Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

İzmir'de iki ayrı patlama 1 ölü, 1 yaralı (1)

İZMİR'in Buca İlçesi'nde bir otomobilde meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Polis olayla ilgili inceleme yaparken, yakındaki bir çöp konteynırında da patlama meydana geldi.

Buca İlçesi Fırat Mahallesi'nde bugün saat 02.00 sıralarında bir otomobilde, patlama meydana geldi. Patlamada, araçta bulunan 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Yaralı, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis, inceleme yaparken, yaklaşık 300 metre mesafede, bir çöp konteynırında ikinci bir patlama meydana geldi.

Olayın terör olayı olduğu üzerinde duran polis, telsizden çöp konteynırladan uzak durulması konusunda uyarı yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------

-Olay yerinden görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY-İZMİR,

=============================

Adana'da katliam: 5 ölü

ADANA'nın Kozan İlçesi'nde 1'i çocuk 5 kişi, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce av tüfeğiyle vurularak öldürüldü.

Olay, saat 20.30 sıralarında Çokak köyünde meydana geldi. İddiaya göre, 38 yaşındaki Mehmet Doğan, imam nikahlı eşi Ayşe Ayrancı'yı da yanına alarak akşam saatlerinde ağabeyi Hüseyin Doğan'ın evine misafirliğe gitti. Doğan kardeşler evin salonunda oturdukları sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin tüfekli saldırısına uğradı. Saldırıda, Hüseyin Doğan, imam nikahlı eşi Fatma Yavuz, oğlu Hakkı Doğan (8), kardeşi Mehmet Doğan, kardeşinin imam nikahlı eşi Ayşe Ayrancı vuruldu, Yavuz'un oğlu 20 yaşındaki Görkem Temizkan ise şans eseri olayda yara almadan kurtuldu. Temizkan'ın evden kaçarak komşularına durumu bildirmesi üzerine jandarma ve 112 Acil'e haber verildi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde 5 kişinin öldüğü belirlendi.

Cinayetin kim veya kimler tarafından işlendiğini tespit etmek çalışma başlatan jandarma, soruşturmaya devam ediyor.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adana'nın Kozan İlçesi'nde biri çocuk, 5 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırının ardından ilçede yeni bir olay yaşanmaması için güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkartıldı. Jandarma ile birlikte soruşturmayı sürdüren Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili İ.A. isimli kişiyi Organize Sanayi Bölgesi'nde gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen İ.A.'nın işlemlerinin ardından jandarmaya teslim edileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

Cinayetin yaşandığı evin dış görüntüsü

Evin önünde çalışma yapan jandarma ve sağlık ekipleri

Tabutlardaki cesetlerin cenaze aracına konulması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yaşar KORKUSUZ/KOZAN (Adana),

====================================

Elbistan'da 4.0 büyüklüğünde deprem

KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan İlçesi'nde Riçhter ölçeğine 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Paniğe neden olan depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Elbistan İlçesi Doğan Mahallesi olarak saptadığı deprem, saat 00.53'te meydana geldi. Yerin 6.9 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Çevre ilçelerden de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

KAHRAMANMARAŞ,

================

Ak Partili Şentop: Yeni sistemle hem istikrar, hem vesayetin tasfiyesi kurumsallaşacak

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Türkiye'de istikrarın kurumsallaşması gerektiğini belirterek, "Bu sistem değişikliği vesayetin tasfiyesini de kurumsallaştıracak bir düzenleme. Hem istikrarın, hem vesayetin tasfiyesini kurumsallaştıracak bir düzenleme.

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Kazanımları' konulu konferansa konuşmacı olarak TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop katıldı. Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki konferans öncesi gazetecilere açıklama yapan Prof. Dr. Şentop, "Milletimiz 16 Nisan'da oylanacak anayasa değişikliğinin anlamını ve mahiyetini biliyor. En azından Sayın Kılıçdaroğlu'ndan daha iyi biliyor" dedi.

Hükümet sistemi tartışmalarının 2007'de Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında yaşananlar nedeniyle yoğunlaştığını belirten Prof. Dr. Şentop, şunları söyledi:

"Son yaşadığımız iki olay da önemli. Bu işi biraz daha hızlandırdı. Birisi 7 Haziran seçimleri. 7 Haziran seçimleri gösterdi ki, Türkiye'de siyasi istikrar sistemin ürettiği bir istikrar değil. Cumhurbaşkanımız gibi güçlü bir liderin varlığı sebebiyle ortaya çıkan bir istikrar. Bakın Türkiye'nin istikrarın kurumsallaşmasına ihtiyacı var ve siyasi liderlere, konjonktüre bağlı bir istikrar yerine sistemin ürettiği br istikrara ihtiyaç var. İkincisi de 15 Temmuz'da yaşadığımız hadise. Ak Parti geldiği günden beri vesayetle mücadele ediyor ve siyaseten ve de facto olarak vesayeti tasfiye etti. Fakat 15 Temmuz'da hadise gösterdi ki; sadece siyasetin gücüyle vesayeti tasfiye etmek yeterli değil, anayasal sistemde de vesayetin gireceği, kullanacağı boşlukları kapatmamız lazım. Şimdi bu sistem değişikliği vesayetin tasfiyesini de kurumsallaştıracak bir düzenleme. Hem istikrarın, hem vesayetin tasfiyesini kurumsallaştıracak bir düzenleme. Milletimizin benimsediğini görüyorum, inanıyorum. Keşke ana muhalefet partisi lideri de biraz okusa bu değişikliği. Sağdan soldan kulağına fısıldanan şeylerle konuşmasa daha iyi olacak."

'HÜKÜMETİ MİLLETE KURDURACAĞIZ'

Yaptığı açıklamanın ardından konferans salonuna geçen Prof. Dr. Mustafa Şentop, burada yaptığı konuşmada ise yeni düzenleme ile milletin karşısına iki sandıkla çıkılacağını belirtti. Şentop, bir sandıkta Meclisin seçileceğini, diğer sandıkta doğrudan hükümetin seçileceğini ifade etti. Hükümeti doğrudan milletin seçeceğini belirten Şentop, şöyle konuştu:

"Böylece Meclis içindeki dengeler nasıl olursa olsun, nasıl değişirse değişsin, hükümet düşürme, hükümet kurdurma yok. Hükümeti millete kurduracağız, sandıktan çıkacak hükümet ve hükümeti düşürme gürzünü uzaktan kumandayla başarabilme imkanı ortadan kalkacak. Buna kim karşı? Seçim kazanmadan bu ülkeyi yönetmek lüksünü yaşayanlar buna karşı. CHP seçim kazanmayan bir parti, ama hükümetlere istikamet veren bir parti. Hep iktidardalar. Nasıl oldu, asker, sivil, bürokrasiden zihniyet itibariyle CHP'li olanlar çoğunlukta, iyi yerlerde. Yüksek mahkemelerde yine zihniyet itibariyle esasen CHP'li olanlar iktidarda. Böylece kim kazanırsa kazansın, temel kararları, bürokratik oligarşi, vesayetçi yapı verdiği için CHP kazanmasa da ülkeyi arka planda o yönetiyor idi. Niye şimdi rahatsız, artık buna imkan kalmıyor. Gerçi biz bunu Ak Parti olarak 2002'den beri büyük oranda tasfiye ettik. Fakat olur ya ilerde bir imkan doğar, eskiye dönme imkanı vardır diye düşünüyorlar. Kim karşı? Avrupa'da yurt dışında Türkiye'yi uzaktan kumanda ile yöetmeye çalışanlar. Tabi bir de özellikle Cumhurbaşkanımıza karşılar. Kendilerini dizginleyemeyecek derecede nefretlerini ortaya döküyorlar. İşte İsviçre'de yapılan o gösteride savcılarının, hakimlerinin emniyet mensuplarının gözleri önünde Cumhurbaşkanımızın başına doğrultulmuş bir silah var. Güya tehdit edecekler. Bu derece rahatsızlar."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-Mustafa Şentop'un gazetecilere açıklaması

-Salondan detaylar

-Mustafa Şentop'un konferansda konuşması

-detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA,

============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Şentop Kozan İzmir Buca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title