana ve size verdiği sözü tutacak. Hayırlı olsunö dedi.

Şerife Yalçınkaya'da, 60 yaşındaki eşinin 17 yaşından bu yana sigara içtiğini belirtip Müezzinoğlu'na teşekkür etti.

Karacabey'deki ziyaretini tamamlayan Müezzinoğlu, daha sonra Mustafakemalpaşa'da bir araya geldiği gençlerin yeni anayasayla ilgili sorularını cevapladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Fuardan detaylar

-Bakanın ve Yalçınkaya'nın konuşması

-Bakanın imzalı kağıt alması

-Bakanın Şerife hanımı araması

-Bakanın gençlerle buluşmasından detaylar

Haber: Edip TEKİN / BURSA,

=========================================

Burhan Kuzu: Valla ben olsam Cumhurbaşkanı olmam bu memlekette

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, yeni anayasada cumhurbaşkanının sorumluluğunun çok ağır olduğunu belirterek, "Valla ben olsam Cumhurbaşkanı olmam bu memlekette. Öyle zor iş ki, o kadar sorumluluğun var ki, başına bela alırsın" dedi.

Çorum Evet Platformu tarafından düzenlenen 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Anayasa' konferansı için kente gelen Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, programdan önce Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Parti binası önünde Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, İl Başkanı Mehmet Karadağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve partililer tarafından karşılanan Kuzu, daha sonra toplantı salonunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın '"Bu kadar yetkiyi peygambere verseniz, peygamberi bozar' sözlerinin sorulması üzerine Burhan Kuzu, "Önce Deniz Bey bir tövbe etsin bence. Çünkü bu tövbeyi gerektiren bir şey. Yani Hz. Peygambere böyle bir benzetme olmaz. Başka bir benzetme yapsa, 'en iyi adama da verseniz' falan dese benzetme diyerek fazla yorum yapmayacağız ama o çok tepki aldı, vatandaşlardan haklı olarak. Kendi seçmeni de dahil buna" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye için çok faydalığı olacağını savunan Kuzu, şunları söyledi:

"Bugünki bizim getirdiğimiz başkanlık modeli ile elimizde şu anda uygulanan, onların ballandıra ballandıra anlattığı parlementer modeli ortaya koyduğunuz zaman, şu an uygulanan modelde kuvvetler ayrımı yok. Onun dediği tek kişi yönetimi olsa olsa bugünkü modelde çıkar. Çünkü bugünkü modelde yasama organı çok zayıf, yok denecek kadar zayıf. Hükümetten gelen yasaları kabul ederiz. Denetim zaten yok. Hükümet, zaten başbakan, onun yanındaki bakanlar bizim arkadaşlarımız, başbakan zaten bizim dünürümüz, kankamız, arkadaşımız, genel başkanımız. Bakanların akrabalık bağları da olabilir zaman içerisinde. Dostuz. Sonuç itibariyle böyle iç içe geçmiş bir yapıda kuvvetler ayrımı yok. Denetim de yok zaten o yüzden. Biri dese ki 'bugünkü modelde bir başbakan hakikatten diktatör olabilir', ben buna inanırım. Bu olabilir. Yetki anlamında söylüyorum. O imkan olabilir, ama başkanlık modelinde asla böyle bir şey olmaz. Çünkü biz güçleri ayırmışız. Yasama yetkisini tamamen parlementoya vermişiz. Bu anlamda yürütmenin asla bir yetkisi yok."

Yeni sistemde cumhurbaşkanının yetkilerinin fazla olmadığını, aksine bugünkü sistemde yetkilerin daha fazla olduğunu kaydeden Burhan Kuzu, "Dolayısıyla tek bir kişi yetki bolluğu diyorsak, bu yetki bolluğunu bence bugünkü model için yapmamız lazım. Cumhurbaşkanının yetkileri zaten çok fazla şu anda var. Anayasada var, üstelik sorumsuz. Kenan Evren hep 'asker gelir' düşüncesiyle doldurmuş yetkiyi kendine ama Özal aradan sivil olarak girince yetki kaldı sivillere. Sorumluluk da yok. Hiçbir sorumluluk yok. İmza atar oturur. Cumhurbaşkanının yanında biz 3-5 çizgi daha koymuşuz başbakan olmadığı için. Adamı her şey için A'dan Z'ye sorumlu tutmuşuz. Valla ben olsam cumhurbaşkanı olmam bu memlekette. Öyle zor iş ki. O kadar sorumluluğun var ki, başına bela alırsın. Bugün denilenin tam tersi. Kocaman bir yasama var, adamı kök söktürür bundan sonra. Yok öyle. Denetimin alası geliyor. Bunlar hep korkutmaya yönelik, kestirmeden giden yollar bunlar doğru şeyler değil" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Burhan Kuzu açıklama

Salon görüntü

Detaylar

Haber Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

=========================================

16 yaşındaki kız, ikinci denemede yaşamına son verdi (2)

ATLAMA ANI KAMERADA

Gaziantep'te intihar eden Mürşide Mürşide Şıltu'nun, atlama anı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde; 11'inci kattan bir alt kata düşen Şıltu, yeniden ayağa kalkıp, balkon demirlerine çıkıyor. Çevredekilerin "yapma, atlama" diye bağırmalarına aldırış etmeyen Mürşide Şıltu'nun kendisini boşluğa bıraktığı görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Balkon korkuluklarına tutunan kız

Kızın atlaması

Çevredekilerin bağrışması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER / GAZİANTEP-DHA)

===========================================

Sivas'ta midibüs devrildi: 2 ölü, 5 yaralı

SİVAS'ın Kangal ilçesi yakınlarında, kaygan zeminde kontrolden çıkan midibüsün devrilmesi sonucu 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Kaza, saat 17.00 sıralarında Kangal ilçesine 10 kilometre mesafede meydana geldi. Malatya'da bir yakınlarının cenazesine katıldıktan sonra İstanbul'a dönenleri taşıyan Akil Satılmış (53) yönetimindeki 34 KU 0972 plakalı midibüs, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak devrildi. Kazada Nazlı Ayşe Doğanyılmaz (71) ve Adıgüzel Kınalı (66) olay yerinde hayatını kaybetti. Midibüste bulunan 16 yolcudan Cafer Doğanyılmaz, Satı Yılmaz, Ali Kınalı, Erdal Doğanyılmaz ve Süleyman Doldur ise yaralandı. Diğerleri kazayı yara almadan atlattı. Ambulansla kaldırıldıkları Kangal Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden 2 kişinin cesedi ise hastanenin morguna kaldırıldı. Midibüs sürücüsü Akil Satılmış, ifadesi alınmak üzere jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Devrilen midibüsün görüntüsü

-Ekiplerin çalışmaları

-Detaylar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/KANGAL(Sivas),

===========================================

Simavlılar Çanakkale şehitleri için yürüdü

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'nde, Çanakkale Savaşı'nın 102'inci yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde yürüyüş düzenlendi.

Simav Belediyesi ve Meslek Yüksekokulu'nca ortak düzenlenen yürüyüş, Yeni Mahalle Parkı önünden başladı. Uşak Caddesi üzerinde gerçekleşen yürüyüşe; ellerinde bayraklarıyla başta Simav Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Özkan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, şehit aileleri, gaziler, belediye personelinin yanı sıra meslek yüksekokulu yöneticileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez vatan bölünmez, "Vatan sana canım feda, "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları attı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş, Cumhuriyet Meydanında son buldu. Yürüyüşe katılanlar Cumhuriyet Meydanın da saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Yürüyüşten görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Canikli Binali Yıldırım Veysel Eroğlu Bayburt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
title