Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

78 metrelik künefe 20 dakikada tükendiHATAY'ın anavatana katılışının 78'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 78 metre uzunluğunda ve 1,5 ton ağırlığındaki künefe, halka ikram edilişinin 20'nci dakikasında tükendi.

78 metrelik künefe 20 dakikada tükendi

HATAY'ın anavatana katılışının 78'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 78 metre uzunluğunda ve 1,5 ton ağırlığındaki künefe, halka ikram edilişinin 20'nci dakikasında tükendi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından, Hatay'ın anavatana katılışının 78'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Antakya Atatürk Caddesi'nde hazırlanan platformda bu yıl 78 metre uzunluğunda künefe, hazırlandı. Hatay Valisi Erdal Ata ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş künefeye birlikte şerbet döktü. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hazırlanan künefeyi tepside ters çevirdi, ardından da vatandaşlara ikram edildi.

Büyük bir katılımla gerçekleşen etkinlikte künefenin tadına bakmak isteyen vatandaşlar adeta izdihama neden olurken, çocuklar ezilme tehlikesi yaşadı, büyükler ise dağıtımı beklemeden elleriyle tabaklara aldıkları künefeleri yine elleriyle tezgah başında yedi. Bu sırada ilginç görüntüler ekranlara yansıdı.

KÜNEFE 1,5 TON AĞIRLIĞINDA

Hatay'ın anavatana katılışının yılı dolayısıyla geleneksel hale dönüştürülen ve her yıl bir metre uzatılan festival künefesi bu yıl 78 metreye ulaştı. Toplam bir ton 500 kilo ağırlığında olan künefede 600 kilo tel kadayıf, 450 kilo toz şeker, 300 kilo peynir ve 200 kilo tereyağı kullanıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

78 metrelik künefeden görüntü

Künefe üstündeki Hatay yazısı

Hatay Valisi Erdal Ata ile Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın künefeye şerbet dökmesi

Başkan Lütfü Savaş'ın künefeyi ters çevirmesi

Bekleyen vatandaşlardan görüntü

Künefe tezgahına gelen vatandaşlar

Vatandaşların elleriyle künefeyi tabağa doldurup yine elleriyle yemesi

SÜRE: 02' 55" BOYUT: 327 MB

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK / HATAY,

=====================================

Koreliler İskilip dolmasına hayran kaldı

KORE Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen "Anadolu Odise" etkinliğine katılan Güney Kore heyeti, Çorum'da tarihi ve turistik yerleri gezdi. Koreliler kendilerine ikram edilen Çorum'un yöresel yemeği olan 'İskilip Dolması'na hayran kaldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde iki ülke arasında işbirliğinin güçlendirilmesi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi amacıyla "Anadolu Odise" programı kapsamında emekli büyükelçi, bilim adamları, sanatçılar ve basın mensuplarından oluşan bir heyet Türkiye'ye geldi.

Heyetin başkanlığını Hanyang Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hee Soo Lee üstlenirken, heyette Güney Kore'de bulunan birçok üniversiteden öğretim üyeleri, arkeologlar, yazarlar ve gazeteciler yer aldı.

İstanbul, İzmir, Konya, Nevşehir'i ziyaret  eden heyet, Hititlerin başkentinin bulunduğu Çorum'a da uğradı. Program kapsamında katılımcılar Çorum'da ilk olarak Boğazkale'de Hititlerin başkenti Hattuşa'yı ziyaret etti. Burada Hititleri tanıma fırsatı bulan Güney Koreli ziyaretçiler, daha sonra Çorum'a geldi.

Çorum Müzesi'nde düzenlenen törenle heyeti Vali Yardımcısı Adem Saçan, İl Garnizon Komutanı Albay Şenduran İnan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan karşıladı.

Karşılamanın ardından katılımcılara Çorum yöresine özgü halkoyunları gösterisi ve Çorum Kafkas Derneği tarafından dans gösterisi sergilendi. Gösterileri beğeniyle izleyen Güney Koreli ziyaretçiler, gösteriler sırasında müziğe ayak uydurarak alkışlarla ritim tuttu.

Ardından ise Çorum Müzesi Konferans Salonu'nda bir konferans düzenlendi. Konferansta Boğazkale Kazısı Sorumlularından Prof. Dr. Tayfun Yıldırım Hititler tarihi, jeopolitik konumu hakkında katılımcılara bilgiler sundu. Daha sonrasında ise heyet Çorum Müzesi'ni gezerek Hititlere ait tarihi eserleri inceleme imkanı buldu.

Ardından  müze bahçesinde Çorum Valiliği tarafından misafirler onuruna verilen resepsiyona geçildi. Resepsiyonda heyete Vali Yardımcısı Adem Saçan'ın yanı sıra AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da eşlik etti.

Resepsiyonun açılış konuşmasını AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt yaptı. Kore ile Türkiye'nin ilişkilerinin geliştirilmesinde Anadolu Odise Programı'nın büyük önem taşıdığını vurgulayan Ceritoğlu, misafirlere "Hoş geldiniz" dedi. Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Adem Saçan, Güney Kore heyeti başkanı Prof. Dr. Hee Soo Lee'ye Hititleri sembolize eden bir hediye takdim etti. Törende ayrıca Prof. Dr. Hee Soo Lee de, Vali Yardımcısı Adem Saçan, AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'i ile AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt'a çeşitli hediyeler armağan etti.

İSKİLİP DOLMASINA HAYRAN KALDI

Öte yandan resepsiyonda bir Çorum geleneği de yaşatıldı. Katılımcılara Çorum'a özgü yemekler ikram edilirken, İskilip Dolması ikramı öncesinde kazan açma töreni gerçekleştirildi. Törende İskilip Dolmasıyla ilgili aşçılardan bilgi alan heyet başkanı Prof. Dr. Hee Soo Lee, dolmanın yapımının 12 saat sürmesini öğrendiğinde şaşkınlığını da gizleyemedi. Kazanın kapağının açılmasıyla birlikte etrafa  yayılan kokuya "Ooo" tepkisini veren katılımcılar, İskilip Dolmasını tadarak  hayran kaldıklarını belirtiler. Yemek öncesinde dolmayı tatma imkanı bulan heyet başkanı Prof. Dr. Hee Soo Lee, "Çok hoş. Harika bir tadı var. İki kişi yemek yesen, birisi yanında ölse fark etmezsin. O kadar lezzetli" ifadelerini kullandı. Resepsiyon yemek ikramının ardından sona erdi. Güney Koreli heyet ise, Çorum'dan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

-Korelilerin Çorum ziyareti

-Karşılama töreni

-Resepsiyon

-İskilip dolması ikramı

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR / ÇORUM,

===================================

Otomobil Sakarya Nehri'ne uçtu: 3 ölü

BİLECİK Osmaneli ilçesinde Sakarya nehrine uçan otomobilde aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti.

İznik'teki düğünden dönmekte olan 50 yaşındaki Abdullah Tufan idaresindeki 11 SA 663 plakalı otomobil bugün akşam saatlerinde Osmaneli ilçesi Mekece arasında İçmeler mevkiinde direksiyon hakimiyetini kaybederek Sakarya nehrine uçtu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Bilecik AFAD, jandarma, ambulans ve belediye ekipleri sevk edildi. Sulara gömülen otomobil uzun süre dalgıçlar tarafından arandı. Nehirdeki su seviyesinin düşürülmesi için Ciciler Barajı'nın kapakları açıldı.

Yalova'dan gelen dalgıçlar tarafından Sakarya nehrine uçan otomobil, karaya çıkartıldı. Kazada otomobil sürücüsü Abdullah Tufan, eşi Bakiye Tufan (49) ve kızları Merve Tufan (24) boğularak yaşamlarını yitirdiler. Otomobil karaya çıkartıldığında ibresinin 155 kilometrede takılı kaldığı öğrenildi.

Kazada hayatını kaybeden Abdullah Tufan, eşi Bakiye Tufan ve kızları Merve Tufan'ın cesetleri otopsi yapılmak üzere Bilecik Osmaneli Hastanesi morguna kaldırılırken olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Nehirde dalgıçların arama çalışmaları

-Kurtarma çalışmaları

-Jandarmanın görüntüsü

-Sudan otomobilin çıkartılması

-Cesetlerin cenaze arabasına konulurken çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Cafer ELMAS - İsmail ÇETİNTAŞ / BİLECİK,

===================================================

İzmir'deki minibüs otomobille çarpıştı: 5'i çocuk 11 yaralı

İZMİR'in Bergama ilçesinde bir otomobille minibüsün karıştığı kazada 5'i çocuk 11 kişi yaralandı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Manisa'nın Soma ilçesinden denize gitmek için ailesi ve komşularıyla İzmir'in Dikili ilçesine gelen Mehmet Ali Sevici (44) yönetimindeki 45 V 6846 plakalı minibüs, dönüş yolunda Bergama'daki Çamköy Kavşağı yakınlarında, ana yola kontrolsüz şekilde çıktığı iddia edilen Muhammed Işık (38) yönetimindeki 45 HC 8890 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, minibüste bulunan sürücü Mehmet Ali Sevici, eşi Hatice Sevici (37), kızları Merve Sevici (17), Melike Sevici (11), oğlu Mahmut Can Sevici (8), komşuları Cennet Acar (48) ve Sibel Koyun (9) ile otomobilde bulunan sürücü Muhammed Işık, Gülay Işık (36), Mehmet Işık(9), Mert Işık (6) yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları Doktor Faruk İlker Bergama Devlet Hastanesi ile Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yaralıların hayatı tehlikelerinin olmadığı öğrenilirken, jandarma kazayla ilgili soruyturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-

Haber: Cevdet ŞEN / BERGAMA(İzmir),

===================================

Mahalle kavgasına polis müdahale etti

ADANA'da iki esnaf arasında çıkan silahlı kavga sonrası toplanan mahalleliler, olayda kullanılan av tüfeğini polise vermek istemeyince, biber gazıyla müdahale edildi.

Olay, saat 23.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi Bahçelievler Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerindeki bir kahvehanenin işletmecisi dışarı çıkarak isim vermeden küfürleredip, pompalı av tüfeği ile havaya ateş açtı. Bundan rahatsız olan yaklaşık 30 metre uzaktaki fırın çalışanları ile kahvehane işletmecisi arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine her iki taraf, birbirlerine av tüfekleriyle ateş etti. Silahlı kavga sonrası sokağa dökülen mahalleli, sürekli olay çıkarttığını öne sürdükleri kahvehane işletmecisine tepki gösterdi. Kimsenin yaralanmadığı kavganın ardından silahları kullanan her iki taraf kaçarken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Olayın yaşandığı bölgenin geçmiş dönemlerde terör örgütü PKK sempatizanları tarafından korsan gösterilerin gerçekleştirilmesi nedeniyle zırhlı polis araçlarıyla geniş güvenlik önlemi alındı. Öfkeli kalabalığı sakinleştirmekte güçlük çeken polis, dağılmaları konusunda uyarılar yaptı. Kahvehane işletmecisinin kullandığı pompalı av tüfeğini olay yerinde atılı olarak alan polis, fırındaki av tüfeğini almak isterken mahallelilerin tepkisiyle karşılaştı. Kısa süreli arbede sonrası biber gazı ile müdahalede bulunan polis, öfkeli kalabalığı dağıttı.

Kavganın çıktığı kahvehaneye daha önce Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerince baskın yapılmış, uyuşturucu satıcısı olduğu iddia edilen bir kişi gözaltına alınmıştı. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------

Sokağa dökülen mahallelilerden görüntü

TOMA ve vatandaşlardan görüntü

Kahvehanenin kırılan camlarından görüntü

Kahvehanenin dış görüntüsü

Fırın önünde yoğunlaşan kalabalıktan görüntü

Fırından alınan kılıf içindeki av tüfeğinden görüntü

Polisin elinde tüfekle yürürken vatandaşların bağrışma seslerinin gelmesi

Mahallelilerin polisin üzerine gelmesi

Polisin uyarıda bulunması

Polisin mahallelilere gaz ile müdahale etmesi

Yaşanan karmaşadan görüntü

Genel ve detay görüntüler

Süre: 02'51" - Boyut: 174 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

?=======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İskilip İzmir Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title