Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

Üst geçit yerine yoldan geçen 2 kadın kazada öldüESKİŞEHİR'de, üst geçidi kullanmak yerine çevreyolundan karşıya geçmek isteyen 74 yaşındaki Emine Bodur ile 62 yaşındaki Havva Yıldız'a otomobil çarptı.

Üst geçit yerine yoldan geçen 2 kadın kazada öldü

ESKİŞEHİR'de, üst geçidi kullanmak yerine çevreyolundan karşıya geçmek isteyen 74 yaşındaki Emine Bodur ile 62 yaşındaki Havva Yıldız'a otomobil çarptı. Bodur olay yerinde, Yıldız ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kaza bugün akşam saatlerinde Çevreyolu NEO Alışveriş Merkezi karşısındaki tramvay ve yaya üst geçiti yakınında meydana geldi. Alışverişten dönen Emine Bodur ile Hava Yıldız, üst geçit yerine yoldan karşıya geçmek isterken kent merkezi yönüne giden 25 yaşındaki Yiğit Tural yönetimindeki 26 TT 571 plakalı otomobil çarptı. Otomobil daha sonra önünde giden 35 yaşındaki Zafer Karataş yönetimindeki 34 RK 8204 plakalı otomobile çarparak durabildi. Kazada Emine Bodur olay yerinde, Havva Yıldız da kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Otomobil sürücüsü Yiğit Tural polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Polisler ölen kadınların ayakkabılarını ve çantalarını toplayıp götürdü. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------

-Kaza yerindeki araçların ve üzeri kapalı olan cesedin,

-Polis ekiplerinin,

-Kadınların ayakkabısının ve yere saçılan eşyalarının görüntüsü,

-Cesedin cenaze aracına konulmasında ve kaza yerinden çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

================================

63 yabancı, sahte tanıtım kartlarıyla yakalandı

İRAN üzerinden kaçak yollarla Türkiye'ye giren 50'si Afganistan, 8'i Pakistan, 5'i Buruma uyruklu olmak üzere 63 kaçak, Suriyelilere ait sahte yabancı tanıtım kartlarıyla Kahramanmaraş'ta yakalandı.

Kahramanmaraş-Gaziantep Karayolu'ndaki polis uygulama noktasında bir yolcu otobüsü şüphe üzerine durduruldu. Araçta bulunan 63 kişinin yabancı olduğunu fark eden polis, üzerlerinde Suriyelilere ait sahte yabancı tanıtım kartları ele geçirirken, yabancıların Suriyeli olmadığı saptandı.

İSTANBUL'A GİDİYORLARDI

Bunun üzerine detaylı inceleme yapan polis, araçtakilerin 50'sinin Afganistan, 8'inin Pakistan ve 5'inin de Burma uyruklu olduğunu, kaçak yollarla İran üzerinden Türkiye'ye girdiklerini ve İstanbul'a gitmek istediklerini belirledi. Yolcu otobüsünün 2 şoförü ile muavini gözaltına alınarak sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yabancı uyruklu 63 kişi ise İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

Yabancıların otobüsten inmeleri

Göç Müdürlüğü'ne girmeleri

Boyutu: 53 MB

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ,

=================================

Tunceli'de PKK'ya yönelik sızma harekatı: 14 terörist öldürüldü, 1 asker yaralandı (3)

14 PKK'LININ CESEDİ OPERASYON BÖLGESİNDEN ALINDI

Tunceli merkez Gökçek Köyü yakınlarında düzenlenen operasyonda öldürülen 14 PKK'lının kimliğinin tespiti için cenazeler operasyon bölgesinden helikopterle alınarak, Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Öldürüen PKK'lılar arasında Amerikan yapımı M16 silah kullanan sözde örgütün üst düzey bir yetkilisinin de olduğu öğrenildi.

"GRUP LİDERİ KANDİL İLE GÖRÜŞÜYORDU"

PKK'lıların öldürüldüğü Kutuderesi Vadisi içindeki PKK sığınak ve barınaklarında çok sayıda silah, bu silahlara ait bol mitarda mühimat ve yüzlerce kilo gıda ile yaşam malzemesi ve dijital belge ele geçirildiği öğrenildi. Ele geçirilen malzemeler arasında yer alan masaüstü telsiz ile örgütün üst düzey yöneticilerinin kendi aralarında konuştukları, bir telsizle de PKK'lı üst dizey yöneticinin Kandil'de bulunan örgüt liderlerinden olan Murat Karayılan ve diğer yöneticiler ile direk görüştüğü öğrenildi.

"ÖRGÜTÜN ÖZEL GÜCÜ, BOMBA VE PATLAYICI UZMANI"

Öldürülen 14 PKK'lının yaptığı ilk tespitte, kış üstlenmesinden çıkmak için hazırlık yapan bir grup olduğu, bu grubun da çok özel eylem için plan yaptığı belirtildi. Bir askeri yetkili, grubun sözde Dersim eyaleti doğu cephesi özel gücü olduğu direk olarak Kandil'den talimat aldığı öğrenildi. Grubta yeralan teröristlerin de çok özel eğitimler aldığı ve sansasyonel eylemleri yapmak konusunda eğitildikleri kaydedildi. Bu grubun etkisiz hale getirilmesiyle örgüte önemli bir darbe indirildiğini belirten yetkililer, bu gruptakilerin her türlü bomba yapma, tuzaklama, sızma, sabotaj, saldırı konularında da uzman oldukları bilgisini verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

Operasyon bölgesine inen askerler

Helikopter hareketliliği

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: TUNCELİ,

===============================

Bakan Çavuşoğlu'dan, başörtü çıkartma tepkisi (3)

RUS VATANDAŞLARINA PASAPORTSUZ SEYAHAT HAZIRLIĞI

Referandum çalışmalarını Antalya'da sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Konyaaltı'ndaki Uğur Koleji'nde Antalya'da yaşayan Ruslarla biraraya geldi. Bakan Çavuşoğlu, Antalya'da yaşayan Ruslar tarafından Türk ve Rus bayraklarıyla karşılandı. Bakan Çavuşoğlu'na Rus çocukları pasta ikram etti. Bakan Çavuşoğlu, ikram edilen pastadan küçük bir parça alıp, diğerlerini çocuklara elleriyle yedirdi. Ziyarette Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı ile sohbet eden Bakan Çavuşoğlu, Rus vatandaşlarının Türkiye'ye pasaportsuz girebilmesi için çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

Rusya ile yaşanan uçak krizine gönderme yapan Çavuşoğlu, "Bu üzücü hadise olmadan önce pasaportsuz, kimlikle geliş-gidişleri sağlamak için epeyce görüşmelerimiz olmuştu. Şimdi ilişkilerimiz normalleştiğine göre, bu konuda da müzakerelere devam edebiliriz. Biz en azından Rusya vatandaşlarının pasaportu bile olmadan kimlikle gelebilmesi için görüşmelere başlayacağız. Bunun için havalimanında kimliklerinin okunabileceği cihazlar da kuruyoruz" dedi.

Referandum konusuna da değinen Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye'de referandum üzerine kafa karıştırıcı propaganda yapanları da görüyoruz. Burada yaşayan Rus toplumuna da '16 Nisan'dan sonra bu iktidar zorla sizin dininizi değiştirecek, baskı yapacak ve zorla başınızı kapatacak' demişler. Bazı Rus kökenli vatandaşlarımız da bunu ciddiye alıp, partimize gelip 'Gerçekten böyle birşey olacak mı' diye sormuşlar. Maalesef seçim kampanyalarında 2 tane oy alabilmek için gerçeğin dışına çıkanları, yalan söyleyenleri da görüyoruz" dedi.

Konuşmasında yer yer Rusça kelimelere yer veren Bakan Çavuşoğlu, İrina Balcı ile de Rusça sohbet etti. Ruslarla özçekim yapan Bakan Çavuşoğlu, ardından Konyaaltı'ndaki muhtarlarla bir araya geldi.

'EVET' STANDI AÇAN AK PARTİLİLERE SALDIRI İDDİASI

Diğer yandan, Bakan Çavuşoğlu'nun basın toplantısında bahsettiği başörtülü kadınlara saldırı iddiasıyla ilgili her iki tarafın birbirinden şikayetçi olması sonrasında Ak Partili ve CHP'li grup, darp edildikleri iddiaları üzerine sağlık kontrolünden geçirildi. Yenikapı Polis Merkezi'ndeki işlemleri tamamlanan şikayetçi taraflar daha sonra Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne sevk edildi.

Olayla ilgili açıklama yapan Antalya Ak Parti Kadın Kolları Başkanı avukat Esra Özkoç, Ak Parti Antalya teşkilatları olarak, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylaması için şehrin değişik bölgelerinde referandum durakları, stantlar kurduklarını hatırlattı. Özkoç, şöyle dedi:

"16 Nisan'da halk oylamasında 'evet'in çıkması için çaba sarf ediyoruz. Bugün de bir referandum durağımızda görev yapan teşkilatımızdan arkadaşlarımıza bir saldırı gerçekleşmiş 2 kadın tarafından. Bu basit bir saldırı değil, hem kızlarımızdan birinin başındaki örtü çekilmek suretiyle hem de küfür ve hakaret edilmek suretiyle oradaki görevleri engellenilmeye çalışılmış. Ellerindeki broşürler yırtılmış, yüzlerine atılmış. Türbanlı arkadaşımızın türbanı yırtılmış ve başına bir darbe de almış. Bir de tokat yemiş. Sadece orada çalışan arkadaşlarımız değil aynı zamanda sayın Cumhurbaşkanımıza da bir kısım tehditler ve hakaretler yapmış saldırganlar. Biz bu işin sonuna kadar peşindeyiz, suçluların en ağır cezayı almaları için her türlü girişimde bulunacağız." dedi.

Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Bozdemir ise 'evet' oylarının çoğunlukta olmasından dolayı tatsız bir olay yaşandığını belirterek, "Bu olayın yaşanmasında siyasi bir aktör var mıdır bilmiyoruz ama stanttaki arkadaşımıza saldırılıp, darp etmişlerdir. Bu ilk olay değil. Biz bunu saldırıyı kınıyoruz. Hiçbir hayır kampanyasını yürüten kimseye böyle kaba davranış ve sözlü müdahalede bulunulmamıştır. Birçok stantlarımıza ciddi anlamda, hem sözlü, hem de fiziksel olarak saldırılarda bulunulmuştur. Bugün de tadı iyice kaçmıştır. Dava sürecini başlatarak, bu işin peşini bırakmayacağız. Arkadaşlarımızın yüzleri, boyunları çizilip kanamış durumda. Kolunda ve vücudun farklı bölümlerinde tırnak izleri ve morarmalar var. Sağlık raporları mevcuttur. Hala 21'inci yüzyılda insanların kılık ve kıyafetlerini eleştiren zihniyeti anlamadım ve anlayamıyorumö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-Polis merkezinin dış plan görüntüsü

-Davalı ve davalı CHPli kadının polislerle konuşurken görüntüsü

-Polis aracının önündeki CHPlilerden görüntü

-Polis merkezi önündeki kalabalıktan görüntü

-Saldırıya uğradığını ve eşarbı çıkarıldığı iddia edilen Yasemin Kenan'ın polis merkezinden çıkarılıp, polis aracına bindirilmesi

-Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Bozdemir

-Antalya Emniyet Müdürlüğü önündeki Ak Partililerden görüntü

-Antalya Emniyet Müdürlüğü tabelasından görüntü

-Antalya AK Parti Kadın Kolları Başkanı avukat Esra Özkoç'un konuşması

-CHP Genel Başkanı Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın konuşması

-Antalya Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen CHPlilerden görüntü

-CHP Genel Başkanı Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın konuşması

-Davalı ve davalı CHPli kadının polislerle konuşması

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın konuşması

-Davalı ve davalı kadının arkadaşları ile konuşması

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın konuşması

-Antalya Emniyet Müdürlüğü tabelasından Ak Partililere PAN

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

==============================

DÜĞÜNDE DOLARLAR HAVADA UÇUŞTU

ŞANLIURFA'da, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Sedat Ertürk ile Songül Bucak'ın düğününde davetliler, halay çeken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti milletvekilleri ve belediye başkanlarına dolar atma yarışına girdi.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sedat Ertürk ile işadamı Suphi Bucak'ın kızı Songül Bucak, düzenlenen düğünle dünya evine girdi. Genç çift nikahın ardından sahneye gelen ilk danslarını yaptı. Renkli görüntüler yaşandığı düğüne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Ak Parti milletvekilleri Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek ve Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Genç çiftin nikah merasiminin ardından Bakan Çelik, protokol üyeleriyle birlikte davul-zurna eşliğinde halay çekti. Çelik'in halaya kalkmasını gören salondaki davetliler deste deste dolar atma yarışına girdi. Yöresel yemeklerin ikram edildiği düğünün sonunda geline takı takmak için davetliler sıraya girdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Bakan Çelik'in düğüne katılması

Nikahın kıyılması

Bakan Çelik'in nikah cüzdanını gelin ve damada vermesi

Bakan Çelik'in konuşması

Gelin ve damadın dans etmesi

Bakan Çelik'in halay çekmesi

Bakan Çelik'in üzerine dolar atılması

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 321 MB

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA,

==============================

Yangında 6 kişilik aile yanarak yaralandı

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde elektrik kontağı sonucu çıkan yangında 6 kişilik aile vücutlarında yanıklar oluşması sonucu tedavi altına alındı.

Akşam saatlerinde, Akyazı Kuzuluk Mahallesi'nde Yümsel ailesinin oturduğu 2 katlı evde elektrik kontağı soncu yangın çıktı. Murat Yümsel, anne Şerife Yümsel, çocukları 18 yaşındaki Elanur Yümsel, 9 yaşındaki Efe Yümsel, 5 yaşındaki Enes Yümsel ve 4 yaşındaki Elif Ece Yümsel vücutlarında yanıklar oluşması sonucu yaralanırken, binadan çıktılar. Yangını gören çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulunurken, itfaiye ekipleri ise yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yaralılar Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Murat ve Enes Yümsel yapılan ilk müdahalenin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------

Binadan görüntü

İtfaiye ve ekiplerden görüntü

Hastaneden görüntü

Haber-Kamera: Alaattin ONUR/AKYAZI(Sakarya),

==================================

Bakanlar Arslan ve Elvan, Tarsus'ta temel attı (2)

6 TÜNELİN AÇILIŞINI YAPTILAR

Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki temel atma törenini gerçekleştiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, daha sonra Silifke İlçesi'ne gelerek 6 tünelin açılışını yaptı. Silifke ile Aydıncık ilçeleri arasındaki güzergahta hizmet verecek 6 tünelin açılmasıyla birlikte Akdeniz Sahil Yolu projesinde bir adım daha atıldığı belirtildi.

EN KISA ZAMANDA ANTALYA İLE BULUŞACAKSINIZ

Törende konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Akdeniz Sahil Yolu'nun çoğunun tamamlandığını ifade eden Elvan, "Bugün altı tünel sizlerin hizmetine sunuldu. Zamanda kısalma yaklaşık 30 dakikaya yaklaşıyor. 30 dakikaya yakın bir tasarruf sağlayacaksınız. Allah'ın izniyle Ulaştırma Bakanımızın ve bakanlık personelimizin, karayollarımızın gayretleriyle, en kısa sürede de Akdeniz Sahil Yolumuzu bitireceğiz. Müteahhitlerimiz 24 saat çalışıyor. Allah'ın izniyle hem Ulaştırma Bakanımız hem de bizler, gereken destekleri vereceğiz, en kısa sürede sizleri Antalya ile buluşturacağız" dedi.

DÜNYA GELSİN GÖRSÜN

Gelinen aşamayı anlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise şöyle konuştu:

"Türkiye çapında denizin altından trenleri yürüterek, tüneller açarak dünyaya karşı durduk. Boğazlar, köprüler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Mersin- Antalya arasında tam 28 tünel, yan yana ikisini çarpın toplam 56 tünel. 10 tanesi bitmiş. 7 bin 472 metre yani 7,5 kilometre. İki ile çarpın 15 kilometre bitmiş. Altı tanesinde daha devam ediyor. Geriye kaldı 12 tane. 12 tanesinin de projelerini yapıyoruz. İnşalah projeleri biter bitmez onların da ihalesini yapacağız. İşte dünya gelsin görsün."

Konuşmaların ardından Elvan ve Arslan kurdele keserek tünellerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal'ın konuşması

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın Konuşması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın konuşması

Kurdele kesiminden görüntü

Süre: 10'00" Boyut: 602 MB

Haber-Kamera: Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin),

==================================

İnce: Bir oy memleketin kaderini değiştirebilir (2)

AÇIK OY KULLANAN MİLLETVEKİLLERİ FETÖ'CÜDÜR

Hatay'daki referandum çalışmaları kapsamında İskenderunlular ile buluşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Meclis'teki anayasa değişikliği oylamasında açık oy kullanan milletvekillerini FETÖ'cü olmakla suçladı.

Atatürk Anıt Alanı'nda vatandaşlara hitap eden İnce, Anayasa Mahkemesi'nin 15 üyesinden 12'sini, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) da 6 üyesini Cumhurbaşkanı'nın atayacağını belirterek, "Yani devletin başı, yargının başı, yürütmenin başı, milletin başı, ordunu başı, her şeyin başı. Böyle bir şey olabilir mi? Hakimler Savcılar Yüksek Kurlu'nun adı değişiyor. Yüksek yazıyor ya, yükseği kaldırmış. Ondan yüksek kimse olamaz. Yüksek sözüne bile dayanamıyor. Hakimler Savcılar Kurlu. Bir de ne yazıyor biliyor musunuz? 'Cumhurbaşkanı meclise mesaj verir' diyor. Bilgi verir derse küçülmüş oluyor. Mesaj verir derse üst perdeden bakıyor. Mesaj verir yerine aslında ayar verir diye yazacaklarmış da ayıp olur diye yazmamışlar" dedi.

ÜLKÜCÜLERİ ALKIŞLATTI

Muharrem İnce konuşması sırasında seslenen bir kişiye,ö Ülkücü bir arkadaşımız 'Ben de buradayım' dedi. Bir de ona şunu söyleyeyim. Bu parti meselesi değil. Ülkücüler 'hayır' veriyor bunu görüyorum. Saadet Partililer 'hayır' veriyor bunu görüyorum. Doğruyol Partililer 'hayır' veriyor bunu görüyorum. Ama parti yönetimine rağmen dik duran, gençliğimde kavga ettiğim ülkücüleri kutluyorum. Onlara alkış istiyorum" dedi.

SAVCILARA SESLENDİ

Meclis'teki anayasa değişikliği oylamasında kendisinin gizli oy verdiğini kaydeden İnce, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"Gittik oyumuzu gizli verdik. Kimseye yaranma gibi derdimiz yok. Anayasa iç tüzük 'Gizli' diyor. Biz de gizli yaptık. Peki, FETO'cü general var mı? Var. FETO'cü hakim var mı? Var. FETO'cü savcı var mı? Var. Ne tesadüf FETO'cü milletvekili yok. Bak ben İskenderun'dan haykırıyorum; Ey Cumhuriyet savcıları açık oy kullanan milletvekillerinin hepsi FETÖ'cüdür."

Muharrem İnce, sözlerini tamamladıktan sonra konuşmasını yaptığı otobüsün üstünden, kendini izleyenlere karanfil etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Mitin alanından görüntü

Muharrem İnce'nin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Süre: 05'59" Boyut: 285 MB

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

===================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Havva Yıldız Emine Bodur AK Parti Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title