Haberler

Dha Yurt Bülteni-16

Şehit Jandarma Onbaşı Sinan Hamza'nın cenazesi Trabzon'da (2)

ŞEHİT ONBAŞI HAMZA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde Milli Jandarma Komando Taburu'na bağlı üs bölgesine yemek götüren askeri araca Pkk'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan 21 yaşındaki Jandarma Onbaşı Sinan Hamza için Araklı ilçe merkezinde cenaze töreni düzenlendi.

CHP'NİN ÇELENKİNE TEPKİ

Cenaze törenine gönderilen çelenkler arasında bulunan ve üzerinde, 'CHP Genel Başkanı' yazan çelenk bazı vatandaşların tepkisine neden oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ait çelenkin yanında bulunan CHP'nin çelengi bazı kişiler tarafından ters çevrildi, yere atıldı, ardından da çevreden uzaklaştırıldı.

YÜZLERCE KİŞİ KATILDI

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Okşin Akşit, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan ile Şehit Onbaşı Hamza'nın komutanı Jandarma Uzman Çavuş Hamza Ünver ile bazı ilçelerin belediye başkanları, askerler, polisler, şehidin yakınları ile yüzlerce kişi katıldı.

Bakan Soylu, şehidin babası İsmail Hamza ve yakınlarına taziyede bulundu. Cenaze törenine katılmak için Trabzon'a gelen şehit Sinan Hamza'nın komutanı Jandarma Uzman Çavuş Hamza Ünver de metanetini koruyan şehidin babası İsmail Hamza'ya sarılarak acısını paylaştı. Cenaze töreni öncesinde şehit onbaşı Hamza'nın Türk bayrağına sarılı tabutu başına gelen yakınları gözyaşlarına hakim olmadı. Törende yoğun katılım nedeniyle alanda yer bulamayan bir çok vatandaş da çevredeki evlerin balkonu ve boş bina içerisinde cenaze namazını kıldı.

Şehit Jandarma Onbaşı Sinan Hamza'nın cenazesi, ikindi namazı sonrasında kılınan cenaze namazın ardından Taştepe Mahallesi'ndeki aile kabristanında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Cenazenin görüntüler

tabut başında ailenin ağlaması

Bakan Soylu'nun taziyesi

Cenaze töreni

Detaylar

HABER KAMERA: FATİH TURAN/ TRABZON

==============================================

Kilis'te askeri araç ile kamyon çarpıştı: 1 şehit, 6 yaralı (2) - yeniden

KİLİS'te, Suriye sınırından dönen askeri kamyonet ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 uzman çavuş şehit oldu, 1'i astsubay 6 kişi yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Kilis- Elbeyli karayolunun 18'inci kilometresinde meydana geldi. Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli oldukları belirtilen ve konuşlu oldukları karakola dönen 30 yaşındaki Astsubay Şevket A. yönetimindeki 27 L 1683 plakalı askeri kamyonet, Havuzluçam Köyü yakınlarında karşı yönden gelen 47 yaşındaki Süleyman Temizkan'ın kullandığı 31 ZB 251 plakalı kamyon ile çarpıştı. Kazada, askeri araçta bulunan 29 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ömer Çintay şehit olurken, araç sürücüsü Astsubay Şevket A. ile kamyon sürücüsü Süleyman Temizkan ile yanında bulunan Mehmet Ünal, Deniz Temizkan, Mehmet Temizkan ve Ahmet Temizkan yaralandı. Kaza ihbarının ardından olay yerine çok sayıda asker ile sağlık ekibi sevk edildi. Kazada şehit olan uzman çavuşun cenazesi otopsi için morga konulurken, yaralılar ise ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan hayati tehlikesi bulunduğu belirtilen Astsubay Şevket A. yoğun bakıma alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Olay yeri

Askeri aaç ve kamyon

Kazaya karışan araçlar

Askerler

Hastane acil servisi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=========================================

Yüzbaşı, motosiklet kazasında öldü (2)

TOPRAĞA VERİLDİ

Edirne 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda Hudut Bölük Komutanı olarak görev yaparken izin için geldiği memleketi Kahramanmaraş'ta devrilen motosikletten yola savrularak yaşamını yitiren 33 yaşındaki Piyade Yüzbaşı Çetin Zamir için cenaze töreni düzenlendi. Ulu Cami'de ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, 2'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Ali Sağlık, askeri ve mülki erkan ile yüzbaşı Zamir'in ailesi ve yakınları katıldı.

11 yıldır TSK'da görev yapan bir çocuk babası Zamir, cenaze namazının ardından Şeyh Adil Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Türk bayrağın sarılı tabut

Helallik alınması

Namazın kılınması

Cenazenin taşınması

Naaşın cenaze aracına konulması

Cenaze aracının gidişi

Cami önündeki kalabalık

Çetin Zamir'in sağlık fotosu

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=========================================

Hakkari'deki çatışmada 1 özel harekat polisi şehit oldu (2)

ŞEHİT POLİS HAKKARİ'DEN UĞURLANDI

ŞEHİT İÇİN ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ KAHRAMANLIK ANDI OKUDU

Hakkari'nin Oğul Köyü kırsalında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesinde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılmayarak şehit olan Özel Harekat polisi 25 yaşındaki Muhammet Ali Mevlüt Dündar için Dağ ve Komando Tugayında tören düzenlendi.

Törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim,  İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, asker ve polis arkadaşları katıldı.

Törende şehit Özel Harekat polisi Muhammet Ali Mevlüt Dündar'ın özgeçmişi, ardından da dua okundu. Daha sonra şehit polis Dündar'ın cenazesi, bir süre silah arkadaşlarının omuzlarında taşınarak tekbirler eşliğinde helikoptere bırakıldı. Şehit polis memuru Dündar'ın cenazesi memleketi Karaman'a  uğurlanmak üzere helikopterle Van'a gönderildi.Törene katılan Özel Harekat Polisleri de hep beraber kahramanlık andı okudu.

VATAN TOPRAKLARINI BU ÇAKALLARA DAR EDECEĞİZ'

Törende konuşan Hakkari Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Şehit polis memurunun kanının yerde kalmayacağını söyledi. Dilberoğlu, "Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur  güveni için üstlenmiş olduğu görevi ifa ederken şehitlik mertebesine ulaşan değerli kardeşim M. Ali Mevlüt Dündar'ı ebedi hayatına uğurlanmak üzere toplanmış bulunuyoruz.Yüce Allah'tan şehidimize rahmet, geride kalan kederli ailesine ve değerli meslektaşlarıma sabrıcemil niyaz ediyorum. Şehidim şu anda burada toplanmış bulunan hazirun bütün Türk milleti adına sana şehitliğin kutlu ve mübarek olsun demek için toplandı. Şehidimizin toprağı al rengine boyayan mübarek kanları, mukaddes vatanımızın manevi mührüdür. Bu topraklarda dünya var oldukça var olacağımızı, huzur ve barış içerisinde milli birlik ve beraberliğimizin asla bozulmayacağını sembolü ve imzasıdır. Aziz şehidim müsterih ol. Kanını dökdükleri bu kutsal vatan topraklarını bu çakallara dar edeceğiz" dedi.

Teröristlerin kendilerine sığınacak bir in bulamayacaklarını da belirten Dilberoğlu, "Silah arkadaşların olarak beynini kiraya vermiş bu sırtlan sürüsünü, arkalarındaki çete başlarını, er veya geç tetiği çeken parmakları kırıp başlarını ezerek intikamını alacağız. Vatanımızın birliği ve bütünlüğünü muhafaze etmek uğruna mücadelemize devam edeceğiz. Milletimize karşı verdiğimiz sözü asla vazgeçmemek üzere inanç ve azmimizden hiç taviz vermeden yerine getireceğiz. Biz bu mukaddes teşkilata girdiğimizde ilk gün bir yemin ettik. Namusumuz, şerefemiz ve makaddesatımız üzerine. Hiç bir güç ve kuvvet asla bizi bu yeminimizden döndüremeyektir. Sevenlerimiz ve millettimiz bilsin ki, kahraman güvenlik güçlerimiz bu hainlere en kısa sürede cebabı verecek. Şehitlerimizin kanından aldığı ilhamla istiklal marşımızı yazan merhum  Mehmet Akif Ersoy, Çanakalle şehitlerine yazıdğı şiirinde ne güzel söylemiş.Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber.Sana avucunu açmış duruyor peyfamber.Şehidim Allah cennetinle seni peygamberimize koşu etsin" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Şehit polisin cenaze törenine gelen Vali ve diğer protokol üyeleri

-Şehit için esas duruşta bekleyen protokol

-Şehit cenazesinin cenaze aracıyla tören alanına getirilişi

-Askerlerin omuzlarında taşınarak tören alanına getirilmesi

-Saygı duruşu

-Şehit naaşı ve resmi

-Saygı duruşunda genel ve detaylar

-Şehidin özgeçmişi okuyan Emniyet Müdür Yardımcısı

-Hakkari emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu'nun konuşması

-Şehit polis için duaların okunması

-Dua okuyan özel harekat polisleri ve yetkililer

-Şehit polis cenazesini omuzlarında taşıyan özel hareat polisleri tekbir getirirken

-Şehidin naaşını helikoptere götürürken

-Şehit için Özel Harekat Polisleri kahramanlık andı okurken

-Şehidi taşıyan helikopterin havalanması

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ / HAKKARİ

===============================================

Zeytinlikler yazlık tehdidi altında

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nden başlayıp, Edremit Körfezi sahillerine kadar uzanan zeytinlikler, yapımı bitmek bilmeyen yazlık site inşaatlarının tehdidi altında. Zeytinliklerde sanayi yapılaşmalarının önünü açan yasa tasarısı geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) geri çekildi. Ancak zeytinlikler için bir başka tehlike olan yazlık site inşaatları durmadan devam ediyor.

Zeytinlik sahalarda sanayi yatırımı yapılmasına olanak sağlayan düzenleme, kamuoyundan gelen tepkiler nedeniyle TBMM Sanayi Komisyonu'nda yasa tasarısından çıkarıldı. Ancak zeytinlikler için tehdit ortadan kalkmadı. Çünkü, İmar Yasası'na göre zeytinliklerde konut imarı için ilk koşul yola cephesinun bulunması. Ayrıca kıyı kenar çizgisinden en az 50 metre sonra günübirlik kullanım alanı, 100 metreden sonra ise konut için imar izni veriliyor. Bunun dışında 3 bin metrekareden küçük arazilerde yüzde 5 kısıtlaması var. 5 bin metrekare ve üstü arazilerde ise en fazla 250 metrekare sınırlandırılması olmasına rağmen yasaya pek uyulmuyor. Sahil kenarına yakın belediyelerde ise zeytinlikler imara açılmış durumda. Belediye meclis kararlarıyla açılan yeni imar alanlarında Zeytinlik Yasası yeterince dikkate alınmıyor. 3573 sayılı Zeytinlik Yasası'na göre imarlı alanlarda da ancak yüzde 10'una konut yapılabilirken bu oran da aşılıyor.

Zeytin deposu olarak bilinen Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi ile Küçükkuyu Beldesi başta olmak üzere Balıkesir sınırında kalan Edremit Körfezi sahilleri yazlıklarla dolu. Zeytinliklerin arasından yeni yazlık siteler yükselmeye devam ediyor. Kimi, imar yasasının kendisine tanıdığı imkan ile yazlık villa kimi ise kaçak olarak yazlık yapıyor. Geçtiğimiz günlerde TBMM'den geri çekilen yasa ile zeytinliklerde şimdilik sanayi yapılaşmalarının önüne geçildi. Ancak zeytinlikler yazlık villalara kurban edilmeye devam ediliyor. Sahil bandında zeytinlikler içinde gerek yasalara uygun şekilde yapılmış, gerekse kaçak olarak inşa edilen yazlıklar tepki çekiyor.

İda Dayanışma Derneği Başkanı Hicri Nalbant, "Bilindiği gibi Zeytincilik Yasası'nda yapılmak istenen 7'nci değişiklik de TBMM'de geri çekildi. Sanayi Bakanı, '27'nci kez de olsa bu değişiklik gelecek, yapılacak' diyor. Zeytinlikler sanayi tesislerinin, kirli sanayilerin talanına açılmak isteniyor. Madenlerin talanına açılmak isteniyor. Onun dışında bir de imara açılmak isteniyor. Zeytinlik yasası, zeytinlikler şehrin gelişmesini engelliyor ise imara açılabilir. Ancak yüzde 10'u imara açılabilir. O yüzde 10'un içerisinde de zorunlu olmadıkça ağaç kesilmez. Bir plan dahilinde yine zeytinlikler korunmaya çalışılır. Ama uygulamada baktığımız zaman Körfez'de, Ege'de, birçok yerde zeytinlik alanlarının içerisinde yapılaşmaların olduğu görülüyor. Bunların çoğu Zeytincilik Yasası'ndaki bu değişikliklerden önce yapılmış yapılaşmalar. Son dönemde de kaçak yapılaşma mutlaka vardır. Bu konuyla ilgili verilmiş yıkım kararları da var. Ama yıkım kararları uygulanmıyor. Ödenek yok diye bahane edilerek uygulanmıyor. Daha da önemlisi siyasi iktidar bu alanlarda bina yıkmak istemiyor. Çözüm kaçak yapıların tümünün yıkılması. O alanların zeytinlik olarak yine değerlendirilmesi gerekiyor" dedi.

Başkan Nalbant, "Zeytin barışın, bereketin, sağlığın simgesi kutsal ağaç. Gıdadan, kozmetiğe kadar her ürünü değerlendiriliyor. Herhangi bir atıkta bırakmıyor. Yaz kış yeşil ve oksijen üretiyor. Küresel ısınmayı önlüyor. Zeytinliklerin bu haliyle mutlaka korunması gerekiyor. Ayrıca dünyada zeytin yetişen bölgeler de çok az. Türkiye şanslı bölgelerden birisidir. Herkesin gözümüz gibi zeytinlikleri koruması gerekiyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Küçükkuyu bölgesinde zeytinlikler arasında yapılan yazlıklardan görüntü

-İda Dayanışma Derneği Başkanı Hicri Nalbant ile röp.

Haber: Burak GEZEN - Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

======================================================

ABD Başkanı Trump'un DEAŞ özel temsilcisi Rakka'da

ABD Başkanı Donald Trump'un DEAŞ ile Mücadele Koalisyonundaki özel temsilcisi Brett McGurk, Suriye'de DEAŞ'a karşı operasyonun sürdüğü Rakka'ya gelerek Rakka Sivil Meclisi ve Demokratik Suriye Güçleri (DSG) komutanları ile görüştü.

Suriye'deki Kürt sitelerinde yer alan haberlere göre, ABD Başkanı Donald Trump'un DEAŞ özel temsilcisi Brett McGurk, operasyonların sürdüğü ve Demokratik Suriye Güçlerinin, koalisyonun hava desteği ile şimdiye kadar 6 mahallesini DEAŞ'tan temizlediği Rakka'yı ziyaret etti. McGurk, burada oluşturulan Rakka sivil meclisi ile bir araya geldi. Brett McGurk'un daha sonra da PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçlerinin komutanhları ile bir araya geldiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------

FOTOĞAFLI

Haber: Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, -

================================================

Şanlıurfa'da termometre 53 dereceyi gösterdi (2)

SİVEREK'TE 60 DERECE

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde hava sıcaklığı etkisini gösterirken, sokaktaki termometreler 60 santigrat dereceyi buldu. Sıcaklığın gölgede 45 derece olduğu ilçe merkezinde sıcak hava, günlük yaşamı olumsuz yönde etkilerken, vatandaşlar gölgelik alanları tercih ediyor. Caddeler ve sokakların çoğunlukla boş kaldığı görülen ilçede bazı vatandaşların sıcaktan korunmak için şemsiye kullanması dikkat çekti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

60 dereceyi gösteren termometre

Boş caddeler

Parkta oturan gençler

Şemsiye ile yürüyen genç

Vatandaşların konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

==========================================

Destici: CHP'nin çözümü mecliste araması lazım

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP'nin yürüyüşe son verip çözümü mecliste araması gerektiğini söyledi.

Mustafa Destici, Eskişehir'de 67 yaşında vefat eden kardeşi Mücahit Destici'nin kayınpederi Hasan Hüseyin Terli'nin cenaze törenine katıldı. Gökmeydan Mahallesi Ziya Paşa Camii'ndeki cenaze töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Destici, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a yaptığı 'Adalet' yürüyüşüne son vermesini istedi. Destici şöyle konuştu:

"Elbette ki ülkede bir takım problemler yok mu? Var. Bir takım eksiklikler yok mu? Var. Adalet konusunda, hukuk konusunda, yargı konusunda pek çok şikayeti olan kesimler var. Bizim de zaman zaman dile getirdiğimiz hususlar var. Ama bunlara çare sokaklar değil. Buna çare; hep birlikte oturup, özellikle mecliste bulunan siyasi partilerimizin uzlaşarak yargıya olan güveni en üst seviyeye nasıl çıkarırız? Bununla ilgili uğraşı içerisinde olmak zorundayız. Elbette ki herkes hukuk içerisinde, yasa çerçevesinde gösteri, eylem, yürüyüş, protesto propaganda yapma hakkı var. Bunu zaten daha önce de ifade ettim. Ama söz konusu Ana Muhalefet Partisi ise ve onun genel başkanı, lideriyse onun öncelikle çözüm araması gereken yer Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne dönmelerini bir kere daha tavsiye ediyorum. Ülkemiz, milletimiz adına talep ediyorum. Amaç hasıl olmuştur, niyet anlaşılmıştır. Bunu daha fazla sürdürmenin hiç kimseye, ülkeye de bir faydası yoktur. Bu yürüyüş bir adalet, hukuk yürüyüşü olmaktan öte bize göre ve kamuoyunun çoğunluğuna göre siyasi bir yürüyüştür, siyasi bir faaliyettir. Dolayısıyla bu siyasi faaliyeti artık Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve onun liderinin son vermesi lazım. Meclise dönmesi lazım bütün grubuyla birlikte. Çözümü mecliste araması lazım."

'KONTROLDEN ÇIKABİLİR'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konaklayacağı yere gübre döküldüğünü ve mermi bırakıldığını belirten Mustafa Destici, herkesin sağduyulu olması gerektiğini söyledi. Destici, "Mermi bırakılmış, konaklayacağı yere gübre dökülmüş, yoldan geçenler protesto etmiş, laf atmış. Artık bunlara fırsat vermemek lazım. Bütün vatandaşlarımızın sağduyulu olması lazım. Ama öbür taraftan bugüne kadar Kemal bey hassas da götürüyor bu işi. Yani bu konuda aldığı tedbirler, arkadaşlarıyla yaptığı konuşmalarda bu konuda hassas olduklarını gösteriyor. Ama bu yeterli olmayabilir, kontrol onlardan çıkabilir, kontrol başkalarının eline geçebilir. Biz bunu Gezi'de gördük. Buna fırsat vermemek adına artık meclise dönmeleri lazım, yürüyüşü sonlandırmaları lazım, mecliste çare aramaları lazım" dedi.

Görüntü dökümü:

-Cenaze töreninden,

-BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin tabutu taşıması,

-Destici'nin basın mensuplarının sorularnıı yanıtlamasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

==========================

'Aşıklar tepesi'nde sürpriz nikah

ZONGULDAK'ta, ilaç mümessili 31 yaşındaki Kadir Pulat, nişanlısı 30 yaşındaki Tuğba Yılmaz'a, sürpriz hazırlayarak belediye nikah salonu yerine halk arasında 'Aşıklar tepesi' olarak bilinen deniz manzaralı alanda nikah kıydırdı.

Kadir Pulat, 2.5 yıl önce bir arkadaş ortamında tanıştığı özel bir elektrik şirketinde çalışan Tuğba Yılmaz ile 1 yıl önce nişanlanarak evliliğe ilk adımı attı. 1 Temmuz'da dünya evine girmeye hazırlanan çift,  nikah tarihini de bugün olarak belirledi. Kadir Pulat, denizi çok seven nişanlısına sürpriz hazırlayarak nikah törenini Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda değil de, Yayla Mahallesi'ndeki halk arasında 'Aşıklar tepesi' olarak bilinen deniz manzaralı alanda kıyılmasına karar verdi. Pulat, nikah saatinin yaklaşmasıyla her şeyden habersiz nişanlısını nikah salonu yerine daha önceden süslenerek hazır hale getirilen Aşıklar Tepesi'ne getirdi. Burada bekleyen davetliler, çifti alkışlarla karşıladı.

Genç çiftin nikahını kıyan Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, 6.5 yıldır nikah kıydığını ancak ilk defa böyle bir konsepte nikah kıydığını, gençlerin  arzusunu kıramadığını söyledi.  Başkan Akdemir, nikahı kıydıktan sonra çifte kahve fincanı takımı hediye etti.

Kadir Pulat, denizi ve maviyi çok sevdiklerini belirterek, "Buranın da Zonguldak'ta özel yer olduğunu düşünüyorum. Öyle sürpriz yaptım. Deniz manzaralı bir nikah olsun istedikö dedi.

Sürpriz karşısında şaşıran gelin Tuğba Yılmaz ise "Çok mutluyum. Deniz ve mani benim için çok önemliydi. Kadir'de bunu bilerek burayı tercih etmiş. Nikah salonuna gideceğiz diye biliyorum ancak beni buraya getirdi, sürpriz oldu ö diye konuştu.

Daha sonra davetliler, Pulat çiftiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

-Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in konuşması

-Nikahın kıyılması

-Davetlilerin alkışlamaları

-Birbirlerini kutlamaları

-Kadir Pulat ile röp.

-Tuğba Yılmaz ile röp.

-Davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirilmesi

-Dosya adı: znggelınesurprıznıkah

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

=========================================

Malatya'daki darbe girişimi davası duruşmasına devam (3)

TANIKLAR DİNLENMEYE DEVAM EDİLDİ

Malatya'da terör örgütü FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, 28'i tutuklu 76 sanığın yargılandığı davanın 4'üncü duruşmanın öğleden sonraki oturumunda da tanıklar dinlendi. Duruşmayı AK Parti Malatya il yönetim kurulu üyeleri de takip etti.

Tanıkların dinlenmesinin ardından saat 17.00'de duruşmanın bugünkü bölümünü noktalayan Mahkeme Başkanı Vedat Koç, yarın saat 09.00'da devam edileceğini açıkladı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: MALATYA

===========================================

Patpat devrildi: 2 ölü, 6 yaralı

SAKARYA'nın Kocaali İlçesi'nde, 'patpat' olarak bilinen tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Kaza, Kocaali Ortaköy Mahallesi ile Gümüşoluk Mahallesi arasındaki yolda meydana geldi. Halis Gündoğdu yönetimindeki patpatın hakimiyetini kaybetti. Patpat devrilirken, aracı kullanan Halis Gündoğdu ile aracın kasasında bulunan Halime Gündoğdu, Talat Gündoğdu, Şahsenem Sarı, Ziya Karadağ, Emine Karadağ, Fatma Köseler ve 8 yaşındaki Belinay Sarı yola savruldu. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. 112 Acil ekipleri Halime Gündoğdu'nun olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralanan 7 kişi ise Kocaali İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Talat Gündoğdu ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılmadı. 6 kişi yapılan ilk müdahalenin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yenikent Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Jandarma kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Haber: Aziz GÜVENER/KOCAALİ (Sakarya), -

===========================================

Marmaris'te 560 kilo bozulmuş midye ele geçirildi

MARMARİS'te, evinin bahçesindeki depoda jandarma tarafından yapılan aramada 16 ayrı çuvalda, bozulmuş toplam 560 kilo midye ele geçirilen 36 yaşındaki L.S. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen L.S., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bir ihbarı değerlendiren Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı'na ekipleri, bugün öğle saatlerinde bozulmuş midye satışı yapılacağı belirledi.

Şehir merkezine 25 kilometre mesafedeki turistik Hisarönü Mahallesi'ne giden jandarma ekipleri. L.S.'ye ait eve opierasyon düzenledi. Evde suç unsuruna rastlamayan ekipler, ağır koku üzerine girdikleri evin arka bahçesindeki depoda her biri 35 kilogram ağırlığında 16 çuval dolusu büyük boy midye ele geçirdi. Midyelere el konulup, imha edilmek üzere Marmaris İlçe Tarım ve Gıda Müdürlüğü'ne teslim edildi. Midyelerin yapılan incelemesinde sağlıksız koşullarda bekletildiği için bozulduğu tespit edildi. Midyeleri turistik Selimiye, Hisarönü, Orhaniye ve Söğüt mahallerinden bulunan restoran ile kafeteryalara tanesi bir liradan satmayı planladığı ileri sürülen L.S., hakkında tutanak tutulup, gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen L.S., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. L.S.'ye Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hakkındaki idari soruşturma kapsamında 60 bin liraya kadar para cezası kesilebileceği bildirildi.

Haber: Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), -

=============================================

Demirtaş'tan Gülmen ve Özakça'ya 'Açlık grevine son verin' mektubu

EDİRNE Cezaevi'nde 4 Kasım 2016 tarihinden beri tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulundukları cezaevinde açlık grevini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya mektup yazarak, "Milyonların iradesini temsil eden bir siyasetçi dostunuz olarak açlık grevini sonlandırmanızı rica ediyorum" dedi.

HDP Genel merkezinden yapılan yazılı açıklamada, cezaevinde tutuktlu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açlık grevlerini sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya bir mektup yazdığı belirtildi. Demirtaş'ın mektubunda, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın direnişini anlamlı bulduğunu, yaşanan hukuksuzluklar ile adaletsizlikler karşısında etkili bir karşı koyuş oluştuğunu söyledi ve halkın büyük bir kesiminin dayanışma içerisinde olduğunu gözlemlediğini ifade ettiği belirtilerek, "Açlık grevine başlama ve bitirme kararı sizlerin özgür iradesine tabi. Bununla birlikte milyonların iradesini temsil eden bir siyasetçi dostunuz olarak açlık grevini sonlandırmanızı rica ediyorum" dediği belirtildi.

Haber: DİYARBAKIR,-

=================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Donald Trump Uludere Trabzon PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
title