Haberler

Dha Yurt Bülteni-17

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Spor Kompleksi ve stadyuma ' Şenol Güneş' adının verildiğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani ve bakanların katılımı ile Trabzonspor'un Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Spor Kompleksi ve stadyuma Şenol Güneş adının verildiğini açıkladı.

Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve beraberindeki yöneticiler, Beşiktaş Teknik Direktör Şenol Güneş ve takım kaptanı Tolga Zengin, milli futbolcu Burak Yılmaz, Milli Takımın hocası Fatih Terim, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ve futbolcular katıldı.

TRABZONSPOR VE TÜRK BAYRAKLARI DAĞITILDI

Trabzonspor'un Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışı için il ve ilçelerden ücretsiz otobüs seferleri düzenlendi. Sahne kurulan dağ tarafı tribünü hariç tüm tribünler doldu. Çok sayıda taraftar ise stadyuma giremedi. Trabzonspor'un yeni stadı Akyazı'nın açılış törenine katılan tüm taraftarlar için koltuklara Trabzonspor ve Türk bayrakları bırakıldı. Tribünde, üzerinde ay yıldız ve Trabzonspor logosunun yer aldığı, 'şehitler ölmez vatan bölünmez' yazılı pankart açıldı. Türk ve Katar milli marşlarının çalınması ile başlayan törende Kuran-ı Kerim okundu, Trabzon il Müftüsü Keramettin Demir de dua etti.

USTA: "AKYAZI'DA ŞAMPİYONLUKLARA EL KALDIRACAĞIZ"

Törende konuşan Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, Akyazı Stadı'yla yeni bir yolculuğun başlayacağını belirterek, "Yeni bir 50 yıla ve nice 50 yıllara hep birlikte gireceğiz. Olağanüstü statla bundan sonra yeni yolculuğumuz başlayacak. Bu muhteşem stadın ülkemize, şehrimize kazandırılmasında Cumhurbaşkanımızın çok net ve kararlı bir duruşu var. Minnettarız. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç' a ve TOKİ'ye de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu güzel stadın ortaya çıkmasında emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu tesislerde sizlerle birlikte nice şampiyonluklara el kaldırıp, gelecekteki çocuklarımızı o güzel renklerin aşığı yapmak üzere hep birlikte bu muhteşem stadı alkışlıyoruz" dedi.

KILIÇ: "AKYAZI TÜRKİYE'DEKİ EN ÖNEMLİ STATLARDAN BİRİ"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, Akyazı Stadı'nın yapımından açılışına kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir kararlılığı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Akyazı Stadı, Türkiye'deki en önemli statlardan birisi. Bu bir eser. Cumhurbaşkanımız uğurlu elleriyle temelini attı ve her aşamasında emeği var. İnşallah bugün de uğurlu ellerinizle bu stadı Türkiye'ye ve Trabzon'a kazandıracaksınız. Göstermiş olduğunuz kararlılıktan ve Türkiye'ye kazandırdığınız eserlerden dolayı size teşekkür ediyoruz. İnşallah uğurlu ellerinizle nice eserlerinizi Türkiye'ye kazandırmaya devam edeceksiniz. Katılımınız için, emekleriniz için, kararlılığınız için size tekrar teşekkür ediyoruz. Akyazı Stadı Trabzonlulara, Trabzonsporlulara ve Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun."

ALBAYRAK: "CUMHURBAŞKANIMIZ OLMASAYDI BU STAT OLMAZDI"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'da stadyumun Trabzon ve Türk sporu için büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu stadın temellerinin atıldığı ilk günden bugüne kadar ne kadar büyük mücadele ve karalılıklar gösterildiğinin en yakın şahidi olarak Cumhurbaşkanımıza bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu olarak sonsuz şükranlarımı iletiyorum. Eğer Cumhurbaşkanımız olmasaydı böyle bir stadyumu Trabzon'a kazandırmak mümkün olmazdı. Bundan sonra Trabzonsporlulara düşen 50 yıllık şanlı tarihinde olduğu gibi bu stadı her zamankinden daha büyük bir coşku ile doldurarak Avrupa ve Dünya'da Trabzonspor'a tarihi başlarılar yaşaması için desteklemek" ifadelerini kullandı.

SOYLU: "BURADAN ŞAMPİYONLUKLAR ÇIKARACAĞIZ"

'Trabzon seninle gurur duyuyor' sloganları ile kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine ve kendilerinden sonraki nesle dik duruş ve karalılığı öğrettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bu toprakların kendi karar verme yeteneği olduğu yönünde ortaya koyduğunuz irade ve geleceğimiz adına özgürlüğümüz, hürriyetimiz ve bağımsızlığımız sadece bize değil bizden sonraki nesle de bunları öğretiyorsunuz. Bir şey söylüyorsunuz; 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri'. Size minnet ve şükran duyuyoruz. Burası sizin kararlılığınızın ve iradenizin eseridir. Sizin talimatlarınızla bu stadyumu bu hale getirenlere, Avni Aker'e teşekkür ediyoruz. İnşallah sizi mahcup etmeyeceğiz. Buradan şampiyonluklar, centilmenlikler, başarı, kardeşlik çıkaracağız."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "SPOR KOMPLEKSİ VE STADIN ADI 'ŞENOL GÜNEŞ'"

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Akyazı Spor Kompleksine Şenol Güneş adının verildiğini belirterek, " Şenol Güneş kardeşimizle dünya üçüncülüğü kazandık. Milli takımımızın yıllarca başarılı kaleciliğini ve kaptanlığını yaptı.Trabzonspor'un o çok güçlü olduğu dönemlerde kalecisiydi. Arkadaşlarımla yaptığım değerlendirmelerle bizler stadın adını da yine Şenol Güneş yapmaya karar verdik. Marifet iltifata tabidir. İltifatsız marifet zayidir. Biz gerçekten bu ülkede emeği olanları, taş üstüne taş koyanları ödüllendirmesini bilen bir milletiz. Bunun kadri kıymetini bilmenin de huzurun içerisindeyiz" dedi ve spor kompleksinin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

"KATAR'LA 15 YENİ ANLAŞMA İMZALADIK"

"Katar Emir'i ile Trabzon'da yüksek düzeyli istişare komitesi toplantısı yaptıklarını hatırlatan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugüne kadar ne yaptık, bundan sonra ne yapacağımızı konuştuk ve 15 anlaşmayı imzaladık. Katar'da yapılan ilk toplantıdaki 17 imza atmıştık. Bugünde 15 anlaşma imzaladık. Bu 17 anlaşma yürüyor. Şimdide bu attığımız imzalarla yeni adımlar atıyoruz. Bunlardan Trabzon'da nasibini alacak. Bugün helikopterle Trabzon'un dağları üstünde dolaşırken, o kar dolu dağların zenginliğine hayran kaldı, 'Niye buralarda kayak tesisleri yapmıyorsunuz?' diye sordu. Temenni ederim ki onlara da kavuşuruz. Onların alt yapısını ayrıca yapmamız lazım. Onun için oteller yapmaya hazır olduklarının da müjdesini verdiler."

"BU MİLLETİ ASLA BÖLEMEYECEKSİNİZ"

Kayseri'de yaşanan bombalı saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, " Hain, alçak canlı bomba saldırısı bizim bugünkü sevincimizi gölgeledi. Bizim programımız çok daha farklıydı. İşin eğlence faslını bir kenara koyduk. Bu eğlenceleri farklı bir zamanda yaparız ama bu acımıza gölge düşürmeyelim. 1.5 yıldır süren yoğun terör eylemleri sebebiyle sevinçlerimizi ağız tadıyla yaşayamıyoruz. Terörün amaçlarında biri ülkemizi ve milletimizi asıl çalışmalarından, hedeflerinden kopartmak ve kendi kısır gündemine hapsetmektir. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Terörle mücadelemizi kesintisiz ve kararlı bir şekilde yürütürken yatırımlarımızı yapmaya, projelerimizi hayata geçirmeye ve hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz. Salı günü İstanbul' da Avrasya Tüneli'nin açılışını yapacağız. Denizin altından Avrupa'dan Asya'ya çift katlı tünellerle araçlar geçmeye başlayacak. İstediğiniz kadar terör estirin. Bu milleti asla bölemeyeceksiniz. Ben inanıyorum ki onlar teröre koştukça benim milletim birliğe koşacak. Daha güçlü olacağız. Bunlardan tek kişi kalmayıncaya kadar devam edeceğiz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin her biri bu toprakları tekrar tekrar vatanımız haline getirme mücadelemizin beratlardır. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler, siz bilemezsiniz. Her bir şehidin hatırası sonsuza dek yüreğimizde yaşayacaktır" dedi ve tüm şehitlere rahmet diledi.

KURDELE KESİLDİ, HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ YAPILDI

Akyazı Stadı'nın açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani ve bakanların katılımı ile yapılan kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından havai fişek gösterisi yapıldı.

AKYAZI'DAKİ İLK MAÇ EFSANELERDEN

Törenin ardından Akyazı Stadyumu'ndaki ilk maçta, bordo mavili takımın şampiyonluklar yaşadığı 80'ler jenerasyonu ile 96 jenerasyonu karşı karşıya geldi. Stada adı verilen Beşiktaş Teknik Direktör'ü Şenol Güneş ile Çin'de futbol yaşantısını sürdüren Burak Yılmaz ve Trabzonspor eski teknik direktörleri Özkan Sümer ile Ahmet Suat Özyazıcı sahaya çıkarak taraftarları selamladı. Ayrıca 80'ler jenerasyonunun teknik direktörlüğünü Giray Bulak, 96 jenerasyonununkini ise Yılmaz Vural yaptı.

BAŞLAMA VURUŞU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN

Karşılaşmanın başlama vuruşunu gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ardından da Metin Aktaş'ın koruduğu kaleye bir de penaltı atışı yaptı. Top filelere gittikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tribünleri selamlayarak sahadan ayrıldı.

96 JENERASYONU GALİP

Kısa sürelerle takımda yer alan Metin Aktaş, Fatih Tekke, İbrahima Yattara, Jacek Cyzio, Ünal Karaman, Orhan Kaynak, Lemi Çelik, Hami Mandıralı, Hamdi Aslan, Çağda Atan, Tamer Tuna, Levent Erköse Soner Boz, Okan Özke, Macit Güven, Cem Beceren, İbrahim Yazıcı, Okan Çebi, Hasan Üçüncü, Feti Okuroğlu, Semavi Uzun, Mehmet Zengin, Haluk Kulaçoğlu, Selim Özer, Osman Özköylü, Mehmet Köroğlu, Cemal Menteşe ve Murat Bölükbaşı'nın yer aldığı 96 jenerasyonu, Necmi Perekli, Ali Kemal Denizci, Serdar Bali, Mehmet Ekşi, Metin Barçın, Necati Özçağlayan, Ali Yavuz, Hüsnü Özkara, Hüseyin Tok, Turgay Semercioğlu, Kemal Serdar, Erhan Çağlayan, Ali Yılmaz, Mehmet Yılmaz, Fatih Sağlam, Bahattin Güneş, Aziz Öğütçen, İhsan Sakaloğlu, Mehmet Cemil Altın, Selami Güven, Bület Gürsoytrak, Mehmet Kulaksızoğlu, Alper Boğuşlu, İlyas Akçay, İhsan Derelioğlu, Celil Canalioğlu, Mehmet Yazıcı, Hamdi Zıvalıoğlu'nun yer aldığı 80'ler jenerasyonunu 7-3 mağlup etti.

AVNİ AKER'E VEDA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Bu arada, Trabzonspor yeni stadı Akyazı'ya geçerken bordo mavili genç futbolcular eski stat Avni Aker'i unutmadı. Bordo mavili takımın altyapı sporcuları, Trabzon'daki amatör takım sporcuları, yöneticileri ve taraftarların katılımıyla Avni Aker Stadyumu'ndan oluşturulan grup, bayraklarla Avni Aker Stadı'nda Akyazı Stadı'na yürüdü. Yaklaşık bin kişinin yer aldığı kortejde Trabzonspor'un kuruluşunda yer alan Trabzon Karadenizspor, İdmanocağı, İdmangücü ve Martıspor'un bayraklarının yanı sıra Türk ve Katar bayrakları da yer aldı.

BİRÇOK İLKİ BARINDIRIYOR

Türkiye'de denizin üzeri doldurularak inşa edilen ilk stat olan Akyazı'yı çevreleyen membranlar kendi kendini temizleme özelliğine sahip. Akıllı stat olarak adlandırılan Akyazı, 2 bin 500 aracın yaptığı hava kirliliğini temizleyecek filtreleme sistemine sahip. Statta 2 adet 80 metrekarelik skorboard bulunuyor. Bu skorboardlar Türkiye'nin en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Akyazı Stadı'nın yapımında toplam uzunluğu 125 kilometreyi bulan 3700 adet fore kazık, toplam 6 bin ton çelik kullanıldı. Akyazı Stadı'nda zemin ısıtma ve soğutma sistemlerinin yanı sıra havalandırma sistemi de bulunuyor. Stat zeminin çimleri İtalya'dan özel olarak getirildi. Zeminde hem normal çim, hem de hibrit çim yer alıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİR DİZİ AÇILIŞLAR YAPTI

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışı için düzenlenen törenle 423 konut, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Edebiyat Fakültesi binası, 144 derslikli 7 okul, 500 öğrenci kapasiteli 2 pansiyon, 1900 kapasiteli 3 yükseköğrenim yurdu, Çaykara Hükümet Konağı, SGK hizmet binası, 2 gençlik merkezi, Beşikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü, Beşikdüzü Kültür merkezi, Çocuk destek merkezi ve çocuk evleri sitesi, Arsin Balılçı barınağı, 2 Kuran kursu binası, Sokak Hayvanları bakım evi, Orman köylülerine yönelik proje, turizm alanı iyileştirme ve oluşturma, 8 adet eski eser onarımı ve şehrin altyapısına yönelik 59 projenin açılışını da gerçekleştirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Açılıştan ve konuşmalardan görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

HABER: MUHAMMET KAÇAR - FATİH TURAN - OSMAN ŞİŞKO - TOLGA SAĞLAM - TRABZON / DHA

=============================================

KAYSERİ HAİN SALDIRININ YASINI TUTUYOR (EK)

15 YARALI ASKER MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Kayseri'de dün sabah meydana gelen bombalı terör saldırısında yaralanan 15 asker, kendi istekleri doğrultusunda memleketlerine gönderildi.

14 askerin şehit olduğu terör saldırısında yaralanan askerler, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve kentteki 5 ayrı özel hastanede tedavi altına alındı. İlk tedavileri Kayseri'deki hastanelerde yapılan askerlerden 15'i, kendi istekleri doğrultusunda polis eskortluğunda ambulans ve özel araçlarla memleketlerine uğurlandı.

Haber: Kayseri - DHA

==============================================

Kasa hırsızlarını güvenlik kamerası ele verdi

ESKİŞEHİR'de 2 çelik kasa ve 7 otomobil çalan 1'i kadın 5 hırsızı güvenlik kamerası görüntüleri ele verdi. Şüpheliler polis ekipleri tarafından yakalandı.

Alınan bilgilere göre Eskişehir'in Çamlıca, Yeşiltepe, Sütlüce, 71 Evler ve Yenikent mahallelerinde 9-14 Aralık 2016 tarihleri arasında 7 otomobil çalındı, 3 otomobilin içerisinden ve 6 ayrı işyerinden aralarında 2 adet çelik kasa olmak üzere çeşitli ziynet eşyaları, çek ve sözleşmeler çalındı. Hırsızlık olaylarının meydana geldiği bir işyerinin kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri çelik kasayı çalan kişilerin kimliklerini belirledi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri hırsızlık olaylarını gerçekleştiren D.Y. (19), C.T. (18), E.Y. (17), E.K. (17) ile D.Y. (18) adlı kadını yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerin çaldıkları otomobiller ile ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi Şüphelilerin kaldıkları kiralık apart içerisinde hırsızlık olaylarında kullandıkları giyecekler, iş eldivenleri, kar maskesi, av tüfeği, demir kesme makası, tornavida gibi çeşitli el aletleri ile 16 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.Y.'nin 409, E.K.'nin 158, C.T.'nin 106, D.Y.'nin 29 ve D.Y. adlı kadının da 1 adet karıştıkları çeşitli olaylar nedeniyle poliste suç kayıtlarının olduğu bildirildi.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Şüphelilerin adliyeye getirilirken,

-Adliyenin dışından,

-Güvenlik kamerası görüntülerinde hırsızların bir işyerinin çelik kasasını çalarken çekilen görüntüler,

-Kasanın açıldıktan sonra ve ele geçirilen ziynet eşyaları ile otomobilerin fotoğrafları bulunuyor.)

Haber-kamera: Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şenol Güneş Trabzonspor Akyazı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
title