Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

Başbakan Yardımcısı Türkeş'ten şehit ailesine taziye ziyaretiBAŞBAKAN Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Düztepe Mevkii'ne geçen pazar günü personel ve malzeme indiren askeri helikoptere PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Uçak/Helikopter (UH) Teknisyeni...

Başbakan Yardımcısı Türkeş'ten şehit ailesine taziye ziyareti

BAŞBAKAN Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Düztepe Mevkii'ne geçen pazar günü personel ve malzeme indiren askeri helikoptere PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Uçak/Helikopter (UH) Teknisyeni Astsubay Başçavuş 33 yaşındaki Gökhan Altınalana'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir'in annesi Fadimana Halisdemir'in cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, daha sonra Niğde'nin Altunhisar İlçesi'ne bağlı Ulukışla Köyü'ne gitti. Türkeş, şehit Astsubay Başçavuş Gökhan Altınalana'nın baba evine geçti. Türkeş, şehit babası Mehmet Altınalana'ya başsağlığı ve sabır dileğinde bulundu. Baba Mehmet Altınalana'ya Kuran-ı Kerim de hediye eden Türkeş, "Kim ne derse desin acınız çok büyük. Bu acı sizlerin olduğu kadar bizlerin de acısıdır. Şehidimize Allah rahmet etsin, sizlere de sabır versin" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Dua okunması

Başbakan Yardımcısı Türkeş ve beraberindekilerin dua etmesi

Haber-Kamera: Adnan ÇELEBİ/ NİĞDE, -

==================================

Bakan Bozdağ: ABD, vizesini iptal ettiği kaç kişiyi aradı? (2)

BOZDAĞ: "MİLLETTEN KORKMAMAK YAZIM"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cuma namazını Nevşehir'in Avanos ilçesindeki Merkez Camisi'nde kıldıktan sonra, Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti. Bozdağ, anayasa değişikliği ile ne istediklerini anlattığı konuşmasında, "Yüzde 50 artı 1 oyu alan yönetse mi daha iyi olur, yüzde 30'la 40'la meclise gelenler mi yönetse iyi olur? Hangisi daha iyi olur? Sizin yüzde 50 artı birinizin oyunu alan Türkiye'yi yönetsin diyoruz. Bunun neresi kötü?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'tek adamlık geliyor' şeklindeki eleştirilerine de yanıt veren Bozdağ, şunları söyledi:

"Bu eleştiriler üzrine Sayın Cumhurbaşkanımız, (Sayın Kılıçdaroğlu, 7 seçim kaybetti, hala Genel Başkanlık koltuğunda oturuyor, esas tek adamlık bu) diyor. Kılıçdaroloğlu da, (ben kurultayda seçilerek geldim, seçilerek gelen adam, tek adam olmaz) dedi. Bu ne demek biliyor musunuz? CHP seçerse tek adam olmaz ama Türk halkı seçerse tek adam olur, demektir. Böyle bir şey olabilir mi? Ama mantık bu. Bu mantık, milletten korkmanın ortaya koyacağı bir mantıktır. Milletten korkmamak lazım. Demokrasi milletten korkmayanların güçlü olduğu bir rejimdir. Milletten korkanların değil. Milletin iradesine her şartta razı olacağız. Toplumun farklılıkları var, inançları var. Bir de diyor ki, cumhurbaşkanına yetki veriliyor, örneğin muhtarlar bir sabah kalkacaklar bakacaklar ki, muhtarlık gitmiş, lokantacıları görüyor, lokantalarınız kapanacak diyor. Pişkin, pişkin bunu yapıyor. Allah'tan korkmak lazım. Cumhurbaşkanı nasıl yapacakmış, ben merak ediyorum. (Cumhurbaşkanlığı kararnamesi var) diyorlar. (Cumhurbaşkanı kararnameyi yazacak yazacak bunları yapacak) diyorlar. Evet Cumhurbaşkanlığı kararnamesi var ama bununla cumhurbaşkanı ne yapabilir, ne yapamaz, bunu anlatıyorlar mı millete? Hayır. Cumhurbaşkanı, insan hakları konusunda kararname çıkaramaz. Yani inançlarımız, yaşam tarzlarımız, siyasi farklılıklarımız, seyahat özgürlükleri, ne kadar temel hak ve hürriyetler varsa, bunlarla ilgili Cumhurbaşkanı kararname çıkaramaz, diyor. Bu değişmez ve değiştirilemez. Bir sürü kanun var, onlarla ilgili kararname yapamaz. Üst düzey devlet görevlilerini atar ve bunları görevden alır. Biz ne diyoruz, cumhurbaşkanı ekibini kursun, onunla gelsin ve onunla gitsin. Biz bunu istiyoruz."

Terör örgütlerinin hepsinin neden hayır çıksın diye baskı ve hayırın propagandasını yaptıklarını soran Bozdağ, "Bunu izah etsinler bakalım. 2 PKK'lı terörist konuşuyor, biri diğerine soruyor; (biz 40 yıldır Türkiye'yi bölmek için terör eylemi yapmıyor muyuz? Bu evet, Türkiye'yi bölecekse, biz niye hayır diyoruz o zaman) diye soruyor. Böyle bir şey yok ama namus ve şeref üzerine yeminler yapılarak bunlar konuşuluyor. Ben aziz milletimin vicdan terazisinin üzerine bütün bu yeminleri koyuyorum ve onun en doğru, en güzel kararı vereceğine yürekten güveniyorum" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşması

Haber-Kamera: Sinan KORKMAZER/ NEVŞEHİR DHA)

=============================

Üniversitelileri PKK'ya kazandırmaya çalışan 3 kişi yakalandı

ADANA'da terör örgütü PKK/KCK'nın üniversite yapılanmasında görev allan üniversite öğrencileri Fahreddin A., Murat K. ile Hakan E., gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çukurova Üniversitesi'nde öğrencileri bölücü örgütü PKK'ya kazandırmak için çalışma yapıldığını belirledi. Örgütün yayın organlarını öğrencilere zorla satmaya çalışıp, bildiri dağıttıkları ileri sürülen Fahreddin A., Murat K. ile Hakan E., 28 Mart'ta düzenlenen operasyonla yakalandı. Sorguları tamamlanan 3 PKK'lı adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zanlıların Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi tabelası

Zanlıların Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gidişi

Haber-Kamera: ADANA,

====================================

Park halindeki minibüs yandı

MUĞLA'nın Milas ilçesinde, park halindeki panelvan minibüs çıkan yangında kullanılmaz hale geldi. Minibüsteki bir miktar giyim eşyası da kullanılmaz hale geldi.

Milas - Bodrum Karayolu, Üçyol Mevkisi'nde yol kenarında park halindeki 09 E 6887 plakalı minibüsün motor bölümünden bugün saat 15.30 sıralarında alevler yükselmeye başladı. Çevredekiler durumu itfaiye ve polise bildirdi. Alevler kısa sürede büyüp, minibüsün şoför mahalini de sardı. İtfaiye ekipleri su sıkarak yaklaşık 30 dakikalık bir çaba sonucu alevleri söndürürken minibüsteki bir miktar giyim eşyası da kullanılmaz hale geldi. Soruşturma başlatan polis, yanan minibüsün pazarcılık yaptığı öğrenilen sahibine ulaşılmasına çalışdığını bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yanan minibüsün görüntüsü

-Söndürme çalışmalarından görüntü

Haber-Kamera: Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla)

=====================================

Silahlı saldırganlar güvenlik kamerasında

ADANA'da 54 yaşındaki Mahmut Selim, kahvede çay içerken silahlı 2 kişinin tabancalı saldırısına uğradı. Bacaklarına isabet eden 2 kurşunla yaralanan Selim hastaneye kaldırılırken, kaçan saldırganlardan birinin yere düşme anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Merkez Seyhan İlçesi Sucuzade Mahallesi'nde oturan Mahmut Selim, sabah kahvehaneye geldi. Kaldırım üzerinde bulunan masaya oturan Selim, çay içerken yanına 2 gencin tabancalı saldırısına uğradı. Saldırganın silahından çıkan 4 kurşundan 2'si Selim'in bacaklarına isabet etti. Yaralanan Mahmut Selim oturduğu sandalyeden düşerken, saldırganlar da koşarak uzaklaşmak istedi. Zanlılardan biri, dengesini kaybedip düştü. Yerde yuvarlanan saldırgan, ayağa kalkıp, elinden düşen tabancasını da alarak koşmaya devam etti.

Güvenlik kamerasına yakalanan şüphelilerin Ümit Yalçınkaya ile Bülent Uçak olduğunu belirledi. Aranan 2 şüphelinin geçen yıl aynı bölgede 1 polisin şehit olduğu 3 polisin ise ağır yaralandığı çatışma ile bağlantılı olduğu da saptandı.

Ambulansla Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mahmut Selim, ameliyata alındı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlının güvenlik kamerasında kaçarken düşmesi

Yaralanan şahsın ambulastaki görüntüsü

Kahvehanenin görüntüsü

Yerdeki mermi kovanları

Olayı izleyen vatandaşlar

Bir vatandaşın olayı anlatması

Polisin kahvehaneye şerit çekmesi

Kovanlardan görüntüler

Kahvehanenin genel ve detay görüntüsü

Haber: Fatih KARAÇALI -Kamera: ADANA,

=====================================

Eşini öldüren zanlı kaçmak için amcasından para isterken yakalandı

BURSA'da, 37 yaşındaki eşi Ruşen Güngör'ü evlerinde tabanca ile öldürdükten sonra kaçmak için amcasından para isteyen 42 yaşındaki Mutlu Güngör, parayı alacağı sırada polis tarafından yakalandı.

Olay, Çırpan Mahallesi Birinci Kara Osman Sokak üzerindeki bir apartman dairesinin 3'ncü katında meydana geldi. İddiaya göre kendisini aldattığını öne süren eşi Ruşen Güngör'ü bugün, ruhsatsız tabancası ile ateş ederek öldüren Mutlu Güngör, daha sonra kapısını kilitleyip evden ayrıldı. Olay silah sesini duyan komşularının polise haber vermesi sonucu ortaya çıktı. Kısa sürede belirtilen adrese gelen polis ekipleri, çilingir yardımı ile girdikleri evde 2 çocuk annesi Ruşen Güngör'ün cansız b edeni ile karşılaştı.

Polis eşini öldüren Mutlu Güngör'ün, Bursa'dan kaçmak için cep telefonu ile aradığı amcasından para istediği ve parayı almak için Merkez Osmangazi İlçesi Kanalboyu Caddesi'ndeki evine gittiğini tesbit etti. Burada önlem alan polis Mutlu Güngör'ü para almaya gelince yakaladı. Mutlu Güngör'ün, kendisini aldattığı için eşini öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü dökmümü:

--------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Olay yerindeki polis ekipleri

Haber: Edip TEKİN / BURSA, -

=================================

Kozan'daki katliamın nedeni 'gizli aşk' iddiası (2)

2 ZANLI ADLİYEYE GETİRİLDİ

Kozan'da 5 kişinin katil zanlısı Hamdi İnceli'nin ardından Murat Tosun ile İbrahim Açıkgöz de Kozan Adliyesi'ne getirildi. Nöbetçi mahkeme ifade veren Hamdi İnceli, Murat Tosun'un kendilerinden olayı kimseye söylememelerini istediğini, aksi takdirde çocuklarını öldürmekle tehdit ettiğini ileri sürdü. Şüphelilerin ifadeleri alınırken katliamın 'define' yüzünden işlenmiş olabileceği iddiaların ise hala araştırıldığı belirtildi.

Haber: Yaşar KORKUSUZ / ADANA,

=================================

Dereye düşen vatandaşı çevredekiler kurtardı

Mersin'de, dere kenarında dolaşırken dengesini kaybederek suya düşen vatandaşı çevredekiler kurtardı.

Olay, merkez Akdeniz İlçesi Müftü Deresi'nde meydana geldi. Dere kenarında oluşturulan yürüyüş yolundan çıkarak derenin hemen yanındaki toprak alana gelen ve adının Turan olduğu öğrenilen vatandaş, dengesini kaybederek dereye düştü. Derenin karşı kısmında oturan vatandaşların seslenmesiyle birlikte düşen adamın farkına varan çevredekiler talihsiz adamın yardımınına koştu. Kısa süren bir mücadelenin ardından derenin yanındaki toprak alana çekilen talihsiz vatandaşa itfaiye ekipleri yardım etti. Ekipler tarafından yukarı çekilen adamın üzerinden kimlik çıkmazken, bilincinin de yerinde olmadığı görüldü. Bir süre ekiplere zorluk yaşatan Turan, kontrol için hastaneye kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Derenin kenarında oturan adam

Vatandaş dereye düşeni başında beklerken

İtfaiye ekiplerinin gelmesi

İtfaiye ekipleri ve sağlık görevlilerinin dereye düşen adamın yanına gelmesi

Vatandaşı dereden çıkarırlarken

Dereye düşen adamın bir vatandaş ile tartışması

Polisler ve sağlık görevlileri dereye düşen vatandaşı ambulansa bindirirken

Ambulans içerisinde tedavisi yapılırken

Ambulans, polis ve itfaiye aracının görüntüsü

Dereden genel

Haber: İbrahim MAŞE- Kamera. Mustafa İNSAN/ MERSİN

=================================

Selimiye gölgesine Fatih Sultan Mehmet heykeli

EDİRNE'de valilik ve belediye tarafından ortak yaptırılan Fatih Sultan Mehmet heykeli ile sahi topları Mimar Sinan'ın 'ustalım eserim' dediği Selimiye Camii önündeki alana törenle dikildi.

Edirne'de valilik ve belediye tarafından yaptırılan İstanbul'u feteden Fatih Sultan Mehmet'in bornozdan yapılmış at üzerindeki heykeli ile İstanbul'un fethinde kullanılan ve Edirne'de dökülen sahi toplarının maketi törenle tarihi Selimiye Camisi'nin önündeki alana dikilip, törenle açılışı yapıldı. Açılışa, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne CHP Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afşin, Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Edirne İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan ile davetlile katıldı.Edirne Belediyesi bandosu eşliğinde şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Fatih Sultan Mehmet'in padişahlar arasında Osmanlı İmparatorluğu'na en fazla katkısı olan padişah olduğunu ve kendisinin Edirneli olduğunu söyledi. Gürkan, "36 Padişah'ın arasında Osmanlı İmparatorluğu'nu beklide en çok büyüten en çok yücelten padişah en çok geliştiren bir büyük padişahın dün doğum gününü kutlamaya başladık. Edirneli olması her zaman bize gurur ve mutluluk vermiş olan Fatih Sultan Mehmet, bugün doğumundan tam 585 yıl sonra yine aramızda. Kendisini rahmetle saygıyla yad ediyoruz. 1.5 yıl önce yerinden kaldırdığımız Fatih heykeliyle bu kompozisyonu tamamlayalım dedik. O anı canlandırmak için Edirne Valiliğimizi yaptırdığı toplarla birlikte Fatih Sultan Mehmet heykelini geçici olarak buraya koydukö dedi. Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'nin yüz yıllarca farklı medeniyetlerden insanlara ev sahipliği yaptığına belirterek, "Edirne Osmanlı İmparatorluğu'nda yüz yıllardır farklı medeniyetlerde insanların bir arada yaşadığı bir kent olma özelliğini taşıyor. Avrupa yüz yıllardır din savaşları yaptı. Daha sonra tekrar savaşmamak için yeni bir anlayışı Avrupa Birliliği sistemini kurdu. Buda aslında Avrupa'daki farklı kültürlerin, farklı inanç ve düşüncelerin ortak yaşama şeklinde bir sistem kurmaktı. Ama son günlerde görüyoruz ki, bu sistemi iyi yönetemedikleri zaman kendi sistemleri de sıkıntıya girmeye başlıyor. ve şu anda gerçekten dünyanın ihtiyacı olan bir çok kültürlülüğün hoşgörünün yaşandığı bir anlayışa ihtiyaç vardır. Bu konu tarihsel gelişim olarak Edirne, bu konuda yine aynı şu anda da farklı inanç ve düşüncedeki insanlar bir birlerine hoş görülü, bir birleriyle barışık hiç kimse kimsenin özel hayatına karışmıyor. ve özel hayatına karışılmasında istemiyor. Bu konuda Türkiye'ye örnek olacak illerden bir tanesiödedi. Konuşmaların ardından protokol birlikte kurdaleyi keserek heykelin açılışını yaptı. Açılışın ardından katılanlara etli pilav ve ayran dağıtıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

-Kalabalık alandan

-Fatih Sultan Mehmet heykeli genel detay

-Pilav dağıtılması

-Belediye Bandosu

-Kalabalıktan detay

-Recep Gürkan konuşması

-Günay Özdemir koruşması

-Açılış yapılması

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tuğrul Türkeş Yüksekova Hakkari PKK Politika Güncel Haberler

title