Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

Kılıçdaroğlu: Söz konusu vatansa gerisi teferruattır, gene giderim (2)KILIÇDAROĞLU NİKAH ŞAHİDİ OLDUCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnegöl ve Yenişehir ilçelerindeki programının ardından Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda taksi, servis ve minibüs şoförleriyle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu: Söz konusu vatansa gerisi teferruattır, gene giderim (2)

KILIÇDAROĞLU NİKAH ŞAHİDİ OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnegöl ve Yenişehir ilçelerindeki programının ardından Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda taksi, servis ve minibüs şoförleriyle bir araya geldi. Referandumda oylanacak yeni anayasa değişikliğinin neler getireceğini anlatan Kılıçdaroğlu, kendisine 'Doğruyu konuşmuyor' diyenlere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Bana 'doğruyu konuşmuyor' diyenlere sesleniyorum. Gelsinler kendi istedikleri televizyon kanalında tartışalım" dedi. 16 Nisan'da oylanacak anayasayı freni patlak bir otobüse benzeterek, kendisini izleyenlere "Siz olsanız çocuklarınızı freni patlak bir otobüse bindirir misiniz?" sorusunu sordu.

Buradaki konuşmasının ardından merkez Nilüfer ilçesinde Plaza 16'daki programa gelen Kılıçdaroğlu, Arzu Esendemirci ile Cevdet Ataman çiftinin nikah törenine katıldı. Gelin Arzu Esendemirci'nin nikah şahitliğini yapan Kılıçdaroğlu, nikah defterini Arzu Esendemirci'ye verdi. Nikah töreninin ardından Plaza 16'daki Karadeniz dernekleri üyeleriyle bir araya Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı partili olmamalı, tarafsız olmalı. Cumhurbaşkanı milleti temsil edecek. Ancak partili bir cumhurbaşkanı olursa onu ilde ve ilçede parti başkanları temsil edecek. Mesela CHP Genel Başkanı'nı Bursa'da CHP il başkanı temsil ediyor. Cumhurbaşkanı da partili olursa onu parti başkanı temsil edecek" dedi.

Sandık başına gidecek olan herkesin elini vicdanına koyması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Herkesin düşünmesi lazım sandığa giderken. Hepimizin sorumluluğu var. Benim de sorumluluğum var, tek tek hepimizin de sorumluluğu var. Hepimiz tek tek vatandaşlarımızı ikna edeceğiz. Onlara doğruları anlatacağız. Çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Huzurlu bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Kimsenin kimliğinden dolayı ötekileştirilmediği, yaşam tarzından ötürü ötekileştirilmediği, kimsenin inancından ötürü ötekileştirmediği, herkesin birlikte kardeşçe yaşayacağı bir Türkiye özlemi içinde gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız."

Kılıçdaroğlu buradaki konuşmasının ardından Bursa Podyumpark'ta iş adamlarıyla bir araya geldi. Buradaki toplantı basına kapalı olarak devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Besob detay

-Nikah detay

-Karadenizliler detay

Haber: Edip TEKİN- Faruk KAHRAMAN / BURSA,

============================================

Eşinin ailesine tüfekle ateş açıp kaçtı: 4 yaralı

ŞANLIURFA'da 38 yaşındaki Muharrem Çakan, evi terk eden eşi İkram Çakan ile barışmak için beraberinde arkadaşıyla birlikte gittiği kayınpederinin evinde dehşet saçtı. 2'si tüfekle açılan ateş sonucu saçmalarla olmak üzere 4 kişi yaralanırken, Çakan ve beraberindeki arkadaşı olay yerinden kaçtı.

Olay, akşam saatlerinde Şanlıurfa- Mardin karayolunun 18'inci kilometresinde meydana geldi. Muharrem Çakan ile bilinmeyen nedenle tartışan İkram Çakan, evi terk edip babası Halil Çakan'ın Ulubağ Mahallesi'ndeki evine gitti. Eşiyle barışmak isteyen Muharrem Çakan ise, ismi henüz belirsiz arkadaşıyla birlikte kiraladığı 27 C 0693 plakalı otomobille, kayınpederi Halil Çakan'nın evine gitti. Evde kayınpederi Halil Çakan ile görüşen Muharrem Çakan, barışma isteğine olumsuz yanıt alınca yanındaki tüfekle rast gele ateş açtı. Taraflar arasında çıkan kavgada kayınpederi Halil Çakan ve kayınbiraderi Ali Çakan'ı tüfekle yaralayan Muharrem Çakan aracı bırakıp kaçtı.

Olayda İkram Çakan ve annesi Zeynep Çakan ise sopayla dövülerek yaralandı. Aileden yaralanan 4 kişi, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtili. Olayın ardından bölgeye gelen jandarma ekipleri, güvenlik önlemi alıp Muharrem Çakan ile yanındaki kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Yaralıların ambulansla acil servise getirilmesi

Acil servise sedyeyle götürülen yaralı kadınlar

Olay yerinde camları kırık otomobil

Olay yerinde incelemede bulunan jandarma ekipleri

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

===========================================

Tiyatro şöleni başladı

ADANA'da bu yıl 19'uncusu düzenlenen 'Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali' gelenekselleştiği gibi yine 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde tiyatroseverlerle buluştu. Bir ay boyunca 12'si yerli, 9'u yabancı 21 oyun sahneleneceği festivalde, Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü usta sanatçı Ayten Gökçer'in oldu.

Merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın emaneti olarak gelenekselleşen ve Sabancı Vakfı ile Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı. Törene, Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar ve CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ile çok sayıda oyuncu ve tiyatrosever katıldı.

'HERKESİ SANATLA BULUŞTURUYORUZ'

Ünlü oyuncu Tayfun Eraslan'ın sunduğu ve Dünya Tiyatrolar Günü bildirisinin okunduğu törende, usta oyuncu Ayten Gökçer'e layık görülen Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü sağlık sorunları nedeniyle katılamadığı için yeğeni ve Fikri Sağlar'ın eşi oyuncu Serap Sağlar aldı. Adana Devlet Tiyatrosu Efe Ünsal'ın açılış konuşmasıyla ve görsel bir sunumla başlayan törende konuşan Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Erdal Küçükkömürcü, 19 yıldır kendilerini yalnız bırakmayan tiyatroseverlere teşekkür etti. Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan ise, "Sanatı herkes için erişilebilir kılmayı ve herkesi sanatla buluşturmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda festival bugüne dek 1 milyon izleyiciye ulaştı. Bu yıl 21 oyunla sahnedeyiz" dedi. Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz da, festivale katılanları selamladı.

DÜNYANIN TİYATROSU FESTİVALDE

Açılış töreninde İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun 'Giydirici' adlı oyunuyla tiyatroseverlere 'merhaba' diyen festival, 30 Nisan'a dek sürecek. Biletleri satışa çıktığı anda tükenen festivalde bazı oyunlar İstanbul'da Sabancı Üniversitesi'nde de sahnelenecek. 12'si yerli, 9'u yabancı 21 oyununun sahneleneceği festivalde, Rusya'dan 'Romeo ve Juliet' ile 'Anna ve Amiral', İspanya'dan 'The GagFather', Gürcistan'dan 'Vişne Bahçesi', Makedonya'dan 'Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor', Sırbistan'dan 'Antigone' ve İtalya'dan 'Kütük Evi' oyunları izleyici ile buluşacak. İspanya'dan CIA La Tal Topluluğu ise, sokak tiyatrosunun başarılı bir örneği olan 'Guguklu Saat' etkinliği ile açık hava gösterisi sunacak. İstanbul Devlet Tiyatrosu 'Giydirici', İzmir Devlet Tiyatrosu 'Ermişler ya da Günahkarlar', Diyarbakır Devlet Tiyatrosu 'Üç Kız Kardeş', Ankara Devlet Tiyatrosu 'Gayrı Resmi Hürrem', Tiyatro Adam 'Ivan Ivanoviç Var Mıydı, Yok Muydu?', Tiyatro Kare 'Ahududu', Pürtelaş Tiyatro 'Parçacıklar', Tiyatro Platform 'Köpeklerin İsyan Günü', Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu 'Kim Var Orada - Muhsin Bey'in Son Hamleti' oyunlarıyla tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

1 MİLYON TİYATROSEVERE ULAŞTI

Festivalde kukla ve kostüm yapımı, çocuklarla mask yapımı, yaratıcı çamur çalışması, fiziksel tiyatro ve Karagöz konularında atölye çalışmaları düzenlenecek. Festivalde, her yıl tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı amacıyla 2005 yılından bu yana 'Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü' sunuluyor. Bugüne kadar Cüneyt Gökçer (2005), Macide Tanır (2006), Bozkurt Kuruç (2007), Yıldız Kenter (2008), Genco Erkal (2009), Müşfik Kenter (2010), Gülriz Sururi (2011), Haldun Dormen (2012), Rutkay Aziz (2013), Prof. Zeliha Berksoy (2014), Cihan Ünal (2015) ve Erdal Özyağcılar'a (2016) sunulan ödül, bu yıl Ayten Gökçer'e verildi. Festival geride kalan 18 yılda 42 farklı ülkeden 94 yabancı tiyatro grubunu, yerli ve yabancı 6 binden fazla sanatçıyı ağırladı, 339 oyun ve 730 temsil düzenlendi. Festival oyunları, bugüne dek 1 milyon seyirciye ulaştı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Protokolden görüntü

Ünlü oyuncu Tayfun Eraslan'ın sunuşu

Festivalde sahne alacak bazı oyunların jeneriği

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan'ın izleyenleri selamlaması

Adana Devlet Tiyatrosu Efe Ünsal'ın konuşması

Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Erdal Küçükkömürcü'nün konuşması

'Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görülen ancak gelemeyen Ayten Gökçer adınaoyuncu Serap Sağlar'a verilmesi

Gösteriden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber: Yusuf BAŞTUĞ - Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Yenişehir İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title